VPN Torrent: Mengapa VPN Keperluan Untuk Pengguna Torrent?

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting adalah topik yang paling dibincangkan pada hari ini, jadi kami memutuskan untuk melihatnya. Artikel ini dibuat untuk menjelaskan bagaimana pengesan BitTorrent mendedahkan identiti sebenar anda, implikasi undang-undang yang dapat menyebabkan anda, bagaimana VPN pada rangkaian Torrent dapat menjamin identiti anda yang sebenar, dan senarai VPN terbaik untuk tujuan Torrenting.


Penerangan ringkas

Tracker BitTorrent adalah pelayan yang menjejaki salinan fail yang tinggal di mesin rakan sebaya yang berbeza, menyenaraikannya pada permintaan klien, dan mempromosikan penghantaran yang efisien dan memasang semula fail yang dikongsi. Sekarang, pelanggan ini berkomunikasi secara berkala dengan tracker BitTorrent untuk perkongsian fail lebih cepat dengan rakan-rakan baru dan menyediakan statistik mengenai prestasi rangkaian.

Apabila pengguna torrent mula berkomunikasi dengan tracker dan rakan sebaya; dia mendedahkan alamat IPnya dan maklumat lain seperti lokasi dan pelanggan perisian. Sesiapa yang mempunyai pengetahuan teknikal yang sedikit boleh menggunakannya untuk mengesan semula maklumat tersebut terus kepada pengguna torrent yang boleh menyebabkan implikasi undang-undang selain daripada percubaan hacking berpotensi.

Cara cara VPN berfungsi, ia menyembunyikan semua maklumat anda melalui rangkaian Torrent dan menyulitkan trafik BitTorrent anda untuk membuatnya tidak boleh dipercayai. Kami telah mengkaji carta perbandingan beberapa VPN terbaik untuk Torrenting dan tujuan lain.

VPN Terbaik Untuk Carta Perbandingan Torrenting 2017 *

 expressvpnlogoNordVPNPureVPNPIA VPNIvacy VPN
Lokasi Pulau British Virgin Panama Hong Kong Amerika Syarikat Hong Kong
Penyulitan AES 256-bit 2048-bit SSL AES 256-bit AES 256-bit AES 256-bit
Protokol Keselamatan PPTP, L2TP, IPSec, SSTP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2, SSTP PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 (iOS), SSTP
Lokasi Pelayan 87 57 141 24 50
Bandwidth & Kelajuan Tidak terhad Tidak terhad Tidak terhad Tidak terhad Tidak terhad
Sokongan OS Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Penghala Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Penghala Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Penghala Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Penghala Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Penghala
Multi Logins 3 Peranti 6 Peranti 5 Peranti 5 Peranti 5 Peranti
Dasar Log Zero Tiada Log Tiada Log Tiada Log Tiada Log Tiada Log
Laman web Lawati Pembekal Lawati Pembekal Lawati Pembekal Lawati Pembekal Lawati Pembekal
Tawaran Pada Tawaran Jualan 36% OFF Jualan Musim Sejuk 72% OFF 73% OFF Jualan Musim Sejuk Jualan 52% OFF 86% OFF Jualan Musim Sejuk
Harga

$ 8.32 / mo

$ 3.29 / mo

$ 2.99 / mo

$ 3.33 / mo

$ 1.66 / mo

Jaminan Wang Balik 30 hari 30 hari 7 hari 7 hari 7 hari

* Kami telah menyenaraikan beberapa ciri penyedia perkhidmatan VPN terkemuka industri ini. Anda boleh melawat tapak web mereka untuk mendapatkan ciri dan butiran tambahan seperti sokongan peranti fizikal yang lain.

nordvpn - torrent vpn

NordVPN (Panama)

VPN semua bulat terbaik untuk Torrenting, Streaming, Dan Keselamatan

Bilangan pelayan: 735+ | Negara-negara: 58 | Multi Logins: 6

+ Keselamatan Cemerlang iaitu Penyulitan Data Double
+ Dasar log NO ketat
+ Pelayan dioptimumkan untuk P2P
+ DNS penstriman yang cemerlang
- Tiada percubaan percuma VPN

NordVPN adalah pemimpin industri ketika datang ke keselamatan VPN. Anda mendapat sambungan 2048-bit SSL yang sangat selamat dengan sokongan untuk protokol keselamatan L2TP, PPTP, IKEv2 / IPSec, dan OpenVPN. Terdapat juga pelayan khas iaitu VPN Double dan Tor-over-VPN yang melindungi data Torrent dan Internet anda yang lain dengan keselamatan dwi-berlapis.

Oleh kerana perkhidmatan ini berpangkalan di Panama, ia mempunyai dasar log NO yang ketat, Internet membunuh-suis, resolver kebocoran DNS yang ketat, pelanggan perisian yang hebat, dan kelajuan muat turun yang hebat.

