4 Whatsapp-alternativ för att skydda din integritet

[ware_item id=33][/ware_item]

Sekretess är en stor affär för användare av Internet och allt det ger oss. Måste det vara meddelanden som skickas till vänner eller bilder av de dumaste saker människor möter varje dag. Skicka-knappen träffas och meddelandet lagras på servern och levereras sedan som det är till mottagaren i vanliga text- och bildmeddelanden som kan brytas under transitering av hackare eller snoopers, för att övervinna sådana problem WhatsApp introducerade end-to-end kryptering i sin app. WhatsApp är dock inte det enda alternativet! Det finns en mängd andra WhatApp-alternativ tillgängliga på Internet, men som är rätt?


Metoden för en-till-ende-kryptering säkrar meddelanden i tiden mellan sändning och mottagande av meddelandet. Medan meddelandena lagras på datorn är de otillgängliga för servern. Detta är det säkraste sättet att skicka meddelanden men ändå, om människor är obekväma med WhatsApp eller vill prova något annat än det, finns det andra alternativ där ute också.

Korg 

Det har ett självförstörande meddelandesystem som Snapchat men till skillnad från det tillåter det avsändaren att ställa in en timer som sträcker sig från några sekunder till mer än fem dagar. Timern som tar slut raderar meddelandet från mottagarens slut.

whatsapp alternativ

Det erbjuder 4.096-bitars RSA-kryptering, vilket är ett extremt säkert protokoll. Det raderade också metadata från meddelanden som plats, datum, dag, tid och enhetsinformation. Dessutom är meddelandeförstöraren en mycket avancerad funktion som tar bort möjligheten att återställa av alla hackare.

Meddelandena på Wickr kan innehålla vanliga texter, bilder, video, ljud, bifogade filer och det inkluderar också bekväm integration med DropBox, Google-enhet etc. Användare behöver inte ha ett nummer eller en e-postadress för att göra ett konto på Wickr.

Ladda ner Wickr på: iOS | Android

Signal

Det är en enkel app som används för att skicka meddelanden som innehåller alla slags filer. Ett nummer krävs för att registrera dig och texterna är bra att gå. Signal gör det möjligt för användare att ringa kristallklara samtal till människor som bor i städer eller hav utan kostnad med hög säkerhet utan undantag från att någon hör någon någons samtal.

app för signalmeddelanden

Skaparna av Signal, Open Whisper Systems, har ingen tillgång till meddelanden eller samtal som skickats eller mottagits vilket gör det helt säkert. Servrarna har inte åtkomst till din kommunikation och lagrar aldrig någon av uppgifterna så att de inte kan överlämna texter eller samtal från sina kunder.

Ladda ner på: iOS | Android

Threema

Denna app kräver inte att telefonnummer eller e-postadresser ska kopplas till den. Liksom Whatsapp tillåter Threema sina användare att skicka sina platser genom att skicka en geografisk markör till mottagaren och de kan trycka på den och öppna platsen på en karta. Meddelanden på Threema går ganska snabbt. end-to-end-kryptering

Threema tillhandahåller verklig end-to-end-kryptering precis som Whatsapp. Threema använder Elliptical Curve Cryptography, som är 2048-bitars RSA-kryptering. En annan bra funktion som Threema tillhandahåller är en färgglad indikator på personen som skickar meddelandena.

Om du lägger till en kontakt genom att ange deras användarnamn har den kontakten en röd verifieringsnivå. Om det synkroniseras med dina kontakter får de en orange verifiering. Du måste byta nycklar med dem genom att skanna QR-koden på deras enhet för att komma till den gröna verifieringsnivån.

Nackdelen med Threema är att det inte är gratis men det kostar bara $ 2,99 utan prenumerationsavgift.

Ladda ner på: iOS | Android

Telegram

Telegram ställer in en timer för ditt meddelande till självförstörelse, som Wickr, och raderar det från den mottagande enheten, men detta är valfritt. Telegram group är en ideell organisation som är annonsfri och appen kostar ingenting. Telegrammet ger också möjlighet att skicka meddelanden från skrivbordet.

whatsapp alternativ

Krypteringen är baserad på 256-bitars symmetrisk AES-kryptering, 2048-bitars RSA-kryptering och Diffie – Hellman säkerställer nyckelutbyte. Metoden för kryptering skapades specifikt för detta projekt och är öppen källkod.

Telegram erbjuder "hemliga chattar", som använder fullständig kryptering från slutet till slut, inte lagras på Telegram-servrarna och självförstörelse efter en viss tid.

Ladda ner på: iOS | Android

Slutsats

Organisationerna bakom dessa appar är engagerade i integritet och tillåter användare att ha full kontroll över vem som ser sina meddelanden. Dessa applikationer är ett bra alternativ för människor som vill byta WhatsApp och prova något nytt men inte heller oroa sig för informationssekretess.