Hvordan kan USB-enheten din utgjøre sikkerhetsrisiko for deg

[ware_item id=33][/ware_item]

En Universal Serial Bus - USB-enhet er en nyttig ekstern datalagringsenhet. Det inkluderer et flashminne som kan lagre så lite som 256 MB opptil 256 GB. Imidlertid kan denne USB-pinnen vise seg å være en stor sikkerhetsrisiko. Folk begynte å betrakte USB-enheter som en sikkerhetstrussel etter at Edward Snowden brukte den til å kopiere hemmeligheter fra US National Security Agency (NSA).


Trinn for å lindre sikkerhetsrisikoer som er stilt av en USB-enhet

I denne artikkelen fokuserer vi på de forskjellige sikkerhetsrisikoer som kan oppstå etter feilbruk eller en USB-flash-enhet.

Security-risiko-by-USB-enhet

Risikoen du står overfor inkluderer forskjellige større sikkerhetshendelser, USB-spesifikk skadelig programvare og virus. Imidlertid kan disse sikkerhetsrisikoen lindres ved å bruke god sikkerhet. Det er svært viktig for deg å ta sikkerhetstrinn for USB-minnepinnen.

  1. Mister en USB-enhet

De vanligste sikkerhetsrisikoen for USB-blitsenhetene oppstår hovedsakelig når enheten går tapt.

Imidlertid, hvis du har et passordbeskyttet eller, enda bedre, en kryptert USB-blitsenhet, kan bekymringene dine minimeres. Dessuten, hvis du har sikkerhetskopiert dataene dine et annet sted, vil du være sikker nok. Så selv om enheten din er tapt eller stjålet, vil dataene dine forbli trygge, da ingen vil kunne ødelegge krypteringen du har angitt på USB-enheten din.

For å kryptere USB-enheten din, kan du enten bruke krypteringsprogramvare eller kjøpe en enhet med en kryptert partisjon.

Anbefalt artikkel: Slik krypterer du USB-stasjonen din i Mac

Å miste en USB-enhet uten passord- og krypteringsbeskyttelse er imidlertid en helt annen sak. Avhengig av viktigheten av dataene som er lagret på USB-enheten, kan den tapte USB-enheten koste deg hele formuen. Imidlertid er det bare din CV som er lagret på USB-enheten, så du bør ikke være for bekymret, men hvis den enheten har veldig personlige dokumenter lagret, vil disse bekymringene være veldig høye.

Derfor er den enkleste måten å unngå å miste USB-enheten din å sørge for at den er lagret sikkert med deg selv. Uansett hvor du plasserer USB-enheten sikkert, bør du også sørge for at den ikke skal bli skadet av noe overdreven støt eller trykk, da det vil føre til korrupsjon eller brudd på data.

  1. Finne en USB Flash Drive

En USB-flash-enhet hvis den blir funnet unaturlig, er det nesten 50 prosent sjanse for at du setter den inn i datamaskinen. Du tenker kanskje at det er gratis ting, så hvorfor ikke bruke det til ditt eget formål. Dessverre kan denne USB-flashstasjonen også være en felle og kan lett felle deg til å laste inn noe skadelig programvare på datamaskinen din.

Security-risiko-by-USB-enhet

En ikke-teknisk kunnskapsrik ville aldri sjekke innholdet i en USB-flash-enhet, men en sikkerhetsekspert vil gjøre det. For å sjekke innholdet i en så unaturlig funnet USB-flash-enhet, bør sikre PCer med spesialisert sikkerhetsprogramvare brukes.

Ulike autorun malware kan unngås å infisere PC-en din hvis antivirusprogramvare allerede beskytter systemet ditt. Men dette er bare mulig hvis systemet ditt er oppdatert, ellers vil det fortsatt være sjanser for malware som infiserer systemet ditt.

