4 Whatsapp alternatíva a magánélet védelme érdekében

[ware_item id=33][/ware_item]

A magánélet nagy problémát jelent az internet felhasználóinak és mindazoknak, amelyeket ez nyújt számunkra. Lehet, hogy üzenetek kerülnek a barátoknak, vagy képeket látnak a legstílusosabb dolgokról, amelyekkel az emberek minden nap találkoznak. A Küldés gomb megnyomásakor az üzenet a szerveren tárolódik, majd a kézbesítőnek szöveges és képes üzenetben továbbítja, amelyet hackerek vagy snoopersok átmenetileg megsérthetnek az átvitel során, hogy leküzdjék az ilyen kérdéseket. A WhatsApp a végponttól bevezette titkosítás az alkalmazásában. A WhatsApp azonban nem az egyetlen lehetőség! Számos más WhatApp alternatíva érhető el az interneten, de ez a megfelelő?


A végpontok közötti titkosítás módja az üzeneteket az üzenet küldése és fogadása közötti időtartamban biztosítja. Míg az üzeneteket a számítógépen tárolják, a szerver számára nem férnek hozzá. Ez az üzenetküldés legbiztonságosabb módja, de ha az emberek nem érzik magukat kényelmesen a WhatsApp alkalmazással, vagy szeretnék valami másat kipróbálni, akkor vannak más lehetőségek is..

vesszőfonás 

Van egy önpusztító üzenetküldő rendszer, mint például a Snapchat, de ellentétben lehetővé teszi a feladónak, hogy néhány másodperc és öt nap közötti időtartamot állítson be. A fogyó időzítő törli az üzenetet a vevő végéről.

WhatsApp alternatíva

4096 bites RSA titkosítást kínál, amely rendkívül biztonságos protokoll. Törölte a metaadatokat is az üzenetekből, például a helyet, a dátumot, a napot, az időt és az eszköz adatait. Ezenkívül az üzenet-aprító nagyon fejlett szolgáltatás, amely kiküszöböli a hackerek általi helyreállítás lehetőségét.

A Wickr-en lévő üzenetek egyszerű szövegeket, képeket, videókat, audiót, csatolt fájlokat tartalmazhatnak, és magában foglalja a kényelmes integrációt a DropBox-tal, a Google meghajtóval stb. A felhasználóknak nem kell számnak vagy e-mail címnek a fiók létrehozásához a Wickr-en..

Töltse le a Wickr alkalmazást: iOS | Android

Jel

Ez egy egyszerű alkalmazás, amelyet olyan fájlok küldésére használnak, amelyek mindenféle fájlt tartalmaznak. A regisztrációhoz szükség van egy számra, és a szövegek jól megírhatók. A jel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kristálytiszta hívásokat menjenek el nagy biztonságban a városokban vagy óceánokban élő emberek számára, kivéve, hogy bárki hallja valaki hívását..

jel üzenetküldő alkalmazás

A Signal, az Open Whisper Systems alkotói nem férnek hozzá az elküldött vagy fogadott üzenetekhez vagy hívásokhoz, ami teljesen biztonságos. A szerver nem fér hozzá a kommunikációhoz, és soha nem tárol semmilyen adatot, így nem tudják átadni ügyfeleik szövegeit vagy hívásait.

Letöltés: iOS | Android

Threema

Ennek az alkalmazásnak nincs szüksége telefonszámok vagy e-mail címek csatolására. A WhatsApphoz hasonlóan a Threema lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy földrajzi jelölő útján elküldjék a helyüket a címzettnek, és megérinthetik azt, és megnyithatják a helyet a térképen. A Threema üzenetküldése meglehetősen gyors. végpontok közötti titkosítás

A Threema valódi teljes körű titkosítást biztosít, akárcsak a Whatsapp. A Threema elliptikus görbe kriptográfiát használ, amely 2048 bites RSA titkosítás. Egy másik nagyszerű szolgáltatás, amelyet a Threema nyújt, az üzenetküldő személy színes mutatója.

Ha a felhasználónév megadásával ad hozzá egy névjegyet, akkor ennek a kapcsolatnak piros ellenőrzési szintje lesz. Ha szinkronizálódik a névjegyekkel, akkor narancssárga igazolást kapnak. Cserélnie kell velük a kulcsokat az eszközükön található QR-kód beolvasásával, hogy elérje a zöld ellenőrzési szintet.

A Threema hátránya, hogy nem ingyenes, de csak 2,99 dollárba kerül előfizetési díj nélkül.

Letöltés: iOS | Android

Távirat

A távirat beállít egy időzítőt az üzenet önpusztításához, például Wickr, törli azt a fogadó eszközről, de ez nem kötelező. A táviratcsoport nonprofit szervezet, amely hirdetésmentes, és az alkalmazás semmit sem fizet. A távirat lehetővé teszi üzenetek küldését az asztalról.

WhatsApp alternatíva

A titkosítás 256 bites szimmetrikus AES titkosításon, 2048 bites RSA titkosításon alapul, és a Diffie – Hellman biztosítja a kulcscserét. A titkosítási módszert kifejezetten ehhez a projekthez hozták létre, és nyílt forrású.

A Telegram „titkos beszélgetéseket” kínál, amelyek teljes körű titkosítást használnak, nem tárolódnak a Telegram szerveren, és egy meghatározott idő után önpusztítanak..

Letöltés: iOS | Android

Következtetés

Az alkalmazások mögött álló szervezetek elkötelezettek a magánélet mellett, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy teljes ellenőrzést gyakorolhassanak az üzeneteiket látók felett. Ezek az alkalmazások kiváló alternatíva azok számára, akik át akarják váltani a WhatsApp alkalmazást és kipróbálni valami újat, de nem is kell aggódniuk az adatvédelem miatt..

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

64 − = 63

map