Torrent VPN: Varför är VPN en nödvändighet för Torrentanvändare?

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting är det mest diskuterade ämnet i dag, så vi beslutade att ta en titt på det. Den här artikeln är utformad för att förklara hur BitTorrent-spårare avslöjar din verkliga identitet, de rättsliga konsekvenserna det kan orsaka dig, hur VPN på Torrent-nätverket kan säkra din verkliga identitet och listan över bästa VPN för Torrentändamål.


Kort beskrivning

BitTorrent tracker är en server som håller reda på filkopior som finns på olika peer-maskiner, listar dem på klientförfrågningar och främjar effektiv överföring och återmontering av de delade filerna. Nu kommunicerar dessa kunder regelbundet med BitTorrent tracker för snabbare fildelning med nya kamrater och ger statistik om nätverksprestanda.

När en torrentanvändare börjar kommunicera med tracker och kamrater; han exponerar sin IP-adress och annan information som plats och programvaruklient. Alla med lite teknisk kunskap kan använda den för att spåra den informationen direkt till torrentanvändaren vilket kan orsaka juridiska konsekvenser bortsett från potentiella hackförsök.

Hur VPN fungerar döljer det all din information via Torrent-nätverket och krypterar din BitTorrent-trafik för att göra den inte spårbar. Vi har sammanställt ett jämförelsediagram över några bästa VPN för Torrenting och andra ändamål.

Bästa VPN för spännande jämförelsetabell 2017 *

 expressvpnlogoNordVPNPureVPNPIA VPNIvacy VPN
Plats Brittiska Jungfruöarna Panama Hong Kong Förenta staterna Hong Kong
kryptering 256-bitars AES 2048-bitars SSL 256-bitars AES 256-bitars AES 256-bitars AES
Säkerhetsprotokoll PPTP, L2TP, IPSec, SSTP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2, SSTP PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 (iOS), SSTP
Serverplatser 87 57 141 24 50
Bandbredd & Hastighet Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat
OS-support Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routrar Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routrar Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routrar Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routrar Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routrar
Multi-inloggningar 3 enheter 6 enheter 5 enheter 5 enheter 5 enheter
Nollloggpolicy Inga loggar Inga loggar Inga loggar Inga loggar Inga loggar
Hemsida Besök leverantören Besök leverantören Besök leverantören Besök leverantören Besök leverantören
Erbjudanden 36% RABATT 72% RABATT Vinterförsäljning 73% RABATT vinterförsäljning 52% RABATT 86% RABATT vinterförsäljning
Pris

$ 8,32 / mo

3,29 USD / mo

$ 2,99 / mo

$ 3,33 / mo

$ 1,66 / mo

Pengar tillbaka garanti 30-dagars 30-dagars 7-dagars 7-dagars 7-dagars

* Vi har listat några av funktionerna hos dessa branschledande VPN-tjänsteleverantörer. Du kan besöka deras webbplats för ytterligare funktioner och detaljer som andra fysiska enheter.

nordvpn - torrent vpn

NordVPN (Panama)

Bästa allround-VPN för spännande, strömmande och säkerhet

Antal servrar: 735+ | Länder: 58 | Multi-inloggningar: 6

+ Utmärkt säkerhet, dvs. dubbel datakryptering
+ Strikt NO-loggpolicy
+ Optimerade servrar för P2P
+ Utmärkt strömmande DNS
- Ingen VPN-kostnadsfri testversion

NordVPN är branschledande när det gäller VPN-säkerhet. Du får mycket säker 2048-bitars SSL-anslutning med stöd för L2TP, PPTP, IKEv2 / IPSec och OpenVPN säkerhetsprotokoll. Det finns också speciella servrar, dvs Double VPN och Tor-over-VPN som skyddar din Torrent och annan internetdata med dubbelskiktad säkerhet.

Eftersom tjänsten är baserad i Panama har den en strikt NO-loggpolicy, en Internet-kill-switch, snäv DNS-läcksupplösare, en bra programvaruklient och stor nedladdningshastighet.

