Slik sikrer du personvern på Android

[ware_item id=33][/ware_item]

Slik sikrer du personvern på AndroidAndroid :: Gadget Hacks


I løpet av de siste årene har introduksjonen av smarttelefoner gjort dem til en integrert del av livene våre. Det er så mye som er personlig at vi går gjennom eller til og med lagrer i smarttelefonene våre. Dermed med dette kommer dette spørsmålet om personvern. Smarttelefoner som Android-telefoner kan noen ganger virkelig sette personvernet ditt i fare.

Denne bekymringen starter ikke langveisfra. De samme utviklerne av Android-operativsystemet ditt kan faktisk være gjerningsmennene. Google er også populært som et verktøy for datainnsamling. Og gjennom Android-operativsystemet ditt, kan flere detaljer, for eksempel hvor ofte besøkte nettsteder, og e-post, enkelt spores av Googles tjenester.

Dette bør imidlertid ikke være en truende bekymring for deg. Så mye som Google kan invadere personvern og samle inn data og trender, er det også en måte å omgå og unngå konsistensen i denne forekomsten. Det viktigste av all praksis som sikrer at du er trygg, er å alltid slå av alt - nesten hver app på telefonen.

Beskyttelse av smarttelefonen

Det er sårbarheter rundt oss. Smarttelefonen din har alltid risiko for invasjon, så vel som trusler om skadelig programvare til enhver tid. Å unngå å koble Android-telefonen din til ukjent offentlig WiFi er en vei å gå. I likhet med en offentlig WiFi-forbindelse er Bluetooth og datamaskiner også utmerkede verter av skadelig programvare. La derfor ikke Bluetooth være aktivert og unngå så mye du kan for å koble telefonen til en datamaskin.  

Hvis du ikke bruker en tjeneste eller app på telefonen din, er den sikre innsatsen å la den være slått av. En undervurdert idé som det kan være å få skadelig beskyttelse for Android-telefonen er også viktig. Det er mange eksisterende guider tilgjengelig på nettet for hvordan du fjerner skadelig programvare. Selv om du kan følge guider for å fjerne android malware beskyttelse mot skadelig innhold er must i utgangspunktet.

Begrens din virtuelle interaksjon med Google

Som eier av en smarttelefon er du alltid sårbar for Googles datainnsamlingsaktiviteter. Du kan imidlertid begrense dette samspillet. Så mye som Google konstaterer sitt engasjement for personvern er dette ikke tilfelle. Og du kan unngå denne inntrengingen. Bare følg disse upopulære (av en grunn) trinnene ved å tilpasse din "aktivitetskontroll" i innstillingene. I tillegg begrenser bruken av telefonen uten å logge på Google-kontoen din inntredenen av personvern så mye som det begrenser aktivitetene dine på telefonen din også.

Sett en pin og skjul dataene dine

Sett alltid opp et personlig identifikasjonsnummer (PIN) på telefonen. Dette forhindrer inntrenging fra noen selv i tilfelle du mister telefonen eller den blir stjålet. Valget av en stift over ansiktsgjenkjenning eller biometrisk fingeravtrykk, gir en mer tradisjonell og "tryggere" rute for å beskytte dataene dine, selv fra Google. Å kryptere telefonen tar sikkerheten til et helt nytt nivå. 

Bare husk pinnen din, for hvis du ikke gjør det, risikerer du å miste alle dataene dine. Du kan også skjule varslene dine for å beskytte deg selv. Du vet aldri i hvilke hender enheten din kan falle. Dermed går det å skjule varslene dine langt å holde dataene som varsler, kontakter og meldinger skjult. Bare gå til lyd- og varslingsinnstillingene for å slå av varslinger.

Konsekvent programvareoppdatering

Konsekvent programvareoppdatering av din Android-smarttelefon er spesielt viktig for å holde sikkerheten til telefonen din oppdatert. Så mye som produsenter og utviklere jobber for å forbedre sikkerheten til dine mobile enheter, så gjør hackere for å finne smartere måter å invadere og spre malware.

Dermed hjelper oppdatering av telefonen deg med å holde deg oppdatert med mer avanserte gimmicks og triks for å invadere enhetene dine eller infisere dem med skadelig programvare. Gå til "innstillinger", deretter "om telefon" og til "systemoppdatering" for å gjøre telefonsystemet ditt gjeldende på din Android-telefon..

Stol aldri på ukjente kilder

Arvet fra Linux fungerer Android ved at du bare lar deg laste ned eller installere apper og programmer fra kilder som er blitt kontrollert av utviklerne. Android-telefonen din har forhåndsinnstillinger som ikke aktiverer ukjente kilder. Dette sikrer at du til enhver tid er trygg, spesielt fra ondsinnede kilder og programmer.

Imidlertid vil Android-enheten din noen ganger tillate deg å laste ned og installere programmer og apper fra ukjente kilder. Denne prosessen vil bare være tillatt hvis du gir Google tillatelse til å aktivere ukjente kilder. Dette kan være skadelig for sikkerheten til enheter og data. Vær derfor alltid oppmerksom og unngå å tillate og aktivere kilder du ikke er sikker på.

Bare å ta seg tid til å sjekke tillatelser på Apps, går også langt. Visst, det kan ta flere øyeblikk å lese gjennom, men dette sikrer at enheten alltid er trygg. For å også holde deg trygg har google utviklet app-tillatelsessystemet.

For eksempel vil en bestemt app som du laster ned bare få tilgang til posisjonen din hvis appen bruker denne funksjonen. Videre, som vanligvis, er instinktene og kunnskapene dine viktige. Sitter tillatelser bra hos deg? Merker du noe tvilsomt? Dette er alle tegn på at kilden til appen din kanskje ikke er pålitelig.

Ikke del for mye

Så mye du vil dele posisjonen din med Uber-appen din, er det ikke alltid trygt. Visst kan noen apper bli praktisk talt ubrukelige uten å ha posisjonsfunksjonen på. Likevel kan denne funksjonen til tider være ganske skadelig for din Android-telefonsikkerhet. Før du slår på viktige funksjoner som posisjonen din, må du alltid måle nødvendigheten av sikkerhetsproblemer som er involvert.

Bunnlinjen

Det er flere integrerende måter du kan sikre at Android-telefonen din er trygg på. To-faktor-autentisering for en gangs skyld er kanskje en av de mest effektive måtene du kan styrke sikkerheten til telefonen din. I tillegg er det veldig nyttig å utvikle en vane å se på appene dine og telefonsikkerhet.

Måle og vær klar over hva som skjer med Google-synkroniseringen, se gjennom standardappene dine, bruk en VPN for å kryptere aktivitetene dine og sikre e-postleverandører er en vei å gå. Selv å unngå å bruke googlesøk på Android-enheten din er en sikker innsats. Du er logget inn på Google-kontoen din, noe som betyr at alle søkemønstrene dine blir sporet og registrert av Google.