Bästa gratis popup-blockerare – Förbättra din surfupplevelse

[ware_item id=33][/ware_item]

Pop-ups är inte bara irriterande utan ökar också användningen av hårdvara. De täcker innehållet som vi vill läsa genom att projicera framför skärmen. De är ibland också associerade med att installera skadlig programvara på en användares system. Pop-ups betraktas som en mycket manipulativ form av påträngande reklam. Eftersom popups är irriterande har många webbplatser helt enkelt slutat använda dem som det första sättet att betala reklam. Vissa webbplatser har dock fortfarande inte gett upp för att använda dessa popup-fönster. Så för att bli av med dig från dessa popups måste du välja bästa gratis popup-blockerare.


bäst-free-popup-blockerare

De bästa kostnadsfria popup-blockerarna gör att du helt enkelt kan sätta stopp för hela röran som skapas av popups. Dessa popup- och adware-blockerare är utformade för att göra din surfupplevelse snabbt. Det finns ett antal gratis popup-blockerare som du hittar i varje webbläsare. Dessutom täcker många av dem alla webbläsare.

De flesta moderna webbläsare som Google Chrome har dock inbyggda popup-blockerare för att inaktivera popup-fönster. För att inaktivera popup-fönster i Google Chrome måste du först klicka på tre-punktsikonen. Välj sedan "Inställningar", klicka på "Visa avancerade inställningar". Välj vidare "Innehållsinställningar" i avsnittet "Sekretess". Rulla nedåt så kommer du till avsnittet "Pop-ups". Här kan du kontrollera "Låt inte någon webbplats visa popup-fönster" enligt din önskan.

Varför behöver du den bästa gratis popup-blockeraren??

Alla typer av annonser kan höja de röda flaggorna så vi måste bekanta oss med en popup- och adware-blockerare. En adware är en typ av skadlig programvara som kan upptäckas om du börjar få en hel del oönskade popups på ditt system.

Många osäkra webbplatser projicerar normala annonser som också kan göra att ett system är utsatt för virusattacker. Hackare kan också sprida skadlig programvara via dessa annonser. Detta är inte överraskande eftersom vi är bekanta med skadlig programvara som sprids genom Yahoos största webbplatser under 2015. En cyberbrottsgrupp använde annonser på Yahoos största webbplatser, som Yahoo.com och andra, för att infektera användares system med skadlig programvara.

Därför uppstår nödvändigheten för att göra dig van vid den bästa gratis popup-blockeraren som kommer att säkerställa din egen säkerhet.

Skillnaden mellan popup-blockering och annonsblockering

Popup-blockering och annonsblockering är två saker som skiljer sig från varandra när det gäller deras funktion. Därför bör man inte betrakta dessa två som samma sak. Dessa termer används dock fortfarande omväxlande.

Popup-blockerare är de som kommer att blockera webbplatser från att skicka ut popup-filer. De förhindrar också adware från att göra popup-fönster framåt. Pop-up kan emellertid till och med lanseras inte bara med annonser utan på andra sätt. Det finns många webbplatser som använder popup-fönster för legitima ändamål, så du kanske vill vitlista dem.

Annonsblockerare blockerar den annons som den hittar på en sida. Detta inkluderar annonser och popups på sidan också. Annonsblockerare har grävt in en enorm del av hela Internetekonomin genom att blockera dessa annonser på sidan.

Som framgår av Harvard Business Review, ”Debatten om annonsblockering blir alltmer polariserad. De som motsätter sig annonsblockering liknar det med piratkopiering av innehåll och hävdar att exponering för annonser är det pris som läsarna måste betala för gratis innehåll. Den andra sidan av debatten förkämpar sig av företag som skapar annonsblockerande programvara, liksom aktivitetsaktiviteter online. De kritiserar effekten av annonser på användarupplevelsen, men deras största oro handlar om beteendespårning, en praxis som används av många reklamföretag för att lära sig om användarnas intressen baserat på deras webbaktivitet. ”

Den största oöverträffade konsekvensen av att använda annonsblockerare är deras inverkan på internetekonomin och deras förmåga att ta en stor del i gratis webbinnehåll. Så för att hålla ordspråkiga lampor på många webbplatser använder nu hänvisningar eller anslutna länkar. Så när du använder annonsblockerare bör du tänka på att de kan ha en inverkan på de webbplatser som du är vana att njuta av gratis.

Skillnad mellan inbyggda och tredjeparts popup-blockerare

De moderna webbläsarna som Chrome, Opera, Safari och Firefox blockerar popup-fönster automatiskt. De blockerar popups på grund av den inbyggda popup-blockeraren de förvärvar med. De inbyggda popup-blockerarna fungerar genom att stänga fönster frustrerande.

