VPN via TOR | Welke is veiliger te gebruiken?

[ware_item id=33][/ware_item]

Het zijn tegenwoordig behoorlijk lange debatten; Ik dacht dat ik het kleine misschien zou kunnen samenvatten. De meeste mensen raken in de war over de werkomgeving van het Tor-netwerk.


Ik heb zojuist ontdekt dat mensen blijven zoeken naar dingen zoals;

 • Tor via VPN?
 • Ui via VPN?
 • Tor + VPN wat te verwachten?
 • TOR versus VPN, wat de beste is?

Als je hetzelfde soort vragen in je hoofd hebt, lees dan verder ...

Tor versus VPN | Wat is het belangrijkste verschil?

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat Tor en VPN totaal verschillende netwerken zijn.

Waar Tor anonimiteit biedt door;

 • Geen tracking toegestaan ​​via de browser
 • Beveilig uw voetafdrukken
 • Geef een andere identiteit op vanaf de eigen servers
 • Laag-tot-laag bescherming
 • Geen beperking op enige site

Mensen raken hierdoor meestal in de war wanneer ze een ander IP-adres en toegang tot een geblokkeerde site zien. Dat is een van de functies van VPN, maar daar gaat het niet om.

Hoe werkt Tor?

Het is niet eenvoudig om daar gemakkelijk mee vertrouwd te raken. Tor bouwt een verbinding tussen uw apparaat en zijn eigen uienetwerk. Nadat het is verbonden, stuurt het al uw browsegegevens via zijn eigen relais- en knooppuntsysteem.

Voorbeeld: als je op "facebook.com" drukt met Tor, zal het dat verzoek verzenden via de verschillende laag knooppunten totdat het de gewenste locatie heeft bereikt, in dit geval de Facebook-server.

Door uw verkeersknooppunt naar knooppunt te routeren, is het moeilijk te achterhalen waar dat verzoek vandaan komt.

Wat is het probleem met Tor?

Er zijn veel problemen tijdens het browsen op het Tor-netwerk. Hier zijn een paar voorbeelden;

 • Pathetische gebruikerservaring
 • Het opbouwen van een verbinding duurt enkele minuten om verbinding te maken
 • De browsersnelheid is met 70% verlaagd, wat echt frustrerend is
 • GEEN gegevenscodering verstrekt
 • Uw ISP kan zien dat u Tor Browser gebruikt

Dit zijn de belangrijkste problemen met de Tor-browser. Als u op zoek bent naar anonimiteit, gebruik dan VPN + Tor. Dat is de beste combinatie om te gebruiken.

Laten we het nu hebben over VPN (Virtual Private Network)

VPN (Virtual Private Network)

VPN is de beste technologie die gegevenscodering biedt, door een VPN te gebruiken, kunt u al het internetverkeer in slechts één keer coderen. Alsof u Tor gebruikt, biedt dit alleen anonimiteit van uw browsegeschiedenis of zoekopdrachten. Maar VPN biedt het volledige coderingsprotocol voor uw apparaat of systemen.

Hoe VPN werkt:

Het is een geavanceerde technologie die codering biedt. VPN doet bijna hetzelfde gedrag als Tor. VPN verbindt u eerst met zijn eigen server zoals u hebt gekozen. Zodra je lid bent geworden, zal het al het internet door die tunnel rijden.

Tijdens het Tor-proces doet VPN bijna hetzelfde. Het zal uw internetverkeer door een andere laag leiden, maar in het geval van de VPN, wordt het gecodeerd met codering.

Voorbeeld: Als u op "facebook.com" drukt wanneer u bent verbonden met de VPN-service, zal dit verzoek met het coderingsprotocol worden ingepakt en er als volgt uitzien "% ^ HgyE ^ rH * $ 3 $" en vervolgens naar de Facebook-server worden verzonden. VPN biedt 256bit-codering die ook wel militaire codering wordt genoemd; niemand komt er ooit achter wat dat was.

Kenmerken van VPN:

VPN wordt geleverd met enkele geweldige functies als u een betrouwbare VPN-provider gebruikt. Anders is het een aanzienlijk risico. Veel nep-VPN-providers zijn betrokken bij het hacken van gebruikersgegevens.

