Hvordan stoppe noen fra å spionere på mobiltelefonen min

[ware_item id=33][/ware_item]

Spyware i en mobiltelefon har blitt et vanlig problem i disse dager. Men å tenke på det for mye eller være opptatt av hvert eneste tegn på at telefonen er trykket, kan gjøre deg paranoid.


Noen av spionprogrammene er eksternt installert på telefonen din, men de er vanligvis svindel og fungerer ikke som annonsert.

Men for de vanlige spionappene må hackeren ha fysisk tilgang til telefonen din. Derfor er den viktigste forholdsregelen å holde telefonen din med deg selv eller på et trygt sted.

Dessverre er det vanligst at brukeren laster ned spionappen på telefonen sin utilsiktet. Spyware-apper kan være ekstremt farlige, da deres tilgang kan være tekstmeldinger, samtaler, e-postmeldinger, samtalehistorikk og plassering på enheten din.

Så du bør oppdage spion-app på telefonen så tidlig som mulig og følge tiltak for å fjerne spionprogramvaren.

Tegn på at telefonen din er fanget

Noen ganger er disse spioneringsappene smartere, og du kan ikke bedømme endringene på telefonen din. Imidlertid er det i de fleste tilfeller noen synlige og sannsynlige tegn etter en spyware-injeksjon.

Det er noen tegn som kan være et signal om spion-app, men det er andre systematiske problemer som også kan forårsake disse problemene.

1- Rask batteridrenering

Hvis du er vitne til uregelmessige batteridreneringsmønstre, kan det skyldes en spion-app. Slike apper er kjent for å øke batteribruken kraftig.

Du kan oppdage dette problemet og dens årsak bedre.

Batteriets ytelse går ned med årene som går, eller bruksmønstrene dine kan også være årsaken til raskt batteriforbruk. Noen mobilapper fungerer fortsatt i bakgrunnen, selv når du ikke bruker dem.

Annet enn dette har en spyware som kjører i bakgrunnen av telefonen din en tendens til å forbruke mer batteri.

2- Usikker telefonavstenging og start på nytt

Det er veldig generelt at telefonen slås av eller starter på nytt når du gjør det. Men med en malware som kjører på mobilen din, kan det plutselig slås av eller på.

Du kan forstå dette med eksemplet på en PC-programvareinstallasjon.

Noen ganger, når en installasjon er fullført, starter PCen på nytt automatisk uten kommando eller autorisasjon. Det samme kan være tilfelle med skadelig programvare; her er du imidlertid ikke klar over den kjørende spionappen.

Man kan også merke at mobilskjermen lyser som om den er i bruk. Hvis du ser det en gang så er det sannsynligvis ikke noe alarmerende, men hvis det skjer ganske ofte, bør du ta det en gang til.

3- Batteriet er for varmt uten tung funksjon

Det er vanlig å føle seg varm i mobilen mens du bruker den, men når den ikke er i bruk, kan dette være et signal om at spyware fungerer.

Selv med lett funksjon som bruk av WhatsApp eller Facebook gir det en liten endring i batteritemperaturen. Imidlertid, hvis det blir for varmt uten noen som helst grunn som lading, lange taleanrop eller langvarig filmavspilling, kan det skyldes ukjent behandlingsprogramvare.

4- Bakgrunnslyder mens du ringer

Hørt noen rare surr eller støy mens du var på vakt? Hvis ja, så husk historien som er det fra starten eller bare er plutselig.

Som nevnt før, er spyware-appene også i stand til å lytte og spille inn taleanropet ditt, noe som sannsynligvis kan forårsake usikre lyder.

Signalproblemer er også årsaken til uklare eller lagt stemmer, men du kan bekrefte det gjennom en testanrop fra en annen mobil. Eller, hvis problemet fortsetter lenge eller blir regelmessig, er det bedre å være årvåken.

5- Merkelige meldinger

Salgsfremmende tilbud, merkevarepublisitet eller salgstilbud på tekstmelding kan være en indikasjon på sporing, men det er ikke advarsel om spionvare.

Men hvis en melding leses slik; # Våt $ ssaw244 *& hva betyr det?

Rare tekstmeldinger (vanligvis med symboler og tall) som er uleselige og virker gibberish kan være et spionvareverktøy. Som et resultat kan denne enkle SMS-en starte GPS-sporing, aktivere mikrofon, slå på kameraet eller kunne starte av andre påtrengende prosesser.

6- Enorm databruk

De fleste har ikke spor etter databruk før grensen er nådd eller de får en regning. Hvis databruken din plutselig kommer over det vanlige bruksmønsteret og du ikke har utført noen slik aktivitet, kan det være spionprogramvare som sender logger til og fra telefonen din.

