Hur man säger om din telefon har hackats | 12 tecken

[ware_item id=33][/ware_item]

I dagens moderna tid är mobiltelefoner inte mindre än kraftfulla datorer. De har möjliggjort alla dessa uppgifter och ansträngningar som verkar omöjliga för några år sedan. Dessutom betraktas alla dessa uppgifter som science fiction.


Mobiltelefonsäkerheten är avgörande eftersom den innehåller en betydande mängd privat och konfidentiell information. Den personliga informationen inkluderar kontakter, textmeddelanden, e-postkommunikation och även tillgång till olika sociala medie-appar.

Därför är det avgörande och nödvändigt att skydda våra telefoner från hackare. Varje person bör vidta några omedelbara åtgärder om deras smartphones är komprometterade eller har hackat.

12 tecken vilket visar att din mobiltelefon är hackad:

Med hänsyn till vikten av mobiltelefonsäkerhet diskuterar vi i denna artikel 12 olika tecken som indikerar att någon har klippt din telefon.

Dessutom hur din lilla vårdslöshet kan ge hackare åtkomst till din telefon. Tecken är följande:

1 - Din telefon fungerar långsammare än tidigare:

Virus och skadlig programvara som körs bakom bakgrunden kan påverka prestandan för flera appar som körs på din enhet allvarligt. Det kan också trigga nätverksanslutningen ibland också. Därför är det viktigt att notera att uppdatering av operativsystemet kan skada enheten.

Tappa inte kontrollen eller bli orolig om enheten inte fungerar bra även efter att den har uppdaterats. På samma sätt, om ditt interna minne blir fullt på grund av installationen av fantastiska appar, påverkas den totala prestanda utan förekomst av ett virus eller skadlig programvara.

2 - Fake Meddelanden:

Om dina vänner eller någon annan person från dina kontakter klagar över att ha fått ett e-postmeddelande eller textmeddelande som du inte skickade så indikerar det att något är fel. På samma sätt, om du får misstänksam och konstig kommunikation, är det uppenbart att din telefon har äventyrat.

3 - Fake Apps:

Det är uppenbart att din tillverkare eller tjänsteleverantör kan installera appar på din enhet utan ditt medgivande. Men om nyhetsappar börjar dyka upp, kan du kanske kontrollera att de är lagliga eller inte.

För den säkra sidan måste du söka efter apparna på Google och kontrollera deras recensioner på olika teknikwebbplatser. Känsligheten i operativsystemet kan göra det möjligt för Android och iOS malware att få mer intensitet. Det kommer att få dem förmågan att undvika säkerhetsfunktioner som gör att den kan råna data, spela in och behålla samtal och textmeddelanden, stjäla dina sociala medier och onlinebankssessioner och skapa alla typer av kaos.

4 - Appar som inte fungerar korrekt:

Om dina appar plötsligt slutar fungera, vilket tidigare fungerar bra, är det ett tecken på att vissa skadliga program snappar med appens funktionalitet. Om ett sådant problem uppstår strax efter att du har utfört en uppdatering till operativsystemet, är det uppdateringen som är den verkliga syndaren då själva skadevaran.

5 - En ökad dataanvändning:

Om du observerar att din dataanvändning verkar mycket mer betydande än du förväntar dig, främst om ökningen ses kort efter en misstänkt händelse. Naturligtvis indikerar det att skadlig programvara överför data från din enhet till vissa andra parter.

Du kan också kontrollera din dataanvändning per app om någon app visar att du använder för mycket data som det ger för funktionaliteten. Det är också möjligt att du till och med kan ta bort appen som du installerade från tredje parts app store. Du kan senare installera appen från någon annan betrodd källa. Men om skadlig kod har infekterat din enhet än att installera om appen kommer det inte att lösa problemet.

6 - Skräppostfilter blockerar e-postmeddelanden från din enhet:

Om skräppostfiltrarna plötsligt blockerar din e-post och du inte kan skicka e-post från din enhet, indikerar det att dina e-postinställningar har ändrats. Det är en indikation på att någon obehörig server kontrollerar din e-post och servern tillåter vissa andra parter att läsa dina meddelanden.

7 - Din enhet försöker komma åt negativa webbplatser:

Om du använder din metod i ett nätverk som blockerar åtkomst till alla kända utmanande webbplatser och system, kommer du fortfarande att se att det försökte komma åt sådana webbplatser utan ditt samtycke. Detta visar att din enhet har infekterat med en del skadlig programvara. Dessutom har all din personliga och privata information komprometterats.

8 - Ditt batteri förbrukar mycket energi:

Om din telefon värmer mycket, indikerar det ett problem med batteriet. Det betyder också att ditt batteri inte längre är tillförlitligt och robust nog. Det kan också leda till att batteriet inte förblir laddat under ganska lång tid.

Om du använder appar för sociala medier och spelar spel regelbundet på din telefon under en ganska lång tid, är din enhet öppen för angripare och hackare. Angriparna kan komma in via spionprogram vilket också får batteriet att tömmas.

