Nätverkskryptering – Säkra ditt trådlösa hemnätverk

[ware_item id=33][/ware_item]

Vad är ett säkert wifi-nätverk?

Eftersom trådlöst nätverk (Wi-Fi) har förändrat våra liv och hur vi använder internet för gott och nu är det lättare för alla i ett hem att ansluta sina enheter som bärbara datorer, mobiler och surfplattor till internet utan krångel och besvär kablar.


När det var tiden då vi var beroende av den enorma röran med kablar som var nödvändiga för att ge oss internetanslutningen genom att ansluta oss till källdatorn så att vi kan få anslutningen.

Vid den tiden var det nästan omöjligt att stjäla eller störa Internet-anslutningen, men med fördelen finns det några nackdelar.

Trådlöst internetnätverk (Wi-Fi) är snabbt, snabbt, bekvämt, men å andra sidan är det också enkelt att stjäla bandbredden och hacka enheter anslutna till den. Om ditt Wi-Fi-nätverk inte är säkrat kan alla inom det trådlösa signalområdet använda det genom att bara klicka på det.

För nätverkskryptering är det nödvändigt att förstå varför behöver vi det.

  1. Det kan öka din interneträkning när du måste betala per använt byte.
  2. Det minskar din anslutningshastighet när fler användare ansluter till ett Wifi-nätverk.
  3. Det kan vara farligt för alla enheter som ansluter till nätverket eftersom alla cyberkriminella lätt kan hacka enheterna och kan missbruka känslig information.

Men du behöver inte oroa dig för att det finns en väg ut ur det. Du kan alltid säkra ditt trådlösa internetnätverk genom följande steg och säkerställa nätverkskryptering.

Steg för att säkra ditt trådlösa hemnätverk

Du kan minimera farorna med att bli hackad av hackare, spammare eller andra cyberbrottslingar genom att göra ditt (trådlösa) hemnätverk till en säker och krypterad nätverksanslutning som inte kan nås av något sådant ont..

Gå till inställningssidan för Wifi Router

För att kryptera nätverk (Wi-Fi) är det första du måste veta hur du ändrar din Wifi-routers inställning. Öppna webbläsaren (även utan internetuppkoppling) genom att använda en bärbar dator eller ett datorsystem och skriv "192.168.1.1" i adressfältet och ange sedan rätt användarnamn och lösenord för routern.

Om du inte vet det, se till exempel routerhandboken eller google din routers manual online genom att skriva din routermodell, till exempel kommer vi att visa Linksys routerinställningar i den här artikeln. Du kan hänvisa till din routerinställning genom att läsa manualen.

nätverkskryptering

Ställ in ett starkt lösenord för din Wifi-anslutning

Routern har ett standardlösenord vanligtvis ett åttasiffrigt numeriskt lösenord som är mycket lätt att tänka på. När du nu loggat in på din router nu är nästa steg att ställa in ett starkt lösenord som är svårt eller nästan omöjligt att gissa av någon som försöker komma åt ditt trådlösa nätverk.

Du måste ändra det för nätverkskryptering och du kan göra det genom att klicka på fliken '' Administration '' på din routers inställningssida.

Ändra SSID-namnet på ditt nätverk

Nu när du har ställt in ett starkt lösenord; måste du ändra det trådlösa nätverksnamnet (SSID-namnet på din Wi-Fi) som som standard representerar varumärket för din modemtillverkare. Det låter andra veta vilken anslutning du använder. När de försöker stjäla Wi-Fi och genom att veta att gissa lösenord blir enklare eftersom de flesta märken har en standarduppsättning lösenord, så för att ändra det går till fliken '' Trådlös 'på din routers inställningssida och ändra sedan SSID namnge och spara inställningarna för en nätverkskryptering.

Aktivera nätverkskryptering

För att förhindra att människor stjäl din Wi-Fi-anslutning måste du kryptera nätverk. Det finns olika alternativ för Wi-Fi-nätverkskryptering, till exempel WEP, WPA (WPA-Personal) och WPA2 (Wi-Fi Protected Access version 2) som är kompatibla med olika hårdvara. WEP är den minst säkra, men den är kompatibel med de äldre hårdvaraenheterna, och säkerhetsnivån för nätverkskryptering är inte för stark och kan därför knäckas lätt, men WPA2 är det säkraste och krypterade nätverket men det är bara kompatibelt med den nya hårdvaran som tillverkats efter 2006.

Ställ in MAC-filter

Alla trådlösa enheter som du äger har sina specifika MAC-adresser (Media Access Control), liknande alla datorer som är anslutna till Internet har en unik IP-adress. För att förbättra och förbättra din trådlösa anslutningssäkerhet och nätverkskryptering kan du gå specifikt och lägga till MAC-adressen för varje enhet som är ansluten till Wi-Fi så att endast den behöriga enheten kan komma åt den trådlösa anslutningen. Innan du gör detta måste du göra lite läxor för att samla in och göra en lista över alla MAC-adresser för alla enheter som du vill lägga till som en auktoriserad enhet på din routers inställningssida. Följ sedan dessa steg. Nu har du alla MAC-adresser, det är dags att lägga till dem, och detta kan göras genom att klicka på '' Trådlös '' på vår routers inställningssida, klicka sedan igen och gå till fliken 'Trådlöst nätverk' och lägga till alla adresser och spara sedan inställningar.

Begränsa Wifi-signalområdet

Om din trådlösa router har hög räckvidd och hög räckvidd är inte en nödvändighet eftersom du bor på ett litet utrymme. Då är detta intervall mer bra för andra än dig, men du kan minska signalområdet för din Wifi-router genom att gå till fliken '' Trådlös '' och sedan klicka på 'Avancerade trådlösa inställningar'. Försök minska utbudet efter dina behov.

Uppdatera din routers firmware

Det är avgörande att hålla ett öga på din routers firmware och om den är föråldrad, var väldigt snabb att uppdatera den för prestandaförstärkningen genom att få alla de senaste tekniska uppdateringarna för att säkerställa stark nätkryptering.

Anslut dig till det säkrade nätverket

Nu när du har gjort med nästan de bästa trådlösa säkerhetsinställningarna som möjligt måste du aktivera dessa inställningar på din dator och andra enheter anslutna till den.

Anslut varje enhet till Wi-Fi och spara dem med "anslut automatiskt" till detta Wi-Fi-alternativ, så du behöver inte ange alla användarnamn och lösenord varje gång du loggar in i nätverket. Nu när du framgångsrikt har säkrat ditt hem (trådlöst) nätverk och ingen kan knäcka dessa säkerhetsinställningar och du kan njuta av din Wi-Fi-anslutning utan några bekymmer.

Kontrollera vem som är ansluten till din Wi-Fi

Även efter alla dessa säkerhetsåtgärder, om du tror att någon fortfarande stjäl på din Wifi så finns det en hel del programvara och appar som du kan ladda ner för att kontrollera vem som använder ditt Wifi-nätverk, tack vare teknik som underlättar våra liv.

Slutsats

Det värsta möjliga som människor gör idag är att ignorera säkerhetsstegen för deras internetuppkoppling och enheter. Som i sin tur tar dem till det värsta av säkerhetsriskerna som hacking, spam och stöld av cyberdata.

Så var en smart internetanvändare och vara krypterad, så alla snoopers har ingenting att leta efter utom ett kodat och krypterat nätverk. Du kan följa vår ultimata krypteringsguide för mer kryptering.