 • 256 bit coderingsprotocollen
 • Deblokkeer elke gewenste site
 • Kijk overal in de VS naar Netflix
 • Andere streamingkanalen zijn ook beschikbaar
 • Anoniem en veilig browsen
 • Download onbeperkte torrents
 • Stopschakelaar en DNS-lekbescherming inbegrepen

Opmerking: kies alleen een betrouwbare VPN-provider die daadwerkelijk dat soort dingen levert. Raak niet betrokken door gratis en neppe dingen.

Problemen met VPN:

VPN's zijn ongetwijfeld geweldige beveiligingshulpmiddelen. Er kunnen echter nog steeds kleine problemen zijn met het gebruik van een VPN-service, zoals:

 1. Veel VPN-providers beweren strikte beveiliging en een zelfs strikt logboekregistratie te bieden. Ze zijn echter geëindigd door misbruik te maken van de privacy van hun gebruikers.
 2. VPN's zijn niet voor iedereen toegankelijk, omdat u moet betalen om u te abonneren op een dienst. Vaak zijn deze betalingen hoog en daarom kan niet iedereen ze gebruiken
 3. Sommige VPN-providers bieden uitstekende services; heb echter een louche logboekregistratie omdat ze sommige delen van uw informatie kunnen bewaren en verkopen.
 4. Niet alle VPN-providers bieden de beste coderingen. Sommige kunnen zwakke codering bieden, wat weer slecht is voor de veiligheid.

Hoewel deze kwesties inderdaad iets zijn om rekening mee te houden, kan het gebruik van een legitieme VPN-servicebusje ze echter overwinnen

VPN + Tor / wat te verwachten?

Tor en VPN worden beide beschouwd als essentiële beveiligingshulpmiddelen. Beide kunnen worden gebruikt om online privacy en anonimiteit te verkrijgen. Wat gebeurt er daarom als je ze beide combineert??

Ik testte deze theorie en net zoals mijn verwachtingen; het resultaat is inderdaad geweldig. Dit komt omdat ze, eenmaal gecombineerd, veel effectiever kunnen zorgen voor privacy en beveiliging, aangezien VPN alle negatieve aspecten van TOR opheft.

Zodanig, dat u zich ervan bewust bent dat Tor uw gegevens alleen beschermt met een laag van verbergen die zo dik wordt dat het eindknooppunt - waarna de gegevens onbeschermd doorgaan. Als u nu Tor met een VPN gebruikt, neemt het beschermingsniveau toe naarmate VPN's een gecodeerde tunnel maken waardoor de informatie zich verplaatst. Daarom is elke kans op snoopers, snuffelen op uw gegevens geëlimineerd.

Afgezien daarvan heb je misschien met Tor ervaren dat de verbindingssnelheden aanzienlijk laag worden. Dit kan komen door de ISP's die het gebruik van Tor detecteren en je bandbreedte beginnen te beperken.

Met een VPN is uw internetprovider echter helemaal niet op de hoogte van uw reactiviteit vanwege de gecodeerde tunnel. Daarom zal het je niet ondermijnen. Op deze manier ondervindt u geen snelheidsproblemen.

Tor over VPN- dat is beter?

Kiezen welk beveiligingsinstrument u kiest, kan soms een moeilijke keuze zijn. Daarom heb ik een tabel samengesteld die alles samenvat en waarmee je verstandig kunt kiezen. Ik heb elke functie beoordeeld met een “ja” en “nee” commentaar

S.No Functies om te overwegen VPN TOR
1 Browsersnelheid Ja Nee
2 Compatibiliteit op verschillende platforms Ja Nee
3 P2P-bestandsuitwisseling (Torrenting) Ja Nee
4 Anonimiteit Ja Ja
5 Data encryptie Ja Nee
6 Gebruikersvriendelijk Ja Nee
7 Makkelijk op de zakprijs $ 2.6 / m Nee
8 Bypass-beperking Ja Ja
9 Ondersteuningsteam Ja Nee

Laatste woorden

Tor en VPN's zijn beide geweldige hulpmiddelen om privacy en veiligheid te verkrijgen. Inmiddels heb je misschien een duidelijker beeld van welk hulpmiddel je moet gebruiken. Daarom, ongeacht welke tool u kiest voor VPN's of Tor, zorg ervoor dat uw privacy via internet intact blijft.