Hvordan du kan vite om telefonen din har blitt hacket 12 skilt

[ware_item id=33][/ware_item]

I dagens moderne tid er mobiltelefoner ikke mindre enn kraftige datamaskiner. De har gjort mulig alle oppgavene og innsatsen som virker umulige for noen år siden. Alle disse oppgavene ble også sett på som science fiction.


Mobiltelefonsikkerheten er viktig fordi den omslutter en betydelig mengde private og fortrolige data. Den personlige informasjonen inkluderer kontakter, tekstmeldinger, e-postkommunikasjon og også tilgang til forskjellige sosiale medie-apper.

Derfor er det avgjørende og nødvendig å beskytte telefonene våre mot hackere. Hver person bør gjøre noen øyeblikkelige handlinger hvis smarttelefonene deres er kompromittert eller har hacket.

12 skilt som viser at mobiltelefonen din er hacket:

Med tanke på viktigheten av mobiltelefonsikkerhet, vil vi i denne artikkelen diskutere 12 forskjellige tegn som indikerer at noen har kuttet telefonen din.

Videre hvordan din lille uforsiktighet kan gi hackere tilgang til telefonen din. Skiltene er som følger:

1 - Telefonen din fungerer tregere enn før:

Virusene og malware som kjører bak bakgrunnen kan påvirke ytelsen til flere apper som kjører på enheten din. Det kan også utløse nettverkstilkoblingen til tider også. Dermed er det viktig å merke seg at oppdatering av operativsystemet kan skade enheten.

Ikke mist kontrollen eller bli engstelig hvis enheten ikke fungerer bra selv etter at du har oppdatert den. Tilsvarende, hvis det interne minnet blir fullt på grunn av installasjon av gode apper, påvirkes den generelle ytelsen uten tilstedeværelse av virus eller malware.

2 - Falske meldinger:

I tilfelle vennene dine eller noen andre fra kontaktene dine klager på å motta en e-post eller tekstmelding som du ikke sendte, indikerer det at noe er feil. På samme måte, hvis du mottar mistenkelig og merkelig kommunikasjon, er det tydelig at telefonen har gått på akkord.

3 - Falske apper:

Det er tydelig at enhetsprodusenten eller tjenesteleverandøren din kan installere apper på enheten din uten ditt samtykke. Imidlertid, hvis nyhetsapper begynner å vises, kan du sjekke om de er lovlige eller ikke.

For den sikre siden, må du søke om appene på Google og sjekke vurderingene deres på forskjellige teknologiske nettsteder. Mottak i operativsystemet kan føre til at Android og iOS skadelig programvare får mer intensitet. Det vil gi dem muligheten til å unngå sikkerhetsfunksjoner som lar den rane data, ta opp og beholde samtaler og tekstmeldinger, stjele sosiale medier og nettbankøkter og skape alle slags kaos.

4 - Apper fungerer ikke ordentlig:

Hvis appene dine plutselig slutter å fungere, noe som tidligere fungerer bra, er det et tegn på at noe skadelig programvare snuser med appens funksjonalitet. Hvis et slikt problem oppstår rett etter at du har utført en oppdatering til operativsystemet, er det oppdateringen som er den virkelige synderen, da selve skadelig programvare.

5 - Økt databruk:

Hvis du observerer at databruken din virker mye mer betydelig enn du forventer, hovedsakelig hvis økningen sees snart etter en mistenkelig hendelse. Naturligvis indikerer det at skadelig programvare overfører data fra enheten din til noen andre parter.

Du kan også sjekke dataanvendelsen din per app hvis noen app viser at du bruker for mye data som den gir for funksjonaliteten. Det er også mulig at du til og med kan slette appen du installerte fra tredjeparts app store. Du kan senere installere appen fra en hvilken som helst annen pålitelig kilde. Hvis skadelig programvare har infisert enheten din enn å installere appen igjen, vil det ikke løse problemet.

6 - Spamfiltre blokkerer e-postmeldinger fra enheten din:

Hvis spamfilter plutselig blokkerer e-posten din, og du ikke kan sende e-post fra enheten din, indikerer det at e-postinnstillingene dine har endret seg. Det er en indikasjon på at en eller annen uautorisert server kontrollerer e-posten din, og at serveren lar noen andre parter lese meldingene dine.

7 - Enheten din prøver å få tilgang til ugunstige nettsteder:

Hvis du bruker din metode i et nettverk som blokkerer tilgang til alle kjente utfordrende nettsteder og systemer, vil du likevel finne ut at det forsøkte å få tilgang til slike nettsteder uten ditt samtykke. Dette viser at enheten din har infisert med noe skadelig programvare. Dessuten har all din personlige og private informasjon kompromittert.

8 - Batteriet bruker mye strøm:

Hvis telefonen varmer mye, indikerer det et problem med batteriet. Det betyr også at batteriet ikke lenger er pålitelig og spenstig nok. Det kan også føre til at batteriet ikke blir ladet på ganske lang tid.

Hvis du bruker sosiale medierapper og spiller spill regelmessig på telefonen i ganske lang tid, er enheten din åpen for angripere og hackere. Angriperne kan komme seg inn via spyware som også får batteriet til å tømme.