Walaupun tidak ada percubaan percuma tetapi harga yang berpatutan dengan jaminan wang kembali 30 hari mengurangkan masalah ini. Anda mempunyai tiga pelan yang tersedia untuk dipilih (semua dengan jaminan wang kembali 30 hari). Jelas, pelan 1 tahun adalah pilihan terbaik untuk mendapatkan nilai sebenar wang. Pakej yang tersedia yang disenaraikan ialah:

- $ 11.95 / mo [pelan 1-bulan]
- $ 7.00 / mo [pelan 6-bulan - Jimat 41%]
- $ 5.75 / mo [pelan 12-bulan - Jimat 52%]

Tawaran Percutian Khas

- $ 3.29 / mo [pelan 24-bulan - Jimat 72%] * disyorkan *

expressvpn - torrent vpn

ExpressVPN 

VPN terpantas untuk Torrenting

Bilangan Pelayan: N / A | Negara-negara: 94 | Multi Logins: 3

+ Kelajuan muat turun pantas
+ Pengurusan pelayan yang sangat baik
- Tiada percubaan percuma
- Sedikit lebih mahal daripada yang lain

Apabila bercakap mengenai VPN terpantas, ExpressVPN adalah pilihan pengguna. Semua pelayan memberikan kelajuan yang lebih cepat dan diuruskan dengan baik dengan sokongan untuk protokol keselamatan L2TP, PPTP, SSTP, dan OpenVPN, serta mereka dioptimumkan untuk fungsi Torrenting dan streaming.

Perkhidmatan ini mempunyai dasar log yang ketat, ihsan perkhidmatan yang berpusat di British Virgin Islands, dan liputan yang meluas berkembang setiap minggu. Pelanggan perisian mudah digunakan dengan fungsi terbina dalam Internet Kill Switch dan Speed ​​Test untuk memeriksa kelajuan VPN anda untuk Torrenting.

Walaupun perkhidmatan ini agak mahal berbanding dengan pesaingnya tetapi sokongan pelanggan yang sangat baik, kelajuan terpantas, dan pelayan yang diurus dengan baik membuat harga dan tidak ada percubaan percuma yang kurang menyakitkan.

Dengan ExpressVPN, anda mempunyai tiga pelan yang tersedia dengan jaminan wang balik 30 hari. Anda boleh mendapat manfaat maksimum dengan rancangan 1 tahun. Pakej yang tersedia adalah:

- $ 12.95 / mo [pelan 1-bulan]
- $ 9.99 / mo [pelan 6-bulan]
- $ 8.32 / mo [pelan 12 bulan - Simpan 35%] * disyorkan *

purevpn torrent vpn

PureVPN

Rakan perjalanan terbaik

Bilangan Pelayan: 500+ | Negara-negara: 141 | Multi Logins: 5

+ Perlindungan negara yang luas
+ Kelajuan muat turun yang hebat
- Tiada percubaan percuma
- Sedikit lebih mahal daripada yang lain

Jika anda melakukan perjalanan banyak atau mencari ciri-ciri canggih maka PureVPN adalah pilihan terbaik anda. Perkhidmatan ini kaya dengan ciri-ciri eksklusif seperti Split Tunneling yang memisahkan data Internet anda ke dalam aliran yang disulitkan dan tidak disulitkan, ditambah pula dengan router Maya yang menukar sistem anda menjadi penghala WiFi yang dapat menghubungkan lebih banyak peranti.

Semua pelayan dikategorikan untuk Streaming, Torrenting, dan Standard dengan sokongan untuk IKEv2 / IPsec, SSTP, L2TP, PPTP, dan protokol keselamatan OpenVPN yang anda boleh memilih secara automatik pada setiap sesi VPN. Pelanggan perisian mudah digunakan dengan konfigurasi lanjutan yang lebih lanjut untuk pengguna pakar.

Walaupun tiada percubaan percuma tetapi anda boleh merebut perjanjian tahunan untuk mendapatkan nilai terbaik untuk wang. PureVPN mempunyai tiga pelan harga tersedia dengan jaminan wang balik 7 hari. Pelan harga adalah:

- $ 11.00 / mo [1-bulan]
- $ 8.95 / mo [6 bulan]

Tawaran Percutian Khas

- $ 2.99 / bulan [24-bulan - Jimat 73%] * disyorkan *

pia vpn - torrents vpn

Akses Internet Persendirian

VPN terbaik untuk penggunaan setiap hari

Bilangan pelayan: 3283+ | Negara-negara: 25 | Multi Logins: 5

+ Liputan luas pelayan VPN
+ Pelan harga yang murah dan berpatutan
- Prestasi purata
- Tiada percubaan percuma

Akses Internet peribadi menawarkan pengalaman VPN asas kepada pengguna kasual. Perkhidmatan ini mempunyai keselamatan AES 256-bit dengan sokongan untuk PPTP, L2TP, OpenVPN, dan proksi SOCKS5.

