Anonym surfing er nå enkelt

[ware_item id=33][/ware_item]

Sporingsaktiviteter, overvåkingspraksis fra de fleste myndigheter og stadig voksende kraftige cyberangrep som WannaCry, NotPetya Ransomware, Equifax brudd og andre, har skapt et behov for verktøy som kan unndra seg slike risikoer og gi deg privat og anonym surfing.


Det er mange verktøy der ute for anonym surfing; den viktigste bekymringen er imidlertid; fungerer de alle? Er alle disse trygge og verdt å vurdere?

Ulike sårbare faktorer som er til stede på nettet er ukjent av mange internettbrukere. Før du vurderer et sikkerhetsverktøy som holder deg sikker mot sporing på nettet, må du derfor vite hvordan dataene dine er utsatt for.

Teknikker som brukes til å spore brukere under surfing

Det er forskjellige metoder som brukes av Internett-leverandører, myndigheter, datasnoopere og til og med nettsteder for å spore surfedetaljene dine. Men de vanligste som nesten alle er utsatt for diskuteres nedenfor.

IP adresse

IP-adressen til en enhet blir alltid eksponert til den ikke er sikret av noe verktøy som VPN eller annet. Gjennom dette kan hvem som helst trekke ut informasjon fra din beliggenhet, websider du besøker og annen slik surfedata.

IP er identiteten til internettbrukere som deres internettleverandør har gitt dem. Disse tallene er forskjellige for hver enkelt person. Derfor kan personen som besøker et bestemt nettsted lett spores av Internett-leverandøren.

Nettkonto på nettet

Når du logget inn på nettsteder som Google eller Facebook, kan selskapene på disse nettstedene spore deg. Dessuten kan lignende knapp eller funksjoner som Google analytics være en sporingskilde for disse selskapene og er hinderet for anonym surfing.

Brukernes online fingeravtrykk

Online fingeravtrykk er informasjonen om brukeren når du ber om et nettsted som sendes til webserveren. Den rapporterer om nettstedet du besøker, nettleseren du får tilgang til nettstedet fra, operativsystemet ditt og til og med oppløsningen din. Selv om informasjonen din ikke nødvendigvis skiller seg fra de andre, kan den imidlertid brukes til å spore deg.

Informasjonskapsler på nettstedet

Hvert nettsted du besøker har informasjonskapsler som lagrer aktiviteten din på nettstedet, inkludert informasjonen om dine preferanser. Dette er ofte nyttig når du surfer, men det brukes også til å spore deg for målrettet annonsering og tar opp alle dataene dine som er en dominerende teknikk for å forsvinne anonym surfing.

Anonym surfing er nå enkelt

Noen av nettstedene for å informere brukere om sporingskakene sine, men mange holder det hemmelig.

4 effektive verktøy for anonym surfing

Som fortalt tidligere har hvert verktøy en annen målløsning som i andre aspekter mangler effektivitet. Likevel kunne en internettbruker velge disse anonyme søkeverktøyene i henhold til deres behov og for det; de trenger å ha en presis kunnskap om det. Her er noen teknikker som anonymitetssøkere bruker til privat surfing.

Privat nettleser

Privat surfing er når en bruker åpner et nytt eget vindu fra den tilkoblede nettleseren. Hver nettleser har et annet navn for privat surfing, for eksempel inkognitomodus på Chrome eller i privat for Internet Explorer. Disse fungerer alle på samme måte som det er, de slutter å spore nettstedene du besøker og ikke legger dem til i nettleserens historie.

Anonym surfing er nå enkelt

Når du er på anonym surfing, vil ikke kontoene dine som er logget inn fra de andre nettleservinduene, være koblet til det. Derfor sporer ikke en privat nettleser deg på nettstedene du besøker, og informasjonskapslene dine er ikke synlige mens du surfer.

Noen av de sikreste nettleserne kan imidlertid være en bedre løsning for privat surfing, ettersom de er utstyrt med mange tilleggsfunksjoner sammenlignet med en privat modus i din vanlige nettleser.

Stopp nettstedsporing

De fleste av brukerne slår på alternativet 'ikke spor' fra nettleserens innstilling. Å aktivere denne funksjonen garanterer imidlertid ikke at nettstedet ikke sporer online aktivitetene dine. En sjanse er gitt til brukerne som er villige til å holde seg anonyme gjennom en slik valgfri kontroll, for å velge deres personvern.

Dessverre er nettstedene som bryr seg om brukerens valg, svært få. Denne funksjonen hjelper ikke så mye til å gi personvern ved surfing.

Mens noen personvernutvidelser som Ghostery og personverngrevling kan blokkere sporing. Gjennom disse kunne en bruker blokkere slike trackere etter egen vilje.