9 - Uvanlige forstyrrelser i tjenesten:

Hvis du har problemer med å ringe til tider selv når signalstyrkene er gode nok, eller du opplever noen rare lyder under samtalen, er noe fiskig sikkert.

Vanligvis antyder alle disse problemene noen tekniske problemer som har en kobling og bekymring for hacking, men saken er ikke alltid den samme. Så hvis du legger merke til alle slike tegn og symptomer, må du ta de nødvendige forebyggende tiltak.

10 - blåtann:

Bluetooth er en modus som gir tilgang til en hacker eller angriper uten å la berøre telefonen din. Det er en type hacking som forblir umerkelig av brukerne. Det kan til og med skade og infisere de omkringliggende enhetene hvis Bluetooth-modus er på.

Året før gjenkjente et sikkerhetsselskap '' Armis '' en ny form for angrep som er kjent som '' BlueBorne ''. Angrepet brukte gjensidig Bluetooth for å ha ulovlig og uautorisert tilgang til mobiltelefoner.

Angrepet berørte nesten 5,3 milliarder enheter. Videre tillater det angripere å få kontroll over enheter og tilgang til organisasjonsdata og nettverk. Selskapet rapporterte at halvparten av angrepene var voldelige med enheter som bare trenger Bluetooth-modus for å være aktiv. På denne måten får angriperne tilgang til enhetene sine og spre skadelig programvare.

Dermed foreslår eksperter å slå av Bluetooth når det ikke trengs. Vær også oppmerksom på tvilsomme nedlastinger og URL-lenker i e-post, tekstmeldinger, messetjenester, som Facebook eller WhatsApp som kan forårsake skade på telefonen din.

Hvis du observerer at Bluetooth er på mens du ikke gjorde det, slår du av den og kjører en skanning.

11 -Bakgrunnsstøy:

Hvis du merker bakgrunnsstøy verken under telefonsamtaler eller mens du hører på lyd, kan det signalisere at mobiltelefonen din kan ha kompromittert.

Det er en mulighet for at noen kan avbryte alle samtalene dine. Noen har også vært i stand til å komme inn på smarttelefonen din på grunn av programvare- eller maskinvarefeil som kan ha oppstått.

Det er viktig å sjekke telefonen regelmessig for å holde den oppdatert med eventuelle funksjonsfeil.

12 - Offentlig Wi-Fi:

De offentlige Wi-Fi-ene er en annen måte hackere får tilgang til din personlige og private informasjon. Hackerne gjør det ved å bruke smarttelefonens Wi-Fi-tilkobling til et offentlig hotspot.

Det er tydelig at tilkoblingen til offentlig Wi-Fi ikke er kryptert og hackere bruker ofte forskjellige teknikker og metoder for å få tilgang. Angriperne kan presentere en falsk side der du blir spurt om å oppgi dine detaljer. Det kan være ganske utfordrende å identifisere. Dermed foreslår eksperter å ikke bruke mobilbank og shopping gjennom offentlig Wi-Fi.

Angriperne kan også sette opp et falskt tilgangspunkt sammen med gratis tilgjengelighet på internett, med navnet på en pålitelig hotspot. Hvis du ser to lignende nettverkstilkoblinger, er det et tydelig tegn på at telefonen din er i faresonen. Det anbefales å ikke koble til noe slikt nettverk.

Hvis du bruker et Wi-Fi-nettverk som du ikke er klar over at det kan være påvirket av skadelig programvare. Når du begynner å bruke et Wi-Fi-nettverk, bør du overvåke grensesnittet riktig. Hvis den har en logo som er litt annerledes enn den du forventer, er det et tegn på at du kanskje bruker et feil Wi-Fi-nettverk.

Hvordan beskytte deg selv?

Å beskytte smarttelefonen din mot hackere er virkelig en viktig og viktig ting. Generelt gir vi deg noen tips som du sikkert kan beskytte smarttelefonen mot å bli hacket. De forebyggende tiltakene er som følger:

  1. Ikke åpne noen melding med en URL-kobling som ikke er tydelig. Åpne aldri meldinger med en kobling som du ikke kan se.
  2. Ikke la telefonen huske passordene dine.
  3. Når du lader telefonen din fra en ukjent datamaskin, velger du '' Bare lading '' når den viser alternativene.
  4. Deaktiver automatisk tilkobling til offentlig Wi-Fi-nettverksfunksjon. Velg dem som erstatning
  5. Legg til et passord på mobiltelefonen din.
  6. Hvis du er en Android-bruker, må du installere et pålitelig antivirusprogram.
  7. Ikke kjøp eller overfør penger online mens du bruker et offentlig Wi-Fi-nettverk.
  8. Unngå å bruke nettverk som har mistenkelige eller tvilsomme navn. Velg alltid et grensesnitt som er beskyttet med et passord, spesielt hvis du liker et sted på en kafé eller hotell.

Siste tanker:

Det er behov for tid å sikre og beskytte telefonene dine fra hackere. Selv om det er forskjellige tegn som det er klart at noen har hacket telefonen din for sikker.

Det er hvert enkelt hovedplikt å iverksette de nødvendige forebyggende tiltak for å unngå enhver usikker og uønsket situasjon.