4 Whatsapp-alternatieven om uw privacy te beschermen

[ware_item id=33][/ware_item]

Privacy is een groot probleem voor de gebruikers van internet en alles wat het ons biedt. Mogen het berichten zijn die naar vrienden zijn verzonden of foto's van de domste dingen die mensen elke dag tegenkomen. De knop Verzenden wordt ingedrukt en het bericht wordt opgeslagen op de server en vervolgens als zodanig aan de ontvanger afgeleverd in gewone tekst- en afbeeldingberichten die onderweg kunnen worden overtreden door hackers of snoopers, om dergelijke problemen op te lossen WhatsApp introduceerde end-to-end codering in de app. WhatsApp is echter niet de enige optie! Er is een overvloed aan andere WhatApp-alternatieven beschikbaar op internet, maar die is de juiste?


De methode voor end-to-end-codering beveiligt de berichten in de tijd tussen het verzenden en ontvangen van het bericht. Terwijl de berichten op de computer worden opgeslagen, zijn ze niet toegankelijk voor de server. Dit is de veiligste manier om berichten te verzenden, maar toch, als mensen zich ongemakkelijk voelen bij WhatsApp of iets anders dan het willen proberen, zijn er ook andere opties.

vlechtwerk 

Het heeft een zelfvernietigend berichtensysteem zoals Snapchat, maar in tegenstelling hiermee kan de afzender een timer instellen die varieert van enkele seconden tot meer dan vijf dagen. De timer loopt ten einde het bericht aan het einde van de ontvanger te wissen.

WhatsApp-alternatief

Het biedt 4.096-bit RSA-codering, wat een extreem veilig protocol is. Het verwijderde ook de metadata uit de berichten zoals de locatie, datum, dag, tijd en de apparaatinformatie. Bovendien is de berichtenvernietiger een zeer geavanceerde functie die de mogelijkheid van herstel door elke hacker wegneemt.

De berichten op Wickr kunnen platte teksten, afbeeldingen, video, audio, bijgevoegde bestanden bevatten en het bevat ook handige integratie met DropBox, Google Drive enz. Gebruikers hoeven geen nummer of e-mailadres te hebben om een ​​account op Wickr te maken.

Download Wickr op: iOS | Android

Signaal

Het is een eenvoudige app die wordt gebruikt om berichten te verzenden die allerlei soorten bestanden bevatten. Een nummer is vereist om u aan te melden en de teksten zijn goed om te gebruiken. Signaal stelt gebruikers in staat om kristalheldere gesprekken te voeren naar mensen die in steden of oceanen wonen zonder kosten met een hoge beveiliging, zonder uitzonderingen dat iemand iemand's oproepen hoort.

app voor signaalberichten

De makers van Signal, Open Whisper Systems, hebben geen toegang tot verzonden of ontvangen berichten of oproepen, waardoor het volledig veilig is. De servers hebben geen toegang tot uw communicatie en slaan nooit gegevens op, zodat ze geen teksten of oproepen van hun klanten kunnen overhandigen.

Downloaden op: iOS | Android

Threema

Voor deze app zijn geen telefoonnummers of e-mailadressen vereist. Net als WhatsApp stelt Threema zijn gebruikers in staat hun locaties te verzenden door een geografische marker naar de ontvanger te sturen en kunnen ze erop tikken en de locatie op een kaart openen. Berichten op Threema is vrij snel. end-to-end encryptie

Threema biedt echte end-to-end-codering, net als WhatsApp. Threema maakt gebruik van Elliptical Curve Cryptography, 2048-bit RSA-codering. Een andere geweldige functie die Threema biedt, is een kleurrijke indicator van de persoon die de berichten verzendt.

Als u een contactpersoon toevoegt door zijn gebruikersnaam in te voeren, heeft die contactpersoon een rood verificatieniveau. Als het wordt gesynchroniseerd met uw contacten, krijgen ze een oranje verificatie. U moet sleutels met hen uitwisselen door de QR-code op hun apparaat te scannen om het groene verificatieniveau te bereiken.

Het nadeel van Threema is dat het niet gratis is, maar het kost slechts $ 2,99 zonder abonnementskosten.

Downloaden op: iOS | Android

Telegram

Telegram stelt een timer in voor uw bericht om zichzelf te vernietigen, zoals Wickr, om het van het ontvangende apparaat te wissen, maar dit is optioneel. Telegram Group is een non-profitorganisatie die advertentievrij is en de app kost niets. Het telegram biedt ook de mogelijkheid om berichten vanaf het bureaublad te verzenden.

WhatsApp-alternatief

De codering is gebaseerd op 256-bit symmetrische AES-codering, 2048-bit RSA-codering en Diffie-Hellman beveiligt sleuteluitwisseling. De coderingsmethode is speciaal voor dit project gemaakt en is open-source.

Telegram biedt "geheime chats", die volledige end-to-end-codering gebruiken, niet op de Telegram-servers worden opgeslagen en zichzelf na een ingestelde tijd vernietigen.

Downloaden op: iOS | Android

Conclusie

De organisaties achter deze apps zijn toegewijd aan privacy en geven de gebruikers de volledige controle over wie hun berichten te zien krijgt. Deze applicaties zijn een geweldig alternatief voor mensen die van WhatsApp willen veranderen en iets nieuws willen proberen, maar zich ook geen zorgen willen maken over de privacy van informatie.