VPN TOR felett Melyiket biztonságosabb használni?

[ware_item id=33][/ware_item]

Nagyon hosszú viták folynak manapság; Arra gondoltam, hogy összefoglalhatom a kicsit. A legtöbb ember összezavarodik a Tor-hálózat munkakörnyezete miatt.


Most találtam, hogy az emberek folyamatosan olyan dolgokat keresnek, mint például;

 • Tor VPN felett?
 • Hagyma VPN felett?
 • Tor + VPN, mire számíthat?
 • TOR Vs VPN, amely a legjobb?

Ha ugyanaz a kérdés merül fel a fejedben, akkor olvassa tovább ...

Tor Vs VPN | Mi a legfontosabb különbség??

Az első dolog, amit meg kell érteni, a Tor és a VPN teljesen különböző hálózatok.

Ahol Tor anonimitást biztosít;

 • Nem követhető a böngésző
 • Rögzítse a lábnyomait
 • Adjon meg egy másik identitást a saját szervereiről
 • Rétegek közötti védelem
 • Nincs korlátozás egyetlen webhelyen sem

Az embereket ez leginkább megzavarja, amikor újabb IP-t látnak, és hozzáférést biztosítanak egy blokkolt webhelyhez. Ez a VPN egyik funkciója, de erről nincs szó.

Hogyan működik a Tor

Nem egyszerű dolog ilyen könnyen megismerkedni. A Tor felépít kapcsolatot az eszköz és a saját hagymahálózata között. A csatlakozás után az összes böngészési adatot saját relé- és csomópont-rendszerén keresztül vezet.

Példa: ha Tor segítségével megnyomja a „facebook.com” oldalt, akkor a kérést a különböző csomópontok rétegével küldi el, amíg el nem éri a kívánt helyet, ebben az esetben a Facebook szervert.

Ha forgalomcsomópontot csomópontra irányítja, nehéz lesz megtudni, honnan származik a kérés.

Mi a probléma a Tor-tal??

Sok kérdés van, miközben a Tor hálózaton böngészünk. Íme néhány példa;

 • Szánalmas felhasználói élmény
 • A kapcsolat kiépítése néhány percig tart
 • A böngészési sebesség 70% -kal csökkent, ami nagyon bosszantó
 • Nincs adat titkosítás
 • Az internetszolgáltató láthatja, hogy a Tor böngészőt használja

Ezek a Tor böngésző komoly problémái, ha anonimitást keres, akkor használja a VPN + Tor lehetőséget. Ez a legjobb kombináció a használatra.

Most beszéljünk a VPN-ről (virtuális magánhálózat)

VPN (virtuális magánhálózat)

A VPN a legjobb technológia, amely adattitkosítást biztosít, VPN használatával egyszerre titkosíthatja az összes internetes forgalmat. Mintha Tor-ot használ, ez csak anonimitást biztosít a böngészési előzményeknél vagy a kereséseknél. De a VPN biztosítja a teljes titkosítási protokollt az eszközéhez vagy rendszereihez.

Hogyan működik a VPN:

Ez egy fejlett technológia, amely titkosítást kínál. A VPN szinte ugyanúgy viselkedik, mint Tor. A VPN először csatlakoztassa Önt a saját szerveréhez, ahogy választotta. Miután csatlakoztál, az összes internetet meghajtja az alagúton.

A Tor folyamatként a VPN szinte ugyanazt csinálja. Ez egy másik rétegen keresztül fogja irányítani az internetes forgalmat, de a VPN esetén titkosítva lesz..

Példa: Ha eltalálja a „facebook.com” oldalt, amikor csatlakozik a VPN szolgáltatáshoz, akkor ezt a kérést titkosítási protokollal csomagolja, és így néz ki: „% ^ HgyE ^ rH * $ 3 $”, majd elküldi a Facebook szerverre. A VPN 256 bites titkosítást biztosít, amelyet katonai szintű titkosításnak is neveznek; Soha senki nem deríti ki, mi volt ez.

A VPN jellemzői:

A VPN néhány nagyszerű funkcióval jár, ha valamilyen megbízható VPN-szolgáltatót használ. Egyébként jelentős kockázatot jelent. Számos hamis VPN-szolgáltató vesz részt a felhasználói adatok feltörésében.

