TrueCrypt-alternativer – Få flere beste krypterte alternativer

[ware_item id=33][/ware_item]

I det øyeblikket det haster med online-personvern, trenger folk at dataene deres blir kryptert og sikret. TrueCrypt var en full diskkryptering for et slikt formål, men dessverre ble den dramatisk forlatt i mai 2014, etter ti år etter lanseringen. Imidlertid er det TrueCrypt-alternativer som en internettbruker kan velge å kryptere dataene sine.


TrueCrypt var populært blant millioner av MacOSX- og Windows-brukere. For datakryptering lager det krypteringspartisjoner eller visuelt krypterte disker til en fil. Uten passord er det derfor umulig å få tilgang til krypterte data til partisjonene.

TrueCrypt-programvaren som ble lansert i 2004 ble snart oppdaget med noen av sikkerhetsfeilene som hovedsakelig ble utført av Googles sikkerhetsteam for Project Zero. De oppdaget de to viktigste sikkerhetssårbarhetene i programvaren som en feil kan gi et normalt brukerprivilegium til å utvide til administrativt privilegium gjennom en applikasjon. Disse sikkerhetsoppdateringene i TrueCrypt ble spådd å være et resultat av feilstyring av utviklerne. Disse utviklerne har ikke lenger støttet programvaren med oppdateringer. Så det er bedre å ha TrueCrypt-alternativer for datasikkerhet.

Gir TrueCrypt sikkerhet?

Fraunhofer Institute for Secure Information Technology har i 2015 utført en undersøkelse angående TrueCrypts sikkerhet, og har utgitt en 77-siders rapport. Denne tilsynet ble utført på den siste stabile versjonen av TrueCrypt. Det ble oppdaget at programvaren var utsatt for mange feil, men den tillater sikker service for den primære brukssaken. For eksempel kan det være sikkert å kryptere data i hvile, for eksempel på USB eller på en ekstern harddisk.

Rapporten antydet at feilene som ble identifisert av Google, ble funnet ved TrueCrypt-programvaren, men de er ikke så sårbare at de kan gi hackere tilgang. Slik sikker kryptering kan imidlertid ikke være mulig i datamaskinens minne eller på en montert stasjon. Det kan gi hackerne tilgang til krypterte data via dekrypteringsnøkkel som forblir lagret i datamaskinens minne hvis stasjonen er montert.

Mens sjansene for tilgang til hacker i denne situasjonen fortsatt er lave. For å forbli beskyttet, må en bruker montere den krypterte beholderen der de dekrypterte dataene er tilgjengelige, eller de må plassere datamaskinen i dvalemodus med den krypterte beholderen montert. Likevel er det ingen vei ut om den krypterte beholderen er åpen og noen får tilgang til datamaskinen. Derfor bør en datamaskin med krypterte, monterte stasjoner ikke få dvalemodus hvis den krypterte beholderen er åpen.

Er det verdt å bruke TrueCrypt

De monterte stasjonene med en siste originalversjon av TrueCrypt-programvare på et eldre system kan være fullt sikre med unntakene beskrevet ovenfor. Imidlertid er TrueCrypt litt usikker for den monterte enheten av de grunnene som ble diskutert før.

Imidlertid, hvis du tenker å laste ned TrueCrypt-programvare nå, kan det være risikabelt og problematisk. Dette fordi det offisielt har blitt stoppet fra å bli tilbudt og ikke er tilgjengelig for nedlasting siden 2014. Likevel hevder noen av nettstedene og torrentene å tilby den opprinnelige versjonen av TrueCrypt for nedlastingen. Også for en vanlig person uten programvareekspertise, det kan være en vanskelig oppgave å finne ut av endringene.

Github er et sted der de arkiverte kopiene fritt kunne revideres; på grunn av sin tidkrevende prosedyre og høye kostnader, har ekspertene imidlertid ikke revidert de fleste av depotene. Imidlertid, i henhold til Open Crypto Projects, Github repository copy, er TrueCrypt 7.1 bekreftet. Mens noen av brukerne hevder TrueCrypt er utsatt for inntrenging fra myndighetene.

Derfor vil vi anbefale deg å prøve ut TrueCrypt-alternativene som enten er derivater av denne diskkrypteringsprogramvaren eller helt forskjellige fra den.

6 Verdige TrueCrypt-alternativer 2018

VeraCrypt

VeraCrypt anses som et ideelt TrueCrypt-alternativ. Funksjonene er de samme som den originale programvaren til TrueCrypt med sikkerhetsforbedringene. VeraCrypt har en ekstra sikkerhet for algoritmene til systemet og partisjonskryptering. Dette er på grunn av det avanserte og tilførte antall iterasjoner per kryptering.

På grunn av disse ekstra sikkerhetsfunksjonene reduserer risikoen for kraftige cyberangrep sterkt. Krypteringsprosessen i VeraCrypt blir imidlertid lenger ettersom containerne og partisjonen tar mer tid å starte. Likevel forblir applikasjonen upåvirket.

TrueCrypt-alternativer - Få flere beste krypterte alternativer

VeraCrypt er programvare som er en åpen kildekode og er tilgjengelig gratis. Den støtter de forskjellige algoritmene som AES, Twofish, Serpent, inkludert kombinasjonen av alle disse algoritmene. VeraCrypt-programvaren blir også regelmessig revidert av forskerne, og prosessen forblir den samme som for TrueCrypt originalprogramvare.

Du kan se hele listen over forbedringer som er gjort i VeraCrypt, her.