Pelayan VPN mempunyai jalur lebar yang tidak diketahui untuk Torrenting dan menyediakan ciri tambahan misalnya. IPv6 dan perlindungan kebocoran DNS, Kill Switch, dan penyekat iklan terbina dalam.

Walau bagaimanapun, prestasi pelayan perkhidmatan jatuh di belakang berbanding dengan perkhidmatan VPN yang lain, anda mungkin mendapat kelajuan terkunci dengan ketara semasa memuat turun tetapi selain itu perkhidmatan itu sempurna ketika menggunakan penggunaan sehari-hari.

Syarikat itu mempunyai tiga pelan harga dengan jaminan wang selama 7 hari untuk setiap satu. Pelan harga satu tahun sangat murah memandangkan nilai untuk wang yang mereka tawarkan. Pelan harga adalah:

- $ 6.95 / bulan [1-bulan]
- $ 5.99 / mo [6 bulan - JIMAT 14%]
- $ 3.33 / mo [12 bulan - SAVE 52%] * disyorkan *

ivacy vpn - torrents vpn

Ivacy VPN

VPN murah terbaik

Bilangan pelayan: 200+ | Negara-negara: 50+ | Multi Logins: 5

+ Hebatnya murah
+ Pelayan dioptimumkan untuk P2P
- Prestasi purata
- Tiada percubaan percuma

Ivacy VPN adalah perkhidmatan yang semakin berkembang untuk menjadi yang 'murah' untuk 'prestasi' yang ditawarkannya. Pelayan dioptimumkan untuk Torrenting dan menyokong IKEv2, L2TP, PPTP, SSTP, dan protokol keselamatan OpenVPN.

Pelanggan perisian mudah digunakan dan menawarkan ciri terbina dalam seperti Split tunneling, Internet Kill Switch, IPv6, dan pencegahan kebocoran DNS..

Walau bagaimanapun, jalur lebar tidak diketahui tetapi kelajuannya rata-rata semasa memuat turun Torrents.

Syarikat itu mempunyai tiga pelan harga dengan jaminan wang balik 7 hari tanpa pertanyaan. Pelan harga satu tahun adalah pilihan popular di kalangan orang ramai. Pakej harga adalah:

- $ 11.95 / mo [1 bulan]
- $ 2.50 / mo [pelan 12-bulan]

Tawaran Percutian Khas

- $ 1.66 / mo [pelan 24-bulan - JIMAT 86%] * disyorkan *

Dalam artikel terdahulu kami - bagaimana untuk menyulitkan lalu lintas BitTorrent - kami membincangkan pelbagai cara untuk menyulitkan lalu lintas BitTorrent anda dan menyimpulkan bahawa VPN adalah alat keselamatan terbaik untuk Torrenting. Hari ini, kami akan terus memasuki butiran fenomena BitTorrent, soalan yang paling kerap ditanya, dan implikasi pengguna torrent.

Apa itu Torrent?

Torrent adalah fail kecil yang mengandungi maklumat (metadata) salinan fail, nisbah perkongsian, lokasi, dan pelacak BitTorrent yang berkaitan. Fail torrent dikaitkan dengan perisian yang dikenali sebagai 'BitTorrent Client' yang menggunakan protokol komunikasi (Protokol BitTorrent) untuk berinteraksi dengan tracker BitTorrent.

Apa yang Torrenting?

Torrenting - kadangkala disebut sebagai perkongsian fail P2P - adalah suatu tindakan untuk memuat turun kandungan digital melalui rangkaian Torrent. Orang lebih suka Torrenting kerana strukturnya yang terdesentralisasi, perkongsian fail yang besar, dan kekurangan pelayan penyimpanan awan. Sebab bahawa orang boleh berkongsi fail besar serta-merta tanpa membayar sebarang yuran langganan telah membuat Torrenting fenomena dunia yang popular.

Bagaimana Saya Terkena Semasa Torrenting?

Tracker BitTorrent adalah pelayan yang menjejaki salinan fail yang tinggal di mesin rakan sebaya yang berbeza, menyenaraikannya pada permintaan klien, dan mempromosikan penghantaran yang efisien dan memasang semula fail yang dikongsi. Sekarang, pelanggan ini berkomunikasi secara berkala dengan tracker BitTorrent untuk perkongsian fail lebih cepat dengan rakan-rakan baru dan menyediakan statistik mengenai prestasi rangkaian.

VPN torrentBlok berwarna di bawah setiap komputer mewakili bahagian yang berlainan fail yang dikongsi.

