Slik holder du deg anonym på Android eller iPhone

[ware_item id=33][/ware_item]

I disse dager er det enkelt for din online aktivitet å bli sporet. Å surfe på nettet er ikke bare for kriminelle som ønsker å skjule søkene og andre data. Andre mennesker vil kanskje surfe på nettet anonymt for å redusere målrettede annonser, få tilgang til nettsteder som ikke er tilgjengelige i landet deres, og til og med redusere risikoen for identitetstyveri. Følg disse tipsene for å sikre ditt personvern på Internett når du surfer på Android-enheten din eller iPhone.


Skjul IP-adressen din

Det første trinnet i å forbli anonym online er å skjule IP-adressen din. IP-adressen din er som en hjemmeadresse. Det er et nummer for enheten din som forteller nettsteder hvor du skal sende dataene dine, slik at de riktige websidene eller filene kommer frem til riktig telefon eller nettbrett. IP-adressen din inneholder informasjon om din geografiske beliggenhet. Sosiale nettverkssider og søkemotorer kan bruke IP-adressen din til å spore din online aktivitet for å målrette annonser mot kontoene dine.

Når det er sagt, er det mange måter å skjule IP-adressen din fra nettsteder du besøker. Noen av de mer vanlige måtene inkluderer:

Bruk en VPN for å kryptere dataene dine

Et VPN, eller et virtuelt privat nettverk, er en tjeneste der du kobler deg til leverandørens servere før du sender og mottar data online. Den maskerer IP-adressen din fordi alle dataene som sendes fra den serveren bruker en av leverandørens IP-adresser i stedet for din. Som en ekstra sikkerhetsbonus krypterer de beste VPN-leverandørene for Android og iPhone dataene dine. VPN-er blir mye brukt av forretningsfolk for å øke online sikkerhet og redusere risikoen for at dataene deres faller i gale hender. Det er også bra for å forbedre sikkerheten når du kobler deg til offentlige nettverk ved å minimere risikoen for å bli hacket. Det er enkelt å komme i gang med en VPN.

 1. Finn en pålitelig VPN-tjenesteleverandør.
 2. Registrer deg i henhold til leverandørens instruksjoner.
 3. Last ned leverandørens mobilapp og konfigurer innstillingene dine.
 4. Begynn å bla anonymt fra telefonen din.

Bruk en proxy-server

En proxy-server ligner en VPN, men den er mer begrenset. Når det er sagt, det er gratis og fungerer bra for engangsbruk ved å endre IP-adressen din. Slik bruker du det:

 1. Søk på proxy-servere online. Det er mange gratis alternativer, så de er ikke vanskelig å finne.
 2. Konfigurer nettleserinnstillingene dine for å koble til proxy-serveren.
 3. Begynn din anonyme nettleserøkt.

Merk: Fullmakter fungerer bare med nettleseren du har konfigurert den for, så den vil ikke fungere med andre apper på telefonen din. Vær nøye med å legge inn sensitive data når du bruker en proxy.

Bruk Tor-nettleseren

Tor er et nettverk av proxy-servere som spretter dataene dine mellom serverne for å øke anonymiteten online. Du kan til og med kjøre Tor gjennom VPN for å legge til et ekstra lag med beskyttelse.

 1. Besøk torproject.org eller finn appen i Android- eller iOS-butikken din.
 2. Last ned og installer Tor-nettleseren.
 3. Åpne mappen som heter Tor Browser.
 4. Følg instruksjonene for å enten koble deg direkte til Tor-nettverket eller konfigurere innstillingene dine.
 5. Start nettleseren og begynn å surfe anonymt. Vær oppmerksom på at Tor ikke kobler til andre apper på enheten din.

Å skjule IP-adressen din betyr at selskaper ikke kan spore deg. Det får det også til å se ut som om Internett-trafikken din kommer fra et annet sted. Dette kan være nyttig hvis du prøver å få tilgang til et nettsted som ikke er tilgjengelig i landet ditt.

Bruk en personvernorientert søkemotor

Hvis du er bekymret for selskaper som sporer dataene dine, er det best å holde seg unna de større søkemotorene som Google og Bing. De sporer all søkehistorikken din for å levere mer målrettede søkeresultater. Det er en av grunnene til at det er en god ide å skjule IP-adressen din fordi de sporer aktiviteten din ved å knytte den til IP-adressen din.

Andre mindre kjente søkemotorer sporer ikke dataene dine, så du kan bla uten å føle at noen spionerer på deg. StartPage og DuckDuckGo er bare noen av disse søkemotorene som ikke vil spore deg online. Bare besøk søkemotoren du liker, og begynn å bla gjennom!

Send anonyme e-poster

Nettlesing er ikke nødvendigvis det eneste området på Internett der du ønsker å være anonym. Å gjøre e-posten din anonym kan hjelpe deg med å unngå spam og aktivitetssporing. Du kan alltid registrere deg for nye e-postadresser for å registrere deg for nettsteder. Forsikre deg om at du ikke inkluderer noen personlig informasjon på den kontoen. Du vil bruke et VPN når du setter opp nye kontoer, slik at de ikke er knyttet til IP-adressen din.

Alternativt kan du bruke tjenester som ProtonMail som skjuler e-postinformasjonen din fra søk og fungerer gjennom Tor-nettverket. Ikke bare det, men det krypterer e-postdataene dine også. Den inneholdt også tofaktorautentisering og ber ikke om personlig informasjon når du registrerer deg, noe som gir e-postene enda mer sikkerhet.

Vær forsiktig med tredjeparts programvare

En ting du må huske på å holde deg anonym med Android-enheten din eller iPhone, er at hver app får tilgang til informasjonen din på en annen måte. Selv om du kan konfigurere nettleseren din til å være anonym, kan det hende at andre apper kan få tilgang til og spore din personlige informasjon. Selv om nettleseren din er anonym, kan tredjeparts nettleser-plugins lagre personlig informasjon.

En VPN bør jobbe med andre apper, men uansett er det viktig å fortsette med forsiktighet og unngå å legge inn personlig informasjon hvis du ønsker å være anonym online.

Å være anonym online er ikke umulig å gjøre hvis du er bekymret for online sikkerhet. Når det er sagt, er ingen enkelt løsning idiotsikker, så det er best å bruke disse typer sikkerhetstiltak sammen for å få mest mulig sikkerhet.

Dette er den beste fremgangsmåten for å beskytte identiteten din. Du kan finne flere nyttige ressurser for å sikre din anonymitet på nettet.