Hvordan kryptere telefonen din? (Veiledning for kryptert telefon)

[ware_item id=33][/ware_item]

Kryptering er en metode for å beskytte dataene som er lagret på en hvilken som helst av enheten din, en bærbar PC, en PC, en smarttelefon eller annen gadget du bruker til å lagre dataene dine. Ordet Kryptering kan virke litt teknisk, men det betyr ganske enkelt passordbeskyttelse av alle sensitive og fortrolige data som du ikke ønsker å utsette. I etterforskningssaken om en skyteepisode som utløser en kamp mellom Apple og FBI som forbedret og løftet behovet for kryptering, kan du ha en annen mening om saken, men du kan ikke benekte viktigheten av å holde dataene sikre med en personlig kryptering nøkkel som sparer den fra all hacking, spamming av datatyveriforsøk, og selv om den krypterte telefonen din er stjålet eller faller i gale hender, trenger du kanskje ikke å bekymre deg for dataene dine som er lagret på smarttelefonen din, og som kan inkludere din personlige informasjon, e-postkontoer som kan ha økonomiske og kontoutskrifter, dine kredittkortdetaljer, din private samtale, bilder, videoer, kontakter osv., og det ville være et mareritt for deg hvis det blir utnyttet av en cyberkriminell som hacker, spammer eller annen snooper. Så å beskytte dataene dine med kryptering er den beste og smarte ideen å bli kvitt alle slike problemer, og du bør virkelig tenke på kryptert telefon.


Hva er kryptert telefon?

Kryptering lagrer telefonens data i en kodet og uleselig tilsynelatende kryptert form. Når du slår på telefonen, må du oppgi PIN-koden eller det beskyttede passordet, som er det samme som telefonens låseskjerm-PIN-kode eller passord. Når du har angitt den krypteringsnøkkelen, bruker telefonen din PIN-koden eller passordet ditt for å dekryptere dataene dine. det forståelig.

Typer telefonkryptering

Det er tre hovedtyper av kryptering;

  1. Kryptering for data i bevegelse
  2. End-to-end-kryptering
  3. Kryptering for data i ro

De to første krypteringstypene - "Kryptering for data i bevegelse" og "ende-til-ende-kryptering" er for utgående og mottakende meldinger på din krypterte telefon og mål å forhindre at uautoriserte personer leser kommunikasjonen på enheten din. Den tredje typen kryptering - Kryptering for data i ro, er for lagrede data i enhetsminnet.

Hvorfor skal jeg kryptere telefonen min?

Millioner av mennesker over hele verden bruker smarttelefoner i disse dager og lagrer personlig informasjon på telefonen deres fra deres personlige data til dine private chats, bilder og videoer, og forestill deg når tusenvis av telefoner ble stjålet hvert år, og hvis telefonen din er en av dem som faller i feil hender som kan få tilgang til alle dine personlige data og sensitiv informasjon, høres det ikke skummelt ut? Her er noen grunner til at du må bruke kryptert telefon.

Forbedre datasikkerhet

Kryptering av telefonen sikrer sikkerheten til telefonens data som selv i gale hender ikke kan utnyttes og distribueres. Du kan lagre uansett informasjon og data du vil ha på den krypterte telefonen uten bekymring. Å kryptere telefondataene dine kan høres vanskelig og teknisk ut, men det er så enkelt som å beholde en passordskryptering for filen, mappen eller en hel enhet. Etter kryptering blir dataene dine konvertert til en kodet, kryptert og en uleselig form beskyttet med en krypteringsnøkkel som er brukes til å dekryptere dataene slik at de bare får tilgang til personen som kjenner riktig krypteringsnøkkel, ellers er alle telefondataene dine trygge og trygge.

