Skillnaden mellan hackare och smällare

[ware_item id=33][/ware_item]

Det händer så mycket i onlinevärlden idag, där vi kastas med så mycket komplexa nyheter och information som vi ibland inte ens förstår. Visst, internet ger så många fördelar som har gjort våra liv effektiva. Det är dock inte kortare än den skuggiga sidan och skuggiga människor. 


Därmed kommer en mängd välmenande information om riskerna för skadliga attacker och hackare som strövar på webbplatserna. Men har du någonsin hört talas om kex? Som icke-teknisk kunnig tänker du förmodligen att hackare är ett utbytbart ord som används för hackare. Så är inte fallet. 

Hackare mot Crackers

En hacker är en person som har intresset, färdigheten och förståelsen för den interna funktionen och skelettet i ett system, dator eller nätverk. Till skillnad från den populära myten är hackare inte dåliga människor. Hackare använder sina färdigheter för att hitta svagheter i ett system eller nätverk och hitta ett sätt att mildra problemet. De anlitas normalt legitimt av organisationer som system- och nätverksrevisorer för att upptäcka och rekommendera lösningar på sårbarheter. 

Dessa säkerhetspersonal har kunskap om programmering, datorlingo, koder och datasäkerhet. Och de utför normalt sitt arbete etiskt, ja, de hackar etiskt! Hackare arbetar för att förbättra system och skapa försvar snarare än att bara penetrera befintliga försvar. På grund av deras färdigheter kan de förutse risker som ditt system eller nätverk utsätts för för din sak som skadliga angripare.

Crackers i andra änden är de individer som du ständigt varnas för. Dessa personer arbetar för att penetrera organisationens system och nätverk utan tillstånd. Det här är de skyldiga som hackare arbetar för att hålla sig borta från dina system och nätverk. Crackers är normalt sett skadliga med avsikt att stjäla information eller kapa dina nätverk och system för lösning. 

De fungerar genom att leta efter bakdörrarna till dina system dåligt för att penetrera dem på detta sätt. Samma bakdörrar är de som hackare arbetar för att identifiera och stänga innan hackare tar fördel. Crackers kan också vara de som slår mjukvarealgoritmer för att gissa aktiveringskoderna för ansedda tillverkare som Movavi. Man kan till och med säga att en cracker är det ultimata affischbarnet för internetbrott.  

Så till skillnad från hackare är huvudmålet för en cracker att penetrera, stjäla, lösa eller förstöra. Dessa individer är normalt motiverade av ekonomisk vinst - så oavsett om de får i uppdrag av en konkurrent att stjäla och förstöra data eller helt enkelt letar efter att stjäla kreditkortsinformation, är de alltid för ekonomisk vinst. Och andra knäckare, helt enkelt utöka sina sociopatiska tendenser till den virtuella världen och bara motiveras av publicitet och tillfredsställa deras ego. 

Och några av de få knäckarna kanske till och med bryter in i system och nätverk och tror att de gör det med altruistiska syften. Ett bra exempel, hackare som bryter sig i nätverk av stora företag som hatas av människor massor av någon anledning - kanske för att de förorenar den närliggande sjön eller deltar i barnarbete utomlands. Crackers bryter in i dessa system med det enda syftet att få företagen att betala antingen genom att lösa data eller helt enkelt förstöra dem

Etisk synvinkel

I allmänna termer kan vi säga att hackare är de goda killarna medan hackarna är de skyldiga. Hackare ges normalt det lagliga mandatet att bryta sig in i nätverk med det huvudsakliga syftet att upptäcka kryphål. Deras rapport används sedan för att förstärka systemets försvar. Detta gör hela processen etisk. Crackers i andra änden, gör motsatsen. De tränger igenom system med det huvudsakliga syftet att skada och det finns normalt en dold agenda om det är ekonomisk vinst eller publicitet.

Skillnader i färdigheter

Vanligtvis har hackare bredare färdigheter jämfört med hackare. Hackare är skickliga i flera datorprocesser inklusive koder, språk och kan till och med utforma och bygga upp sina program och system. Crackers i andra änden har begränsade och sammansatta färdigheter. 

Även om de kan tränga in i ett specifikt system, har de normalt inte färdigheterna att bygga sina program. Även med dessa begränsade färdigheter ska de aldrig ignoreras eftersom de har investerat sin tid på att leta efter sätt att penetrera och skada system. 

Slutsats

I första hand är det att vi kan säga, hackare är de grå hattarna i IT-världen. Ja, det finns svartvitt i den här världen. Hackare måste helt enkelt tänka och fungera som hackare för att upptäcka sårbarheterna i system eller nätverk. Det som gör dem bra och etiska är att de normalt sett har tillåtelse att göra. Någonsin hört talas om dessa annonser från Tesla eller Microsoft, som ber dig att tränga igenom system med nyligen lanserade produkter eller programvara. Detta räknas också som tillstånd för hackare. 

Och oftast i dessa situationer, när hackaren upptäcker sårbarheterna, ligger det väl inom deras rätt att begära en avgift för arbetet. Och de kompenseras normalt för sin tid och sitt arbete. Crackers i andra änden är helt enkelt brottslingar. De kommer att utnyttja sårbarheterna för dessa nyligen lanserade produkter eller programvara för destruktiva syften och för personlig vinst. 

Vet skillnaderna

Således, med den växande rädsla som sprids av media, finns det ingen bättre tid att alltid utrusta dig med mer kunskap om vad som händer. Detta hjälper dig att fatta välgrundade beslut snarare än att vara alltför rädd för massorna tack vare media-frenesier som blåser allt ur proportion. 

Det här betyder inte att du inte ska följa upp och lyssna på viktig information och nyheter, men det är också viktigt att du också har kunskap om aktuell information. Följaktligen är hackare och hackare inte samma sak. Så mycket som vi behöver anti-malware-program och programvara för att skydda oss från skadliga attacker och skumma individer över hela internet, behöver vi också hackare för att bygga dessa program.  

Tänk på det i riktning, utan hackare, vi skulle inte veta hur vi kan försvara försvar, designskyddsprogramvara och ännu bättre våra system och nätverk. Och ja, hackare är anstiftare, de som har gjort sig skyldiga till skadliga attacker. Ransomware, phishing-mejl, adware och alla dessa irriterande och dödliga program.