Även om det inte finns någon kostnadsfri prövning men den rimliga prissättningen med en 30-dagars återbetalningsgaranti mildrar denna fråga. Du har tre planer tillgängliga att välja mellan (alla med en 30-dagars återbetalningsgaranti). Det är uppenbart att 1-årsplanen är det bästa valet för att få verkligt värde för pengarna. De tillgängliga paketen som anges är:

- $ 11,95 / mo [en månadsplan]
- 7,00 $ / mo [6-månadersplan - Spara 41%]
- 5,75 USD / mån [12-månadersplan - Spara 52%]

Special Holiday Deal

- 3,29 USD / mån [24-månadersplan - Spara 72%] *rekommenderad*

expressvpn - torrent vpn

ExpressVPN 

Snabbaste VPN för Torrenting

Antal servrar: N / A | Länder: 94 | Multi-inloggningar: 3

+ Snabb nedladdningshastighet
+ Utmärkt serverhantering
- Ingen kostnadsfri prövning
- Lite dyrare än andra

När man talar om snabbaste VPN är ExpressVPN användarens val. Alla servrar ger snabbare hastighet och hanteras väl med stöd för L2TP-, PPTP-, SSTP- och OpenVPN-säkerhetsprotokoll, plus de är optimerade för spännande och strömmande funktioner.

Tjänsten har strikt NO-loggpolicy, med tillstånd av service baserat på Brittiska Jungfruöarna och gott om täckning som utvidgas varje vecka. Programvaruklienten är lätt att använda med inbyggda funktioner för Internet Kill Switch och Speed ​​Test för att kontrollera din VPN-hastighet för Torrenting.

Även om tjänsten är lite dyr jämfört med sina konkurrenter men den utmärkta kundsupporten, den snabbaste hastigheten och välhanterade servrar gör priserna och ingen kostnadsfri test mindre smärtsam.

Med ExpressVPN har du tre planer tillgängliga med 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Du kan få maximal nytta med dess 1-åriga plan. De tillgängliga paketen är:

- 12,95 $ / mo [en månadsplan]
- $ 9,99 / mo [6-månadersplan]
- $ 8,32 / mo [12-månadersplan - Spara 35%] *rekommenderad*

purevpn torrent vpn

PureVPN

Bästa resekompis

Antal servrar: 500+ | Länder: 141 | Multi-inloggningar: 5

+ Stor täckning av länder
+ Stor nedladdningshastighet
- Ingen kostnadsfri prövning
- Lite dyrare än andra

Om du reser mycket eller letar efter avancerade funktioner är PureVPN ditt bästa val. Tjänsten är rik på exklusiva funktioner som Split Tunneling som separerar dina internetdata i krypterade och icke-krypterade strömmar, plus Virtual Virtual router konverterar ditt system till en WiFi-router som kan ansluta fler enheter.

Alla servrar kategoriseras för Streaming, Torrenting och Standard med stöd för IKEv2 / IPsec, SSTP, L2TP, PPTP och OpenVPN säkerhetsprotokoll som du automatiskt kan välja upp på varje VPN-session. Programvaruklienten är lätt att använda med ytterligare avancerad konfiguration för experter.

Även om det inte finns någon kostnadsfri provperiod men du kan ta den årliga affären för att få bästa valuta för pengarna. PureVPN har tre prisplaner tillgängliga med 7-dagars pengarna tillbaka-garanti. Prisplanen är:

- $ 11,00 / mo [1 månad]
- $ 8,95 / mo [6-månaders]

Special Holiday Deal

- $ 2,99 / mo [24-månaders - Spara 73%] *rekommenderad*

pia vpn - torrents vpn

Privat internetuppkoppling

Bästa VPN för vardagligt bruk

Antal servrar: 3283+ | Länder: 25 | Multi-inloggningar: 5

+ Stor täckning av VPN-servrar
+ Billig och prisvärd prisplan
- Genomsnittlig prestanda
- Ingen kostnadsfri prövning

Privat Internet Access erbjuder en grundläggande VPN-upplevelse för tillfälliga användare. Tjänsten har stark 256-bitars AES-säkerhet med stöd för PPTP, L2TP, OpenVPN och en SOCKS5-proxy.