Datasikkerhet, selv om telefonen din er solgt

Når du bestemmer deg for å bytte den gamle telefonen ved å selge den og deretter skaffe en ny telefon for deg selv, har du noen gang tenkt på dataene som er lagret i telefonminnet og harddisken som kan hentes selv etter sletting av alle dataene? Mange ignorerer dette faktum at mens de gir fra seg mobilen etter å ha brukt den i lang tid, kan det føre til at deres personlige opplysninger og data får tilgang til og utnyttes, når de brukes av noen annen person, og hvis denne personens intensjon ikke stemmer, kan det absolutt ikke være i din favør. Så det beste du kan gjøre er å kryptere telefonens data og aldri være bekymret for dine personlige ting på en kryptert telefon.

Hva på telefonen din kan krypteres?

Normalt kan alt på den krypterte telefonen som bruker en internettforbindelse for å bli kryptert, så hva med tekstmeldingene og samtalen? å kryptere dem er ikke en enkel oppgave, men det er fremdeles noen apper som Silent Phone eller Signal, som ruter taleanrop via Internett ved hjelp av VoIP, og enda flere apper, for eksempel iMessages, som gjør tekstmeldinger til Internett-baserte direktemeldinger hvis personen i den andre enden bruker også den samme appen for tekstmeldinger. E-postmeldinger på telefonene har en ulempe, alt i meldingsinnhold til vedlegg kan krypteres, men avsenderens og mottakeradressene er fremdeles synlige for alle til tross for kryptert e-post. Imidlertid kan e-postlogger krypteres på telefonen din.

Slik krypterer du en telefon?

Generelt er det to store og mest populære smarttelefon-operativsystemer som brukes av millioner av brukere over hele verden Android og iOS (iPhone / iPad), og nedenfor vil vi diskutere hvordan du kan implementere krypteringen i begge ved hjelp av de innebygde funksjonene og den senere i artikkelen vil vi diskutere noen tredjepartsapper som brukes til telefonkryptering.

Kryptering i Android-enheter

De fleste av Googles Android-telefoner og enheter er ikke kryptert som standard, og brukere gidder aldri å endre standardinnstillingen vanligvis, hvis du leser denne artikkelen og eier en Android-telefon, må du være nysgjerrig på hvordan du kan kryptere Android-telefon ved å bruke noen innebygde- i funksjoner på Android-telefoner er brønnkryptering vanskeligere i Android-telefoner enn i iOS. Noen nye Android-telefonmodeller som Googles Nexus-telefoner og nettbrett leveres med kryptering som standard. Nye Android-enheter som leveres med Android 6.0 Marshmallow, for eksempel Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, er også kryptert, og alt du trenger å gjøre er å stille inn en sikkerhetskode og krypteringskode for å aktivere den, og deretter hver gang du låser opp den krypterte telefonen ber deg om den forhåndsinnstilte krypteringsnøkkelen, og deretter kan du få tilgang til den krypterte telefonen ved å skrive inn riktig tast. Følg disse enkle trinnene for å konfigurere krypteringsnøkkel i Android-telefoner;
1. Gå til innstillinger på mobiltelefonen din, og velg deretter Sikkerhet / låseskjerm og sikkerhet.
2. Gå deretter til andre sikkerhetsinnstillinger og klikk på Krypter telefon.
3. Nå blir du bedt om å angi et passord, krypteringsnøkkel etc. bestemmer en kompleks kombinasjon vanskelig å gjette av alle som kjenner deg og klikke på Bruk.
4. Husk å oppbevare krypteringsnøkkelen eller passordet ditt sikkert og lagre det et sted du aldri kan miste det ellers blir du låst utenfor telefonen.

hvordan du kan kryptere telefonen
Kryptering i iOS

Apple introduserte enhetskrypteringsfunksjonen i iOS 8 i 2014, som var enkel å sette opp og krever minimum firesifret kode for å stille, og hver gang du låser opp telefonen din ved å legge til koden og enheten enkelt dekrypteres, anbefales det å beholde et komplekst sett med tall som passord for å holde iPhone-krypteringsnivået høyt. Følg disse enkle trinnene for å sette opp krypteringsnøkkel i iOS 8 og utover;
1. Gå til innstillinger på din iPhone og velg deretter Trykk på ID & -passord (eller passord for eldre enheter uten fingeravtrykssensor).
2. Klikk nå på Slå passkoden på og angi et sterkt passord eller passord.
3. Du har nå en sikker og kryptert iOS-enhet, og bare en person som kjenner passordet ditt, kan få tilgang til enheten din og dekryptere dataene som er lagret på enheten.