 • 256 Bit-titkosítási protokollok
 • Nyissa fel a kívánt webhely blokkolását
 • Nézze meg az amerikai Netflix-et bárhonnan
 • Egyéb streaming csatornák is elérhetők
 • Névtelen és biztonságos böngészés
 • Töltse le korlátlan torrentokat
 • A gyilkos kapcsoló és a DNS szivárgás elleni védelem tartalmazza

Megjegyzés: Csak olyan megbízható VPN-szolgáltatót válasszon, amely valójában ilyen cuccokat szolgáltat. Ne vegyen részt ingyenes és hamis dolgokban.

A VPN-rel kapcsolatos problémák:

A VPN-k kétségkívül nagy biztonsági eszközök. Ugyanakkor a VPN-szolgáltatás használatával kapcsolatban még mindig vannak olyan problémák, mint:

 1. Számos VPN-szolgáltató állítja, hogy szigorú biztonságot és még szigorú bejelentkezési szabályokat kínál. Azonban véget vettek a felhasználók magánéletének visszaélésével.
 2. A VPN-ket nem mindenki érheti el, mivel fizetnie kell egy szolgáltatás előfizetéséért. Ezek a kifizetések gyakran magasak, ezért nem mindenki tudja használni őket
 3. Néhány VPN-szolgáltató kiváló szolgáltatásokat kínál; rendelkezzen azonban árnyas naplózási politikával, mivel ezek megőrizhetik az Ön adatainak bizonyos részeit, és eladhatják azokat.
 4. Nem minden VPN-szolgáltató kínál a legjobb titkosítást. Egyesek gyenge titkosítást nyújthatnak, ami szintén hátrányos a biztonság szempontjából.

Noha ezeket a kérdéseket valóban figyelembe kell venni, a legitim VPN-szolgáltatás kisteherautójának használata segít ezek leküzdésében

VPN + Tor / mit várhat?

A Tor és a VPN egyaránt nélkülözhetetlen biztonsági eszközök. Mindkettő felhasználható online adatvédelem és anonimitás megszerzésére. Ezért mi történik, ha mindkettőt összekapcsolják?

Kipróbáltam ezt az elméletet, és csakúgy, mint az elvárásaim; az eredmény valóban nagyszerű. Ennek oka az, hogy egyszerre kombinálva sokkal hatékonyabban tudják biztosítani az adatvédelmet és a biztonságot, mivel a VPN kiküszöböli a TOR összes negatív elemét.

Ha tudod, hogy Tor csak olyan rejtett réteggel védi az Ön adatait, amely annyira aláhúzza a végcsomót, amely után az adatok védelem nélkül tovább kerülnek. Most, ha a Tor-t VPN-sel használja, a védelem szintje növekszik, amikor a VPN titkosított alagutat készít, amelyen keresztül az információ áthalad. Ezért kiküszöbölhető az adatainak szimatolása.

Ezen kívül a Tor-nál valószínűleg azt is tapasztalta, hogy a kapcsolat sebessége jelentősen csökken. Ennek oka lehet az internetszolgáltatók, akik észlelik a Tor használatát, és elkezdenek fojtani a sávszélességet.

A VPN esetén azonban az Internet szolgáltatója a titkosított alagút miatt teljesen tudatában lesz a reakcióképességének. Ezért nem fog fojtani. Ily módon nem fog semmilyen sebességgel kapcsolatos problémát tapasztalni.

Torn VPN felett - ami jobb?

Időnként nehéz mérlegelni, hogy melyik biztonsági eszközt választja. Ezért összeállítottam egy táblázatot, amely mindent összefoglal, és lehetővé teszi, hogy okosan választhasson. Minden funkciót „igen” és „nem” megjegyzéssel értékeltem

S.No Figyelembe veendő szolgáltatások VPN TOR
1 Böngészés sebessége Igen Nem
2 Kompatibilitás különböző platformon Igen Nem
3 P2P fájlmegosztás (Torrenting) Igen Nem
4 Névtelenség Igen Igen
5 Adat titkosítás Igen Nem
6 Felhasználóbarát Igen Nem
7 Könnyű a zsebében 2,6 $ / m Nem
8 Megkerülő korlátozás Igen Igen
9 Támogatói csoport Igen Nem

Záró szavak

A Tor és a VPN egyaránt kiváló eszköz a magánélet és a biztonság megszerzéséhez. Mostantól azonban talán világosabb képet kaphat arról, hogy melyik eszköz kell, hogy legyen. Ezért, függetlenül attól, hogy melyik eszközt választja a VPN-ekhez vagy a Tor-hez, ügyeljen arra, hogy az internetes adatvédelem sértetlen maradjon.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me