Hur krypterar du din telefon? (Guide till krypterad telefon)

[ware_item id=33][/ware_item]

Kryptering är en metod för att skydda informationen som lagras på någon av dina enheter, en bärbar dator, en PC, en smartphone eller annan gadget som du använder för att lagra dina data. Ordet Kryptering kan verka lite tekniskt men det betyder helt enkelt lösenord som skyddar alla dina känsliga och konfidentiella data som du inte vill äventyra. I utredningsfallet om en skyttehändelse som utlöser en strid mellan Apple och FBI som förbättrade och ökade behovet av kryptering kan du ha en annan åsikt om fallet men du kan inte förneka vikten av att hålla data säkra med en personlig kryptering nyckel som sparar den från all hacking, skräppost av datastöldförsök och även om din krypterade telefon är stulen eller faller i fel händer kanske du inte behöver oroa dig för dina data lagrade på din smartphone som kan inkludera din personliga information, dina e-postkonton som kan ha dina ekonomiska konton och kontoutdrag, dina kreditkortsuppgifter, din privata konversation, bilder, videor, kontakter etc. och det skulle vara en mardröm för dig om det utnyttjas av någon cyberbrottsling som hacker, spammer eller någon annan snooper. Så att skydda dina data med kryptering är den bästa och smarta idén att bli av med alla sådana problem och du borde verkligen tänka på krypterad telefon.


Vad är krypterad telefon?

Kryptering lagrar telefonens data i en kodad och en oläslig till synes förvrängd form. När du slår på telefonen måste du ange PIN-koden eller det skyddade lösenordet, vilket är detsamma som telefonens PIN-kod eller lösenord för låsskärmen. När du har angett den krypteringsnyckeln använder din telefon din PIN-kod eller lösenord för att dekryptera dina data, det är förståeligt.

Typer av telefonkryptering

Det finns tre huvudtyper av kryptering;

  1. Kryptering för data i rörelse
  2. End-to-end-kryptering
  3. Kryptering för data i vila

De första två krypteringstyperna - "Kryptering för data i rörelse" och "slutkryptering" är för utgående och mottagande meddelanden på din krypterade telefon och mål för att förhindra att någon obehörig person läser kommunikationen på din enhet. Den tredje typen av kryptering - Kryptering för data i vila, är för den lagrade informationen i ett enhetsminne.

Varför ska jag kryptera min telefon?

Miljontals människor över hela världen använder smartphones i dag och lagrar personlig information i sin telefon från deras personliga data till dina privata chattar, bilder och videor, och föreställ dig när tusentals telefoner stulits varje år och om din telefon är en av dem som faller i fel händer som kan få tillgång till alla dina personuppgifter och känslig information, låter det inte skrämmande? Här är några anledningar till att du måste använda krypterad telefon.

Förbättra datasäkerhet

Kryptering av din telefon garanterar säkerheten för din telefons data som även i fel händer inte kan utnyttjas och distribueras. Du kan lagra oavsett information och information på din krypterade telefon. Att kryptera dina telefondata kan låta svårt och tekniskt men det är så enkelt som att hålla en lösenordskryptering för din fil, mapp eller en hel enhet, efter kryptering konverteras dina data till en kodad, krypterad och en oläsbar form skyddad med en krypteringsnyckel som är används för att dekryptera uppgifterna så att det bara åtkomst till den som vet rätt krypteringsnyckel, annars är alla dina telefondata säkra och säkra.

Datasäkerhet, även om din telefon är såld

När du bestämmer dig för att byta din gamla telefon genom att sälja den och sedan skaffa en ny telefon för dig själv, har du någonsin tänkt på data lagrade i telefonminnet och hårddisken som kan hämtas även efter att alla data har raderats? Många ignorerar detta faktum att när de lämnar sin mobil efter att ha använt den under en lång tid kan det leda till att deras personliga information och data får åtkomst och utnyttjas, när de används av någon annan person och om den personens avsikt inte är rätt kan det definitivt inte vara till din fördel. Så det bästa du kan göra är att kryptera telefonens data och aldrig vara orolig för dina personliga saker på en krypterad telefon.

Vad på din telefon kan krypteras?

Normalt kan allt på din krypterade telefon som använder en internetanslutning krypteras, så vad sägs om dina textmeddelanden och samtal? att kryptera dem är inte en enkel uppgift, men det finns fortfarande vissa appar som tyst telefon eller signal, som leder röstsamtal via Internet med hjälp av VoIP, och ännu fler appar, till exempel iMessages, som gör textmeddelanden till internetbaserade snabbmeddelanden om personen i andra änden använder också samma app för textmeddelanden. E-postmeddelanden på telefonerna har en nackdel, allt i meddelandets innehåll till bilagor kan krypteras men avsändarens och mottagarens adresser är fortfarande synliga för alla trots krypterad e-post, men e-postloggar kan krypteras på din telefon.

Hur man krypterar en telefon?

I allmänhet finns det två stora och de mest populära smarttelefonoperativsystem som används av miljontals användare över hela världen Android och iOS (iPhone / iPad) och nedan kommer vi att diskutera hur du kan implementera krypteringen i båda av dem med hjälp av de inbyggda funktionerna och senare i artikeln kommer vi att diskutera vissa tredjepartsappar som används för telefonkrypteringsändamål.

