Alternatif Terbaik Tor Untuk Penyiaran Anonymous pada 2019

[ware_item id=33][/ware_item]

Terakhir dikemaskini 10 SEP 2019


Saya mendapat banyak ini, orang sentiasa mencari sesuatu yang memberi mereka nama yang tidak dikenali. selepas Google dan platform sosial gagal mengembangkan privasi dan keselamatan kepada pengguna mereka, orang berasa kecewa. tetapi mereka tidak peduli!

Tor adalah pilihan terbaik untuk digunakan untuk melayari tanpa nama, dan terdapat banyak alternatif yang boleh dipercayai untuk digunakan untuk tujuan yang sama. tetapi adakah mereka benar-benar menyediakan sebanyak mungkin untuk menjamin sambungan anda? mari kita cari ...

Adakah Anda Benar-benar Perlu Alternatif Pelayar Tor?

Mari kita letakkannya dengan cara ini, anda perlu mengenal pasti keperluan anda dari tempat pertama. kebanyakan orang menggunakan Tor untuk dua sebab utama;

 1. Pelayaran Tanpa nama dan Peribadi
 2. Akses ke Web Deep dan The Dark

Kini, jika anda mencari "pelayaran tanpa nama", Tor akan menjadi pilihan terbaik, tetapi saya lebih suka menggunakan pilihan alternatif, di mana anda tidak perlu memasang pelayar lain. Ya, anda boleh mencapai tanpa nama anda tanpa menjejaskan kelajuan internet anda, yang menyedihkan dalam penyemak imbas seperti Tor, Atau anda boleh membuat penyemak imbas biasa anda (Chrome, Firefox, safari) lebih selamat dan peribadi dengan sedikit usaha.

Mencapai Anonymity Anda dengan Pelayar Biasa:

Ia sangat mudah untuk menjelajah peribadi anda, anda hanya perlu beberapa pelanjutan untuk mencegah pengesanan kembali kepada anda. dan penyedia VPN yang boleh dipercayai.

Kenapa Sambungan?

 • UBlock Asal: ini akan membantu mencegah pengesanan dan menghalang skrip iklan.
 • HTTPS Di mana-mana: Ini hanya akan membuka halaman tapak selamat.
 • Cookie Autodelete: Ia akan mengalih keluar cookies yang tidak diperlukan lagi.
 • Badger Privasi: Ini akan menghalang semua tapak untuk tidak menjalankan skrip spam mereka dari belakang untuk merebut data pengguna.
 • Tiada Skrip: Ini akan memberi anda akses untuk "lari" atau "tidak menjalankan" skrip tapak tertentu yang anda lawati.

Pelayar Tor secara lalai memberikan anda ciri-ciri ini, menjadikan Tor lebih terjamin. tetapi satu lagi tangan anda berada dalam bahaya kerana ia tidak menghalang sebarang virus, skrip hack untuk mendapatkan muat turun ke dalam komputer anda.

Gunakan VPN yang boleh dipercayai:

Ini adalah perkara yang paling mudah difahami, sama ada anda menggunakan Tor atau tidak. Anda memerlukan VPN walaupun dengan Tor untuk menyulitkan lalu lintas internet juga. Tor tidak menyediakan sebarang penyulitan data. Juga, VPN membantu untuk mempercepatkan penyemakan imbas Tor juga.

Tetapi jika anda memasang semua sambungan, anda hanya perlu sambungan VPN untuk menyulitkan data. bahawa semua ...

Mengapa Orang Berpindah Pelayar Tor Terhadap Alternatif?

 • Sambungan perlahan: Tor menghubungkan kepada rangkaian penghalaan sendiri yang menyebabkan kelambatan dalam bangunan sambungan.
 • Melayari menjengkelkan: Walaupun Tor menggunakan backend Firefox, ia masih mengecewakan pengalaman pengguna kerana kelajuan melayari yang benar-benar lemah.
 • Penjejakan ISP: Ini adalah sakit kepala yang lain, setiap kali anda menggunakan pelayar Tor walaupun untuk tidak dikenali, yang tidak menyalahi undang-undang, ISP dapat dengan mudah menentukan jika anda menggunakan Tor.
 • Pandangan keselamatan: Relay menggunakan Tor untuk memindahkan permintaan anda melalui lapisan berlainan nod, yang menjadikannya tanpa nama tetapi data anda masih dapat dikesan. kerana ia tidak menyediakan penyulitan data.

