Hur man får gratis WiFi överallt

[ware_item id=33][/ware_item]

Om du planerar att resa, packa sedan dina ryggsäckar med ett gratis Wi-Fi-skenningstrick.


Vi söker alltid efter ett gratis Wi-Fi när du reser och på de flesta platser får du en enorm lista över tillgängliga Wi-Fi-nätverk.

Trots att du har anslutningsalternativ kan du oftast inte ansluta till Wi-Fi på grund av lösenordsskydd. Det är därför det verkligen är en välsignelse att ta reda på den gratis Wi-Fi-anslutningen för att eliminera tristess.

Innan man går vidare till metoderna för att få gratis WiFi någonstans, är det verkligen nödvändigt att nämna att det finns en hög risk för intrång i hackare på gratis internetanslutningar.

Därför bör du ha säkerhetsverktyg om du har att göra med viktiga e-postmeddelanden, personliga referenser osv. Eller om du bara bläddrar i dagliga webbplatser.

1- Gissa de mest troliga platserna med gratis Wi-Fi

Detta är det mycket grundläggande men användbara sättet att hitta en gratis Wi-Fi-anslutning.

Det är troligt att det finns en offentlig Wi-Fi på platser som bibliotek, restauranger och stora företagskedjor (Starbucks, McDonald's, etc.).

Om du är ny på en plats kan du också navigera på sådana platser genom kartan på din enhet. Du kan också titta på dessa Wi-Fi-platser som du kanske inte känner till.

2- Använd gratis Wi-Fi Locator-appar   

Det finns flera appar som låter dig ta reda på några gratis Wi-Fi-anslutningar nära dig.

WiFi-kartan innehåller till exempel en lista med mer än 100 miljoner WiFi-hotspots över hela världen.

De har också inloggningsuppgifter för dessa anslutningar men du behöver noggrannhet när du använder sådana appar som en skadlig enhet kan också få en hotspot för att få en enkel åtkomst till dina personliga uppgifter.

För att göra en trovärdighetskontroll är det bäst att gå igenom appens recensioner och kommentarer innan du ställer in en anslutning.

3- Koppla upp din telefon

Att ansluta telefonens 3G- eller 4G-anslutning till din dator är alltid ett bra alternativ. Det skulle inte ge dig en supersnabb hastighet eller hastighet som en gratis Wi-Fi-hotspot utan ger dig ett anslutande sätt till internet.

Det finns några appar för att koppla samman iPhone och Android men det krävs lite grundarbete innan. Till exempel måste iPhone-användare jailbreak först och Android-användare måste rota sin smartphone för Wi-Fi-koppling.

Den här metoden kan fungera var som helst, så försök att läxa det innan du går på resa.

4- Ändra MAC-adress till tidsgränser för trick

Några av er måste ha upplevt en gratis Wi-Fi-anslutning som fungerar bra under en tid och sedan plötsligt slocknar helt. Det beror på att det finns en tidsgräns för den Wi-Fi-anslutningen.

I sådant fall kan MAC-adressförfalskning hjälpa dig att fortsätta surfa med samma nätverksanslutning om det inte finns något annat gratis Wi-Fi-alternativ.

Antingen få en annan MAC-adress för att förnya tidsbegränsningen eller om du är skicklig och skämpa bort en befintlig MAC-adress som har obegränsad tillgång till den betalda tjänsten i det nätverket.

5- Försök att surfa på allmänna webbplatser

Denna teknik är inte avsedd för fullständig tillgång till internet.

Vissa av lösenordsskyddade eller betalda tjänster ger gratis åtkomst endast till allmänna webbplatser. Därför, om du bara letar efter ett bra tidskort, leta efter webbplatserna som den lokala hotspot erbjuder gratis.

Delta Airlines erbjuder till exempel gratis tillgång till Amazon, People magazine och Wall Street Journal.

6- Din nuvarande ISP-kanske har gratis hotspots

Det kan vara ny information för dig men din nuvarande internetleverantör erbjuder kanske gratis hotspots runt de stora städerna.

Du kan kontrollera din leverantörs webbplats för de gratis hotspot-platserna nära dig. Om de har en sådan tjänst kan du ladda ner deras mobilapp från app store och hitta hotspot.

Några av mobilföretagen erbjuder också hotspots. Till exempel AT&T erbjuder en hotspot-tjänst gratis, medan T-Mobile-företaget erbjuder liknande tjänster efter ett ytterligare belopp på $ 9,99 per månad.

7- Registrering för lojalitetsprogram

Vissa av företagen erbjuder gratis Wi-Fi om du går med i deras lojalitetsprogram. Detta är förmodligen för att marknadsföra deras tjänst och därför kan du få reklammeddelanden. Men det är inte en dålig affär att registrera dig för ett gratis lojalitetsprogram och få gratis obegränsad Wi-Fi.

Företag som Kimpton och andra hotell använder sådana marknadsföringstekniker.

Slutsats

Med alla dessa tekniker får du förmodligen gratis WiFi-anslutning var som helst men kom ihåg att du öppnar mycket data för världen. Det är inte ett problem förrän det inte finns någon hacker eller datasnooper med avsikt att stjäla dina data, men det är mycket sällsynt.

Lyckligtvis finns det sätt att hålla sig säkra på allmän Wi-Fi och du bör vara utrustad med dessa åtgärder innan du använder gratis allmän Wi-Fi utom om det finns ett brådskande behov.