Emellertid är tredjepartsblockerare helt enkelt webbläsarförlängningarna eller de enskilda programmen som också erbjuder få extra fördelar. Popup-blockerare från tredje part blockerar annonser och popups genom en domän- eller IP-filtrering.

Tredje parts blockerare söker efter innehållet och om de inte hittar några externa länkar i popup-fönstren eller på sidan så blockerar de inte det. Ibland öppnas inte nya fönster av popups från webbläsaren utan de projicerar JavaScript-annonser som är inbyggda i sidans kod. Eftersom de inte skapar ytterligare sidor fungerar inte den inbyggda popup-blockeraren.

De inbyggda popup-blockerarna är därför inte riktigt upplysta, men med undantag av Opera. Trots det är blockerare från tredje part designade för att vara mer exklusiva. De har också en variation baserad på om inställningarna kan justeras eller inte.

Testa popup-blockerarens prestanda

Från den enorma mängden popup-blockerare som finns på marknaden beslutade vi att testa många av dem. Bland dessa popup-blockerare fanns också de inbyggda popup-blockerarna i den populära webbläsaren. Förutom att det fanns de enskilda webbläsarens webbläsare som förvärvas med några extra fördelar.

Testningen baserades på två olika metoder som inkluderade:

 1. PopupTest.com - Det ger 17 olika tester för olika popup-metoder. Bland dessa tester är fyra tester för bra popups som inte bör blockeras av en skicklig popup-blockerare.
 2. Den andra metoden handlade om att använda inbyggda annonstest för on-page och popup-annonser genererade på webbplatserna som http://animefushigi.co/latest-anime/. Vidare innebär det också en bra popup för inloggning från Bungie.net

Inbyggda popup-blockerare

Nedan diskuteras de inbyggda popup-blockerarna som vi testade för några populära webbläsare:

 1. Google Chrome bäst-free-popup-blockerare

Google Chrome gick också över alla popup-popups från PopupTest.com inklusive de bra popup-fönstren. Det misslyckades dock det ursprungliga annonstestet från animefushigi.co/latest-anime/. Alla de olika annonserna fortsatte att dyka upp tillsammans med en besvärlig popup längst ner på sidan. Dessutom klarat det bra popup-test för inloggningsformulär Bungie.net.

Ändå kan du också lägga till undantag från Googles popup-blockerare för att lägga till betrodda webbadresser. Den här webbläsaren har också en spårningskakeblockerare.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Googles inbyggda popup-blockerare är bra men att den inte är utmärkt. Trots att Google Chrome: s inbyggda popup-blockerare inte blockerar de goda popup-fönstren, kan den inte blockera de verkliga annonserna.

 1. Firefox bäst-free-popup-blockerare

Till skillnad från Chrome har Firefox bara en begränsad uppsättning funktioner i sin inbyggda popup-blockerare. Tracker-kakor och popup-fönster kan blockeras tillsammans med den extra funktionen för att vitlista olika webbplatser via undantag.

Under testningen skickade Firefox popup-proverna från Popuptest.com. Men det blockerade också de bra popup-fönstren.

 1. Microsoft Internet Explorer

bäst-free-popup-blockerare

Microsoft Internet Explorer ingår fortfarande i de nyare operativsystemen av Microsoft. Men Microsoft skryter mer av sin Edge-webbläsare. IE: s inbyggda popup-blockerare erbjuder sina användare fler alternativ och alternativ. Detta gör att du kan justera styrkan för din popup- och annonsblockering och du kan också lägga till undantag.

Med den intensiva blockeringsnivån passerade IE alla popup-prover från PopupTest.com inklusive de bra popup-fönstren. IE halvvägs blockerade en popup-annons och misslyckades helt med att blockera den andra popupen som animefushigi lade fram. Det blockerade inte annonserna på sidan men det blockerade den bra popup för inloggning från Bungie.net.

Sammantaget blockerar IEs inbyggda popup-blockerare de saker du vill ladda medan den inte blockerar de faktiska popup-fönstren.

 1. Microsoft Edge bäst-free-popup-blockerare

Microsoft Edge utförde på liknande sätt som Firefox och Google Chrome i PopupTest.com-test popups. Det blockerade effektivt alla popup-popups från webbplatsen och tillät alla goda popup-fönster. Dessutom blockerade det också en av de två popup-fönster som genererades på animefushigi vilket Firefox, Chrome och IE inte kunde göra. Tyvärr, med inloggnings popup-testet på Bungie.net, kom fönstret upp men kunde inte ladda innehållet med Edge.