Dalam artikel ini, anda akan mendapati pilihan yang terbaik dan paling serasi daripada rangkaian Tor atau perkhidmatan bawang, terdapat banyak alasan di sebalik pencarian ini dari "jurusan alternatif" jurusan, pengalaman melayari frustrasi, sambungan lambat dengan rangkaian bawang, pengalaman melayari yang tidak biasa atau mungkin menjadi pengalaman melayari perlahan.

Semua melalui; Tor salah satu penyemak imbas yang paling selamat untuk digunakan, tetapi jika kita bercakap tentang pendapat pro atau pakar mereka tidak mengesyorkannya, beberapa tuntutan bahawa agensi di sebalik program ini atau apa pun tetapi mereka tidak pasti mengenainya.

Walau bagaimanapun; dalam artikel ini, kami akan memimpin atau membimbing anda kepada dua cara yang berbeza di mana anda boleh mengamankan atau melayari penyemakan imbas dan perisian lain seperti penyemak imbas Tor, Pilihan adalah milik anda!

Sebelum masuk ke dalamnya, anda perlu tahu tentang bagaimana penyemak imbas selamat ini berfungsi dan bagaimana mereka mempersembahkan sejarah atau jejak kaki anda.

Alternatif Penyemak Pintar Terbaik 2019

Sehingga 2014, Tor adalah pelayar tanpa nama yang menakjubkan yang tidak mengesan penggunanya sendiri. Malangnya, selepas NSA berjaya menggodam Projek Tor, ia ditinggalkan di pusat pengintipan. Selepas itu, Tor menjadi sasaran banyak pelanggaran kehakiman yang telah meninggalkan tanda tanya besar kepada kecekapan pelayar Tor.

Kerana Tor mendapat undermined keinginan untuk mencari alternatif kepada pelayar Tor telah menonjol dengan luar biasa kerana setiap orang lain ingin tahu yang alternatif Tor terbaik. Seperti yang kita semua tahu bahawa mencari alternatif yang berfungsi seperti Tor agak sukar, tetapi alternatif Tor yang tersenarai akan menjadikan anda bebas dari kerumitan.

Berikut adalah senarai komprehensif alternatif pelayar Tor yang selamat dan diuji untuk anda, berasa bebas untuk memilih mana-mana daripada mereka dan membuat pengalaman penyemakan imbas anda tidak ternilai:

1- Rangkaian Persendirian Maya (VPN)

Ini cara terbaik untuk mengamankan seluruh Internet anda daripada hanya melayari. VPN adalah alternatif terbaik untuk Tor. Sudah tentu, ia bukan penyemak imbas, tetapi ia merupakan perisian untuk mengawal internet masuk dan keluar anda dan menyulitkan semua data dan membuat mustahil untuk dibaca dengan mata.

Pada asasnya, VPN menyediakan sambungan anda kepada dua pelencongan utama

 • Tukar Identiti: Sambungan VPN menggantikan IP semasa anda ke lokasi IP yang lain di mana sahaja anda mahu. ini adalah cara anda boleh mendapatkan akses tanpa had ke mana-mana laman web.
 • Privasi & Penyulitan: VPN mewujudkan terowong peribadi yang disulitkan sehingga 256bit yang dianggap sebagai protokol penyulitan gred tentera.

Pelayar 2 - FreeNet Secure

FreeNet adalah antara alternatif Tor terbaik dan digabungkan dengan teknologi OpenNet dan Darknet. Perisian keselamatan P2P boleh dipercayai untuk menyekat penapisan. Alternatif Tor ini tidak mempunyai pelayan pusat; oleh itu, sukar untuk menggodam sistem mereka walaupun mereka yang bertanggungjawab untuk penyelenggaraan sistem tidak dapat diakses oleh butiran pengguna.

FreeNet mengumpul data dalam rakan sebaya, dan semua kandungan yang dimuat naik dihantar ke nodnya. Oleh kerana semua data disulitkan sebelum disimpan oleh itu, ia mungkin kelihatan seperti alternatif Tor yang terbaik tetapi itu begitu? Data itu tersimpan sedemikian rupa sehingga tidak dapat dikalahkan oleh penyerang dan pelacak. Titik penting yang perlu diperhatikan di sini ialah pengeluar perisian FreeNet tidak dapat berbeza dalam jenis data yang disimpan oleh pengguna mereka supaya data mungkin politik atau sangat sensitif.

3- Pelayar I2P Sebagai Alternatif Tor

Sama seperti Tor, I2P - Project Internet Invisible - juga menggunakan teknologi DarkNet. Alternatif Tor ini menyulitkan data dalam cara seperti lapisan. I2P menyulitkan trafik rangkaian dengan menggunakan kunci awam dan peribadi.

