TrueCrypt-alternatieven – krijg meer beste gecodeerde opties

[ware_item id=33][/ware_item]

In de huidige urgentie van online privacy hebben mensen hun gegevens nodig om te worden gecodeerd en beveiligd. TrueCrypt was een volledige schijfversleuteling voor een dergelijk doel, maar helaas wordt het dramatisch verlaten in mei 2014, na tien jaar na de lancering. Er zijn echter TrueCrypt-alternatieven die een internetgebruiker zou kunnen kiezen om zijn gegevens te coderen.


TrueCrypt was populair bij miljoenen MacOSX- en Windows-gebruikers. Voor gegevenscodering maakt het coderingspartities of visuele gecodeerde schijven in een bestand. Daarom is het zonder een wachtwoord onmogelijk om toegang te krijgen tot gecodeerde gegevens op de partities.

De TrueCrypt-software die in 2004 werd gelanceerd, werd al snel ontdekt met enkele beveiligingsfouten die voornamelijk werden uitgevoerd door het Project Zero-beveiligingsteam van Google. Ze ontdekten de twee belangrijkste beveiligingsproblemen in de software, waardoor een fout een normaal gebruikersprivilege kon laten uitbreiden naar beheerdersrechten via een applicatie. Van deze beveiligingspatches binnen TrueCrypt werd voorspeld dat ze het gevolg waren van wanbeheer door de ontwikkelaars. Ook hebben deze ontwikkelaars de software niet langer ondersteund met updates. Het is dus beter om TrueCrypt-alternatieven voor gegevensbeveiliging te hebben.

Biedt TrueCrypt beveiliging?

Het Fraunhofer Institute for Secure Information Technology heeft in 2015 een onderzoek uitgevoerd naar de beveiliging van TrueCrypt en heeft een rapport van 77 pagina's uitgebracht. Deze audit werd uitgevoerd op de laatste stabiele versie van TrueCrypt. Er werd ontdekt dat de software gevoelig was voor veel bugs, maar het biedt veilige service voor het primaire gebruik. Het kan bijvoorbeeld veilig zijn om gegevens te versleutelen zoals op USB of op een externe harde schijf.

Het rapport suggereerde dat de door Google geïdentificeerde bugs in de TrueCrypt-software werden aangetroffen, maar ze zijn niet zo kwetsbaar dat ze hackers toegang kunnen geven. Een dergelijke veilige codering kan echter niet mogelijk zijn in het geheugen van een computer of op een gekoppeld station. Het zou de hackers kunnen helpen toegang te krijgen tot de gecodeerde gegevens via een decoderingssleutel die in het geheugen van de computer blijven opgeslagen als de schijf is geactiveerd.

Terwijl de kansen op hackerstoegang in deze situatie laag blijven. Om beschermd te blijven, moet een gebruiker de gecodeerde container waarin de gedecodeerde gegevens toegankelijk zijn, monteren of ze moeten de computer in de slaapstand zetten met de gecodeerde container gemonteerd. Toch is er geen uitweg als de gecodeerde container open is en iemand toegang tot de computer heeft. Daarom mag een computer met gecodeerde, gemonteerde schijven niet in de slaapstand gaan als de gecodeerde container open is.

Is TrueCrypt het waard om te gebruiken

De gekoppelde schijven met een nieuwste originele versie van TrueCrypt-software op een ouder systeem kunnen volledig beveiligd zijn met de hierboven beschreven uitzonderingen. TrueCrypt is echter een beetje onzeker voor het gemonteerde apparaat om de eerder besproken redenen.

Als u echter denkt TrueCrypt-software nu te downloaden, kan dit riskant en problematisch zijn. Dit komt omdat het officieel niet meer wordt aangeboden en sinds 2014 niet meer kan worden gedownload. Toch beweren sommige websites en torrents dat ze de originele versie van TrueCrypt aanbieden voor de download. Ook voor een gewoon persoon zonder software-expertise, het kan een moeilijke taak zijn om de wijzigingen te achterhalen.

