TrueCrypt-alternativ – Få fler bästa krypterade alternativ

[ware_item id=33][/ware_item]

I den nuvarande brådskan av sekretess på nätet behöver människor deras data krypteras och säkras. TrueCrypt var en fullständig diskkryptering för ett sådant syfte, men tyvärr övergavs det dramatiskt i maj 2014, efter tio år från lanseringen. Det finns emellertid TrueCrypt-alternativ som en internetanvändare kan välja att kryptera hans data.


TrueCrypt var populärt bland miljoner MacOSX- och Windows-användare. För datakryptering skapar det krypteringspartitioner eller visuella krypterade skivor i en fil. Därför är det utan lösenord omöjligt att få tillgång till krypterad data till partitionerna.

TrueCrypt-programvaran som lanserades 2004 upptäcktes snart med några av de säkerhetsbrister som huvudsakligen utförts av Googles säkerhetsgrupp Project Zero. De upptäckte de två huvudsakliga säkerhetsproblemen i programvaran från vilken en brist kan tillåta ett normalt användarrätt att utvidga sig till administrativt privilegium genom ett program. Dessa säkerhetsuppdateringar inom TrueCrypt förutsågs vara ett resultat av felhantering av utvecklarna. Dessutom har dessa utvecklare inte längre stött programvaran med uppdateringar. Så det är bättre att ha TrueCrypt-alternativ för datasäkerhet.

Ger TrueCrypt säkerhet?

Fraunhofer Institute for Secure Information Technology 2015 genomförde en utredning avseende TrueCrypt säkerhet 2015 en rapport på 77 sidor. Denna granskning utfördes på den sista stabila versionen av TrueCrypt. Det upptäcktes att mjukvaran var benägna att många buggar, men det tillåter säker service för det primära användningsfallet. Det kan till exempel vara säkert att kryptera data på vila, till exempel på USB eller på en extern hårddisk.

Rapporten föreslog att buggarna som identifierats av Google hittades i TrueCrypt-programvaran, men de är inte så sårbara att de kan tillåta hackare åtkomst. En sådan säker kryptering kunde dock inte vara möjlig i en dators minne eller en monterad enhet. Det kan tillgodose hackarna att få åtkomst till den krypterade informationen via dekrypteringsnyckeln som förblir lagrad i datorns minne om enheten är monterad.

Medan chanserna för tillgång till hackare i denna situation är fortfarande låga. För att förbli skyddad måste en användare montera den krypterade behållaren där den dekrypterade informationen är tillgänglig eller de måste placera datorn i viloläge med den krypterade behållaren monterad. Ändå finns det ingen väg ut om den krypterade behållaren är öppen och någon kommer åt datorn. Därför bör en dator med krypterade, monterade enheter inte tillåta viloläge om den krypterade behållaren är öppen.

Är TrueCrypt värt att använda

De monterade enheterna med en senaste originalversion av TrueCrypt-programvaran på ett äldre system kan vara helt säkra med undantag som beskrivs ovan. TrueCrypt är dock lite osäker för den monterade enheten av de skäl som diskuterats tidigare.

Men om du funderar på att ladda ner TrueCrypt-programvara nu, kan det vara riskabelt och problematiskt. Detta beror på att det officiellt har stoppats från att erbjudas och inte är tillgängligt för nedladdning sedan 2014. Ändå påstår några av webbplatserna och torrenterna att erbjuda den ursprungliga versionen av TrueCrypt för nedladdningen. Även för en vanlig person utan mjukvarukompetens, det kan vara en svår uppgift att ta reda på förändringarna.

Github är en plats där de arkiverade kopiorna fritt kan granskas; på grund av dess tidskrävande procedur och höga kostnader har experterna emellertid inte granskat de flesta förvar. Men enligt Open Crypto Projects, Github-förvaret, är TrueCrypt 7.1 verifierad. Medan vissa av användarna hävdar att TrueCrypt är benägen för regeringens intrång.

Därför rekommenderar vi att du testar TrueCrypt-alternativen som antingen är derivat av denna diskkrypteringsprogramvara eller helt annorlunda än den.

6 värda TrueCrypt-alternativ 2018

VeraCrypt

VeraCrypt anses vara ett idealiskt TrueCrypt-alternativ. Dess funktioner är samma som den ursprungliga programvaran för TrueCrypt med säkerhetsförbättringarna. VeraCrypt har en extra säkerhet för algoritmerna för systemet och partitionskryptering. Detta beror på det avancerade och tillagda antalet iterationer per kryptering.

På grund av dessa extra säkerhetsfunktioner minskar risken för kraftiga cyberattacker kraftigt. Men krypteringsprocessen i VeraCrypt blir längre eftersom behållarna och partitionen tar mer tid att starta. Ändå påverkas inte applikationen.

TrueCrypt-alternativ - Få fler bästa krypterade alternativ

VeraCrypt är en mjukvara som är en öppen källkod och är tillgänglig gratis. Det stöder olika algoritmer som AES, Twofish, Serpent, inklusive kombinationen av alla dessa algoritmer. VeraCrypt-programvaran granskas regelbundet av forskarna och processen förblir densamma som för TrueCrypt originalprogramvara.

Här kan du se hela listan över förbättringar som gjorts i VeraCrypt.

