Forskjellen mellom hacker og crackers

[ware_item id=33][/ware_item]

Det skjer så mye i online verden i dag, der vi blir kastet med så mye komplekse nyheter og informasjon at vi noen ganger ikke en gang forstår. Jada, internett bringer så mange fordeler som har gjort livene våre effektive. Det er imidlertid ikke kort av den skyggefulle siden og skyggefulle mennesker. 


Dermed kommer et utall av velmenende informasjon om risikoen for angrep på malware og hackere som streifer rundt på nettstedene. Men har du noen gang hørt om kjeks? Som ikke-teknisk kunnskapsrik tenker du sannsynligvis at kjeks er et utskiftbart ord som brukes for hackere. Det er ikke tilfelle. 

Hackere mot crackers

En hacker er en person som besitter interessen, dyktigheten og forståelsen av den interne arbeidsmåten og skjelettet til et system, datamaskin eller nettverk. I motsetning til populær myte, er hackere ikke dårlige mennesker. Hackere bruker ferdighetene sine for å finne svakheter i et system eller nettverk og finne en måte å dempe problemet. De ansettes normalt legitimt av organisasjoner som system- og nettverksrevisorer for å oppdage og anbefale løsninger på sårbarheter. 

Disse sikkerhetspersonell besitter kunnskap innen programmering, datamaskinlingo, koder og datasikkerhet. Og de utfører normalt arbeidet sitt etisk, ja, de hacker etisk! Hackere jobber for å forbedre systemene og lage forsvar i stedet for bare å penetrere de eksisterende forsvaret. På grunn av ferdighetene sine kan de forutse risikoer som systemet eller nettverkene dine blir utsatt for for å være skadelige angripere.

Crackers i den andre enden er de personene du stadig blir advart om. Disse personene jobber for å trenge gjennom organisasjonens systemer og nettverk uten autorisasjon. Dette er de skyldige som hackere jobber for å holde seg utenfor systemene og nettverkene dine. Crackers er vanligvis ondsinnet, med den hensikt å stjele informasjon eller kapre nettverk og systemer for løsepenger. 

De fungerer ved å lete etter bakdørene til systemene dine for å trenge gjennom dem på denne måten. Disse samme bakdørene er de som hackere arbeider for å identifisere og lukke før kjeks utnytter. Crackers kan også være de som slår programvarealgoritmer for å gjette på aktiveringskodene til anerkjente produsenter som Movavi. Man kan til og med si at en cracker er det ultimate plakatbarnet for nettkriminalitet.  

Så i motsetning til hackere, er hovedmålet med en cracker å trenge gjennom, stjele, løsne eller ødelegge. Disse personene er normalt motivert av økonomisk gevinst - så uansett om de får i oppdrag av en konkurrent å stjele og ødelegge data eller bare er ute etter å stjele kredittkortinformasjon, er de alltid opptatt av økonomisk gevinst. Og andre kjeks, bare utvid sine sosiopatiske tendenser til den virtuelle verdenen og bare motivert av publisitet og tilfredsstillende egoer. 

Og noen av de få kjeksene kan til og med bryte inn i systemer og nettverk, og tro at de gjør det med altruistiske formål. Et godt eksempel, kjeks som bryter inn nettverk av store selskaper hatet av folk masse av en eller annen grunn - kanskje fordi de forurenser den nærliggende innsjøen eller er involvert i barnearbeid i utlandet. Crackers bryter seg inn i disse systemene for det eneste formål å få selskapene til å betale enten ved å løse ut data eller bare ødelegge dem

Etisk synspunkt

Generelt sett kan vi si at hackere er de gode gutta, mens kjeksene er de skyldige. Hackere får normalt lovlig mandat til å bryte seg inn i nettverk med hovedhensikt å oppdage smutthull. Rapporten deres blir deretter brukt til å styrke systemets forsvar. Dette gjør hele prosessen deres etisk. Crackers i den andre enden, gjør det motsatte. De trenger inn i systemer med hovedhensikt å skade, og det er normalt en skjult agenda enten det er økonomisk gevinst eller omtale.

Forskjeller i ferdigheter

Vanligvis har hackere bredere ferdigheter sammenlignet med kjeks. Hackere er dyktige i flere datamaskinprosesser inkludert koder, språk og kan til og med designe og bygge opp sine programmer og systemer. Crackers i den andre enden har begrensede og sammensatte ferdigheter. 

Selv om de kan trenge gjennom det ene spesifikke systemet, har de normalt ikke ferdighetene til å bygge programmene sine. Likevel, selv med disse begrensede ferdighetene, blir de aldri ignorert, ettersom de har investert tiden sin på å lete etter måter å trenge gjennom og skade systemer på. 

Bunnlinjen

Hovedpoenget er at vi kan si, hackere er de grå hattene i IT-verdenen. Ja, det er svart og hvitt i denne verden. Hackere må ganske enkelt tenke og operere som kjeks for å oppdage sårbarhetene i systemer eller nettverk. Det som gjør dem gode og etiske er at de normalt har tillatelse til det. Noen gang hørt om disse annonsene fra Tesla eller Microsoft, som ber deg om å trenge gjennom systemer med nylig lanserte produkter eller programvare. Dette teller også som tillatelse for hackere. 

Og som oftest i disse situasjonene, når hackeren oppdager sårbarhetene, ligger det godt innenfor deres rett til å be om et gebyr for arbeidet. Og de blir normalt kompensert for sin tid og sitt arbeid. Crackers i den andre enden er ganske enkelt kriminelle. De vil utnytte sårbarhetene til disse nylig lanserte produktene eller programvaren til destruktive formål og personlig gevinst. 

Kjenn på forskjellene

Med den voksende frykten spredt av medier, er det derfor ingen bedre tid til å alltid utstyre deg med mer kunnskap om hva som skjer rundt. Dette hjelper deg til å ta informerte avgjørelser i stedet for å være altfor redd for massene takket være mediefreniser som blåser alt ut av proporsjoner. 

Dette er ikke for å si at du ikke bør følge opp og lytte til viktig informasjon og nyheter, men det er også viktig å også være kjent med aktuell informasjon. Følgelig er hackere og kjeks ikke det samme. Så mye som vi trenger anti-malware-programmer og programvare for å beskytte oss mot malware-angripere og skumme enkeltpersoner over hele internett, trenger vi også hackere for å bygge disse programmene.  

Tenk på det i retning av, uten hackere, ville vi ikke vite hvordan vi kan forsterke forsvar, beskytte programvare og enda bedre våre systemer og nettverk. Og ja, kjeks er innlederne, de skyldige i angrep på malware. Ransomware, phishing-e-poster, adware og alle de irriterende og dødelige programmene.