Deaktiver WebRTC på Firefox, Chrome og Opera – 2018 Oppdatert

[ware_item id=33][/ware_item]

WebRTC er en funksjon som ble populær i 2008, og snart har de fremtredende nettleserne tatt i bruk den som en standardfunksjon for sine brukere. Imidlertid er det visse bekymringer angående personvernet som kan bli kompromittert på grunn av dette, og derfor søker brukere måter å deaktivere WebRTC.


I denne artikkelen vil du få noen enkle måter å deaktivere WebRTc med større innsikt om teknologien.

Hvordan teste om din Webrtc er aktivert eller deaktivert?

Det er mange måter å teste om Webrtc aktiverer eller deaktiverer i nettleseren, men anbefales sterkt å bruke webRTC lekkasjetestverktøy for raskt å sjekke og deaktivere WebRTC i nettleseren.

Hva er WebRTC?

Med den enkleste forklaring tilbyr WebRTC kommunikasjon i sanntid i nettleseren; derfor heter det “Web Real-Time Kommunikasjon (WebRTC)”. Det gjør det i utgangspunktet at brukeren kan tale talesamtaler, videochatter og P2P-fildeling uten noen ekstra nettleserutvidelse eller plugin.

WebRTC bruker forskjellige plugin-frie API-er som kan brukes både i stasjonære og mobile nettlesere. Denne moderne nettleserteknologien er nå blitt brukt av de fleste av de populære nettleserne. Slik forbedret ytelse var imidlertid bare mulig med eksterne plugin-moduler når WebRTC ikke var der.

Arbeid med WebRTC

WebRTC kan beskrives som en mediemotor som har Javascript på toppen av seg, slik at hver enkelt person er klar over bruken.

Anta at du peker nettleseren din til en URL og så får andre personer til å peke nettleseren sin til den nettadressen. På en magisk måte vil dere begge kunne se hverandre mens dere er i forskjellige nettlesere, og dette er bare på grunn av WebRTC.

Her vil vi fortelle deg hvordan nettlesere fungerer på en enklest mulig måte.

Å tenke på en webapplikasjon ville generere to elementer, klient og server. Klienten som er nettleser, vil koble seg til serveren og krever HTTP-forespørsler. På den annen side er serveren bundet til å levere svar. Vi har brukt en lignende teknologi som WebSockets. Det fungerer som et postkontor der nettleseren overfører en melding til serveren og derfra overføres den til den utpekte personen.

Hvis en nettleser har en WebRTC-funksjon nå, kan meldingene leveres direkte fra den ene nettleseren til den andre uten en server i mellom. Imidlertid er slik kobling utviklet etter en kort prosess med signalering som nettleserne lokaliserer hverandre gjennom. Dette er grunnen til at det blir populært som en effektiv peer-to-peer-teknologi.

Hvordan kan WebRTC være sårbart?

Selv om dette er en innovasjon for nettlesereffektiviteten, kan det også være en trussel for brukerens personvern selv om han står bak et sikkert element som VPN. Imidlertid har mange nettlesere det som standard du må deaktivere WebRTC for.

Sikkerhetsekspertene og forskerne har oppdaget den kritiske feilen i WebRTC som gjør det mulig for en nettstedseier å se den virkelige IP-adressen til brukeren. En slik mangel på personvern var i stand til å sette inn sårbarhet i bruken av Windows-operativsystemet; Ellers er brukerne av Linux og Mac OS X trygge for en slik personvernstrussel, og det er ikke nødvendig for dem å deaktivere WebRTC fra Firefox og Chrome nettleser.

Hva gjør WebRTC sårbar?

WebRTC fungerer på en måte som tillater forespørselen til STUN (Session Traversal Utilities for NAT) servere som leverer den offentlige IP-adressen eller "skjult" IP i tilfelle VPN, samt sender den lokale IP-adressen til systemet, bruker bruker.

Funnene av en forespørsel kan oppnås ved å bruke JavaScript, men er utenfor den vanlige XML / HTTP-forespørselsprosedyren, de er usynlige i utviklerkonsollen. Derfor er den eneste måten det fungerer, WebRTC-støtte i nettlesere eller JavaScript.

For å holde en slik sårbarhet borte, er den beste måten å deaktivere WebRTC i nettleserne Firefox og Chrome.

Deaktiver WebRTC-løsninger

  • Som jeg har nevnt før, er en intelligent løsning å deaktiver WebRTC som du må følge noen trinn som blir forklart nedenfor.
  • Annet enn dette kan du også bruke nettlesertillegg og utvidelser hvis du ikke kan deaktivere WebRTC av noen grunner.
  • Bruk en ekte VPN som er trygt nok til å beskytte deg mot lekkasjer fra WebRTC.

Hvordan deaktivere WebRTC i Firefox og Chrome

WebRTC anses å være en feil i en nettleser i stedet for en VPN eller nettverkssystemene dine. Derfor kan noen endringer i nettleserinnstillingen hjelpe deg med å deaktivere WebRTC, og du kan bla gjennom uten problemer og bekymringer om å bli utsatt.

Deaktiver WebRTC i Firefox

disable-WebRTC-firefox-opprinnelige

  • Gå først til URL-linjen på hjemmesiden og skriv “About: config” og trykk på enter. disable-WebRTC-firefox
  • Deretter får du en advarsel, og der må du trykke på “Jeg aksepterer risikoen”Alternativet vist nederst. disable-WebRTC-firefox-2-
  • Rett under URL-boksen er det søkeplass. Skriv inn “peerconnection.enabled"Der og dobbeltklikk på preferansens navn for å endre verdien til"falskDeaktiver WebRTC på Firefox, Chrome og Opera - 2018 Oppdatert

Endelig er du opptatt av en Firefox-nettleser som er uten at WebRTC-funksjonen er aktivert i den.

Deaktiver WebRTC i Chrome

Desktop

Du kan ikke deaktivere WebRTC i Chrome-nettleseren på skrivebordet ditt ved å endre personverninnstillingene. Derfor sitter du bare igjen med muligheten til å laste ned en Chrome-utvidelse. Hvis du er bruker av Google Chrome eller en krombasert nettleser, kan WebRTC Leak Prevent være et intelligent valg.

disable-WebRTC-krom

Mobil

Skriv inn nettadressen på Android-enheten din chrome: // flags / # disable-WebRTC på Chrome-applikasjonen. Det er et alternativ "WebRTC STUN opprinnelsesoverskrift”Fra listen dukket opp og deretter deaktivere den. Som et ekstra sikkerhetstiltak, kan du også deaktivere WebRTC maskinvarevideokoding / dekoding alternativ.

Slik kontrollerer du WebRTC-lekkasjen

Trolig vil en bruker forbli bekymret og forvirret over WebRTC-lekkasjen, selv om han har deaktivert WebRTC i nettleseren.

En enkel måte å sjekke WebRTC-lekkasje er å besøke nettstedet http://ipleak.net. Enten har du aktivert en VPN eller har deaktivert WebRTC fra nettleserinnstillinger, må du se resultatene som vist nedenfor;

Deaktiver WebRTC på Firefox, Chrome og Opera - 2018 Oppdatert

Imidlertid, hvis nettleseren din blir berørt enn du vil bli vist med resultatene som viser din virkelige IP-adresse.