Apabila pengguna torrent mula berkomunikasi dengan tracker dan rakan sebaya; dia mendedahkan alamat IPnya dan maklumat lain seperti lokasi dan pelanggan perisian. Sesiapa yang mempunyai pengetahuan teknikal yang sedikit boleh menggunakannya untuk mengesan semula maklumat tersebut terus kepada pengguna torrent yang boleh menyebabkan implikasi undang-undang selain daripada percubaan hacking berpotensi.

Cara tracker BitTorrent beroperasi, pengguna torrent tidak dapat mengelakkan proses ini tetapi mereka dapat mengelakkan masalah ini dengan menggunakan VPN dengan klien Torrent atau P2P.

Bagaimana VPN Bekerja Untuk Mengutuk Dan Tujuan Lain

VPN - Rangkaian Persendirian Maya - adalah rangkaian peranti dari jauh disambungkan ke pelayan VPN persendirian yang menghubungkannya ke Internet. Oleh kerana pelayan peribadi VPN ini (di rantau lain di dunia) menyambungkan peranti anda ke Internet, oleh itu, setiap kali anda berkongsi fail torrent, tracker melihat maklumat pelayan ini (mis. Lokasi, alamat IP). Oleh itu, VPN mengikat identiti anda melalui rangkaian Torrent (P2P).

Selain itu, apabila anda menyambung ke pelayan VPN melalui klien perisian, ia mewujudkan terowong terenkripsi di antara peranti anda dan dirinya sendiri dengan melaksanakan algoritma penyulitan (contohnya AES 256-bit) menggunakan protokol keselamatan (iaitu PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN, dan sebagainya)

Sebaik sahaja anda berjaya mewujudkan sambungan, VPN menyulitkan semua lalu lintas Torrent (P2P) anda dan menjadikannya tidak boleh dipercayai oleh penyedia perkhidmatan Internet anda dan penyemak pendengaran lain.

Adakah Torrenting Haram? Implikasi Undang-undang Sekitar Torrent

Kebanyakan pengguna Torrent tidak menyedari masalah undang-undang dengan BitTorrent. Terdapat garis halal yang sangat tipis yang orang sering terfikir yang mana 'Lesen'Yang jatuh di bawah harta intelek.

Tindakan perkongsian fail P2P tidak menyalahi undang-undang selagi ia digunakan untuk tujuan yang sah. Kebanyakan perbincangan mengenai BitTorrent adalah mengenai kesahihan mengenai bahan berhak cipta. Walaupun sesetengah negara mempunyai pengecualian penggunaan yang adil yang membenarkan penggunaan bahan hak cipta yang terhad tanpa kebenaran pemilik hak cipta. Materi tersebut termasuk kritikan, enjin carian, ulasan, pelaporan berita, biasiswa, dan penyelidikan.

Semua bahan berhak cipta yang lain dianggap sebagai harta intelektual pemilik hak cipta. Sekiranya pengguna torrent memuat turun kandungan tersebut, maka dia akan bertanggungjawab untuk pelanggaran hak cipta.

BeEncrypted tidak menggalakkan perbuatan pelanggaran hak cipta ke atas Torrent dan menggesa pembacanya untuk memuat turun fail torrent sah sahaja.

Penggunaan Hukum Lain

Terdapat pelbagai keadaan di mana ia adalah sah untuk berkongsi bahan berhak cipta.

Pengedaran Percuma - Sesetengah pemilik hak cipta boleh memilih untuk membenarkan pengedaran produk mereka di bawah 'lesen hak cipta khusus' yang tersedia kepada orang awam. Sebagai contoh, lesen perisian untuk perisian Open-Source seperti FreeBSD.

Domain Awam - Kerja yang tersedia di domain awam dan tidak lagi tertakluk kepada mana-mana undang-undang hak cipta boleh dikongsi secara sah. Sebagai contoh, Projek Gutenberg sentiasa mengemas kini penerbitan kebudayaan klasik selepas hak cipta mereka telah tamat tempoh.

Pemikiran Akhir

Sesetengah orang bertanya sama ada VPN sudah cukup untuk melindungi sistem mereka? Jawapan kepada Rangkaian Peribadi Maya adalah salah satu alat keselamatan yang disyorkan untuk melindungi identiti dan trafik Internet anda melalui web. Anda memerlukan alat keselamatan yang lain. Antivirus, dan Anti-Malware untuk melindungi sistem anda. Bercakap mengenai Torrent yang dipersoalkan, VPN menyulitkan lalu lintas Torrent anda dengan cukup baik untuk mencegah bukan sahaja mempercepatkan kelajuan oleh penyedia perkhidmatan Internet anda tetapi juga mencegah penyampai pendengaran lain yang cuba menjejak anda di Internet.