Github is een plaats waar de gearchiveerde exemplaren vrijelijk konden worden gecontroleerd; vanwege de tijdrovende procedure en hoge kosten hebben de experts echter de meeste van de repositories niet gecontroleerd. Maar volgens Open Crypto Projects, de kopie van de Github-repository, is TrueCrypt 7.1 geverifieerd. Terwijl sommige gebruikers beweren dat TrueCrypt vatbaar is voor inbraak door de overheid.

Daarom raden we u aan om de TrueCrypt-alternatieven uit te proberen, die ofwel de afgeleiden zijn van deze schijfversleutelingssoftware of er volledig van verschillen.

6 Worthy TrueCrypt-alternatieven 2018

VeraCrypt

VeraCrypt wordt beschouwd als een ideaal TrueCrypt-alternatief. De functies zijn hetzelfde als de originele software van TrueCrypt met de beveiligingsverbeteringen. VeraCrypt heeft een extra beveiliging voor de algoritmen van het systeem en partitie-encryptie. Dit komt door het geavanceerde en toegevoegde aantal iteraties per codering.

Door deze extra beveiligingsfuncties wordt het risico op krachtige cyberaanvallen aanzienlijk verminderd. Het coderingsproces in VeraCrypt wordt echter langer naarmate de containers en partitie meer tijd nodig hebben om te starten. Toch blijft de applicatie onaangetast.

TrueCrypt-alternatieven - krijg meer beste gecodeerde opties

VeraCrypt is software die een open source is en gratis beschikbaar is. Het ondersteunt de verschillende algoritmen zoals AES, Twofish, Serpent, inclusief de combinatie van al deze algoritmen. Ook wordt de VeraCrypt-software regelmatig gecontroleerd door de onderzoekers en blijft het proces hetzelfde als voor de originele TrueCrypt-software.

U kunt de volledige lijst met verbeteringen in VeraCrypt hier bekijken.

BitLocker

BitLocker als een TrueCrypt-alternatief verschilt van de VeraCrypt- en TrueCrypt-schijfversleuteling. Het ontwikkelt geen gecodeerde containers, maar codeert alle partities tegelijk. Het maakt gebruik van AES-algoritme met 128- of 256-bits coderingssleutel en codeert de volledige volumes, maar is software alleen voor Windows.

Als u uw computer aan laat staan, kan iedereen die deze gebruikt alle bestanden bekijken die op die computer zijn opgeslagen. Voor het coderen van alle bestanden en afzonderlijk, is er echter een specifiek Windows-coderingssysteem genaamd Encrypted File System (EFS). Maar deze kunnen ook worden geopend terwijl de gebruiker is aangemeld.

De gebruikers konden geen toezicht houden op de backdoors van de BitLocker-software, omdat het geen open source is. Ook kan de hartelijke relatie tussen Microsoft en NSA voor veel mensen een dealbreaker blijken te zijn. De functie die gecodeerde schijfmodificatie tegengaat, genaamd Elephent Diffuser, is verwijderd door Microsoft, wat de gebruiker bezorgd maakt.

Er is geen plausibel ontkenningmechanisme in BitLocker. Er kan echter worden aangenomen dat de inhoud van de harde schijf is gewijzigd vanwege het verwijderen van Elephent Diffuser.

Via BitLocker kunt u controleren of een aanvaller de software niet heeft gewijzigd om uw computer op te starten.

DiskCryptor

Net als BitLocker is DiskCryptor ook software die is gespecialiseerd voor Windows. Het is schijfversleutelingssoftware waarvoor een zeer beperkte beveiligingsaudit is uitgevoerd, hoewel het een open source is. Nu moet u denken dat waarom de software wordt beschouwd als een efficiënt TrueCrypt-alternatief.

In vergelijking met TrueCrypt is het veel sneller en vereist het minder computerhulpmiddelen voor codering. DiskCryptor is een eenvoudig te gebruiken software die 256-bit AES, Twofish, Serpent of een combinatie van al deze diensten ten behoeve van encryptie. toch wordt beweerd dat Serpent de snelste van allemaal is.

