Förbättra din integritet med dessa webbläsningstillägg

[ware_item id=33][/ware_item]

När du surfar online kan du uppleva mycket men samtidigt kan det påverka din integritet. För att förhindra sådana säkerhetsrisker finns det några fantastiska surfförlängningar, och de anser att deras tjänst är den bästa för att skydda din integritet online. Men poängen är att hur vet man om de bästa förlängningarna?


Idag kommer vi att utforska några av de bästa integritet som tillhandahåller webbläsare via vår blogg. Dessa alla surfingtillägg är kostnadsfria och utmärkta för att tillhandahålla online-sekretess.

AdBlock vs UBlock Origin   

Med AdBlock kan du förhindra att sidelement som annonser visas medan du surfar online. Det hjälper dig att ge dig kommandot att skapa din surfupplevelse som du vill. Du kan dock blockera vissa annonser på vissa webbplatser och skript från den tredje personen som kan överföra dina personuppgifter.

Hur AdBlockers fungerar är att avbryta webbplatsens verksamhet eftersom de är beroende av online-annonsintäkter.

AdBlock plus (ABP) används av vissa människor på varje webbplats utan något undantag men andra är de som gör det specificerat för vissa webbplatser.

Förbättra din integritet med dessa webbläsningstillägg

ABP är en av de mest använda AdBlocker-förlängningarna. En av orsakerna till att den är populär är dess enkla funktion och förmåga att blockera popup-fönster, rollover-annonser, bannerannonser och mycket mer. Det är också en känd skadlig programvara som är värd för en domän med makt för att stoppa spårningskakor och skript från tredje part.

AdBlock mobil är tillägget som ger sina användare möjlighet att blockera annonser på appar och webbläsare. Med AdBlock-mobil kan du minska din mobildatabruk.

Medan ABP har mött kritiker från sina användare när de hittat passera vissa företagsannonser som Google, Microsoft, Amazon och många andra stora företag som betalar dem.

UBlock Origin anses emellertid som AdBlock-alternativet för surfning online.

Förbättra din integritet med dessa webbläsningstillägg

Ublock Origin VS AdBlock ger fler alternativ för annonsblockering. Genom att göra den personlig, ger UBlock Origin dig möjlighet att kontrollera annonsens synlighet, dvs du kan se annonser du väljer och kan blockera den du inte vill ha.

Med detta tillägg är Ublock v. AdBlock mindre minneskrävande vilket gör att du snabbt kan surfa.

UBlock Origin är tillgängligt av Chrome, Firefox, Safari och Microsoft Edge; ABP är tillgängligt för Firefox, Chrome, Opera, Safari, Android och Internet Explorer.

Koppla bort VS-integriteten Badger

Bläddringsförlängningarna som tillhandahåller online-säkerhet inkluderar också anti-trackers. Anti-trackers till skillnad från AdBlockers skyddar dig från malvertisering ("skadlig reklam") och spårning genom att stoppa cookies.

Kopplingen är en av de mest populära antispårningsförlängningarna. Det är enkelt att använda medan det skyddar dig mot skadlig programvara, spårning, malvertisering och till och med har säker Wi-Fi- och bandbreddoptimering, så att du kan kontrollera alla webbplatsskript från verktygsfältmenyn.

Förbättra din integritet med dessa webbläsningstillägg

Tekniska jättar som Google, Facebook, Amazon och Twitter blockeras också av Disconnect generellt när de gör försök att samla in dina data utanför webbplatsen.

Förutom detta är Privacy Badger förlängningen av Electronic Frontier Foundation känd för sin kamp mot säkerhet på nätet.

Förbättra din integritet med dessa webbläsningstillägg

Privacy Badger Chrome gör en skillnad när det bara inte ger dig listan över cookies eller spårare som ska blockeras. Men funktionen som skapar en distinkt linje mellan Privacy Badger och andra är dess egen heuristiska algoritm som räknar ut din surfaktivitet för att bestämma vad den ska blockera och för detta måste du använda Privacy Badger-krom oftare.

Privacy Badger är tillgängligt för Chrome, Opera och Firefox; Koppla bort är tillgängligt för Firefox, Opera, Safari och Chrome.

Andra viktiga verktyg som kan hjälpa dig

Genom att ge dig säker webbläsning hjälper ovanstående sekretessförlängningar dig definitivt att få en mycket bättre surfupplevelse.

Men vissa andra verktyg kan också tillgodose dig när du surfar.

När du surfar kommer HTTPS överallt att ge dig de säkra versionerna av dina föredragna webbplatser genom att ta dig till SSL-webbplatser när det är möjligt. För detta ändamål HTTPS överallt Chrome håller dig säker och ger dig enkel surfning online.

Å andra sidan är VPN tekniken som skapar en säker anslutning till en fjärrserver du väljer, vilket gör att det verkar som om din anslutning kommer därifrån. VPN håller dig anonym och ger säker surfning.

Om du vill ha säker surfning behöver du dessa verktyg och tillägg som är några av de tillgängliga sekretessmedlen. Men med dessa bör du vara medveten om att det inte bara är tillräckligt att ha sådana verktyg för att säkerställa integritet online, du måste använda dem.