E-postkryptering: Hur krypterar du din e-post?

[ware_item id=33][/ware_item]

Med ökande integritetshot över internet som NSA-övervakning. Alla dina aktiviteter och hot mot cyberbrottslingar måste du tänka på dina integritets- och säkerhetssteg.


Idag delar vi vår känsliga information via e-post som våra bankkontouppgifter. Paypal-konto är anslutet till e-post, dina privata konversationer med vänner och familj. Och till och med du skickar inte e-post till din konfidentiella och känsliga information som personnummer, bankinformation, affärshemligheter osv. Även då måste du skydda dina e-postdata.

Så om du någonsin blir rädd att föreställa dig att få all denna information i fel händer måste du behöva krypterad e-posttjänst eller program och nu kan du göra det här nu.

Varför ska du kryptera din e-post??

Med ökningen av säkerhets- och integritetshot. Oavsett om av NSA och andra statliga säkerhetsorgan som läser dina privata e-postkonversationer, övervakar dina internetaktiviteter osv.

Det bästa är att skydda din integritet och vara krypterad. Kryptering är en klok idé i en sådan värld där även myndigheterna och övervakningsorganen är angelägna om att hålla inget begrepp om individuell integritet.

Det kan definitivt hålla dina viktiga data säkra och säkra med ett lösenord eller en krypteringsnyckel som är säker i dig eller de personer du litar på och håller dig och borta från de snygga ögonen från snoopers eller cybercriminals..

I den här artikeln kommer vi att vägleda dig hur du kan kryptera din e-postkonversation med en stationär klient som Thunderbird och Postbox och hur du krypterar alla e-postleverantörer du använder (Gmail, Outlook, Yahoo, Google Apps etc.)

Vad du ska kryptera?

För att hålla din e-post säker och privat och för att hålla den borta från åtkomst till alla snooper behöver du kryptera den på tre sätt; anslutningen från din e-posttjänstleverantör, dina aktuella faktiska e-postmeddelanden; och de lagrade, cachade eller arkiverade e-postmeddelandena.

Om du inte krypterar anslutningen till din e-postleverantör och fortsätter att kontrollera och skicka meddelanden som de andra användarna i ditt nätverk kan stjäla dina inloggningsuppgifter för e-post.

Och alla meddelanden du skickar eller tar emot, särskilt när du ofta använder allmän Wi-Fi när du sitter i ett köpcentrum eller en restaurang, finns det en stor risk att hackare, spammare eller andra snoopers kan attackera och stjäla din känslig information så kryptering sparar dig från sådant allvarliga säkerhetshot.

Dina e-postmeddelanden är i stort hot medan de reser över internet vilket kan avlyssnas av någon cyberbrottsling som hacker eller spammer och din känsliga information kan vara i fel händer så att kryptera e-postkonversationerna innan du skickar dem till mottagarna gör dem oläsliga även om avlyssnas eller stulna.

De sparade meddelanden eller cachade e-postmeddelanden som är lagrade i enhetsminnet måste också krypteras så att andra använder din dator eller mobil inte kan få tillgång till din känslig information som kan vara ett stort hot för dig.

Så här krypterar du din e-post?

När du skickar e-postmeddelanden reser de från många nätverk före den faktiska mottagaren.

Dessa nätverk kan ibland vara oskyddade och öppna eller kan vara i felaktiga händer och de data du får eller skickar eller det kan läsas av NSA och andra myndigheter för övervakning och säkerhet för att säkerställa fullständig och omfattande e-postkryptering. Du har två alternativ att göra det på egen hand eller använda en tredje parts programvara. Låt oss först lära dig hur du kan kryptera dina e-postmeddelanden på egen hand. För det måste du lära dig det tre lager av kryptering som du måste implementera en omfattande e-postkrypteringsprocedur och som är;

  1. Kryptera e-postanslutningar
  2. Kryptera e-postmeddelanden
  3. Kryptering av lagrad e-post

Låt oss börja lära oss hur man gör allt och säkra alla dina e-postkonversationer.

Hur man krypterar e-postanslutningar?

