Hur man säkrar sekretess på Android

[ware_item id=33][/ware_item]

Hur man säkrar sekretess på AndroidAndroid :: Gadget Hacks


Under de senaste åren har införandet av smartphones förändrat dem till en integrerad del av våra liv. Det är så mycket som är personligt att vi går igenom eller till och med lagrar i våra smartphones. Således kommer detta med frågan om integritet. Smarttelefoner som Android-telefoner kan ibland verkligen sätta din integritet i fara.

Denna oro startar inte långt ifrån. I själva verket kan samma utvecklare av ditt Android-operativsystem vara förövarna. Google är också populärt som ett verktyg för datainsamling. Och via ditt Android-operativsystem kan flera detaljer, t.ex. webbplatser som du ofta besöker och e-post, enkelt spåras av Googles tjänster.

Detta bör dock inte vara ett hotande problem för dig. Så mycket som Google kan invadera sekretess och samla in dina data och trender finns det också ett sätt att kringgå och undvika konsekvensen av denna händelse. Det viktigaste av alla metoder som säkerställer att du är säker är att alltid stänga av allt - nästan varje app på din telefon.

Skydda din smartphone

Det finns sårbarheter runt omkring oss. Din smartphone riskerar alltid invasion samt hot om skadlig programvara hela tiden. Att undvika att ansluta din Android-telefon till okänd offentlig WiFi är ett sätt att gå. I likhet med en offentlig WiFi-anslutning är Bluetooth och datorer också utmärkta värdar för skadlig programvara. Lämna aldrig din Bluetooth aktiverad och undvik så mycket du kan för att ansluta din telefon till en dator.  

Om du inte använder en tjänst eller en app på din telefon är det säkra vadet att låta den vara avstängd. En underskattad idé som det kan vara att få skydd mot skadlig kod för din Android-telefon är också viktigt. Det finns många befintliga guider tillgängliga online för hur man tar bort skadlig programvara. Även om du kan följa guider för att ta bort androidskydd mot skadlig programvara från skadligt innehåll är måste i första hand.

Begränsa din virtuella interaktion med Google

Som ägare av Android-smarttelefon är du alltid sårbar för Googles datainsamlingsaktiviteter. Du kan dock begränsa denna interaktion. Så mycket som Google fastställer sitt åtagande till integritet är detta inte fallet. Och du kan undvika denna intrång. Följ bara dessa opopulära (av en anledning) steg genom att anpassa din "aktivitetskontroll" i dina inställningar. Att använda telefonen utan att logga in på ditt Google-konto begränsar dessutom invasionen av integritet så mycket som det begränsar dina aktiviteter på din telefon också.

Ställ in en pin och dölj dina data

Ställ alltid in ett personnummer (PIN) på din telefon. Detta förhindrar intrång från någon, även om du tappar telefonen eller om den blir stulen. Valet av en stift över ansiktsigenkänning eller biometrisk fingeravtryck erbjuder en mer traditionell och "säkrare" väg för att skydda dina data, även från Google. Kryptering av din telefon tar säkerheten till en helt ny nivå. 

Kom bara ihåg din pin, för om du inte gör det riskerar du att förlora all din data. Du kan också dölja dina aviseringar för att skydda dig själv. Du vet aldrig i vilka händer din enhet kan falla. Således döljer du dina aviseringar långt för att hålla dina data som aviseringar, kontakter och meddelanden dolda. Gå bara till inställningarna för ljud och aviseringar för att stänga av aviseringar.

Konsekvent programuppdatering

En konsekvent programuppdatering av din Android-smartphone är särskilt viktigt för att hålla din telefons säkerhet uppdaterad. Så mycket som tillverkare och utvecklare arbetar för att förbättra säkerheten för dina mobila enheter, så gör hackare för att hitta smartare sätt att invadera och sprida skadlig programvara.

Således uppdaterar din telefon hjälper dig att hålla dig uppdaterad med mer avancerade gimmicks och trick för att invadera dina enheter eller infektera dem med skadlig programvara. På din Android-telefon går du bara till "inställningar", sedan "om telefon" och till "systemuppdatering" för att göra ditt telefonsystem aktuellt.

Lita aldrig på okända källor

Ärvt från Linux fungerar Android genom att bara låta dig ladda ner eller installera appar och program från källor som har blivit kontrollerade av dess utvecklare. Din Android-telefon har förinställningar som inte aktiverar okända källor. Detta säkerställer att du alltid är säker, särskilt från skadliga källor och program.

Men din Android-enhet tillåter dig ibland att ladda ner och installera program och appar från okända källor. Den här processen tillåts endast om du ger Google tillåtelse att aktivera okända källor. Detta kan vara skadligt för säkerheten för enheter och data. Var därför alltid uppmärksam och undvik att tillåta och aktivera källor som du inte är säker på.

Att bara ta sig tid att kontrollera behörigheter på Apps går också långt. Visst, det kan ta flera stunder att läsa igenom, men det garanterar att din enhet alltid är säker. För att också skydda dig har Google utvecklat sitt App-tillståndssystem.

Till exempel kommer en viss app som du hämtar bara att få åtkomst till din plats endast om appen använder den här funktionen. Dessutom, som vanligt, är dina instinkter och kunskap viktiga. Sitter behörigheter bra hos dig? Ser du något tvivelaktigt? Dessa är alla tecken på att källan till din app kanske inte är pålitlig.

Dela inte för mycket

Så mycket som du vill dela din plats med din Uber-app är det inte alltid säkert. Visst kan vissa appar bli praktiskt taget värdelösa utan att ha platsfunktionen på. Ändå kan den här funktionen ibland vara ganska skadlig för din Android-telefonsäkerhet. Innan du sätter på viktiga funktioner, t.ex. din plats, ska du alltid mäta nödvändigheten av reklamens säkerhetsproblem.

Slutsats

Det finns flera integrerande sätt som du kan se till att din Android-telefon är säker. Tvåfaktorautentisering för en gångs gång är kanske ett av de mest effektiva sätten du kan stärka säkerheten för din telefon. Dessutom är det mycket användbart att utveckla en vana att granska dina appar och telefonsäkerhet.

Kontrollera och var medveten om vad som händer med din Google-synkronisering, granska dina standardappar, använd ett VPN för att kryptera dina aktiviteter och säkra e-postleverantörer är ett sätt att gå. Även att undvika att använda googlesökning på din Android-enhet är ett säkert sätt. Du är inloggad på ditt Google-konto vilket innebär att alla dina sökmönster spåras och registreras av Google.