4 Whatsapp-alternativer for å beskytte personvernet ditt

[ware_item id=33][/ware_item]

Personvern er en stor avtale for brukerne av Internett og alt det gir oss. Måtte det være meldinger sendt til venner eller bilder av de dummeste ting folk kommer over hver dag. Send-knappen blir truffet og meldingen blir lagret på serveren og deretter levert som den er til mottakeren i ren tekst- og bildemeldinger som kan brytes under transport av hackere eller snoopere, for å overvinne slike problemer WhatsApp introduserte ende til ende kryptering i appen sin. WhatsApp er imidlertid ikke det eneste alternativet! Det er en mengde andre WhatApp-alternativer tilgjengelig på Internett, men som er de riktige?


Metoden for ende-til-ende-kryptering sikrer meldingene i tiden mellom sending og mottak av meldingen. Mens meldingene er lagret på datamaskinen, er de utilgjengelige for serveren. Dette er den sikreste måten å sende meldinger på, men likevel, hvis folk er ukomfortable med WhatsApp eller vil prøve noe annet enn det, er det andre alternativer der ute.

Wicker 

Den har et selvdestruktiv meldingssystem som Snapchat, men i motsetning til det, gjør det mulig for avsenderen å stille inn en tidtaker som spenner fra noen sekunder til mer enn fem dager. Timeren som går tom vil slette meldingen fra mottakerens slutt.

whatsapp alternativ

Den tilbyr 4.096-biters RSA-kryptering, som er en ekstremt sikker protokoll. Det slettet også metadataene fra meldingene som sted, dato, dag, klokkeslett og enhetsinformasjonen. Dessuten er meldingsvernet en meget avansert funksjon som fjerner muligheten for utvinning av en hvilken som helst hacker.

Meldingene på Wickr kan inneholde vanlige tekster, bilder, video, lyd, vedlagte filer, og de inkluderer også praktisk integrasjon med DropBox, Google-stasjon osv. Brukere trenger ikke å ha et nummer eller en e-postadresse for å lage en konto på Wickr.

Last ned Wickr på: iOS | Android

Signal

Det er en enkel app som brukes til å sende meldinger som inkluderer alle slags filer. Det kreves et nummer for å registrere deg, og tekstene er gode å gå. Signal gjør det mulig for brukere å ringe krystallklare til mennesker som bor i byer eller hav uten kostnad med høy sikkerhet uten unntak fra at noen hører noens samtaler.

signalmeldings-app

Skaperne av Signal, Open Whisper Systems, har ingen tilgang til meldinger eller samtaler som er sendt eller mottatt, noe som gjør det helt sikkert. Serverne får ikke tilgang til kommunikasjonen din og lagrer aldri noen av dataene slik at de ikke kan overlevere tekster eller samtaler fra kundene.

Last ned på: iOS | Android

Threema

Denne appen krever ikke at telefonnumre eller e-postadresser er koblet til den. I likhet med Whatsapp lar Threema brukerne sine sende sine lokasjoner ved å sende en geografisk markering til mottakeren, og de kan trykke på den og åpne plasseringen på et kart. Meldinger på Threema er ganske raskt. ende-til-ende-kryptering

Threema gir ekte ende-til-ende-kryptering akkurat som Whatsapp. Threema bruker Elliptical Curve Cryptography, som er 2048-biters RSA-kryptering. En annen flott funksjon som Threema gir er en fargerik indikator på personen som sender meldingene.

Hvis du legger til en kontakt ved å oppgi brukernavnet, vil kontakten ha et rødt bekreftelsesnivå. Hvis det synkroniseres med kontaktene dine, får de en oransje bekreftelse. Du må bytte nøkler med dem ved å skanne QR-koden på enheten deres for å komme til det grønne bekreftelsesnivået.

Ulempen med Threema er at den ikke er gratis, men at den bare koster 2,99 dollar uten abonnementsavgift.

Last ned på: iOS | Android

Telegram

Telegram angir en tidsur for meldingen din til selvdestruksjon, som Wickr, og sletter den fra mottakerenheten, men dette er valgfritt. Telegram group er en ideell organisasjon som er annonsefri og appen koster ingenting. Telegrammet gir også muligheten til å sende meldinger fra skrivebordet.

whatsapp alternativ

Krypteringen er basert på 256-biters symmetrisk AES-kryptering, 2048-biters RSA-kryptering, og Diffie – Hellman sikrer nøkkelutveksling. Krypteringsmetoden ble laget spesielt for dette prosjektet og er åpen kildekode.

Telegram tilbyr "hemmelige chats", som bruker full ende-til-ende-kryptering, ikke lagres på Telegram-serverne og selvdestruksjon etter en angitt tid.

Last ned på: iOS | Android

Konklusjon

Organisasjonene bak disse appene er forpliktet til personvern og lar brukerne ha full kontroll over hvem som ser meldingene deres. Disse applikasjonene er et flott alternativ for folk som ønsker å bytte WhatsApp og prøve noe nytt, men heller ikke å bekymre seg for informasjonssikkerhet.