VPN-servrarna har den obegränsade bandbredden för Torrenting och ger ytterligare funktioner t.ex. IPv6- och DNS-läcksskydd, en Kill Switch och en inbyggd annonsblockerare.

Men servrarnas prestanda av tjänsten faller efter jämfört med andra VPN-tjänster, du kan få tak i hastighet avsevärt under nedladdning men bortsett från att tjänsten är perfekt när det gäller vardagligt bruk.

Företaget har tre prissättningsplaner med en 7-dagars återbetalningsgaranti för varje. Ett års prissättningsplan är otroligt billig med tanke på hur mycket pengar de erbjuder. Prisplanen är:

- $ 6,95 / mo [1 månad]
- $ 5,99 / mo [6-månaders - SPARA 14%]
- $ 3,33 / mo [12-månaders - SPARA 52%] *rekommenderad*

ivacy vpn - torrents vpn

Ivacy VPN

Bästa billiga VPN

Antal servrar: 200+ | Länder: 50+ | Multi-inloggningar: 5

+ Otroligt billigt
+ Servrar optimerade för P2P
- Genomsnittlig prestanda
- Ingen gratis prövning

Ivacy VPN är den växande tjänsten för att vara den mest "billiga" för den "prestanda" den erbjuder. Servrarna är optimerade för Torrenting och stöder IKEv2, L2TP, PPTP, SSTP och OpenVPN säkerhetsprotokoll.

Programvaruklienten är enkel att använda och erbjuder inbyggda funktioner som Split tunneling, Internet Kill Switch, IPv6 och DNS-läckeförebyggande.

Även om bandbredden inte är avslutad men hastigheten var genomsnittlig under nedladdning av Torrenter.

Företaget har tre prissättningsplaner med ”ingen fråga ställd” 7-dagars återbetalningsgaranti. Ettårs prissättningsplan är det populära valet bland människor. Prissättningspaketen är:

- $ 11,95 / mo [1 månad]
- $ 2,50 / mo [12-månadersplan]

Special Holiday Deal

- $ 1,66 / mo [24-månadersplan - SPARA 86%] * rekommenderas *

I vår tidigare artikel - hur man krypterar BitTorrent-trafik - diskuterade vi olika sätt att kryptera din BitTorrent-trafik och drog slutsatsen att VPN är det bästa säkerhetsverktyget för Torrenting. Idag kommer vi att gå vidare med detaljerna om BitTorrent-fenomenet, de vanligaste frågorna, och konsekvenserna som torrentanvändarna möter.

What Is A Torrent?

En torrent är en liten fil som innehåller information (metadata) om filkopior, delningsgrad, plats och relaterade BitTorrent-spårare. En torrentfil är associerad med en mjukvara som kallas 'BitTorrent Client' som använder ett kommunikationsprotokoll (BitTorrent Protocol) för att interagera med BitTorrent tracker.

Vad är Torrenting?

Torrenting - ibland kallat P2P-fildelning - är en handling att ladda ner digitalt innehåll via Torrent-nätverket. Folk föredrar Torrenting på grund av dess decentraliserade struktur, stora fildelning och brist på någon molnlagringsserver. Anledningen till att människor kan dela stora filer direkt utan att betala någon prenumerationsavgift har gjort Torrenting till ett populärt världsfenomen.

Hur blir jag exponerad när jag tårar?

BitTorrent tracker är en server som håller reda på filkopior som finns på olika peer-maskiner, listar dem på klientförfrågningar och främjar effektiv överföring och återmontering av de delade filerna. Nu kommunicerar dessa kunder regelbundet med BitTorrent tracker för snabbare fildelning med nya kamrater och ger statistik om nätverksprestanda.

torrent VPNDe färgade blocken under varje dator representerar olika delar av filen som delas.