VPN-løsning - et flott verktøy

VPN er den mest effektive personvernløsningen som ikke bare gir deg anonym surfing, men også krypterer dataene dine, fjerner blokkering av nettsteder og begrenset innhold, tillater torrenting og P2P-fildeling sammen med mange flere fordeler.

Datakryptering beskytter deg mot cyberangrep og datasnoopere. Bruker Internett-trafikk går gjennom VPN-serveren, og endrer dermed IP-en og krypterer internetttrafikken. Derfor er mange av VPN-brukerne med samme IP-adresse ikke sporbare gjennom IP-en.

IP-adressen til en internettbruker er et verktøy som alle online aktiviteter kan overvåkes av en ISP eller annen datasnooper. Imidlertid er IP-adresse nødvendig, ellers kan ikke en person surfe eller betjene internett. Derfor gir en VPN deg anonymitet gjennom å maskere din virkelige IP-adresse fra en falsk en.

Likevel er det ikke til hinder for sporing fullstendig. Hvis du er logget inn på en online konto, for eksempel på Google eller Facebook, kan disse selskapene følge aktivitetene dine gjennom den kontoen. Informasjonskapsler på nettstedet kan også fungere i nærvær av en VPN.

Anonym surfing er nå enkelt

Mange av VPN-tjenestene er nå tilgjengelige for internettbrukere med mer eller mindre samme funksjoner. Noen av dem er imidlertid forskjellige med hensyn til strenge loggpolicyer og effektive sikkerhetsfunksjoner. Slike VPN-tjenester inkluderer NordVPN, ExpressVPN og PureVPN som er populære blant kundene. Imidlertid bør hver person være forsiktig og årvåken når han velger en VPN-tjeneste.

TOR Nettleser

Anonym surfing er nå enkelt

I likhet med VPN, gir TOR-nettleser deg også anonym surfing, men skjuler IP-adressen din. En TOR-nettleser passerer internetttrafikken din gjennom forskjellige noder og krypterer den på hvert punkt. Dette gjør dataene dine nesten ikke sporbare for trackere.

Når du trenger personvern gjennom å skjule IP-adressen din, må du laste ned TOR-nettleseren, som er en Firefox-modifisert versjon. På grunn av visse aktiviteter kan statlige organisasjoner og nysgjerrige øyne imidlertid spore TOR-brukere. Aktivitetene som kan vikle deg mens du bruker TOR nettleser er;

  • Laster ned Torrents kan avsløre IP-adressen din til trackerne. Så unngå å laste ned torrenter når du er koblet til TOR-nettleser.
  • Bla gjennom versjoner av krypterte nettsteder kan holde trafikken kryptert, da TOR-nettleseren leveres med HTTPS overalt. Dermed kan det opprettholde datasikkerhet på nettsteder som er kryptert.
  • Nettleser-plugins som for eksempel Adobe Flash-spillere er kjent for å avsløre IP-adresse, og bruk TOR, unngå å aktivere slike plugins.
  • Dokument lastet ned via TOR skal ikke åpnes i det minste når du er online. Det kan risikere personvernet ditt fordi det kan få tilgang til internett utenfor TOR.

Hvis du følger alle disse personverntiltakene mens du bruker TOR, er det et flott verktøy og det vil gi deg anonymitet. men, TOR gjør det ikke gi deg anonymitet utenfor det.

Konklusjon

Å tenke på disse teknikkene alene kan også gi anonym surfing, men som vi har fortalt før, kan de kombineres i henhold til ditt behov for å skape den beste personvernbarrieren. Noen av disse kombinasjonene som kan vise seg å være de beste å bla gjennom privat er;

  • Bruker TOR med VPN ville sikre utmerket sikkerhet og anonymitet mens du surfer på nettet. Det vil nesten bli umulig for et nysgjerrig øye å spore din. Dessuten vil en privat nettleser legge til et sikkerhetsvern.
  • En VPN med nettleserutvidelse kan kryptere dataene dine så vel som det ville slutte å spore gjennom IP-tilsløring og målrettet datalagring.
  • TOR med privat nettleser vil gi deg ekstra personvern mens du surfer på nettet.
  • VPN med privat nettleser vil hjelpe deg å bla privat gjennom maskering av IP-adresse, deaktivere sporing av informasjonskapsler og pålogginger.

Med alle disse kombinasjonene kan du gjøre anonym surfing mye bedre enn før. Noe av brukerfeilen bør imidlertid også fjernes for å forsvinne sporingsrisikoen fullstendig. Derfor må du sørge for å bruke kryptert WiFi-tilkobling som forhindrer at trafikken snuser ut.

Så, disse verktøyene vil hjelpe deg, men hvis du vil at de skal være effektive og fungere i lang tid, så sørg for å opprettholde programvaren og enhetene dine gjennom oppdaterte versjoner.