kryptert telefon
Mobildatakryptering ved hjelp av en VPN

Når du bruker internett på mobilenheten din, overvåkes alle nettaktivitetene dine av ISP, NSA og andre statlige sikkerhets- og overvåkningsorganer. Etter avsløringene fra Edward Snowden kan ingen på jorden benekte disse fakta. Imidlertid kan du bli kvitt denne irritasjonen og snooping av inntrengere med en VPN for din Android eller iOS (iPhone / iPad). Et virtuelt privat nettverk er et verktøy som gir deg en privat og kryptert tunnel mellom enheten og VPN-serveren og overfører alle dataene du sender eller mottar gjennom denne sikre krypterte tunnelen bort fra alle nysgjerrige og spionerende øyne, med high-end krypteringsnivå for AES-128-bit-kryptering og AES-256-bit-kryptering. Dette krypteringsnivået levert av en VPN er en omfattende type sikkerhet og personvern, fordi på grunn av dette gjør alt du gjør på internett surfing, surfing, nedlasting, chatting, streaming, torrenting, opplasting osv. Alle aktivitetene er borte fra inntrengerne og cyberkriminelle som gjør dataene dine absolutt sikre.

hvordan du krypterer en telefon
Topp krypteringsapper for Android & iOS

Det er mange tredjeparts krypteringsapper som kan lastes ned på iOS- eller Android-telefonen din som krypterer alle dine data, tekstmeldinger, samtaler ved å konvertere og dirigere dem gjennom et kryptert skjema via internett. Nedenfor er listen over de beste appene for iOS- og Android-telefoner som gir kryptering for tekster, meldinger, chatter, samtale osv.

1. Signal:

Den gratis iOS- og Android-appen gir deg absolutt krypterte taleanrop. Signal bruker telefonnummeret ditt, trenger ikke passord, dets kontaktoppdagelse for å umiddelbart vise hvilke av kontaktene dine som bruker signal og krypterer kommunikasjonen automatisk. Under panseret bruker den ZRTP, en godt testet protokoll for sikker stemmekommunikasjon. Det beskytter ganske enkelt dine private samtalsamtaler og forhindrer NSA og andre regjeringssnuskere å infiltrere taleanropene dine.

2. Silent Telefon:

Hvis du eier en virksomhet, eller hvis du er en person som er bekymret for hans / hennes personvern og sikkerhet, kan denne appen løse problemet. Deres Silent Phone-programvare er tilgjengelig på Android og iOS og lar brukerne ringe og tekst med fullstendig privatliv.

3.Telegram:

Det er også en flott krypteringsapp for å sikre samtaler med andre Telegram-brukere. Det beste av alt er at Telegram er en plattformsapplikasjon som ikke bare er tilgjengelig på iOS og Android, men på klienter for Mac og PC.

4.Tekst Sikker:

Denne appen er utviklet av Open Whisper Systems som anbefalt av Snowden selv i en av artiklene hans. Text Secure muliggjør sikre og krypterte taleanrop og tekster. Det er tilgjengelig for Android og iOS.

Konklusjon

I denne verdenen hvor vi er så mye avhengig av mobiltelefonene våre for alt vi gjør fra å oppbevare økonomisk informasjon til lagring av private samtaler og private data (bilder, videoer osv.) Er kryptering en ting som ikke kan ignoreres hvis du ikke vil at dine private og sensitive data skal være i dårlige hender. Det gir oss en følelse av sikkerhet og lettelse, selv om telefonen vår er stjålet eller solgt, dataene er i en form som er uleselig av alle som ikke kjenner krypteringspassordet. En kraftig metode for å forbedre sikkerheten din for å unngå datatyveriforsøk.