Microsoft Edge tillåter inte att justera inställningarna för den inbyggda popup-blockeraren. Det finns således en oförmåga att inkludera undantag för olika webbplatser. Användaren kan inte justera styrkan hos blockeraren på något sätt också. Microsoft Edge fungerar dock bättre än de andra webbläsarna vid popup-blockering.

 1. Opera

  bäst-free-popup-blockerare

Förutom den allmänna popup-blockeringen, erbjuder Opera också ett par sekretessfunktioner. Opera webbläsare är utformad för att inkludera en inbyggd VPN, en tracker-cookie-blockerare och möjligheten att även blockera annonser på sidan. Denna webbläsare passerade alla popup-prover som vi lagt fram via Popuptest.com tillsammans med det bra popup-testet. Eftersom Opera är den enda inbyggda annonsblockeraren blockerade den alla annonser på animefushigi-sidan och popups också.

Det laddade upp den bra popupen för inloggning från Bungie.net. Opera webbläsare skjuter framför alla andra webbläsare och många av tredje parts blockerare på grund av dess funktionalitet. Sammanfattningsvis kan vi säga att Opera visade sig vara en exklusiv webbläsare än alla andra webbläsare. Det blockerade effektivt popup-testprovet från Popuptest.com och tillät också bra popup-filer. Det blockerade otillräckliga popup-fönster genom IP-filtrering. Således anses Opera vara det bästa av båda världarna.

Bästa gratis popup-blockerare

Eftersom webbläsare som har standardfunktioner för popup-blockering lämnar mycket att önska, använder användare därför de bästa gratis popup-blockerarna. Nedan har vi listat några av de bästa popup-blockerarna från tredje part som du kan bekanta dig med:

 1. AdBlock bäst-free-popup-blockerare

AdBlock är en av de bästa tillgängliga popup-blockerarna och den fungerade också onekligen bra under testning. Även om det misslyckades Popuptest.com-popup-proverna tillät det bra popups. Det klarat animefushigi-testet och blockerade alla annonser och popups på den sidan. AdBlock gjorde det också möjligt att ladda Bungie.net-inloggnings popup utan fel.

Det tillåter anpassning i dess inställningar också. Med AdBlock kan du ändra många inställningar på detta tillägg inklusive vitlistning och individualiserad blockering. Dessutom kan du ändra anpassade och förinställda filter. Det erbjuder dess användare att tillåta annonser genom att högerklicka och även göra en lista över vissa YouTube-annonser.

AdBlock är den bästa popup-blockeraren från tredje part eftersom den är full av extra funktioner. Denna gratis popup-blockerare är utformad för att fungera med Chrome men den kan också användas på Opera genom att ladda ner Google Chrome Extension.

 1. Adblock plus bäst-free-popup-blockerare

AdBlock Plus är en enkel applikation men den är full av flera alternativ. Du kan generera filterlistor som antingen tillåter eller tillåter popup från olika webbplatser. Denna bästa gratis popup-blockerare kan också tillåta icke-påträngande annonser. Den allmänna vitlistningsfunktionen kan användas och du kan också skapa din egen syntaxlista för filtrering.

AdBlock Plus misslyckades emellertid PopupTest.om-popup-proverna men den passerade de goda popup-fönstren. Det passade också animefushigi-testet anmärkningsvärt. AdBlock Plus tillät också Bungie.net att skapa den inloggnings popup. Eftersom AdBlock Plus är en av de bästa gratis tredjepartsblockerarna med skickliga funktioner. Det gör det också möjligt för användare att inaktivera annonser på sidan.

 1. AdFender bäst-free-popup-blockerare

AdFender är bland de bästa gratis popup-blockerarna och har olika alternativ tillgängliga. Den kommer med en provversion och kan skryta med att blockera ungefär allt. Det fungerar som en popup- och adware-blockerare. Men det blockerade inte några av popup-proverna från Popuptest.com och tillät de goda popup-fönstren att öppna.

Denna kostnadsfria popup-blockerare blockerade effektivt alla annonser på animefushigi och fick en omdirigering till anti-ad-blockeringssidan ganska snabbt. AdFenders statistik, gjorda tillgängliga från systemfältet, visade att en enorm mängd annonser har blockerats från webbplatsen. Denna tredje parts blockerare tillät också bra popup från Bungie.net att laddas utan några hinder.

Sammanfattningsvis kan vi säga att AdFender är bland de mest anpassningsbara alternativen på listan. Du kan justera många inställningar på AdFender, inklusive tillämpning av proxyinställningar, justering av lyssningsporten. Det innehåller också inställningar för att blockera spårningskakor, surfa anonymt via Tor och visa din blockeringsstatistik. De flesta av funktionerna är emellertid endast tillgängliga i fullversionen snarare än testversionen. Den kostnadsfria versionen består bara av förhands popup-blockering.

