4 Whatsapp alternatíva a magánélet védelme érdekében

[ware_item id=33][/ware_item]

A magánélet nagy problémát jelent az internet felhasználóinak és mindazoknak, amelyeket ez nyújt számunkra. Lehet, hogy üzenetek kerülnek a barátoknak, vagy képeket látnak a legstílusosabb dolgokról, amelyekkel az emberek minden nap találkoznak. A Küldés gomb megnyomásakor az üzenet a szerveren tárolódik, majd a kézbesítőnek szöveges és képes üzenetben továbbítja, amelyet hackerek vagy snoopersok átmenetileg megsérthetnek az átvitel során, hogy leküzdjék az ilyen kérdéseket. A WhatsApp a végponttól bevezette titkosítás az alkalmazásában. A WhatsApp azonban nem az egyetlen lehetőség! Számos más WhatApp alternatíva érhető el az interneten, de ez a megfelelő?


A végpontok közötti titkosítás módja az üzeneteket az üzenet küldése és fogadása közötti időtartamban biztosítja. Míg az üzeneteket a számítógépen tárolják, a szerver számára nem férnek hozzá. Ez az üzenetküldés legbiztonságosabb módja, de ha az emberek nem érzik magukat kényelmesen a WhatsApp alkalmazással, vagy szeretnék valami másat kipróbálni, akkor vannak más lehetőségek is..

vesszőfonás 

Van egy önpusztító üzenetküldő rendszer, mint például a Snapchat, de ellentétben lehetővé teszi a feladónak, hogy néhány másodperc és öt nap közötti időtartamot állítson be. A fogyó időzítő törli az üzenetet a vevő végéről.

WhatsApp alternatíva

4096 bites RSA titkosítást kínál, amely rendkívül biztonságos protokoll. Törölte a metaadatokat is az üzenetekből, például a helyet, a dátumot, a napot, az időt és az eszköz adatait. Ezenkívül az üzenet-aprító nagyon fejlett szolgáltatás, amely kiküszöböli a hackerek általi helyreállítás lehetőségét.

A Wickr-en lévő üzenetek egyszerű szövegeket, képeket, videókat, audiót, csatolt fájlokat tartalmazhatnak, és magában foglalja a kényelmes integrációt a DropBox-tal, a Google meghajtóval stb. A felhasználóknak nem kell számnak vagy e-mail címnek a fiók létrehozásához a Wickr-en..

Töltse le a Wickr alkalmazást: iOS | Android

Jel

Ez egy egyszerű alkalmazás, amelyet olyan fájlok küldésére használnak, amelyek mindenféle fájlt tartalmaznak. A regisztrációhoz szükség van egy számra, és a szövegek jól megírhatók. A jel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kristálytiszta hívásokat menjenek el nagy biztonságban a városokban vagy óceánokban élő emberek számára, kivéve, hogy bárki hallja valaki hívását..

jel üzenetküldő alkalmazás

A Signal, az Open Whisper Systems alkotói nem férnek hozzá az elküldött vagy fogadott üzenetekhez vagy hívásokhoz, ami teljesen biztonságos. A szerver nem fér hozzá a kommunikációhoz, és soha nem tárol semmilyen adatot, így nem tudják átadni ügyfeleik szövegeit vagy hívásait.

Letöltés: iOS | Android

Threema

Ennek az alkalmazásnak nincs szüksége telefonszámok vagy e-mail címek csatolására. A WhatsApphoz hasonlóan a Threema lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy földrajzi jelölő útján elküldjék a helyüket a címzettnek, és megérinthetik azt, és megnyithatják a helyet a térképen. A Threema üzenetküldése meglehetősen gyors. végpontok közötti titkosítás

A Threema valódi teljes körű titkosítást biztosít, akárcsak a Whatsapp. A Threema elliptikus görbe kriptográfiát használ, amely 2048 bites RSA titkosítás. Egy másik nagyszerű szolgáltatás, amelyet a Threema nyújt, az üzenetküldő személy színes mutatója.

Ha a felhasználónév megadásával ad hozzá egy névjegyet, akkor ennek a kapcsolatnak piros ellenőrzési szintje lesz. Ha szinkronizálódik a névjegyekkel, akkor narancssárga igazolást kapnak. Cserélnie kell velük a kulcsokat az eszközükön található QR-kód beolvasásával, hogy elérje a zöld ellenőrzési szintet.

A Threema hátránya, hogy nem ingyenes, de csak 2,99 dollárba kerül előfizetési díj nélkül.

Letöltés: iOS | Android

Távirat

A távirat beállít egy időzítőt az üzenet önpusztításához, például Wickr, törli azt a fogadó eszközről, de ez nem kötelező. A táviratcsoport nonprofit szervezet, amely hirdetésmentes, és az alkalmazás semmit sem fizet. A távirat lehetővé teszi üzenetek küldését az asztalról.

WhatsApp alternatíva

A titkosítás 256 bites szimmetrikus AES titkosításon, 2048 bites RSA titkosításon alapul, és a Diffie – Hellman biztosítja a kulcscserét. A titkosítási módszert kifejezetten ehhez a projekthez hozták létre, és nyílt forrású.

A Telegram „titkos beszélgetéseket” kínál, amelyek teljes körű titkosítást használnak, nem tárolódnak a Telegram szerveren, és egy meghatározott idő után önpusztítanak..

Letöltés: iOS | Android

Következtetés

Az alkalmazások mögött álló szervezetek elkötelezettek a magánélet mellett, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy teljes ellenőrzést gyakorolhassanak az üzeneteiket látók felett. Ezek az alkalmazások kiváló alternatíva azok számára, akik át akarják váltani a WhatsApp alkalmazást és kipróbálni valami újat, de nem is kell aggódniuk az adatvédelem miatt..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me