I2P adalah seperti Internet dalam Internet kerana ia membina lapisan rangkaian dalam sesi TCP / IP dan UDP. Inilah bagaimana I2P menjadi tumpuan ideal untuk trafik rangkaian dan data peribadi. Kita juga boleh mengatakan bahawa semua kebolehan ini menjadikan I2P sebagai alternatif pelayar Tor layak.

4- Pelayar Yandex

Yandex berada di antara pilihan penyemak utama Tor. Pelayar Yandex adalah produk Yandex - gergasi teknologi Rusia. Ia mempunyai keupayaan yang luar biasa untuk memastikan data pengguna selamat dari mata pengintai. Alternatif Tor ini juga boleh mengimbas fail dan dengan itu menyimpan juga menyimpan data yang selamat dari pelbagai bentuk malware.

Selain dari semua keselamatan, ia memberikan kepada data pengguna, rumah Yandex beberapa pemalam berorientasikan untuk privasi dan keselamatan dalam talian. Sebagai contoh, penyekat iklan dan pelanjutan dan pemalam yang mematikan flash mengamankan pengguna dari laman web yang tidak selamat. Apabila anda menggunakan Pelayar Yandex, imbasan anti-virus Kaspersky yang diimbas boleh dimuat turun untuk tujuan keselamatan juga.

Alternatif Tor ini serasi dengan Windows 7 dan versi terkininya. Ia juga berjalan lancar di Linux dan Mac OS X juga. Pelayar Yandex adalah percuma dan boleh dimuat turun dengan mudah dari laman webnya.

5 - Penyemak Imbas Penyulitan IprediaOS

iPrediaOS adalah OS berasaskan Linux, dan ia adalah salah satu alternatif pelayar Tor yang munasabah yang ada. Alternatif Tor ini telah memprogramkan perkhidmatan penyulitan yang melindungi penggunanya dari pelacak dan penyerang. Ini dilakukan dengan menyulitkan lalu lintas rangkaian dengan menjadikannya alternatif pelayar Tor yang selamat dan peribadi.

6 - Pelayar Selamat Globus

Globus adalah alternatif pelayar Tor berbayar yang menawarkan versi percubaan percuma 5 hari juga. Alternatif penyemak imbas ini memberikan penggunanya dengan tidak mahu dikenali premium dan keselamatan dalam talian. Ia juga menggunakan rangkaian VPN untuk mengalihkan trafik Internet. Ini bermakna walaupun seseorang mahu menjejaki anda, dia akan mencari pelayan Globus sebaliknya.

Alternatif Tor ini membolehkan penggunanya memilih lokasi dari mana mereka mahu muncul dalam talian. Sebagai contoh, anda boleh menetapkan lokasi anda di England semasa anda duduk dengan tenang di Jerman yang memberi anda pengesan palsu. Rangkaian Tor digunakan oleh Globus untuk membuka sekatan laman web yang berbeza dan perlindungan malware juga. Akibatnya, anda boleh mengakses tapak Tor tanpa Tor tetapi dengan Globus! Alternatif Tor ini berfungsi dengan baik dengan semua OS utama.

7 - Penjelajahan Whonix Anonymous

Whonix menjadi salah satu alternatif pelayar Tor adalah jenis OS yang memunculkan minda setiap kegilaan keselamatan yang juga ingin tidak dikenali di Internet. Program keamanan Whonix didasarkan pada Tor dan berjalan dengan baik pada OS Linux. Alternatif Tor ini berjalan pada pengasingan yang bermaksud bahawa apa-apa yang dilakukan oleh Netizen tidak akan menyebabkan mendedahkan alamat IP Netizen di Internet.

Malah DNS atau malware tidak berguna jika Netizen telah menggunakan Whonix kerana mereka tidak akan dapat membocorkan lokasi atau maklumat peribadi Netizen itu. Perisian Whonix mempunyai dua bahagian utama. Mula-mula, kita mempunyai Whonix-Gateway yang seperti namanya adalah pintu masuk yang hanya berjalan di Tor. Kemudian bahagian kedua ialah Whonix-WorkStation yang berjalan di rangkaian terpencil. Walau bagaimanapun, hanya sambungan yang dibuat pada Tor boleh melalui rangkaian terpencil.

Whonix adalah alternatif Tor yang apabila digunakan dengan betul dapat membentuk pengganti yang efisien untuk Tor.