 1. Ad Muncher bäst-free-popup-blockerare

Denna bästa gratis popup-blockerare har ett stort antal anpassningsalternativ tillgängliga. Ad Muncher erbjuder inställningar för att justera webbplatsbeteenden som bakgrundsbilder, ta bort musik osv. Det erbjuder också förebyggande mot spårningskakor, självbokmärkning och mycket detaljerade alternativ för annonsblockering. Anpassningsalternativen inkluderar också inaktivering av intranätanslutningar, alternativ att ändra blockmeddelandet till allt du vill samt detaljerade och sökbara loggar.

Ad Muncher fungerade mer som en tredje parts blockerare men kunde inte blockera popup-proverna från Popuptest.com. Men det tillät de goda testerna att passera och tillät också inloggnings popup från Bungie.net att ladda snabbt. Denna gratis popup-blockerare kunde inte blockera någon av annonserna på sidan men blockerade de två popup-fönster från animefushigi.

Även om Ad Muncher inte lyckades blockera annonserna på sidan, betraktas det fortfarande bland de bästa gratis popup-blockerarna. Man kan ladda ner den här applikationen om han är intresserad av att läsa loggarna. Loggarna som tillhandahålls är alltid detaljerade och sökbara. Det är en popup-blockerare för verkliga annonser. Men för annonser på sidan kanske du måste välja någon annan bästa gratis popup-blockerare.

 1. ublocket bäst-free-popup-blockerare

uBlock är en effektiv popup- och adware-blockerare. Denna bästa gratis popup-blockerare har dock en stor nackdel. Nackdelen är att det bara har begränsade anpassningsalternativ tillgängliga. Men det tillåter vitlistning, dynamiska filterregler, döljer blockhållare och visar en begränsad mängd loggdata. Filtrets styrka kan emellertid inte justeras.

Denna popup- och annonsblockerare misslyckade popup-proverna från PopupTest.com men det tillät de goda popup-fönstren att ladda. uBlock tillät också inloggnings popup från Bungie.net att ladda dess innehåll. På animefushigi blockerar det alla popup-fönster och annonser på sidan och utlöser på så sätt omdirigering av annonsblockerande sida.

 1. Sekretessgrävling bäst-free-popup-blockerare

EFF släppte Privacy Badger som en av de bästa gratis popup-blockerarna. Men det är något svårt att betygsätta från resten av tredje part och inbyggda blockerare. Som EFF säger fokuserar "Privacy Badger på att inte tillåta alla synliga eller osynliga" tredjeparts "-skript eller bilder som verkar spåra dig även om du specifikt nekade medgivande genom att skicka en rubrik Do Not Track. Det händer bara så att de flesta (men inte alla) av dessa tredjepartsspårare är annonser. När du ser en annons ser annonsen dig och kan spåra dig. Privacy Badger är här för att stoppa det. ”Detta betyder att om Privacy Badger blockerar en annons, så är det en tracker. Privacy Badger blockerar inte ofta samma annonser som andra gratis popup-blockerare och adware-blockerare gör.

Eftersom Privacy Badger har begränsat ytterligare tillgängliga alternativ så kan du ställa in filterinställningar. Dessutom kan du även göra vitlistor på webbplatser, ersätta sociala widgetar, visa blockerade annonsräkningar och förhindra att WebRTC läcker din IP-adress.

Privacy Badger som den bästa gratis popup-blockeraren blockerade effektivt de dåliga popup-fönstren och passerade de goda popup-fönstren på PopupTest.com. Det blockerade inte några annonser eller popups på animefushigi-sidan. Därför kan vi anta att det inte fanns några spårningsannonser på sidan. Den enda nackdelen vi observerade i Privacy Badger var att den blockerade bilden från att laddas samtidigt som inloggnings popup från Bungie.net tilläts. Detta är emellertid inte riktigt viktigt eftersom det gjorde att inloggnings-popupen kunde laddas framgångsrikt.

Slutsats

Är du en del av mobben som vill få slut på popup-annonserna? Om ja, skulle du vara ganska bekant med den irritation som dessa popups skapar bland användarna. Men du kan mycket enkelt sticka ut från popup-helvetet genom att göra dig vana med de bästa gratis popup-blockerarna. Vi har knäckt piska och har tagit fram de bästa gratis popup-blockerarna samt adware-blockerare. Genom att gå igenom artikeln ovan hittar du de bästa tillgängliga inbyggda och tredjepartsblockerarna som ger dig en smidig seglingsupplevelse.