9 - Ovanliga störningar i tjänsten:

Om du har problem med att ringa samtal ibland även om signalstyrkan är tillräckligt bra, eller om du upplever några konstiga ljud under din konversation, är något säkert med säkerhet.

I allmänhet tyder alla dessa problem på några tekniska problem som har koppling och oro till hacking, men fallet är inte alltid detsamma. Således, om du märker alla sådana tecken och symtom, måste du vidta nödvändiga förebyggande åtgärder.

10 - Blåtand:

Bluetooth är ett läge som ger åtkomst till en hackare eller angripare utan att låta röra vid din telefon. Det är en typ av hacking som förblir obemärkt av användarna. Det kan till och med skada och infektera de omgivande enheterna om deras Bluetooth-läge är på.

Föregående år erkände ett säkerhetsföretag '' Armis '' en ny form av attack som kallas '' BlueBorne ''. Attacken använde ömsesidigt Bluetooth för att ha olaglig och obehörig åtkomst till mobiltelefoner.

Attacken drabbade nästan 5,3 miljarder enheter. Dessutom gör det möjligt för angripare att få kontroll över enheter och åtkomst till organisationsdata och nätverk. Företaget rapporterade att hälften av attackerna var fruktansvärda med enheter som bara behöver Bluetooth-läget för att vara aktivt. På detta sätt får angriparna tillgång till sina enheter och sprider skadlig programvara.

Således föreslår experter att stänga av din Bluetooth när det inte behövs. Var också medveten om eventuella tveksamma nedladdningar och URL-länkar i e-postmeddelanden, textmeddelanden, messenger-tjänster, som Facebook eller WhatsApp som kan orsaka skada på din telefon.

Dessutom, om du ser att din Bluetooth är på medan du inte gjorde det, stäng av den och kör också en skanning.

11 -Bakgrundsljud:

Om du märker något bakgrundsbrus antingen under telefonsamtal eller när du lyssnar på ljud kan det signalera att din mobiltelefon kan ha äventyrats.

Det finns en möjlighet att någon kan avbryta alla dina konversationer. Dessutom har någon kunnat komma in på din smartphone på grund av något program- eller maskinvarufel som kan ha inträffat.

Det är viktigt att kontrollera din telefon regelbundet för att hålla den uppdaterad med eventuella fel.

12 - Offentlig Wi-Fi:

De allmänna Wi-Fi-enheterna är ett annat sätt som hackare får tillgång till din personliga och privata information. Hackarna gör det genom att använda din smartphones Wi-Fi-anslutning till en offentlig hotspot.

Det är ganska uppenbart att anslutning till offentlig Wi-Fi inte är krypterad och hackare använder ofta olika tekniker och metoder för att få tillgång. Angriparna kan presentera en falsk webbplats där du frågar om att ge dina uppgifter. Det kan vara ganska utmanande att identifiera. Således föreslår experter att inte använda mobilbank och shopping via allmän Wi-Fi.

Angriparna kan också sätta upp en falsk åtkomstpunkt tillsammans med gratis tillgänglighet på internet, med namnet på en pålitlig hotspot. Om du ser två liknande nätverksanslutningar är det ett tydligt tecken på att din telefon är i fara. Det rekommenderas att inte ansluta till något sådant nätverk.

Om du använder ett Wi-Fi-nätverk som du inte är medveten om att det kan påverkas av skadlig programvara. När du börjar använda ett Wi-Fi-nätverk bör du övervaka gränssnittet korrekt. Om den har en logotyp som skiljer sig lite från den du förväntar dig, är det ett tecken på att du kanske använder ett felaktigt Wi-Fi-nätverk.

Hur du skyddar dig själv?

Att skydda din smartphone från hackare är verkligen en viktig och viktig sak. I allmänhet ger vi dig några tips som du säkert kan skydda din smartphone från att bli hackad. De förebyggande åtgärderna är som följer:

  1. Öppna inte något meddelande med en URL-länk som inte är tydlig. Öppna aldrig meddelanden med en länk som du inte kan se.
  2. Låt inte din telefon komma ihåg dina lösenord.
  3. När du laddar din telefon från en okänd dator väljer du '' Endast laddning '' när den visar alternativen.
  4. Inaktivera den automatiska anslutningen till allmän Wi-Fi-nätverksfunktion. Som ersättare väljer du dem
  5. Lägg till ett lösenord till din mobiltelefon.
  6. Om du är en Android-användare måste du installera ett pålitligt antivirusprogram.
  7. Köp inte eller överför pengar online när du använder ett offentligt Wi-Fi-nätverk.
  8. Undvik att använda nätverk som har misstänkta eller tveksamma namn. Välj alltid ett gränssnitt som är skyddat med ett lösenord, särskilt om du någonstans vill ha på ett kafé eller hotell.

Slutgiltiga tankar:

Att säkra och skydda dina telefoner från hackare är tidsbehovet. Även om det finns olika tecken som det är tydligt att någon har hackat din telefon för säker.

Det är varje individs främsta uppgift att vidta nödvändiga förebyggande åtgärder för att undvika osäker och oönskad situation.