4 Nadomestitve Whatsapp za zaščito vaše zasebnosti

[ware_item id=33][/ware_item]

Zasebnost je za uporabnike interneta in vse, kar nam ponuja, velika težava. Naj bodo to sporočila prijateljem ali slike najbolj neumnih stvari, ki jih ljudje srečujejo vsak dan. Gumb za pošiljanje je pritisnjen in sporočilo se shrani na strežnik in nato dostavi prejemniku v navadnem besedilnem in slikovnem sporočilu, ki ga lahko prekinejo hekerji ali ostrostrelci, da bi premagali takšne težave. WhatsApp je uvedel od konca do konca šifriranje v svoji aplikaciji. Vendar WhatsApp ni edina možnost! Na internetu je na voljo veliko drugih možnosti WhatApp, ki pa so prave?


Način šifriranja od konca do konca sporočila ščiti v času med pošiljanjem in prejemom sporočila. Medtem ko so sporočila shranjena v računalniku, so za strežnik nedostopna. To je najbolj varen način pošiljanja sporočil, vendar kljub temu, če je ljudem neprijetno s WhatsApp-om ali želijo poskusiti kaj drugega kot to, obstajajo tudi druge možnosti.

Wicker 

Ima samodestruktivni sistem sporočanja, kot je Snapchat, vendar za razliko od tega pošiljatelju omogoča nastavitev časovnika, ki traja od nekaj sekund do več kot pet dni. Čas, ki se izteka, bo sporočilo izbrisal s konca sprejemnika.

whatsapp alternativa

Ponuja 4.096-bitno šifriranje RSA, kar je izjemno varen protokol. Prav tako je izbrisala metapodatke iz sporočil, kot so lokacija, datum, dan, čas in informacije o napravi. Poleg tega je shredder za sporočila zelo napredna funkcija, ki odstrani možnost obnovitve s strani vsakega hekerja.

Sporočila na Wickr lahko vsebujejo navadna besedila, slike, video, zvočne datoteke, priložene datoteke in vključujejo tudi priročno integracijo z DropBoxom, Googlovim pogonom itd. Uporabnikom ni treba imeti številke ali e-poštnega naslova, da lahko v Wickr računu prijavijo račun..

Prenesite Wickr na: iOS | Android

Signal

Je preprosta aplikacija, ki se uporablja za pošiljanje sporočil, ki vključujejo vse vrste datotek. Za prijavo je potrebna številka in besedila so dobra. Signal omogoča uporabnikom klicno klice k ljudem, ki živijo v mestih ali oceanih, brezplačno in z visoko varnostjo, razen izjem, če kdo sliši klice.

aplikacija za sporočanje signalov

Ustvarjalci signala, Open Whisper Systems, nimajo dostopa do sporočil ali klicev, poslanih ali prejetih, zaradi česar je popolnoma varen. Strežniki ne dostopajo do vaše komunikacije in nikoli ne shranijo nobenih podatkov, tako da ne bi mogli predati besedil ali klicev svojih strank.

Prenos na: iOS | Android

Threema

Ta aplikacija ne zahteva, da so z njo povezane telefonske številke ali e-poštni naslovi. Tako kot Whatsapp tudi Threema svojim uporabnikom omogoča, da pošljejo svoje lokacije tako, da prejemniku pošljejo zemljepisno oznako, ki jo lahko dotakne in odpre lokacijo na zemljevidu. Sporočila v storitvi Threema so precej hitra. šifriranje od konca do konca

Threema zagotavlja resnično šifriranje od konca do konca, tako kot Whatsapp. Threema uporablja kriptografijo Elliptical Curve, ki je 2048-bitno šifriranje RSA. Druga odlična funkcija, ki jo ponuja Threema, je barvit indikator osebe, ki pošilja sporočila.

Če kontakt dodate z vnosom njihovega uporabniškega imena, bo imel ta rdeča stopnja preverjanja. Če se sinhronizira z vašimi stiki, bo oranžno preverjanje. Z njimi boste morali zamenjati ključe, tako da skenirate QR kodo na njihovi napravi, da dosežete zeleno stopnjo preverjanja.

Slaba stran Threema je, da ni brezplačen, ampak stane le 2,99 USD brez naročnine.

Prenos na: iOS | Android

Telegram

Telegram nastavi časovnik, da se vaše sporočilo samouniči, na primer Wickr, in ga izbriše iz sprejemne naprave, vendar to ni obvezno. Telegram group je neprofitna organizacija, ki ni brezplačna, aplikacija pa ne stane nič. Telegram omogoča tudi pošiljanje sporočil z namizja.

whatsapp alternativa

Šifriranje temelji na 256-bitni simetrični AES enkripciji, 2048-bitni RSA šifriranju in Diffie-Hellman zagotavlja izmenjavo ključev. Način šifriranja je bil ustvarjen posebej za ta projekt in je odprtokoden.

Telegram ponuja "skrivne klepete", ki uporabljajo popolno šifriranje od konca do konca, niso shranjeni na strežnikih Telegram in se po določenem času samouničujejo.

Prenos na: iOS | Android

Zaključek

Organizacije, ki stojijo za temi aplikacijami, so zavezane zasebnosti in uporabnikom omogočajo popoln nadzor nad tem, kdo vidi njihova sporočila. Te aplikacije so odlična alternativa za ljudi, ki želijo preklopiti WhatsApp in preizkusiti nekaj novega, vendar tudi ne skrbeti zaradi zasebnosti informacij.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me