VPN Over TOR | Vilket är säkrare att använda?

[ware_item id=33][/ware_item]

Det är ganska långa debatter som pågår i dessa dagar; Jag trodde att jag kanske sammanfattar det lilla. De flesta blir förvirrade över Tor-nätverkets arbetsmiljö.


Jag har precis upptäckt att folk fortsätter att söka efter saker som;

 • Tor över VPN?
 • Lök över VPN?
 • Tor + VPN vad du kan förvänta dig?
 • TOR mot VPN, vilket är bäst?

Om du har samma typ av frågor i åtanke, fortsätt läsa ...

Tor mot VPN | Vad är den största skillnaden?

Det första man ska förstå är Tor och VPN: s helt olika nätverk.

Där Tor tillhandahåller anonymitet;

 • Ingen spårning tillåten via webbläsaren
 • Säkra dina fotavtryck
 • Ge en annan identitet från sina egna servrar
 • Lager-till-lager-skydd
 • Ingen begränsning på någon webbplats

Människor blir mest förvirrade av detta när de ser en annan IP-adress och tillgång till en blockerad webbplats. Det är en av funktionerna som tillhandahålls av VPN, men det handlar inte allt om det.

Hur Tor fungerar

Det är inte en enkel sak att bli bekant med så enkelt. Tor bygger en anslutning mellan din enhet till sitt eget löknätverk. När den är ansluten kommer den att driva alla dina surfdata genom sitt eget relä- och nodsystem.

Exempel: om du träffar "facebook.com" med hjälp av Tor, kommer den att skicka den begäran men dess olika lager av noder tills den nådde önskad plats, i detta fall är Facebook-servern.

Genom att dirigera din trafiknod till nod kommer det svårt att ta reda på varifrån denna begäran kommer ifrån.

Vad är problemet med Tor?

Det finns många problem när du surfar på Tor-nätverket. Här är några exempel;

 • Patetisk användarupplevelse
 • Anslutningsbyggnad tar flera minuter att ansluta
 • Surfhastigheten minskade med 70%, vilket är riktigt frustrerande
 • INGEN datakryptering tillhandahålls
 • Din ISP kan se att du använder Tor Browser

Dessa är de väsentliga problemen med Tor-webbläsaren, om du letar efter anonymitet, använd VPN + Tor. Det är den bästa kombinationen att använda.

Låt oss nu prata om VPN (Virtual Private Network)

VPN (Virtual Private Network)

VPN är den bästa tekniken som tillhandahåller datakryptering, genom att använda en VPN kan du kryptera all internettrafik på bara en gång. Som om du använder Tor kommer det bara att ge anonymitet i din surfhistorik eller sökningar. Men VPN tillhandahåller hela krypteringsprotokollet till din enhet eller system.

Så fungerar VPN:

Det är en avancerad teknik som erbjuder kryptering. VPN gör nästan samma beteende som Tor. VPN ansluter dig först med sin egen server som du valde. När du har gått med kommer den att köra hela internet genom den tunneln.

Som Tor-processen gör VPN nästan samma sak. Det kommer att leda din internettrafik genom ett annat lager, men i fallet med VPN kommer den att krypteras med kryptering.

Exempel: Om du träffar "facebook.com" när du anslöt till VPN-tjänst kommer den att lämna in denna begäran med krypteringsprotokoll och se ut så här "% ^ HgyE ^ rH * $ 3 $" och sedan skicka till Facebook-servern. VPN tillhandahåller 256bit-kryptering som också kallas militärkryptering; ingen hittar någonsin vad som var det.

Funktioner i VPN:

VPN kommer med några av de fantastiska funktionerna om du använder en pålitlig VPN-leverantör. Annars är det en betydande risk. Många falska VPN-leverantörer är involverade i att hacka användardata.

 • 256 bitars krypteringsprotokoll
 • Avblockera den webbplats du vill ha
 • Titta på amerikanska Netflix var som helst
 • Andra streamingkanaler är också tillgängliga
 • Anonym och säker surfning
 • Ladda ner obegränsade torrenter
 • Dödsbrytare och DNS-läckeskydd ingår

Obs! Välj bara en pålitlig VPN-leverantör som faktiskt tillhandahåller den typen av saker. Bli inte involverad i gratis och falska saker.

Problem med VPN:

VPN är utan tvekan bra säkerhetsverktyg. Det kan dock fortfarande vara små problem med att använda en VPN-tjänst som:

 1. Många VPN-leverantörer påstår sig erbjuda strikt säkerhet och en till och med strikt policy för icke-loggar. De har dock avslutat med att missbruka användarnas integritet.
 2. VPN är inte tillgängliga för alla eftersom du måste betala för att prenumerera på en tjänst. Ofta är dessa betalningar höga och därför kan inte alla använda dem
 3. Vissa VPN-leverantörer erbjuder utmärkta tjänster; ha dock en skuggig loggningspolicy eftersom de kan behålla vissa delar av din information och sälja den.
 4. Inte alla VPN-leverantörer erbjuder de bästa krypteringarna. Vissa kan ge svag kryptering som återigen är dåligt för säkerheten.

Även om dessa frågor verkligen är något att ta hänsyn till, men med hjälp av en legitim VPN-tjänsten skåpbil hjälper det att övervinna dem

VPN + Tor / vad du kan förvänta dig?

Tor och VPN anses båda vara väsentliga säkerhetsverktyg. De båda kan användas för att få integritet och anonymitet online. Därför vad som händer när du kombinerar båda båda tillsammans?

Jag testade ut denna teori och precis som mina förväntningar; resultatet är verkligen stort. Detta beror på att de, när de kombinerats, kan garantera integritet och säkerhet mycket mer effektivt, eftersom VPN avbryter alla negativa effekter av TOR.

Så att du är medveten om att Tor bara skyddar dina data med ett lager dolda som faller så fett i slutnoden - varefter data fortsätter att vara oskyddade. Om du nu använder Tor med ett VPN ökar skyddsnivån när VPN: er skapar en krypterad tunnel genom vilken informationen rör sig. Därför elimineras alla chanser för snoopare, snooping på dina data.

Bortsett från det med Tor, kanske du har upplevt att hastigheterna på anslutningen blir betydligt låga. Detta kan bero på Internetleverantörerna som upptäcker användningen av Tor och börjar smala din bandbredd.

Men med en VPN kommer din ISP att vara medveten om din reaktivitet helt och hållet på grund av den krypterade tunneln. Därför kommer det inte att stryka dig. På detta sätt kommer du inte att uppleva några hastighetsproblem.

Tor över VPN- vilket är bättre?

Att välja vilket säkerhetsverktyg att välja kan vara ett svårt val att ta hänsyn till ibland. Därför har jag sammanställt en tabell som sammanfattar allt och gör att du kan välja klokt. Jag har betygsatt alla funktioner med en "ja" och "nej" kommentar

S.No Funktioner att tänka på VPN TOR
1 Surfhastighet Ja Nej
2 Kompatibilitet på olika plattformar Ja Nej
3 P2P-fildelning (Torrenting) Ja Nej
4 Anonymitet Ja Ja
5 Datakryptering Ja Nej
6 Användarvänlig Ja Nej
7 Lätt på fickpriset $ 2,6 / m Nej
8 Bypassbegränsning Ja Ja
9 Supportteam Ja Nej

Sista ord

Tor och VPN är båda bra verktyg för att få integritet och säkerhet. Men nu kan du ha en tydligare bild av vilket är ett verktyg du bör gå till. Oavsett vilket verktyg du väljer VPN eller Tor, se till att din integritet på internet förblir intakt.