Forbedre personvernet ditt med disse nettleserutvidelsene

[ware_item id=33][/ware_item]

Når du surfer på nettet kan du oppleve mye, men samtidig kan det påvirke personvernet ditt. For å forhindre slike risikoer for sikkerhet er det noen gode nettleserutvidelser, som påstår at tjenesten deres er den beste for å beskytte ditt personvern online. Men poenget er at hvordan vet man om de beste utvidelsene?


I dag skal vi utforske noen av de beste personvernene som gir nettlesere gjennom bloggen vår. Disse alle surfetilleggene er kostnadsfrie og ypperlige til å gi online-personvern.

AdBlock vs UBlock Origin   

AdBlock gjør det mulig å forhindre at sideelementer som annonser blir vist mens du surfer på nettet. Det hjelper deg med å gi deg kommandoen til å lage din surfeopplevelse som du vil. Du kan imidlertid blokkere visse annonser på noen nettsteder og skript fra den tredje personen som kan overføre dine personlige data.

Måten AdBlockers jobber på er å avbryte virksomheten til nettsteder, ettersom de er avhengige av online annonseinntekter.

AdBlock plus (ABP) brukes av noen mennesker på alle nettsteder uten unntak, men andre er de som gjør det spesifisert for bestemte nettsteder.

Forbedre personvernet ditt med disse nettleserutvidelsene

ABP er en av de mest brukte AdBlocker-utvidelsene. En av årsakene til at det er populært er det enkle arbeidet og muligheten til å blokkere popup-vinduer, rollover-annonser, bannerannonser og mye mer. Det er også et kjent malware - som er vert for et domene med makt til å stoppe tredjeparts sporing av informasjonskapsler og skript.

AdBlock-mobil er utvidelsen som gir sine brukere muligheten til å blokkere annonser på appene og nettleserne. Med AdBlock-mobil kan du redusere mobildatabruken din.

Mens ABP har møtt kritikere fra brukerne sine når de har funnet å passere bestemte bedriftsannonser som Google, Microsoft, Amazon og mange andre store selskaper som betaler dem.

UBlock Origin anses imidlertid som AdBlock-alternativet for nettlesing.

Forbedre personvernet ditt med disse nettleserutvidelsene

Ublock Origin VS AdBlock gir flere alternativer for blokkering av annonser. Gjør det personlig, gir UBlock Origin deg muligheten til å kontrollere annonsesynligheten, dvs. du kan se annonser etter eget valg og kan blokkere den du ikke ønsker.

I tillegg til dette er Ublock v. AdBlock mindre minneopptatt, slik at du får en rask nettopplevelse.

UBlock Origin er tilgjengelig av Chrome, Firefox, Safari og Microsoft Edge; ABP er tilgjengelig for Firefox, Chrome, Opera, Safari, Android og Internet Explorer.

Koble VS privatlivets grevling

Nettleserutvidelsene som gir online sikkerhet inkluderer også anti-trackere. Anti-trackere i motsetning til AdBlockers beskytter deg mot malvertisering ('ondsinnet reklame') og sporing ved å stoppe informasjonskapsler.

Frakoblingen er en av de mest populære antisporingsutvidelsene. Det er enkelt å betjene mens det beskytter deg mot skadelig programvare, sporing, malvertisering og til og med har sikker Wi-Fi- og båndbreddeoptimalisering, og lar deg kontrollere alle skript fra nettstedet fra verktøylinjemenyen.

Forbedre personvernet ditt med disse nettleserutvidelsene

Tekniske giganter som Google, Facebook, Amazon og Twitter blir også blokkert av Disconnect generelt når de gjør forsøk på å samle inn dataene dine utenfor nettstedet.

I tillegg til dette er Privacy Badger utvidelsen av Electronic Frontier Foundation kjent for sin kamp mot online sikkerhet.

Forbedre personvernet ditt med disse nettleserutvidelsene

Privacy Badger Chrome utgjør en forskjell når den bare ikke gir deg listen over informasjonskapsler eller trackere som skal blokkeres. Men funksjonen som skaper en særegen linje mellom Privacy Badger og andre, er sin egen heuristiske algoritme som finner ut nettlesingsaktiviteten din for å bestemme hva den skal blokkere, og for dette må du bruke Privacy Badger-krom oftere.

Privacy Badger er tilgjengelig for Chrome, Opera og Firefox; Koble fra er tilgjengelig for Firefox, Opera, Safari og Chrome.

Andre viktige verktøy som kan hjelpe deg

Når du gir deg sikker nettlesing, vil personvernforlengelsene ovenfor definitivt hjelpe deg å få en mye bedre nettopplevelse.

Men noen andre verktøy kan også imøtekomme deg mens du surfer.

Når du surfer vil HTTPS overalt gi deg de sikre versjonene av de foretrukne nettstedene dine ved å ta deg til SSL-nettsteder når det er mulig. For dette formålet HTTPS overalt Chrome holder deg trygg og gir deg enkel nettlesing.

På den annen side er VPN teknologien som skaper en sikker tilkobling til en ekstern server du ønsker, og får det til å virke som om forbindelsen din kommer derfra. VPN holder deg anonym og gir sikker surfing.

Hvis du vil ha sikker surfing, trenger du disse verktøyene og utvidelsene, som er noen av de tilgjengelige personvernmidlene. Men med disse bør du være klar over at det å ha slike verktøy ikke bare er nok til å sikre online-personvern, du må bruke dem.