Hur kan Google spåra dig och hur kan man förhindra Google-spårning?

[ware_item id=33][/ware_item]

Det är inte ett doldt faktum att Google vet mycket om användarinformation och data. Google är en oundviklig digital enhet som darned i nästan alla delar av en persons liv. Antingen vill du leta efter något på internet, vill titta på en film eller vilken video som någon pratar om eller vill besöka någon ny destination, Googles vet mycket om det.


Eftersom vi enormt litar på Google på det sättet, är det svårt att eliminera det från våra liv. Vi kan dock åtminstone ta reda på hur vi kan begränsa kontrollen från våra data och information.

I den här artikeln hittar du olika taktiker genom vilka Google kan spåra alla dina aktiviteter och hur du kan förhindra Google från att göra det. Titta nedan!

  1. Plats för Google Maps:

Denna funktion är en av de mest spännande och anständiga funktionerna som erbjuds av Google, vilket är omöjligt att undvika. Google lagrar mycket snyggt koordinater för din plats när du använder Google-kartfunktionen för att söka eller för att gå någonstans.

Google använder denna information på många sätt, som förutom att förbättra sina tjänster skickar de ett meddelandekort om du är på en biograf eller på en restaurang.

För att förhindra att Google spårar din aktivitet kan du inaktivera alternativet Platshistorik. Att inaktivera det här alternativet påverkar inte din upplevelse. Men du kan tappa förmågan att se de resor du har tagit på Google Maps. Om du avaktiverar detta alternativ begränsar Google Maps åtkomst till din plats.

Du kan också avbryta GPS-behörigheten för Google Maps för att se till att det inte håller ett öga på dig utan att du har informerats.

Du kan också inaktivera webben & Appaktivitetsalternativ eftersom det också tillåter Google att dela dina platsdata.

Alla dessa inställningsalternativ finns på ett ställe. För att ändra dessa inställningar, öppna Google Maps-appen, svep från vänster sida till rita navigationslådan. Härifrån tryck på Inställningar och träffa personligt innehåll. Du kan hitta alla dessa alternativ under Apphistorik och platsinställningar.

  1. Plats från Android-telefoner:

Om du är Android-användare registrerar och spårar Google kontinuerligt alla dina rörelser. För detta ändamål behöver de inte ens kartfunktion.

Om du vill hindra Google från att göra detta måste du inaktivera både webb- och appaktivitet och platshistorik.

Om du inte har Maps-applikation installerad på din smartphone och du vill komma åt sekretessinställningarna så blir du inte orolig. Allt du behöver är att gå till din Aktivitetspanel. Från den vänstra menyn sök efter aktivitetskontroller för att få åtkomst till dessa inställningar.

Om du vill ta bort specifik platsinformation så gör du det från instrumentpanels hemsida.

  1. Datanvändning från Android-telefoner:

Android-användares personliga och privata information löper hög risk eftersom Google behåller mycket användarinformation. Det innehåller viss personlig information som kontakter, appanvändning och kalenderavtal.

Google vet allt om din appanvändning, hur länge du har använt den och även uppdateringarna för ditt system.

Om du vill förhindra detta använder du inställningen Enhetsinformation på sidan Aktivitetskontroller. Om du kommer att ta bort en specifik post går du bara tillbaka till Min aktivitet-instrumentpanels hemsida.

  1. Sökförfrågningar från Google:

När du söker något på Google så påverkar det avsevärt algoritmer som syftar till att hitta dig och dina preferenser. Du kan dock styra dina sökförfrågningar från webbplatsen Min aktivitet.

Antingen kan du avbryta funktionen som registrerar sökhistorik eller kan ta bort en specifik från databasen. Men för alla tidigare förfrågningar måste du stänga av webb- och appaktiviteten medan det senare kan göras från hemsidan.

  1. Visa och sök historia från YouTube:

Google vet också vilka saker du tittar på internet genom att använda ett YouTube-kontos vy och sökhistorik. Det är irriterande när någon avbryter din integritet. Du kan dock få slut på det.

Alternativen för att ändra inställningarna finns längst ner på Aktivitetskontrollsida. Gå till Ta bort fliken Aktivitet för att radera klockhistoriken. På liknande sätt kan du också bli av med sökhistoriken genom att bara ta bort sökhistoriken.

  1. Data- och surfhistorik via Google Chrome:

Förutom Google spelar dess hemmaproducerade webbläsare, dvs Google Chrome en viktig roll för att spåra användare. Google Chrome informerar användarna allt om surfhistorik över internet och inte bara någon speciell tjänst.

Förutom från inspelningshistoriken delar Chrome dina data, skickar systeminformation, sidinnehåll och många fler.

Gå till. För att förhindra Chrome-historik och din aktivitet på olika webbplatser Aktivitetskontrollsida. Under Webb- och appaktivitet alternativ, inaktivera Inkludera Chrome-historik alternativ.

Dessutom bör du avmarkera Hjälp för att förbättra säker surfning och automatiskt skicka användningsstatistik som finns i Chrome-inställningarna. Om du vill ta bort en specifik post i dina Chrome-loggar bör du besöka Min aktivitet-instrumentpanelen.

  1. Röstinspelningar från Google Assistant:

Det är viktigt att notera att alla dina konversationer och frågor med Google Assistant bevaras för alltid. Google gör detta för att se till att den virtuella assistenten lyssnar när den ringer och kan förbättra algoritmerna för taligenkänning. Men om du inte är bekväm med den här funktionen så kan du inaktivera den.

Om du vill ta bort en viss inspelning och kommando måste du söka på sidan Min aktivitet.

Att inaktivera inställningen för röstaktivitet kan emellertid äventyra några funktioner i Google Assistant. Det innehåller flera profiler på Google Home. Röst- och ljudaktiviteten är tillgänglig på fliken Aktivitetskontroller.

  1. Videor och foton från Google Foton:

Alla dina synkroniserade bilder på Google Foton är sorterade för objekt- och ansiktsigenkänning. Men andra än att lämna denna plattform kan du inte göra någonting åt det.

De flesta av Googles fotografier som betonar funktioner behöver algoritmer skumma dina foton för mål som att gruppera dem efter ansikten, objekt och många fler.

 

För närvarande tycker jag att det är ganska tydligt hur Google spårar dig och håller register över våra aktiviteter. Definitivt! Vi kan inte sluta använda Google säkert, men vi kan åtminstone vidta några förebyggande åtgärder för att säkerställa vår integritet och online-säkerhet. Spårförhindrandet som diskuterats ovan är enkelt och mindre tidskrävande och de påverkar bara google-aktiviteten.