VPN preko TOR | Kaj je varnejše za uporabo?

[ware_item id=33][/ware_item]

V teh dneh potekajo precej dolge razprave; Mislila sem, da bi lahko malo povzela. Večina ljudi se zmede glede delovnega okolja mreže Tor.


Pravkar sem ugotovil, da ljudje kar naprej iščejo take stvari;

 • Tor nad VPN?
 • Čebula čez VPN?
 • Tor + VPN kaj pričakovati?
 • TOR Vs VPN, ki je najboljši?

Če imate v glavi enaka vprašanja, potem berete ...

Tor Vs VPN | Kaj je glavna razlika?

Prva stvar, ki jo je treba razumeti, so popolnoma različna omrežja Tor in VPN.

Kjer Tor zagotavlja anonimnost;

 • Skozi brskalnik ni dovoljeno sledenje
 • Zavarujte svoje odtise
 • Navedite drugo identiteto s svojih lastnih strežnikov
 • Zaščita pred plastjo
 • Brez omejitev na nobenem spletnem mestu

Ljudje se zaradi tega večinoma zmedejo, ko vidijo drug IP in dostopajo do blokiranega spletnega mesta. To je ena od funkcij, ki jo ponuja VPN, vendar to ni vse.

Kako deluje Tor

Na to se ni preprosto seznaniti. Tor vzpostavi povezavo med vašo napravo in lastnim omrežjem čebule. Ko je povezan, bo vse vaše podatke brskal po lastnem sistemu relejev in vozlišč.

Primer: če z uporabo Torja pritisnete na »facebook.com«, bo to zahtevo poslal, čeprav je drugačna plast vozlišč, dokler ni dosegel želene lokacije, v tem primeru je Facebook strežnik.

Z usmerjanjem prometnega vozlišča v vozlišče bo težko ugotoviti, od kod prihaja ta zahteva.

Kaj je težava s podjetjem Tor?

Med brskanjem po omrežju Tor je veliko težav. Tu je nekaj primerov;

 • Patetična uporabniška izkušnja
 • Vzpostavitev povezave traja nekaj minut
 • Hitrost brskanja se je zmanjšala za 70%, kar je res frustrirajoče
 • Ni zagotovljeno šifriranje podatkov
 • ISP lahko vidite, da uporabljate brskalnik Tor

To so velike težave s brskalnikom Tor, če iščete anonimnost, potem uporabite VPN + Tor. To je najboljša kombinacija.

Zdaj pa govorimo o VPN (virtualno zasebno omrežje)

VPN (virtualno zasebno omrežje)

VPN je najboljša tehnologija, ki omogoča šifriranje podatkov, z uporabo VPN-ja pa lahko celoten internetni promet šifrirate samo v enem trenutku. Kot da uporabljate Tor, bo zagotovil le anonimnost vaše zgodovine brskanja ali iskanj. Toda VPN nudi vašo napravo ali sisteme celoten protokol šifriranja.

Kako deluje VPN:

To je napredna tehnologija, ki ponuja šifriranje. VPN deluje skoraj enako kot Tor. VPN vas najprej poveže s svojim strežnikom, kot ste ga izbrali. Ko se pridružite, bo skozi ves tunel vodil ves internet.

Kot Tor-ov postopek VPN naredi skoraj isto stvar. Vaš internetni promet bo usmeril skozi drugo plast, v primeru VPN pa bo šifriran.

Primer: Če ob povezavi s storitvijo VPN pritisnete na »facebook.com«, bo to zahtevo zavil s šifrirnim protokolom in izgledal tako »% ^ HgyE ^ rH * $ 3 $« in nato poslal na strežnik Facebook. VPN zagotavlja 256-bitno šifriranje, ki je znano tudi kot vojaško šifriranje; nihče nikoli ne ugotovi, kaj je bilo to.

Značilnosti VPN:

VPN ima nekaj odličnih funkcij, če uporabljate zanesljivega ponudnika VPN. V nasprotnem primeru obstaja veliko tveganje. Številni lažni ponudniki VPN so vpleteni v taksist uporabniških podatkov.