BitLocker

BitLocker som ett TrueCrypt-alternativ skiljer sig från VeraCrypt- och TrueCrypt-krypteringarna. Det utvecklar inte krypterade containrar istället krypterar alla partitioner samtidigt. Den använder AES-algoritm med 128- eller 256-bitars krypteringsnyckel och krypterar hela volymerna men är en mjukvara bara för Windows.

Därför, om du lämnar datorn påslagen, kan någon som använder den se alla filerna som lagras på den datorn. Men för att kryptera alla filer och individuellt finns det ett särskilt Windows-krypteringssystem som heter Encrypted File System (EFS). Men dessa kan också nås medan användaren är inloggad.

Användarna kunde inte övervaka bakdörrarna till BitLocker-programvaran, eftersom det inte är en öppen källa. Dessutom kan det hjärtliga förhållandet mellan Microsoft och NSA visa sig vara ett avtal för många individer. Funktionen som räknar med krypterad skivmodifiering med namnet Elephent Diffuser togs bort av Microsoft som har väckt användarens oro.

Det finns ingen trolig mekanism för avvikelse i BitLocker. Man kan dock tro att innehållet på hårddisken ändras på grund av borttagandet av Elephent Diffuser.

Genom BitLocker kan du verifiera att en angripare inte har ändrat programvaran för att starta datorn.

DiskCryptor

Liksom BitLocker är DiskCryptor också mjukvaruspecialiserad för Windows. Det är en diskkrypteringsprogramvara för vilken mycket begränsad säkerhetsrevision har utförts, även om den är en öppen källa. Nu måste du tänka på att programvaran betraktas som ett effektivt TrueCrypt-alternativ.

Jämfört med TrueCrypt är det mycket snabbare och kräver mindre datorverktyg för kryptering. DiskCryptor är en lättanvänd programvara som 256-bitars AES, Twofish, Serpent eller en kombination av alla dessa tjänster för kryptering. ändå påstås Serpent vara snabbast bland alla.

Externa enheter som USB-enheter, hårddiskar, CD-skivor och DVD-skivor kan krypteras med hjälp av DiskCryptor. Det stöder olika operativsystem.

Men det kommer inte att vara ett bra val om du funderar på att dölja dina data från NSA. Även om du kan använda den för att begränsa ett irriterande barn från att komma åt dina filer, eller om din enhet har blivit stulen.

TrueCrypt-alternativ - Få fler bästa krypterade alternativ

Genom DiskCryptor plausibel denierbarhetsfunktion kan du överföra att installera en dators bootloader till en extern enhet, t.ex. en USB-enhet eller CD. Bootloader förhindrar datorns hårddisk från att visas som ett tomt utrymme med spridd information.

När du använder DiskCryptor är det nödvändigt att starta datorn och dekryptera data via CD- eller USB-startladdare.

CipherShed

CipherShed, när den släpptes var en gaffel med TrueCrypt. Det är tillgängligt för Windows PC, Mac OSX och Linux, men det måste dock sammanställas för användning på de senare två. Den första versionen som släpptes var icke-alfa, varefter ingen annan produkt (v1.0 eller senare) har släppts ännu.

Jämfört med VeraCrypt är det mycket långsam programvara även om detta går mot förbättring. I CipherShed är bristerna i Truecrypt korrigerade.

CipherShed-diskkryptering skiljer sig dock inte mycket från Veracrypt förutom under utveckling. Genom det kan du utföra hela skivkryptering eller så kan du skapa krypterade behållare.

Ändå är en fördel med att använda CipherShed, som du inte kunde komma igenom VeraCrypt nya versioner, att det kan användas med TrueCrypt-behållare. Detta beror på att VeraCrypt: s ökade iterationer gör det inkompatibelt att använda med TrueCrypt-behållarna, men också göra det säkrare.

Precis som VeraCrypt kräver CipherShed dolda volymer för sannolikhet.

FileVault 2

Eftersom Bitlocker är för Windows kan du använda FileVault 2 för Apple. Detta lanserades först med OSX Lion och använder AES-XTC 128-bitars algoritm för hela skivkryptering. den här programvaran för endast Mac använder användarens inloggningslösenord som nyckel för kryptering.

Liksom BitLocker har FileVault 2 inte heller något alternativ att skapa krypterade containrar. Det betyder att all information är synlig och visas för alla som använder din dator tills du är inloggad. En liknande funktion i FileVault 2 är också att den inte är en öppen källa och att den inte kan inspekteras slumpmässigt av folket och det kan innehåller bakdörrar.

BoxCryptor

BoxCryptor är en mjukvara som har både versioner, gratis och premium. Denna krypteringsprogramvara skyddar AES-256 och RSA-kryptering och är filbaserad. BoxCryptor kan vara det bästa TrueCrypt-alternativet eftersom det har stöd för många molnlagringstjänster som Dropbox, Google Drive, etc..

Kryptering av sådana lagringstjänster är verkligen fördelaktigt eftersom det ger skydd för all viktig information. BoxCryptor stöder alla populära plattformar som Windows, Linux, Mac, Android och iOS också.

Avsluta anteckning

När du överväger ett riktigt krypteringsalternativ för dig själv, bör du inte ge den ultimata betydelsen till den troliga avvikelsemekanismen. Även om det är en extra funktion och bonus, men är ett svagt försvar.

Genom plausibel förnöjbarhet kunde det inte bevisas att din dator innehåller krypterade datafiler. Detta beror på att den krypterade informationen inte visas som någon data alls. Men genom slumpmässigt brus kunde experter upptäcka att filerna är krypterade.