Inaktivera WebRTC på Firefox, Chrome och Opera – 2018 uppdaterat

[ware_item id=33][/ware_item]

WebRTC är en funktion som blev populär 2008 och snart har de framstående webbläsarna tagit den som en standardfunktion för sina användare. Det finns emellertid vissa problem med avseende på integriteten som kan komma att äventyras på grund av detta och därför söker användare efter sätt att inaktivera WebRTC.


I den här artikeln får du några enkla sätt att inaktivera WebRTc med större insikter om tekniken.

Hur man testar om din Webrtc aktiveras eller inaktiveras?

Det finns många sätt att testa om din Webrtc aktiverar eller inaktiverar i din webbläsare men rekommenderas starkt att använda webRTC-läcktestverktyg för att snabbt kontrollera och inaktivera WebRTC i din webbläsare.

Vad är WebRTC?

Med den enklaste förklaringen erbjuder WebRTC kommunikation i realtid i webbläsaren; därför benämns den som "Web RealTC-kommunikation (WebRTC)". Det tillåter i princip användaren att röstsamtal, videochattar och P2P-fildelning utan extra webbläsarextension eller plugin.

WebRTC använder olika pluginfria API: er som kan användas både på stationära och mobila webbläsare. Denna moderna webbläsarteknologi används nu av de flesta av de populära webbläsarna. Sådan förbättrad prestanda var dock endast möjlig med externa plug-ins när WebRTC inte var där.

Arbeta med WebRTC

WebRTC kan beskrivas som en mediamotor som har Javascript ovanpå så att varje individ är medveten om dess användning.

Anta att du pekar din webbläsare mot en URL och sedan får någon annan person att peka sin webbläsare till den webbadressen. Magiskt, ni båda skulle kunna se varandra medan du är i olika webbläsare och det är bara på grund av WebRTC.

Här kommer vi att berätta hur webbläsare fungerar på ett enklaste sätt.

Att tänka på en webbapplikation skulle generera två element, klient och server. Klienten som är en webbläsare skulle ansluta till servern och kräver HTTP-förfrågningar. Å andra sidan är servern bunden att leverera svar. Vi har använt en liknande teknik som är WebSockets. Det fungerar som ett postkontor där webbläsaren överför ett meddelande till servern och därifrån överförs det till den utsedda personen.

Om en webbläsare nu har en WebRTC-funktion kan meddelanden levereras direkt från en webbläsare till den andra utan en server däremellan. En sådan koppling utvecklas emellertid efter en kort signalprocess genom vilken webbläsarna lokaliserar varandra. Det är därför det blir populärt som en effektiv peer-to-peer-teknik.

Hur kan WebRTC vara sårbart?

Även om detta är en innovation för webbläsarens effektivitet, kan det också vara ett hot mot användarens integritet även om han står bakom ett säkert element som VPN. Men många webbläsare har det som standard för vilket du måste inaktivera WebRTC.

Säkerhetsexperter och forskare har upptäckt den kritiska bristen i WebRTC som gör det möjligt för en webbplatsägare att se användarens verkliga IP-adress. Sådan sekretessbrist kunde införa sårbarhet i Windows-operativsystemets funktion; annars är användarna av Linux och Mac OS X säkra mot ett sådant integritetshot och det är inte nödvändigt för dem att inaktivera WebRTC från Firefox och Chrome webbläsare.

Vad gör WebRTC sårbar?

WebRTC fungerar på ett sätt som tillåter förfrågan till STUN (Session Traversal Utilities för NAT) -server som levererar den offentliga IP-adressen eller "dolda" IP i fall av VPN samt skickar den lokala IP-adressen för systemet, en användare använder.

Resultaten av en begäran kan erhållas med hjälp av JavaScript men är utanför den vanliga XML / HTTP-förfarandeproceduren, de är osynliga i utvecklarkonsolen. Därför är det enda sättet att det fungerar är WebRTC-stöd i webbläsare eller JavaScript.

För att hålla en sådan sårbarhet borta är det bästa sättet att inaktivera WebRTC i webbläsarna Firefox och Chrome.

Inaktivera WebRTC-lösningar

  • Som jag har nämnt tidigare är en intelligent lösning att inaktivera WebRTC som du måste följa några steg som förklaras nedan.
  • Annat än detta kan du också använda webbläsartillägg och tillägg om du inte kan avaktivera WebRTC av några skäl.
  • Använd en äkta VPN vilket är tillräckligt säkert för att skydda dig mot läckor från WebRTC.

Hur du inaktiverar WebRTC i Firefox och Chrome

WebRTC anses vara en brist i en webbläsare istället för ett VPN eller dina nätverkssystem. Därför kan vissa ändringar av webbläsarens inställning hjälpa dig att inaktivera WebRTC och du kan sedan bläddra utan krångel och oro för att bli utsatta.

Inaktivera WebRTC i Firefox

disable-WebRTC-firefox-original

  • Gå först till URL-fältet på hemsidan och skriv ”About: config” och tryck på Enter. disable-WebRTC-firefox
  • Då får du ett varningsmeddelande och där måste du trycka på “Jag accepterar risken”Alternativet visas längst ner. disable-WebRTC-firefox-2
  • Precis under URL-rutan finns det sökutrymme. Skriv "peerconnection.enabled"Där och dubbelklicka på preferensnamnet för att växla värdet till"falskInaktivera WebRTC på Firefox, Chrome och Opera - 2018 uppdaterat

Slutligen har du en Firefox-webbläsare som är utan att WebRTC-funktionen är aktiverad i den.

Inaktivera WebRTC i Chrome

Desktop

Du kunde inte inaktivera WebRTC i Chrome-webbläsaren på skrivbordet genom att ändra sekretessinställningarna. Därför har du bara kvar möjligheten att ladda ner ett Chrome-tillägg. Om du är en användare av Google Chrome eller en Chromium-baserad webbläsare kan WebRTC Leak Prevent vara ett intelligent val.

disable-WebRTC-krom

Mobil

Skriv din URL på din Android-enhet chrome: // flags / # disable-WebRTC i Chrome-applikationen. Det finns ett alternativ till "WebRTC STUN originhuvud”Från listan som dykt upp och inaktivera den sedan. Som ytterligare säkerhetsåtgärd kan du också inaktivera WebRTC hårdvarvideokodning / avkodning alternativ.

Hur du kontrollerar din WebRTC-läcka

Troligen skulle en användare förbli bekymrad och förvirrad över WebRTC-läckan även om han har inaktiverat WebRTC i sin webbläsare.

Ett enkelt sätt att kontrollera WebRTC-läckage är att besöka webbplatsen http://ipleak.net. Antingen har du aktiverat ett VPN eller har inaktiverat WebRTC från webbläsarinställningarna, du måste se resultaten som visas nedan;

Inaktivera WebRTC på Firefox, Chrome och Opera - 2018 uppdaterat

Men om din webbläsare påverkas än du skulle visas med resultaten som visar din riktiga IP-adress.