När en torrentanvändare börjar kommunicera med tracker och kamrater; han exponerar sin IP-adress och annan information som plats och programvaruklient. Alla med lite teknisk kunskap kan använda den för att spåra den informationen direkt till torrentanvändaren vilket kan orsaka juridiska konsekvenser bortsett från potentiella hackförsök.

Hur BitTorrent tracker fungerar kan torrentanvändare inte undvika den här processen men de kan undvika problemet genom att använda en VPN med Torrent- eller P2P-klient.

Hur fungerar VPN för spännande och andra syften

VPN - Virtual Private Networks - är ett nätverk av enheter som är fjärranslutna till en privat VPN-server som ansluter dem till Internet. Eftersom dessa privata VPN-servrar (i olika regioner i världen) ansluter din enhet till Internet, så ser trackaren information om dessa servrar (t.ex. plats, IP-adress) varje gång du delar en torrentfil. Således kappar VPN din identitet via Torrent (P2P) nätverk.

När du ansluter till en VPN-server via programvaruklient skapar den dessutom en krypterad tunnel mellan din enhet och sig själv genom att implementera krypteringsalgoritm (t.ex. 256-bitars AES) med säkerhetsprotokoll (dvs. PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN, etc.)

När du väl har upprättat en anslutning krypterar VPN all din Torrent (P2P) -trafik och gör den ospårbar av din Internetleverantör och andra avlyssna.

Är Torrenting olagligt? Juridiska konsekvenser kring Torrent

De flesta av Torrent-användare känner inte till de juridiska problemen med BitTorrent. Det finns en mycket tunn linje av laglighet som människor ofta förbiser, vilket är "LicensSom faller under immateriell egendom.

Handlingen med P2P-fildelning är inte olaglig så länge den används för det legitima syftet. De flesta diskussioner om BitTorrent handlar om lagligheten av upphovsrättsskyddat material. Vissa länder har undantag från rättvis användning som tillåter begränsad användning av upphovsrättsmaterial utan tillstånd från copyrightägare. Sådant material inkluderar kritik, sökmotorer, kommentarer, nyhetsrapportering, stipendium och forskning.

Allt annat upphovsrättsskyddat material räknas som immateriella rättigheter för upphovsrättsägaren. Om en torrentanvändare laddar ner sådant innehåll, är han ansvarig för intrång i upphovsrätten.

BeEncrypted avskräcker upphovsrättsintrång i Torrent och uppmanar sina läsare att bara ladda ner lagliga torrentfiler.

Annan juridisk användning

Det finns olika omständigheter under vilka det är lagligt att dela upphovsrättsskyddat material.

Gratis distribution - Vissa upphovsrättsägare kan välja att tillåta gratis distribution av sin produkt under "dedikerade upphovsrättslicenser" som är tillgängligt för allmänheten. Till exempel mjukvarulicenser för Open-Source-programvara som FreeBSD.

Public Domain - Verk som är tillgängliga på allmänna domäner och som inte längre omfattas av någon upphovsrättslag kan delas lagligt. Till exempel uppdaterar Project Gutenberg regelbundet klassiska kulturpublikationer efter att deras upphovsrätt har gått ut.

Slutgiltiga tankar

Vissa människor frågar om VPN är tillräckligt för att skydda sina system? Svaret på det virtuella privata nätverket är ett av de rekommenderade säkerhetsverktygen för att skydda din identitet och Internet-trafik över webben. Du behöver andra säkerhetsverktyg, t.ex. Antivirus och Anti-Malware för att skydda ditt system. Prata om Torrent som är ifrågasatt, krypterar VPN din Torrent-trafik tillräckligt för att förhindra att inte bara hastighetsgas av din internetleverantör utan också förhindra att andra avlyssna försöker spåra dig på Internet.