När du öppnar känslig informationssida som ditt bankkonto eller online betalningssida använder du en Secure Socket Layer (SSL) och Transport Layer Security (TLS) -kryptering, på liknande sätt när du behöver kryptera e-post och skydda anslutningen mellan din e-postleverantör och din dator eller en annan enhet måste du se till att SSL / TLS-krypteringen är aktiv. Om det är så kommer webbadressen (URL) att börja med HTTP i stället för HTTP; beroende på din webbläsare är några andra indikationer på en säker och krypterad anslutning, ett meddelande bredvid adressfältet eller en liten gul hänglåsikon i statusfältet under webbläsarfönstret. Om du inte kan se detta kan du göra det genom att följa dessa steg;

  • Skriv ett alfabetstecken "s" i slutet av "HTTP" och tryck på Enter
  • Om din e-postleverantör stöder SSL / TLS kommer den instruktionen vanligtvis att omdirigera den till krypterad server.
  • Bläddra sedan igenom din kontoinställningar för att se om du kan aktivera kryptering som standard för framtida inloggningar.
  • Om du inte kan tvinga krypteringen, kontakta din leverantör eftersom de kanske inte stöder SSL / TLS.

Hur man krypterar e-postmeddelanden?

Om du vill att e-postmeddelandena som du skickar eller tar emot ska skyddas eller krypteras måste du göra en uppgift före tiden och inte bara du utan den mottagare som du skickar meddelanden till måste också utföra några steg i förväg. För det kan du använda krypteringsfunktioner inbyggda i din e-posttjänst, eller du kan ladda ner krypteringsprogram eller klienttillägg (t.ex. som använder OpenPGP) för krypterad e-post. I en nypa kan du använda en webbaserad krypterad e-posttjänst som ’” JumbleMe” eller den andra ”Sendinc”, men det kommer att tvinga dig att lita på ett tredjepartsföretag.

Hur man krypterar lagrad e-post

De e-postkonversationer du skickar eller tar emot sparas på datorn eller den mobila enheten du använder för att säkerställa integritetsnivån för sådana meddelanden som du kan använda den inbyggda funktionen för den e-postleverantör du använder eller annars kan du använda en tredjepartskryptering programvara som ger skydd för dina säkerhetskopierade e-postmeddelanden och håller dem säkra och borta från snoopers och hackare etc. Det rekommenderas dock starkt och den bästa lösningen för att implementera kryptering till hela datorn eller bärbara datorer.

Krypterade e-postleverantörer

Protonmail

Protonmail är en berömd säker och krypterad e-postapplikation som är gratis och enkel att använda. Det tillhandahåller en-till-än-kryptering för att förbättra sekretess för dina e-postmeddelanden. Det erbjuder modern Inbox Design för enkel att använda och organisera bulkmeddelanden med avancerad säkerhet. Det ger följande funktioner; Datasäkerhet och neutralitet, automatisk e-postsäkerhet, gratis säker e-post, säkerhet utan krångel, skydda din integritet och säkerhet med produktivitet.

HUSHMAIL

Hushmail är en av de mest populära leverantörerna av krypterade e-posttjänster. När du har skapat ett Hushmail-konto lagras ditt e-postmeddelande i krypterad form och dekrypteras med ditt lösenord. E-postmeddelanden som överförs mellan Hushmail-användare krypteras och dekrypteras automatiskt. Om du korsar e-post kan du använda en hemlig fråga för den personen och han måste svara för att dekryptera din e-post.


VaultletMail

VaultletMail, en del av VaultletSuite-programmen, är ett fristående installationsprogram för OS istället för en webbapp. Om båda användare använder VaultletMail-konton är e-postmeddelanden helt krypterade under överföring. Om du skickar e-post till en användare som använder en annan krypterad e-posttjänst, kan du använda funktionen i VaultletMails specialleveranssystem.

enig~~POS=TRUNC

Enigmail är ett gratis tillägg för Mozilla Thunderbird som olika plug-ins tillgängliga för andra populära e-postprogram. För att använda Enigmail måste du installera Enigmail-tillägget på Thunderbird och GNU Privacy Guard-programvaran båda för ditt operativsystem.