Slik type skadelig programvare pleier å rette telefonen din til de uuthentiske nettstedene når dataene dine eller Wi-Fi-tilkoblingen er på.

Generelt er det vanskelig å oppdage endringen, men du kan oppdage den mistenkelige aktiviteten ved å slå av all data ved hjelp av apper i noen tid..

Noen av dere har kanskje lagt merke til disse problemene, men de er ikke den fullstendige indikasjonen på spyware-app. Imidlertid er det virkelig trygt å ta forholdsregler før du faller i ekstrem fare.

Måter å fjerne spionvare (Android og iPhone)

Android-telefonene er mer utsatt for spionvareangrepet sammenlignet med iPhone. Derfor er det mer sannsynlig at Android-brukere har et spørsmål, hvordan jeg kan stoppe noen fra å spionere på mobiltelefonen min.

Hvis du har sett vanlige tegn på spyware-app, er det bedre å følge disse måtene å fjerne spionapp fra telefonen din.

1-     Gjenopprett fabrikkinnstillingene

Dette er den enkleste metoden for å kvitte seg med spionprogramvare.

Å gjenopprette fabrikkinnstillingene kan være ubehagelig for de fleste av mobile eiere, da det fjerner all data og lagrede filer. Imidlertid er det langt bedre enn å gi dine personlige data til en ondsinnet enhet.

For Android

For å utføre en tilbakestilling fra fabrikken, må du åpne telefonens innstillinger> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling> Tilbakestill fabrikkdata> Tilbakestill telefonen. Velg deretter slett alt og skriv inn passordet ditt hvis det er noe.

For iPhone

Gå til iPhone-en din innstillinger> Generell> Nullstille> Slett alt innhold og innstillinger. Skriv inn passordet ditt for å bekrefte prosessen.

2-     Fjern appen manuelt

En annen måte å fjerne appen er å slette den manuelt.

Denne måten er litt vanskelig, siden du må gjenkjenne den ondsinnede appen før du går i fjerningsprosessen. Du må også huske på at det kan være flere apper som jobber sammen for å utgjøre et enkelt verktøy. Derfor bør du slette alle appene.

  • Gå til Android-en innstillinger app og klikk Apps.
  • Nå, bla nedover og finn spyware-appen / -appene.
  • Klikk på appen og trykk Avinstaller.

3-     Oppdater operativsystemet

Denne metoden er lite effektiv for å fjerne spionappen sammenlignet med de to ovenfor. Imidlertid gir uvitenheten om OS-oppdateringen også malware, en enkel tilgang til telefonen.

Hvis mobilselskapet ditt nylig har lansert en oppdatering, er det mest sannsynlig at de har løst opp sikkerhetssløyfene.

Hvis du har forankret din Android-telefon, blir den også fjernet med OS-oppdateringen. Fordi Android-rooting lar de ukjente og fremmed appene lastes ned, kan de ondsinnede appene også administrere en enkel måte å telefonen din på.

For iPhone

Å oppdatere iPhone med siste iOS-oppdatering er virkelig effektivt for å fjerne sporingsprogrammene. Dessuten vil det fjerne jailbreak hvis det blir brukt på iPhone-en din.

For å oppdatere iOS, gå til innstillinger> Generell> Programvare oppdatering.

Skadelig programvare kan aldri installeres på iPhone før den ikke er jailbroken. De fleste jailbreak iPhone selv slik at de kan installere apper fra andre kilder sammen med App Store.

På den annen side kan alle andre også gjøre det på din iPhone med fysisk tilgang.

4-     Installere en sikkerhetsapp

Det er mange anti-spyware-programvare som holder øye med ondsinnet og mistenkelig aktivitet på telefonen.

Disse appene varsler deg også om ny programvare eller program er installert på mobiltelefonen din. Gjennom slike metoder kan du enkelt oppdage en rettet installasjon.

Sikkerhetsapper gir en funksjon ved skanning for å finne ut den uredelige programvaren som allerede finnes på telefonen din og tidligere ble installert uten ditt samtykke.

Langs disse generelle funksjonene er det noen kjennetegn som varierer fra app til app. Avast er for eksempel et populært navn på antivirus og antispionvare.

Bedre forbli årvåken og forsiktig

Sammen med alle de omtalte forsiktighetsreglene, er det virkelig nødvendig å ha et sterkt passord på mobiltelefonene dine. Forsøk også å holde telefonen langs eller på et trygt sted.

Det er også forhåndsspionvare, men de fleste av dem er detekterbare når som helst du kan spore og fjerne dem. Imidlertid kan du utstyre forsvaret før et slikt skilt, slik at det kan være minst mulig sjanse for at telefonen din blir angrepet av et spionprogramvare.