Задържането на данни в Австралия е в сила – ето как да се защитим

[ware_item id=33][/ware_item]

Отброяването за „натрапчиво наблюдение на данни“ изтече след 18-месечен срок и от този ден всеки интернет доставчик и Telco в Австралия ще бъдат задължени да извършват задържане на метаданни на всеки отделен клиент в Австралия за най-малко 2 години.


През октомври 2015 г. австралийският парламент прие законопроекта за задържане на метаданни и даде на всички Интернет доставчици и Telco в бранша период от 18 месеца, за да формулират стратегията за изпълнение и спазване на поръчките. Заповедите дойдоха като така наречената „предпазна мярка“ за националната сигурност за борба с тероризма, което е само срам във възгледите на защитниците на личния живот.

Причината да се стигне до такава дължина е да се водят раздели на всеки един човек в Австралия чрез правоприлагащите органи без никакви заповеди. Миналата година разгледах една прогресивна история за запазването на данни в Австралия, че федералните ведомства, които нямат право на достъп до метаданните, заобикалят ограниченията за запазване на данни, като искат от австралийската федерална полиция (AFP) да свърши работата за тях.

Какво означава, че над 2500 назначени офиса на 21 правоприлагащи агенции плюс неоторизираните федерални отдели могат да имат достъп до личната ви информация денонощно за престъпления с наркотици вместо операция по сигурността, както твърди д-р Роб Николс от Университета на NSW.

Как изглежда Вашата MetaData?

Тъй като и Telco, и доставчиците на интернет услуги са задължени да съхраняват данни в Австралия, така че вашата информация може да включва:

#GetaVPN Как изглеждат метаданните https://t.co/WxoF7VjMXX pic.twitter.com/pT2JNbG7nx

- Роузи Уилямс (@Info_Aus) 13 април 2017 г.

 • Вашето име и адрес.
 • Всички подробности за мобилните телефони и приложения, включително вашия SIM мобилен номер.
 • Дата и времеви отметки на всяка комуникация чрез имейл, VoIP, социални медии, приложения за съобщения, уебсайтове, мобилни устройства.
 • Получател на вашата комуникация.
 • Всички детайли на имейла с изключение на съдържанието на тялото.
 • Местоположение на вашите свързани с интернет устройства (вкл. Мобилни кули и Wi-Fi горещи точки) и още ...

Такива чувствителни данни, които се държат извън полезрението, като при собствените силози, ние губим от ползите, които бихме могли да осъзнаем, ако имахме пряк контрол върху тези данни, и избрахме и с кого да ги споделим, заяви сър Тим Бърнърс-Ли.

Как да защитим вашата поверителност?

Ето как можете да защитите поверителността си срещу австралийския закон за запазване на данни.

Виртуални частни мрежи

13 април 2017 г., отбелязан като #GetaVPN ден от Digital Rights Watch предоставя незабавно решение за предотвратяване на доставчиците на интернет услуги да поддържат раздели на вашата информация, след което платените VPN абонаменти предлагат необходимата защита на поверителността на вашите данни.

VPN - Виртуални частни мрежи - криптира вашите данни за комуникация с 256-битово AES криптиране, което е нечупливо, но все пак ще отнеме 1 милиард години, за да го прекъснете, използвайки груба атака. Той също така променя вашия IP с фалшив такъв, така че става безполезно за всеки да проследи връзката ви с вас.

Трябва обаче да се грижите, докато избирате платен VPN абонамент и да изберете доставчик на VPN, който има собствени DNS сървъри. Можете да изберете за водещи VPN доставчици като например NordVPN, ExpressVPN, и PureVPN които се доверяват изключително много на хората в световен мащаб, главно защото:

 1. Базиран извън юрисдикцията на петте очи (например Австралия, Канада, САЩ, Обединеното кралство и Нова Зеландия).
 2. Строга NO (трафик / метаданни) LOG политика (което означава, че всички изходни данни незабавно се изпращат в / dev / null потънал директория - посочено от NordVPN).
 3. Шифровайте комуникацията и целия си уеб трафик с 256-битово AES криптиране и OpenVPN протокол за сигурност.
 4. Притежава частен DNS (което означава, че всичките ви данни се препращат през частен DNS, а не чрез DNS на вашия доставчик на интернет услуги).
 5. Изключителни функции за сигурност като TOR над VPN (NordVPN) и Сплит тунел (PureVPN).

TOR мрежа

TOR е услуга, базирана на доброволци и работи в защитена TOR мрежа. Потребителите в Австралия могат да се свържат с TOR мрежата с помощта на TOR браузър, което прави запазването на интернет данни безполезно. Въпреки това, тъй като данните преминават през доброволчески шлюзове (възли), следователно сърфирането в Интернет е бавно и защитата на поверителността е ограничена само до браузъра, докато останалата част от мрежовия ви трафик остава изложена на интернет доставчиците да следят.

Ако искате TOR защита, но не искате да сменяте браузъра си, тогава можете да изберете NordVPN тъй като осигурява TOR-over-VPN функционалност в своята услуга.

Мобилни SMS и обаждания

Събирането на метаданни е стара и мълчалива практика на правителствата по целия свят и за съжаление не можете да избегнете това. Можете обаче да прехвърлите навиците си за обаждане и текстови съобщения към приложения за криптирани съобщения от край до край, като сигнал, телеграма, Wickr и WhatsApp, които са по-частни.

Ако използвате Интернет чрез мобилния си оператор, тогава се препоръчва да използвате VPN за криптиране на целия мобилен интернет трафик. Също така приложенията, които използвате, изпращат свързана с мобилна информация информация на разработчика на тези приложения, така че винаги изтегляйте приложения от надежден източник и програмисти и четете техните политики за поверителност, преди да изтегляте .

Защита на електронната поща

Тъй като списъкът за запазване на данни в Австралия включва проследяване на електронна поща, следователно е необходимо да защитите имейлите си от вашия интернет доставчик. Бих ви препоръчал да преминете към по-сигурен доставчик на електронна поща като Protonmail или Tutanota. Тъй като обаче сме толкова интегрирани в Gmail, че може да е трудно да го пуснем. За да добавите криптиране към Gmail, можете да инсталирате безплатно разширение за Google Chrome, наречено Mailvelope, което криптира имейла ви с криптиране openPGP. И докато сте в него, можете да инсталирате HTTPs навсякъде в браузъра си, за да принудите уебсайтове за криптирани сертификати.

Защита от проследяване на социалните медии

Докато законите за запазване на данни в Австралия след вашите метаданни, платформите за социални медии също следват вашата информация за аналитични цели и да ви показват насочени реклами.

#GetaVPN Корпорации и вашите данни https://t.co/q1iG5YNVE5 pic.twitter.com/CGZ8LCj8Wr

- Роузи Уилямс (@Info_Aus) 13 април 2017 г.

За да предотвратите проследяването на социалните медии, можете да инсталирате разширения като Прекъсване на връзката или Badger за поверителност, който изпраща заявки „не ме проследява“ и блокира всички проследяващи URL адреси.

заключение

Тъй като запазването на данни в Австралия е ефективно и напълно действащо, следователно, вие носите отговорност за защитата на вашата информация. Както беше обсъдено по-рано незабавно решение е да отидете за платен VPN абонамент за момента, за да защитите вашата информация и след това да потърсите допълнителни опции. Следвайки тези практики, можете значително да сведете до минимум възможността за задържане на данни от ISP и Telcos.