8 - Dragon Dragon Comodo

Pelayar Comodo Ice Dragon adalah alternatif pelayar Tor yang mempunyai ciri privasi juga. Ia adalah perisian keselamatan pelayarnya berdasarkan FireFox. Comodo Ice Dragon mempunyai ciri-ciri yang menjadikannya antara alternatif Tor terbaik. Ia juga menawarkan perkhidmatan DNS yang selamat yang membantu dalam mempercepatkan aktiviti pelayar Netizen. Ini alternatif penyemak imbas Tor adalah, mujurlah, boleh didapati secara percuma.

9 - Putuskan Penyemak Imbas

Disconnect adalah antara alternatif pelayar Tor yang mampu melepaskan pengguna dari laman web yang diketahui menjejaki Netizens. Ia menjejaki laman web atau syarikat di Internet yang mengesan Netizens dan kemudian ia meminta anda jika anda ingin mendapatkannya disekat. Alternatif Tor ini juga menawarkan pelbagai pengalaman penyemakan imbas.

Putus sambungan membolehkan pengguna iOS, Windows dan Android mencari dan dengan itu menjelajah dengan selamat. Walau bagaimanapun, perisian ini bukan alat privasi dan keselamatan yang ideal dan eksklusif atau alternatif yang tidak sempurna kepada Tor. Alternatif Tor ini, bagaimanapun, adalah tambahan yang berkesan dan kosnya $ 5 setiap bulan atau $ 50, anda boleh mendapatkan langganan satu tahun.

10 - Subgraph OS sebagai A Tor Alternative

OS Subgraph adalah salah satu alternatif pelayar Tor yang menggunakan teknologi Tor. OS Subgraph mempunyai perisian khusus untuk privasi dan keramahan pengguna. Ia mempunyai antara muka yang direka untuk meminimumkan ketidakselesaan dengan itu sistem OS Subgraph agak sukar untuk mengesan dan retak juga.

Alternatif Tor ini menggunakan lapisan untuk melihat tahap keselamatan pemasangan perisian untuk komputer anda. Terdapat juga lapisan perlindungan seperti firewall, kernel keras dan meta-proksi juga.

11 - Freepto

Freepto berpangkat di antara alat privasi dalam talian kegemaran untuk kebanyakan Netizens, dan tidak semestinya alternatif pelayar Tor yang boleh dipercayai. Anonimiti dalam talian adalah satu ciri yang Freepto mempunyai kepakaran dalam. Alternatif Tor ini adalah perisian mudah alih kerana ia boleh berjalan di mana-mana komputer selepas anda menyimpannya pada batang USB. Akibatnya, anda tidak perlu memasangnya lagi dan lagi di mana sahaja anda pergi.

Alternatif Tor ini mempunyai perisian seperti Tor, dan ia berjalan pada OS Linux. Freepto menyimpan dan menyulitkan semua data yang dikumpulkan pada cakera. Inilah sebabnya mengapa identiti pengguna Freepto tetap selamat dan terjamin dari mata-mata penggodam dan pelacak. Disebabkan ciri-ciri ini, Freepto dianggap sebagai salah satu alternatif pelayar Tor terbaik.

12- Peerblock

Peerblock adalah penyelesaian yang baik untuk menghalang individu dan program tertentu daripada mengesan anda. Ini adalah salah satu daripada alternatif pelayar Tor yang menghalang mana-mana komunikasi Java daripada mengikuti atau memantau anda. Ia juga membantu anda mengawal orang yang anda sambungkan atau berinteraksi di Internet.

Oleh kerana ciri-ciri luar biasa Peerblock, program dan individu yang berbeza tidak dapat mengesan atau malah meresap ke dalam sistem anda. Walau bagaimanapun, akibat yang sama berlaku dengan anda bahawa anda tidak dapat menembusi sistem pengguna lain. Tetapi masih, anda perlu berhati-hati apabila Peerblock tidak mampu menghentikan SEMUA pelacak dari menjejak anda. Oleh itu, anda memerlukan beberapa perisian lain untuk menambah alternatif Tor ini. Bahagian yang terbaik ialah Peerblock adalah percuma di pasaran.

13- LPS - Keselamatan Portable Ringan

Keselamatan Mudah Alih Ringan - LPS - adalah perisian berasaskan Linux. Alternatif Tor ini adalah OS yang memerlukan boot daripada infrastruktur memori luaran. LPS tidak menyambung atau berkomunikasi dengan pelayan luar yang terdedah kepada pengesanan. Ini adalah sebab mengapa LPS boleh dianggap sebagai alternatif Tor yang sangat baik.