Kryptering i Android-enheter

De flesta av Googles Android-telefoner och enheter är inte krypterade som standard och användare bryr sig aldrig om att ändra standardinställningen vanligtvis, om du läser den här artikeln och äger en Android-telefon måste du vara nyfiken på hur du kan kryptera Android-telefon genom att använda någon inbyggd- i funktioner i Android-telefoner är brunnskryptering svårare i Android-telefoner än i iOS. Vissa nya Android-telefonmodeller som Googles Nexus-telefoner och surfplattor har som standard kryptering aktiverad. Nya Android-enheter som levereras med Android 6.0 Marshmallow, som Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge, är också krypterade och allt du behöver göra är att ställa in en säkerhets- och krypteringskod för att aktivera den och sedan varje gång du låser upp din krypterade telefon kommer att be dig om den förinställda krypteringsnyckeln och sedan kan du komma åt den krypterade telefonen genom att ange rätt nyckel. Följ dessa enkla steg för att ställa in krypteringsnyckel i Android-telefoner;
1. Gå till inställningar på din mobiltelefon och välj sedan Säkerhet / låsskärm och säkerhet.
2. Gå sedan till andra säkerhetsinställningar och klicka på Kryptera telefon.
3. Nu blir du ombedd att ställa in ett lösenord, krypteringsnyckel etc. bestämmer en komplex kombination som är svår att gissa av någon som känner dig och klicka på Använd.
4. Kom ihåg att hålla din krypteringsnyckel eller lösenord säkert och säkert och lagra det någonstans, du kan aldrig förlora det annars kommer du att låsas ur telefonen.

hur du krypterar din telefon
Kryptering i iOS

Apple introducerade enhetskrypteringsfunktionen i iOS 8 2014, som var lätt att installera och kräver minst fyra siffror för att ställa in och varje gång du låser upp din telefon genom att lägga till koden och enheten lätt dekrypteras rekommenderas att behålla en komplex uppsättning nummer som ditt lösenord för att hålla iPhone-krypteringsnivån hög. Följ dessa enkla steg för att installera krypteringsnyckel i iOS 8 och framåt;
1. Gå till inställningar på din iPhone och välj sedan Tryck på ID & lösenord (eller lösenord för äldre enheter utan fingeravtryckssensor).
2. Klicka nu på Slå på lösenordet och ange ett starkt lösenord eller lösenord.
3. Du har nu en säker och krypterad iOS-enhet och bara en person som känner till ditt lösenord kan komma åt din enhet och dekryptera data lagrade i enheten.

krypterad telefon
Mobildatakryptering med hjälp av ett VPN

När du använder internet på din mobila enhet övervakas alla dina onlineaktiviteter av din ISP, NSA och andra myndigheter för säkerhets- och övervakningsorgan. Efter avslöjningarna av Edward Snowden kan ingen på jorden förneka dessa fakta. Men du kan bli av med denna irritation och snooping av inkräktare med en VPN för din Android eller iOS (iPhone / iPad). Ett virtuellt privat nätverk är ett verktyg som ger dig en privat och krypterad tunnel mellan din enhet och VPN-server och överför all data som du skickar eller tar emot genom denna säkra krypterade tunnel bort från alla nyfikna och spionerade ögon, med high-end krypteringsnivå för AES-128-bitars kryptering och AES-256-bitars kryptering. Denna krypteringsnivå som tillhandahålls av en VPN är en omfattande typ av säkerhet och integritet, på grund av att allt du gör på internet surfar, surfar, laddar ned, chattar, strömmar, strömmar, laddar upp etc. alla aktiviteter är borta från inkräktare och cyberbrottslingar som gör dina data absolut säkra.

hur man krypterar en telefon
Toppkrypteringsappar för Android & iOS

Det finns många tredjeparts krypteringsappar som kan laddas ner på din iOS- eller Android-telefon som krypterar alla dina data, textmeddelanden, samtal genom att konvertera och dirigera dem via en krypterad form via internet. Nedan är listan över de bästa apparna för iOS- och Android-telefoner som ger kryptering för texter, meddelanden, chattar, samtal osv.

1. Signal:

Den kostnadsfria iOS- och Android-appen ger dig absolut krypterade röstsamtal. Signal använder ditt telefonnummer, behöver inte ett lösenord, dess kontaktupptäckt för att omedelbart visa vilka av dina kontakter som använder Signal och krypterar din kommunikation automatiskt. Under huven använder den ZRTP, ett väl testat protokoll för säker röstkommunikation. Det skyddar helt enkelt dina privata samtalssamtal och förhindrar att NSA och andra regeringsnopare infiltrerar dina röstsamtal.

2.Silent Phone:

Om du äger ett företag eller om du är en person som är orolig för sin integritet och säkerhet kan den här appen lösa ditt problem. Deras Silent Phone-mjukvara är tillgänglig på Android och iOS och gör det möjligt för användare att ringa och text med fullständig integritet.

3.Telegram:

Det är också en bra krypteringsapp för att säkra samtal med andra Telegram-användare. Det bästa av allt är att Telegram är en plattformsapplikation som inte bara är tillgänglig på iOS och Android utan på klienter för Mac och PC.

4.Tekst Säkert:

Denna app är utvecklad av Open Whisper Systems som rekommenderas av Snowden själv i en av hans artiklar. Text Secure möjliggör säkra och krypterade röstsamtal och texter. Det är tillgängligt för Android och iOS.

Slutsats

I den här världen där vi är så mycket beroende av våra mobiltelefoner för allt vi gör, från att hålla finansiell information till lagring av privata konversationer och privata data (bilder, videor etc.) är kryptering en sak som inte kan ignoreras om du inte vill att dina privata och känsliga data ska vara i dåliga händer. Det ger oss en känsla av säkerhet och lättnad även om vår telefon är stulen eller såld. Uppgifterna är i en form som är oläslig för alla som inte känner till krypteringslösenordet. En kraftfull metod för att förbättra din säkerhet för att undvika datastöldförsök.