BitLocker

BitLocker som et TrueCrypt-alternativ skiller seg fra VeraCrypt- og TrueCrypt-disk kryptering. Den utvikler ikke krypterte containere, i stedet krypterer alle partisjonene samtidig. Den bruker AES-algoritme med 128- eller 256-biters krypteringsnøkkel og krypterer hele volumene, men er en programvare bare for windows.

Derfor, hvis du lar datamaskinen være slått på, kan enhver som bruker den se alle filene som er lagret på den datamaskinen. For kryptering av alle filene og individuelt er det imidlertid et bestemt Windows-krypteringssystem som heter Encrypted File System (EFS). Men disse kan også nås mens brukeren er logget inn.

Brukerne kunne ikke overvåke bakdørene til BitLocker-programvaren, siden det ikke er en åpen kildekode. Det hjertelige forholdet mellom Microsoft og NSA kan også vise seg å være en avtale for mange enkeltpersoner. Funksjonen som teller kryptert modifisering av disken ved navn Elephent Diffuser ble fjernet av Microsoft som har vakt brukerens bekymring.

Det er ingen plausibel denierbarhetsmekanisme i BitLocker. Det kan imidlertid antas at innholdet på harddisken er endret på grunn av fjerningen av Elephent Diffuser.

Gjennom BitLocker kan du bekrefte at en angriper ikke har endret programvaren for å starte opp datamaskinen din.

DiskCryptor

I likhet med BitLocker er DiskCryptor også programvare spesialisert for Windows. Det er en programvare for kryptering av disker som det er utført svært begrenset sikkerhetsrevisjon, selv om det er en åpen kildekode. Nå må du tenke at hvorfor programvaren blir sett på som et effektivt TrueCrypt-alternativ.

Sammenlignet med TrueCrypt er det mye raskere og krever mindre dataverktøy for kryptering. DiskCryptor er en brukervennlig programvare som 256-bit AES, Twofish, Serpent eller en kombinasjon av alle disse tjenestene for kryptering. Likevel hevdes Serpent å være raskest blant alle.

Eksterne enheter som USB-stasjoner, harddisker, CDer og DVDer kan krypteres ved hjelp av DiskCryptor. Den støtter forskjellige operativsystemer.

Det vil imidlertid ikke være et godt valg hvis du tenker å skjule dataene dine for NSA. Selv om du kan bruke den til å begrense et irriterende barn fra å få tilgang til filene dine, eller hvis enheten din er blitt stjålet.

TrueCrypt-alternativer - Få flere beste krypterte alternativer

Gjennom DiskCryptor plausibel denierbarhetsfunksjon kan du overføre for å installere datamaskinens bootloader til en ekstern enhet som en USB-stasjon eller CD. Bootloader forhindrer datamaskinens harddisk i å bli vist som et tomt område med spredt data.

Når du bruker DiskCryptor er det nødvendig å starte datamaskinen og dekryptere data via CD- eller USB-opplaster.

CipherShed

CipherShed, da den ble utgitt, var en gaffel med TrueCrypt. Den er tilgjengelig for Windows PC, Mac OSX og Linux, men den må settes sammen for bruk på de to sistnevnte. Den første versjonen som ble utgitt var ikke alfa, hvoretter ingen andre produkter (v1.0 eller nyere) er gitt ut ennå.

Sammenlignet med VeraCrypt er det mye treg programvare, selv om dette går mot forbedring. I CipherShed er feilene på Truecrypt lappet.

CipherShed-diskkryptering er imidlertid ikke mye forskjellig fra Veracrypt bortsett fra under utvikling. Gjennom det kan du utføre hele diskkryptering, eller du kan lage krypterte containere.

En fordel med å bruke CipherShed, som du ikke kunne få gjennom VeraCrypt nye versjoner, er likevel at den kan brukes med TrueCrypt-containere. Dette fordi VeraCrypt økte iterasjoner gjør det inkompatibelt å bruke med TrueCrypt-containere, men også gjøre det mer sikret.

Akkurat som VeraCrypt krever CipherShed skjulte volumer for plausibel denierbarhet.

FileVault 2

Som Bitlocker er for Windows, kan du bruke FileVault 2 for Apple. Denne ble først lansert med OSX Lion og bruker AES-XTC 128-bit algoritme for hele diskkryptering. denne Mac-programvaren bruker brukerens påloggingspassord som nøkkel for kryptering.

Som BitLocker har FileVault 2 heller ingen muligheter til å lage krypterte containere. Det betyr at alle dataene dine er synlige og vises for alle som bruker PC-en før du er logget inn. En lignende funksjon i FileVault 2 er også at det ikke er en åpen kildekode, og at de ikke kan inspiseres tilfeldig av folket, og det kan hende inneholder bakdører.

BoxCryptor

BoxCryptor er programvare som har både versjoner, gratis og premium. Denne krypteringsprogramvaren gir beskyttelse av AES-256 og RSA-kryptering og er filbasert. BoxCryptor kan være det beste TrueCrypt-alternativet, da det har støtte fra mange skylagringstjenester som Dropbox, Google Drive, etc..

Kryptering av slike lagringstjenester er virkelig fordelaktig ettersom den gir beskyttelse til alle viktige data. BoxCryptor støtter alle de populære plattformene som Windows, Linux, Mac, Android og iOS også.

Avsluttende merknad

Når du vurderer et ekte krypteringsalternativ for deg selv, bør du ikke gi den største viktigheten til den sannsynlige mekanismen for fornøydhet. Skjønt, det er en ekstra funksjon og bonus, men er et svakt forsvar.

Gjennom plausibel denierbarhet, kunne det ikke bevises at PC-en din inneholder krypterte datafiler. Dette er fordi de krypterte dataene vises som ingen data i det hele tatt. Imidlertid, gjennom tilfeldig støy, kunne eksperter få øye på at filene er kryptert.