14- tox

Di antara semua alternatif Tor, Tox adalah pilihan yang disukai oleh orang-orang yang menjadi penggemar apl pemesejan yang selamat. Tox adalah destinasi bagi mereka yang menginginkan perkhidmatan komunikasi mereka disulitkan. Ia menyediakan perkhidmatan seperti mel mesej yang disulitkan, IM, dan lain-lain lagi. Tox juga menyediakan perkhidmatan persidangan video selamat.

15- Epic

Seperti namanya, alternatif Tor ini tidak dapat dinafikan epik. Epic adalah penyemak imbas berorientasikan privasi dan keselamatan dan mempunyai keupayaan untuk menghalang iklan dan skrip yang sentiasa dalam perjalanan untuk menjejaki penggunanya. Perisian alternatif Tor ini dibina di atas kod sumber Chromium.

Epic juga boleh mematikan cache DNS dan mengisi auto dalam talian dengan itu menghalang pihak ketiga daripada menjadi mudah diakses oleh cookies. Perisian ini adalah alternatif Tor yang munasabah kerana ia merupakan kombinasi dari Tor, Chrome, dan FireFox juga.

16- JonDo Live-CD

JonDo adalah satu lagi alternatif pelayar Tor yang boleh anda gunakan untuk OS berasaskan Linux. Sistem GNU yang terkenal adalah asas untuk alternatif Tor ini. JonDo Live dilengkapi dengan beberapa program pra-pemasangan seperti Thunderbird, Pidgin, dan Pelayar Tor, tidak seperti perisian lain.

17- ekor

Ekor pangkat di kalangan alternatif pelayar Tor teratas kerana keunikannya. Ekor mempunyai sistem rumit yang merupakan sebab mengapa ia adalah yang paling selamat tetapi yang paling unik dari semua alternatif Tor.

Ciri pertama yang menambah keunikan ekor adalah bahawa ia adalah OS yang boleh dibaca secara langsung dari mana-mana USB, DVD atau cakera keras.

Ciri kedua adalah bahawa ia mempunyai OS berasaskan Linux yang mempunyai beberapa program terbina dalam. Program-program ini meningkatkan kecekapan ekor berkenaan dengan keselamatan dan tanpa nama. OS Tails juga mempunyai klien e-mel dan klien IM yang menjadikan Internet melayari lebih selamat dan lebih pantas.

Ciri ketiga adalah mengenai kerja efisien Ekor, iaitu, ia menggunakan rangkaian Tor yang menyediakan ciri keselamatan lain untuk Ekor juga. Oleh itu, tidak semestinya untuk mengatakan bahawa Ekor adalah alternatif Tor yang lebih baik.

Dengan ekor, anda juga boleh memadam jejak digital anda. Ini kerana, apabila anda mengeluarkan cakera keras atau pemacu USB tiada bukti aktiviti anda ditinggalkan pada sistem. Oleh itu, Ekor memastikan keterlaliban dan tidak perlu bimbang tentang data anda walaupun anda menggunakan rangkaian awam atau komputer rakan. Segala-galanya hilang dari sistem sebaik sahaja anda mengeluarkan cakera yang mengandungi OS kerana sistem yang anda gunakan adalah bebas dari OS dipasang USB sehingga ia beralih kembali ke OS biasa.

Selain itu, ekor hanya menggunakan RAM, oleh itu, selepas reboot tiada maklumat anda kekal disimpan di komputer. Oleh itu, OS menjadi tumpuan semua data yang anda perlukan hasilnya menjadikannya penyelesaian yang ideal untuk mengendalikan maklumat sensitif dan semua dokumen berharga.

18- Psiphon

Alternatif Terbaik Tor Untuk Penyiaran Anonymous pada 2019

Psiphon adalah alat sumber bebas dan terbuka yang dapat berfungsi dengan baik untuk individu yang mencari alternatif Tor. Psiphon menggunakan teknik VPN dan teknologi SSH supaya ia dapat memberikan akses kepada internet terbuka di kawasan yang terbatas.

Ia mengaburkan alamat IP pengguna dan menyediakan penapisan anti. Ia adalah sumber percuma tetapi ia juga menawarkan versi pro, tetapi ia mempunyai aplikasi percuma untuk Android dan iOS. Perkara yang agak mengecewakan adalah bahawa ia mempunyai bandwidth terhad sebanyak 2 Mbps untuk pengguna versi percuma. Namun, kelajuan maksimum yang mereka berikan adalah 5 Mbps termasuk semua pelan premium Psiphon.

