Australien lagring av data är i kraft – Så här skyddar du dig själv

[ware_item id=33][/ware_item]

Nedräkningen för "påträngande dataövervakning" har löpt ut efter 18 månaders frist och från och med denna dag kommer alla ISP och Telco i Australien att vara skyldiga att utföra metadata-lagring av varje enskild kund i Australien i minst 2 år.


I oktober 2015 godkände det australiska parlamentet metadata-lagförslaget och gav alla ISP: er och Telco i branschen 18 månader för att formulera strategin för att genomföra och följa orderna. Beställningarna kom som en så kallad "försiktighetsåtgärd" för nationell säkerhet för att bekämpa terrorism, vilket bara är en skam i synpunkter från integritetsförespråkare.

Anledningen till att gå till en sådan längd är att hålla koll på varje enskild person i Australien genom lagen som verkställer enheter utan några teckningsoptioner. Förra året täckte jag en progressiv historia om Australiens datalagring att de federala avdelningarna, som inte är behöriga att få tillgång till metadata, kringgår begränsningarna för lagring av uppgifter genom att be den australiensiska federala polisen (AFP) att göra arbetet för dem.

Vad det innebär att över 2500 utnämnda kontor för 21 brottsbekämpande myndigheter plus de obehöriga federala avdelningarna kan få åtkomst till din privata information dygnet runt för narkotikabrott i stället för säkerhetsåtgärder, som påstås av Dr. Robb Nicholls från University of NSW.

Hur din MetaData ser ut?

Eftersom Telco och Internetleverantörer båda är skyldiga att lagra data i Australien så kan din information inkludera:

#GetaVPN Hur metadata ser ut https://t.co/WxoF7VjMXX pic.twitter.com/pT2JNbG7nx

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13 april 2017

 • Ditt namn och adress.
 • Alla detaljer om mobiler och appar inklusive ditt SIM-mobilnummer.
 • Datum och tidsstämplar för all kommunikation via e-post, VoIP, sociala medier, meddelandeappar, webbplatser, mobil.
 • Mottagaren av din kommunikation.
 • All information om e-post utom kroppsinnehåll.
 • Plats för dina Internetanslutna enheter (inkl. Cell Towers och Wi-Fi-hotspots) och mer ...

Sådana känsliga data hålls utom synhåll som i proprietära silor, vi förlorar de fördelar vi kunde inse om vi hade direkt kontroll över dessa uppgifter, och valde och med vem att dela den, sade av Sir Tim Berners-Lee.

Hur du skyddar din integritet?

Så här kan du skydda din integritet mot lagarna om lagring av data.

Virtuella privata nätverk

13 april 2017 markerad som #GetaVPN day by Digital Rights Watch ger en omedelbar lösning för att förhindra att Internetleverantörer håller koll på din information, då betalade VPN-abonnemang erbjuder nödvändigt integritetsskydd för dina data.

VPN - Virtuella privata nätverk - krypterar dina kommunikationsdata med 256-bitars AES-kryptering som är okrossbar ännu, eftersom det skulle ta 1 miljard år att bryta dem med hjälp av brute force attack. Det ändrar också din IP med en falsk så att det blir meningslöst för alla att spåra din kommunikation tillbaka till dig.

Du bör dock vara försiktig när du väljer ett betalt VPN-abonnemang och välja en VPN-leverantör som har sina egna DNS-servrar. Du kan välja branschledande VPN-leverantörer som NordVPN, ExpressVPN, och PureVPN som är väldigt betrodda av människor globalt, främst för att:

 1. Baserat utanför FIVE EYES-ländernas jurisdiktion (dvs. Australien, Kanada, USA, Storbritannien och Nya Zeeland).
 2. Strikt NO (Traffic / Metadata) LOG-policy (vilket innebär att all utgångsdata omedelbart skickas till / dev / null sänkt katalog - påpekas av NordVPN).
 3. Kryptera din kommunikation och hela webbtrafik med 256-bitars AES-kryptering och OpenVPN-säkerhetsprotokoll.
 4. Äger privat DNS (vilket innebär att alla dina uppgifter dirigeras via privat DNS och inte via din ISP: s DNS).
 5. Exklusiva säkerhetsfunktioner som TOR-over-VPN (NordVPN) och Split Tunnel (PureVPN).

TOR-nätverk

TOR är en volontärbaserad tjänst och körs i ett säkert TOR-nätverk. Australien-användare kan ansluta till TOR-nätverk med hjälp av TOR-webbläsare som gör att datainsamling är värdelös. Eftersom data passerar genom frivilliga gateways (noder) är Internet-surfningen emellertid långsam och integritetsskyddet är endast begränsat till webbläsaren medan resten av din nätverkstrafik förblir exponerad för internetleverantörerna att övervaka.

Om du vill ha TOR-skydd men inte vill byta webbläsare kan du välja NordVPN eftersom det ger TOR-över-VPN-funktionalitet i sin tjänst.

Mobil SMS och samtal

Metadatasamling är en gammal och tyst praxis av regeringar över hela världen och du kan tyvärr inte undgå det. Du kan dock ändra dina samtal- och textvanor till krypterade meddelandeappar från slutet till slut som Signal, Telegram, Wickr och WhatsApp som är mer privata.

Om du använder Internet via din mobiloperatör rekommenderas att du använder en VPN för att kryptera hela den mobila Internet-trafiken. Appar som du använder skickar också mobilrelaterad information till utvecklaren av dessa appar så att alltid ladda ner appar från en betrodd källa och utvecklare och läsa deras sekretesspolicy innan du laddar ner .

E-postskydd

Eftersom Australiens datalagringslista innehåller spårning av e-post är det därför nödvändigt att skydda dina e-postmeddelanden från din Internetleverantör. Jag rekommenderar att du flyttar till en säkrare e-postleverantör som Protonmail eller Tutanota. Men eftersom vi är så integrerade i Gmail att det kan vara svårt att släppa. För att lägga till kryptering i Gmail kan du installera ett gratis Google Chrome-tillägg med namnet Mailvelope som krypterar din e-post med openPGP-kryptering. Och medan du är på det kan du installera HTTP överallt i din webbläsare för att tvinga webbplatser för krypterade certifikat.

Spårningsskydd för sociala medier

Medan lagarna om datalagring av Australien följer dina metadata, är sociala medieplattformar också efter din information för analysändamål och för att visa dig riktade annonser.

#GetaVPN Företag och dina uppgifter https://t.co/q1iG5YNVE5 pic.twitter.com/CGZ8LCj8Wr

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13 april 2017

För att förhindra spårning på sociala medier kan du installera tillägg som Disconnect eller Privacy Badger som skickar "spåra inte mig" -förfrågningar och blockerar alla spårnings-webbadresser.

Slutsats

Eftersom Australien lagring av data är effektivt och fullt fungerande blir det ditt ansvar att skydda din information. Som diskuterats tidigare omedelbar lösning är att gå för en betald VPN-prenumeration för tillfället för att skydda din information och sedan leta efter fler alternativ. Genom att följa dessa metoder kan du i hög grad minimera möjligheten till datalagring av ISP: er och Telcos.