 • 256 bitni protokoli šifriranja
 • Odblokirajte katero koli spletno mesto, ki ga želite
 • Oglejte si ZDA Netflix od koder koli
 • Na voljo so tudi drugi kanali za pretakanje
 • Anonimno in varno brskanje
 • Prenesite neomejene hudournike
 • Vključeno stikalo za ubijanje in zaščita pred puščanjem DNS

Opomba: izberite samo zanesljivega ponudnika VPN, ki dejansko ponuja tovrstne stvari. Ne vključujte se v brezplačne in ponarejene stvari.

Težave z VPN:

VPN-ji so nedvomno odlična varnostna orodja. Pri uporabi storitve VPN še vedno obstajajo majhne težave, kot so:

 1. Številni ponudniki VPN trdijo, da ponujajo strogo varnost in celo strogo politiko brez zapisov. Vendar so se končale z zlorabo zasebnosti svojih uporabnikov.
 2. VPN-ji niso dostopni vsem, saj morate za naročnino na storitev plačati. Pogosto so ta plačila visoka, zato jih ne more uporabiti vsak
 3. Nekateri ponudniki VPN nudijo odlične storitve; vendar imate veljavno politiko beleženja, ker lahko ohranijo nekatere dele vaših podatkov in jih prodajo.
 4. Vsi ponudniki VPN ne ponujajo najboljših šifriranj. Nekateri lahko nudijo šibko šifriranje, kar je spet slabo za varnost.

Čeprav je teh vprašanj res nekaj, kar je treba upoštevati, pa z uporabo zakonitega kombija VPN pomagajo rešiti ta problem

VPN + Tor / kaj pričakovati?

Tor in VPN veljata za osnovna varnostna orodja. Oboje je mogoče uporabiti za zasebnost in anonimnost na spletu. Kaj se torej zgodi, ko oboje združite skupaj?

Preizkusil sem to teorijo in tako kot moja pričakovanja; rezultat je res odličen. To je zato, ker enkrat, ko so združeni, lahko zagotavljajo zasebnost in varnost veliko učinkoviteje, saj VPN odpravi vse negativnosti TOR-a.

Tako, da se zavedate, da Tor varuje vaše podatke samo s plastjo prikrivanja, ki je tako debela, da je končno vozlišče - po tem pa podatki ostanejo nezaščiteni. Zdaj, če Tor uporabljate z VPN, se raven zaščite poveča, ko VPN naredita šifriran tunel, po katerem informacije potujejo. Zato se odpravijo kakršne koli možnosti, da bi prestopili vaše podatke.

Poleg tega ste s podjetjem Tor morda izkusili, da hitrost povezave postane bistveno nizka. To je lahko posledica ponudnikov internetnih storitev, ki zaznajo uporabo Tor-a in začnejo dušiti pasovno širino.

Vendar pa se pri šifriranem tunelu vaš ponudnik internetnih storitev ne bo zavedal vaše reaktivnosti. Zato vas ne bo ugasnil. Tako ne boste imeli težav s hitrostjo.

Tor nad VPN - kar je bolje?

Izbira varnostnega orodja je včasih težka izbira. Zato sem sestavil tabelo, ki povzema vse in vam omogoča pametno izbiro. Vsako funkcijo sem ocenil z „da“ in „ne“ komentarjem

S. št Funkcije, ki jih je treba upoštevati VPN TOR
1 Hitrost brskanja Da Ne
2 Združljivost na različnih platformah Da Ne
3 Skupna raba datotek P2P (Torrenting) Da Ne
4 Anonimnost Da Da
5 Šifriranje podatkov Da Ne
6 Uporabniku prijazno Da Ne
7 Preprosto po žepni ceni 2,6 dolarja / m Ne
8 Omejitev obvoza Da Da
9 Podporna skupina Da Ne

Končne besede

Tor in VPN sta odlični orodji za zagotovitev zasebnosti in varnosti. Vendar boste morda do zdaj imeli bolj jasno sliko, za katero orodje bi morali iti. Zato ne glede na to, za katero orodje izberete VPN ali Tor, poskrbite, da bo vaša zasebnost prek interneta ostala nedotaknjena.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me