Hvordan kan Google spore deg og hvordan forhindre Google-sporing?

[ware_item id=33][/ware_item]

Det er ikke et skjult faktum at Google vet mye om brukerinformasjon og data. Google er en uunngåelig digital enhet som darned i nesten hver eneste del av livet til en person. Enten du vil se etter noe på internett, vil se en film eller hvilken som helst video noen snakker om eller vil besøke et hvilket som helst nytt reisemål, Googles vet det veldig bra.


Når vi enormt er avhengige av Google på den måten, er det vanskelig å eliminere det fra livene våre. Imidlertid kan vi i det minste finne ut måter vi kan begrense kontrollen av fra data og informasjon.

I denne artikkelen vil du finne forskjellige taktikker som Google kan spore alle aktivitetene dine og hvordan du kan forhindre Google i å gjøre det. Ta en titt nedenfor!

  1. Google Maps-plassering:

Denne funksjonen er en av de mest spennende og anstendige funksjonene som tilbys av Google, og det er umulig å unngå. Google lagrer veldig snedig koordinater for plasseringen din når du bruker Google kartfunksjon for å søke eller for å dra hvor som helst.

Google bruker denne informasjonen på mange måter, foruten at de forbedrer tjenestene sine sender de et varslingskort hvis du er på kino eller restaurant.

For å forhindre at Google sporer aktiviteten din, kan du deaktivere alternativet for posisjonslogg. Deaktivering av dette alternativet vil ikke påvirke opplevelsen din. Imidlertid kan du miste muligheten til å se turene du har tatt på Google Maps. Deaktivering av dette alternativet vil begrense Google Maps til å få tilgang til posisjonen din.

Du kan også avbryte GPS-tillatelsen for Google Maps for å forsikre deg om at den ikke holder øye med deg uten at du blir informert.

Du kan også deaktivere nettet & Appaktivitetsalternativ, da det også lar Google dele dine posisjonsdata.

Alle disse innstillingsalternativene er til stede på ett sted. For å endre disse innstillingene, åpne Google Maps-appen, sveip fra venstre side til tegne navigasjonsskuffen. Herfra trykk på Innstillinger og hit Personlig innhold. Du kan finne alle disse alternativene under Apphistorikk og posisjonsinnstillinger.

  1. Plassering fra Android-telefoner:

Hvis du er en Android-bruker, registrerer og sporer Google kontinuerlig hver eneste bevegelse. For dette formålet trenger de ikke en gang kartfunksjon.

Hvis du vil hindre Google i å gjøre dette, må du deaktivere både nett- og appaktivitet og posisjonslogg-alternativet.

Hvis du ikke har Kart-applikasjon installert på smarttelefonen din og du vil ha tilgang til personverninnstillinger, ikke vær bekymret. Alt du trenger er å gjøre det gå til oversikten Min aktivitet. Fra venstre meny søk etter aktivitetskontroller for å få tilgang til disse innstillingene.

Hvis du vil slette spesifikk posisjonsinformasjon, gjør du det fra dashbordets hjemmeside.

  1. Databehandling fra Android-telefoner:

Android-brukers personlige og private informasjon er i høy risiko fordi Google beholder mye brukerinformasjon. Den inkluderer litt personlig informasjon som kontakter, appbruk og kalenderavtaler også.

Google vet alt om appbruken din, for hvor lenge du har brukt den, og også oppdateringene for systemet ditt.

Hvis du vil forhindre dette, bruker du innstillingen Enhetsinformasjon på siden Aktivitetskontroller. Hvis du skal slette en spesifikk oppføring, bare gå tilbake til startsiden for Min aktivitet-oversikten.

  1. Søkeforespørsler fra Google:

Når du søker på noe på Google, påvirker det betydelig algoritmer som tar sikte på å finne deg og dine preferanser. Du kan imidlertid kontrollere søkene dine fra nettstedet Min aktivitet.

Enten kan du slå av funksjonen som registrerer søkehistorikken eller fjerne en bestemt fra databasen. Men for alle tidligere forespørsler, må du slå av nett- og appaktiviteten mens det senere kan gjøres fra hjemmesiden.

  1. Se og søk på historie fra YouTube:

Google vet også hvilke ting du ser på internett ved å bruke visningen og søkehistorikken til en YouTube-konto. Det er irriterende når noen avbryter personvernet ditt. Du kan imidlertid få en slutt på det.

Alternativene for å endre innstillingene er tilgjengelig nederst på Aktivitetskontrollside. Gå til Slett kategorien Aktivitet for å slette klokkehistorikken. På samme måte kan du også bli kvitt søkehistorikken ved å bare slette søkehistorikken.

  1. Data- og nettleserhistorikk via Google Chrome:

Bortsett fra Google, spiller den hjemmeproduserte nettleseren, dvs. Google Chrome en viktig rolle i sporing av brukere. Google Chrome informerer brukerne om nettleserhistorikken og ikke bare noen spesiell tjeneste.

I tillegg til innspillingsloggen deler Chrome dataene dine, sender systeminformasjon, sideinnhold og mange flere.

Gå til. For å forhindre Chrome-logg og din aktivitet på forskjellige nettsteder Aktivitetskontrollside. Under Nett- og appaktivitet alternativ, deaktiver Inkluder Chrome-historikken alternativ.

Videre bør du fjerne merket for Hjelp til å forbedre sikker surfing og automatisk sende bruksstatistikk som finnes i Chrome-innstillingene. Hvis du vil fjerne en spesifikk oppføring i Chrome-loggene dine, bør du gå til Min aktivitet-oversikten.

  1. Stemmeopptak fra Google Assistant:

Det er viktig å merke seg at alle samtalene og spørsmålene dine med Google Assistant blir bevart for alltid. Google gjør dette for å sikre at den virtuelle assistenten lytter når den blir ringt og kan forbedre talegjenkjenningsalgoritmene. Men hvis du ikke er komfortabel med denne funksjonen, kan du deaktivere den.

Hvis du vil slette noen spesiell innspilling og kommando, må du søke på siden Min aktivitet.

Deaktivering av stemmeaktivitetsinnstillingen kan imidlertid gå på bekostning av få Google Assistant-funksjoner. Det inkluderer flere profiler på Google Hjem. Stemme- og lydaktiviteten er tilgjengelig i kategorien Aktivitetskontroller.

  1. Videoer og bilder fra Google Foto:

Alle de synkroniserte bildene dine på Google Foto er sortert for objekt- og ansiktsgjenkjenning. Imidlertid kan du ikke gjøre noe med andre hvis du forlater denne plattformen.

De fleste av Google Fotos vektlegging av funksjoner trenger algoritmer skumme bildene dine for mål som å gruppere dem etter ansikter, objekter og mange flere.

 

Nå synes jeg det er ganske tydelig hvordan Google sporer deg og fører oversikt over aktivitetene våre. Helt sikkert! Vi kan ikke slutte å bruke Google helt sikkert, men i det minste kan vi iverksette noen forebyggende tiltak for å sikre vårt personvern og online sikkerhet. Sporingsforebygging diskutert ovenfor er enkel og mindre tidkrevende, så vel som de bare påvirker google-aktiviteten.