Externe apparaten zoals USB-drives, harde schijven, CD's en DVD's kunnen worden gecodeerd met behulp van DiskCryptor. Het ondersteunt verschillende besturingssystemen.

Het is echter geen goede keuze als u erover denkt uw gegevens voor NSA te verbergen. Hoewel je het zou kunnen gebruiken om een ​​irritant kind toegang tot je bestanden te beperken, of als je apparaat is gestolen.

TrueCrypt-alternatieven - krijg meer beste gecodeerde opties

Via de plausibele ontkenningsfunctie van DiskCryptor kunt u de installatie van de bootloader van een computer overzetten op een extern apparaat zoals een USB-station of CD. Bootloader voorkomt dat de harde schijf van de computer wordt weergegeven als een lege ruimte met verspreide gegevens.

Tijdens het gebruik van DiskCryptor is het noodzakelijk om de computer op te starten en gegevens te decoderen via een CD- of USB-bootloader.

CipherShed

CipherShed, toen vrijgegeven was een vork van TrueCrypt. Het is beschikbaar voor Windows PC, Mac OSX en Linux, maar het moet worden gecompileerd voor gebruik op de laatste twee. De eerste vrijgegeven versie was niet-alfa, waarna nog geen ander product (v1.0 of later) is uitgebracht.

In vergelijking met VeraCrypt is het veel trage software, hoewel dit op weg is naar verbetering. In CipherShed zijn de fouten van Truecrypt hersteld.

De CipherShed-schijfversleuteling verschilt echter niet veel van de Veracrypt, behalve in ontwikkeling. Hiermee kunt u volledige schijfversleuteling uitvoeren of kunt u versleutelde containers maken.

Een voordeel van het gebruik van CipherShed, dat u niet via VeraCrypt nieuwe versies kon krijgen, is dat het zou kunnen worden gebruikt met TrueCrypt-containers. Dit komt omdat de verhoogde iteraties van de VeraCrypt het incompatibel maken om te gebruiken met de TrueCrypt-containers, maar het ook veiliger maken.

Net als VeraCrypt vereist CipherShed verborgen volumes voor plausibele ontkenning.

FileVault 2

Omdat Bitlocker voor Windows is, kunt u FileVault 2 voor Apple gebruiken. Dit werd voor het eerst gelanceerd met OSX Lion en maakt gebruik van AES-XTC 128-bit algoritme voor volledige schijfversleuteling. deze Mac-software gebruikt het inlogwachtwoord van de gebruiker als sleutel voor de codering.

Net als de BitLocker heeft FileVault 2 ook geen optie om gecodeerde containers te maken. Dat betekent dat alle gegevens zichtbaar zijn en worden weergegeven aan iedereen die uw pc gebruikt totdat u bent ingelogd. Een vergelijkbare functie van FileVault 2 is dat het geen open source is en niet willekeurig door de mensen kan worden geïnspecteerd en het kan bevatten achterdeuren.

BoxCryptor

BoxCryptor is software die beide versies heeft, gratis en premium. Deze coderingssoftware biedt bescherming van AES-256- en RSA-codering en is bestandsgebaseerd. BoxCryptor kan het beste TrueCrypt-alternatief zijn, omdat het de ondersteuning van veel cloudopslagservices zoals Dropbox, Google Drive, enz. Heeft.

De codering van dergelijke opslagservices is echt voordelig omdat deze bescherming biedt aan alle belangrijke gegevens. BoxCryptor ondersteunt ook alle populaire platforms zoals Windows, Linux, Mac, Android en iOS.

Opmerking beëindigen

Overweeg een echt crypt-alternatief voor jezelf, maar je moet niet het ultieme belang hechten aan het plausibele ontkenningsmechanisme. Hoewel, het is een toegevoegde functie en bonus, maar het is een zwakke verdediging.

Door plausibele ontkenning kon niet worden bewezen dat uw pc gecodeerde gegevensbestanden bevat. Dit komt omdat de gecodeerde gegevens helemaal geen gegevens lijken te zijn. Desondanks konden experts door de willekeurige ruis vaststellen dat de bestanden zijn gecodeerd.