Ej-krypterad e-postleverantör

Vissa e-postleverantörer som Gmail, Yahoo och Outlook etc. har ingen specialiserad krypteringsmodell men stöder vissa krypteringsfunktioner i deras e-postmeddelanden som diskuteras nedan i detalj.

Kryptering i Gmail

2014 planerade Google e-postkrypteringsfunktion och hävdade att all e-post du skickar med Gmail-konto automatiskt krypteras, men bara om mottagaren du skickar e-posten använder Gmail om de använder någon annan e-postleverantör som Outlook, Yahoo etc. då meddelandena skickas okrypterade. För att skicka ett krypterat e-postmeddelande måste du installera en tredjeparts e-postkrypteringsklient och sedan följa anvisningarna. Du kan installera tredjepartsförlängning på krom som mailvelope för att skicka krypterad e-post.

hur du krypterar din e-post
Kryptering i Yahoo-post

Yahoo-post tillhandahåller inte automatisk e-postkryptering under några år och tidigare har användare tvingats välja krypteringsfunktionen, men 2014 aktiverade Yahoo automatisk e-postkryptering. '”När som helst använder du Yahoo Mail - oavsett om det är på webben, mobilwebben , mobilappar eller via IMAP, SMTP eller POP — det är helt 100% krypterat som standard och skyddat med 2 048 bitars certifikat, ”säger Jeff Bonforte, senior vice ordförande för kommunikationsprodukter på Yahoo, i ett blogginlägg. "Denna kryptering sträcker sig till dina e-postmeddelanden, bilagor, kontakter samt Kalender och Messenger i post."

hur man krypterad e-post

Kryptering i Outlook

Microsoft e-postapp Outlook har ett mycket komplicerat installationsförfarande för e-postkryptering där du behöver göra är att utbyta digitala signaturer med din mottagare för att avkryptera meddelanden. För att skapa dessa måste du följa Säkra e-postmeddelanden med hjälp av en digital signaturguide på Microsofts webbplats, efter det har du gjort följande steg:
När du är klar med att skriva din e-post går du till innan du trycker på skicka-knappen "Alternativ" inställningar välj sedan "Fler alternativ" >Meddelandealternativ>Säkerhetsinställningar>Kryptera meddelandets innehåll och bilagor.
Ditt e-postmeddelande är nu krypterat och kan bara läsas av mottagaren till vilken du delade krypteringsnyckeln och säkerhetscertifikatet som nämns ovan.

krypterad e-post

Windows-krypteringsverktyg för e-post

Det finns några inbyggda Windows-funktioner som du kan komprimera dokumenten eller filerna i en krypterad mapp och sedan kan e-post dem till vem du vill och dela krypteringsnyckeln bara med dem på så sätt att dina specifika filer i den mappen förblir säkra och kan kan inte ses eller läsas av någon som kommer åt dem utan krypteringslösenord. Detta kan göras med hjälp av;

WinZip & WinRar

WinZip och WinRar är Windows-baserade verktyg som kan spara diskutrymme, genom att komprimera dem och göra det tillgängligt med mindre lagringsutrymme, det ger också funktionen att sätta ett lösenord så att ingen obehörig person kan komma åt sådana filer på ditt system eller till och med när det delas via e-post, men dessa båda kan också användas för att överföra personliga bilder, videor, känsliga dokument eller andra personliga filer komprimerade och zippade och lösenordsskyddade sedan bifogas och skickas till de personer du vill dela informationen med, se till att du måste dela lösenord du ställer in de mappar som du delar via e-post med de mottagare du skickar e-posten till.

Slutsats

E-postkryptering är en kraftfull metod för att säkerställa omfattande integritet och säkerhet. Dina känsliga meddelanden och filer reser via e-postkonversationer. Eftersom det skyddar din finansiella information och din personliga information för att vara säker. Och även om den delas med fel person av misstag. det är skyddat och oläsbart, så att skydda alla dina e-postmeddelanden kan vara lite arbete som också behöver lite uppmärksamhet men fördelarna är otalbara och det är behovet av aktuell tid att alltid vara på den säkra sidan.