Derfor er det bedre å la være USB-flash-enhet som du finner unaturlig. Du kan også ringe på sosiale medier for eieren av den tapte enheten. Men du skal aldri koble den til.

  1. Gi en USB-enhet til en venn

Hvis du har en USB-enhet og nettopp har kjøpt en ny, kan det hende du har andre tanker om din eldre USB. Du tenker kanskje å selge den eldre USB-enheten din eller å gi den bort. Det viktige for deg skal ikke være drømmene om å tjene lite overskudd, heller bør du tenke på datasikkerhet. Security-risiko-by-USB-enhet

Når du selger ut eller gir bort en USB-enhet, må du sørge for at hele innholdet er slettet. Dataene skal fjernes sikkert, og bare etter fullstendig validering skal de overleveres til en fremmed eller noen venn.

Videre er det flere forskjellige metoder som er tilgjengelige for å tørke av flash-baserte medier fra en USB-flash-enhet. Imidlertid vil hver lese- og skrivesyklus resultere i aldring av disken. Derfor er det best å bare tørke og kaste eldre stasjoner, da de kanskje ikke bare varer lenge nok i hendene på den nye eieren..

  1. USB-spesifikk skadelig programvare

Over har vi vurdert risikoen ved å sette en unaturlig funnet USB-enhet i datamaskinen din. Videre må du også vite om skadelig programvare som kan kjøres enkelt. Noen malware, trojanere og ormer kan også finnes automatisk. Denne malware vil oppnå et godt suksessnivå hvis datamaskinen din ikke er lastet med sikkerhetsprogramvare. Security-risiko-by-USB-enhet

Et eksempel på en slik malware er BadUSB. Denne praktisk talt uoppdagelige malware kan resultere i kapring av målrettede datamaskiner. BadUSB målretter en person gjennom en infisert USB-enhet og griper deretter kontrollen over deres personlige datamaskin eller hvor enn den infiserte USB-en er satt inn.

  1. Kjenn USB-enheten din

USB-enheten din krever et trygt og sikkert sted fra nysgjerrige øyne fra hackere og snoopere. Men det er også viktig at du kjenner deg igjen i et tilfelle, selv om det er til stede i en enorm masse forskjellige USB-enheter. Dermed er anerkjennelse av USB-enhet ekstremt viktig.

Sikkerhet og personvern er viktige bekymringer som dreier seg rundt klokken rundt en USB-enhet. Derfor er det ganske viktig at du ikke overleverer den personlige USB-enheten din i stedet for den som er ment å bli overlevert. Hvis du tilfeldigvis overleverer din personlige USB-enhet, er sjansen stor for at den kan inneholde sensitive data som kan føre til forlegenhet eller også kan koste deg formuen. Derfor bør du holde dine personlige stasjoner adskilt fra de du bruker på jobb. Videre bør du også sjekke innholdet før du overleverer USB-enheter. Security-risiko-by-USB-enhet

Hvis USB-en din er akkurat som en vanlig, er sjansen stor for at du kanskje ikke kan skille dem fra hverandre. Ved å gi et spesielt prangende eller prangende design som Lego eller tre osv., Kan du imidlertid gjenkjenne USB-enheten din. Du kan også bruke noen klistremerker på enheten din, men du bør fortsatt vurdere å plassere USB-enheten på et sikkert sted.

Konklusjon

USB-enheter sendes rundt som silisium-visittkort, for det meste av databrukere. Siden vi er kjent med USB-er som inneholder malware-infeksjoner, er vi avhengig av omformatering i tillegg til antivirus-skanninger. På denne måten kan vi sikre at USB-stasjonene våre ikke forårsaker den neste digitale epidemien. Sikkerhetsrisikoen knyttet til USB-enheter går imidlertid dypere enn fantasien vår. Derfor, ved å ta i bruk ovennevnte gode rutiner, kan du sikkert beskytte deg mot sikkerhetsrisikoen som USB-enheten din utgjør for deg.