Alternatif Tor ini boleh memberi anda keselamatan terhadap identiti yang dikenali seperti agensi kerajaan, ISP, dan pihak ketiga yang lain.

Pelayar selamat seperti Tor:

Pelayar selamat seperti TOR sentiasa membuka dan membina sambungan dengan pelayan maya sendiri, yang membuat lalu lintas penghalaan anda hilang dari penyedia perkhidmatan internet anda serta agensi pengawasan lain.

Perkara terbaik yang mereka lakukan! Mereka tidak menyimpan kuki atau maklumat lain yang kebocoran penyemak imbas lain dengan mudah, di sini anda boleh menyemak apa penyemak imbas anda bocor. Mereka juga melindungi anda dari suntikan malware dan juga menghalang jejak kaki untuk didedahkan. Mari kita mempunyai ujian cepat, sekarang saya menggunakan Mac Book Pro dan terletak di suatu tempat di negara bersatu jadi mari kita lihat.

Tor-alternatives

FBI berjaya mendedahkan sekitar 30 juta Tor melalui Operasi Torpedo. Salah satu pemaju Tor, Matt Edman, telah dikontrak oleh FBI untuk membawanya sehingga selepas operasi, tidak bijak menggunakan Tor sehingga dan melainkan jika anda mahu menggunakan Tor untuk meningkatkan privasi dan keselamatan anda bersama-sama dengan VPN.

Rangkaian Peribadi Maya - VPN - akan menyulitkan aktiviti Internet dan penggunaan Tor anda. Ia akan memberikan anda alamat IP yang dikongsi supaya IP anda tidak dapat dikesan semula. Oleh yang demikian, menegaskan ketidaktahuan walaupun Tor dikompromikan semula.

Walaupun perkhidmatan yang ditawarkan oleh Tor adalah luar biasa dan oleh itu kebanyakan alternatif Tor tidak akan mungkin di sana tidak lama lagi. Tetapi kami juga ingin anda meneroka alternatif Tor juga sekiranya anda tidak mahu menggunakan pelayar Tor selepas mengetahui tentang kompromi dalam kecekapannya.

Adakah TOR tidak sah digunakan?

Ini adalah perdebatan panjang mengenai sama ada ia haram atau sah untuk digunakan. Dalam penemuan saya, saya tidak menemui apa-apa yang menunjukkan bahawa menggunakan Pelayar TOR adalah haram!

Perkara yang memberi kesan kepada Tor itu sendiri adalah masalahnya. Tor membuka semua pintu yang boleh dibuka ke pejabat Hitman, Dadah, Pornografi dan banyak lagi pasaran haram yang dilarang atau disekat oleh penyemak imbas biasa. Namun, itu tidak menjadikan Tor Illegal.

Adakah Pelayar TOR Aman Digunakan?

Sendiri Tor adalah pelayar yang paling aman, tetapi tidak akan melindungi Anda dari situs berbahaya. Terdapat banyak orang yang mengadu tentang pengalaman melayari yang perlahan, tetapi pada pandangan saya, mereka menganggap untuk melambatkan sambungan internet anda kerana enkripsi.

TOR menyediakan sambungan yang paling tanpa nama tanpa sebarang tambahan pengesanan seperti, jejak kaki, WebTRC dan tambahan, yang menjadikan anda lebih selamat untuk memikirkannya.

Tetapi kerana ia tidak memberikan apa-apa tambahan untuk menjejaki anda, ia tidak akan membela anda dari laman web yang berniat jahat. Sangat disyorkan untuk menggunakan beberapa jenis perisian antivirus untuk itu.

Kesimpulannya

Kompromi perkhidmatan Tor datang sebagai kejutan besar kepada pengguna yang dipercayai. Banyak pengguna Tor yang terhindar daripada menggunakan perkhidmatannya. dan juga kini mencari alternatif yang sesuai dengan kasut Tor. Oleh itu, kami telah memecahkan cambuk dan telah mengumpulkan 17 alternatif pelayar terbaik Tor untuk anda.

Alternatif pelayar Tor yang disebut di atas adalah antara alternatif yang paling luar biasa. Itu akan membantu anda mencari yang sesuai dengan anda. Menginap jauh dari pelayar biasa dan menggunakan salah satu alternatif penyemak imbas Tor yang terbaik boleh membantu anda menjelajah Internet dengan cepat dan selamat.