Ting du bør gjøre for å sjekke om webkameraet ditt er hacket eller ikke!

[ware_item id=33][/ware_item]

Utvilsomt er webkameraet en av de viktigste datamaskinens tilbehør som er veldig nyttige på noen måter. Imidlertid satte det noen alvorlige trusler mot personvernet. Hvis noen annen eller tredjepart får tilgang og kontroll over webkameraet ditt, kan de bruke det med alvorlige ettervirkninger.


Webcam hacks oppstår bare når du ikke har et sikret eller beskyttet webkamera. Webkamerahacker vil sannsynligvis utpresse deg og kan også risikere personvernet ditt. Ikke hele tiden, men til tider har nyheter fra nett hakket fått oppmerksomhet fra media også. Men angående henrettelsen deres er det ikke funnet mye.

Hackerne har et strålende sinn. Hvis de mislykkes på en måte, bruker de en annen metode for å injisere skadelig programvare på enheten din. Ved å gjøre det får de tilgang til datamaskinen din. Med andre ord betyr det også at så snart de får tilgang til webkameraet ditt, får de tilgang til dataene dine.

Hvis du vil sikre at noen ikke hacker webkameraet ditt. Vi presenterer sju pro-tips som du må følge for å sjekke websikkerheten din og sikre ditt personvern:

 1. Undersøk webkameraindikatorlyset:

Webkameraet har tre indikatorlamper, dvs. blå, grønn og rød plassert nær linsen. Alle disse lysene informerer deg om webkameraet spiller inn en video eller ikke. Disse lampene må være slått av når du ikke bruker webkameraet.

Hvis du når som helst ser lys som blinker, indikerer det at en annen part får tilgang til webkameraet ditt. La oss si, hvis lysene gradvis gløder; det betyr at webkameraet spiller inn en video. I begge situasjoner er det tydelig at noen andre bruker webkameraet ditt i stedet for deg.

Noen ganger slutter lysene å virke, og brukerne legger vanligvis ikke hensyn til å fikse det. Imidlertid øker et webkamera uten varsellamper risikoen for spionering og kontroll over webkameraet ditt uten at du er kjent.

 1. Se etter ukjente applikasjoner:

I noen tilfeller er det mulig at webkameraet kjører en applikasjon som du ikke kjenner til i det hele tatt. Det skjer vanligvis når du utilsiktet laster ned skadelig programvare eller virus, og det angriper webkameraet ditt. For å bekrefte tilstedeværelsen av et virus eller skadelig programvare, bør du kjøre webkameraet ditt.

Vær alltid oppmerksom på meldinger som om webkameraet ditt allerede er i bruk? Det er en app som kontrollerer webkameraet ditt. Finn ut mer om denne appen, og se at det er den samme som du får installert, eller det er en malware som sporer programmene dine som webkameraet ditt bruker.

 1. Vis lagringsfilene dine:

Hvis noen andre enn deg bruker webkameraet ditt til å registrere noen opptak, vil et kritisk signal være tilstedeværelsen av lyd- eller videolagringsfiler som du ikke har opprettet. Alt du trenger er å åpne webcam-innspillingsmappen og strengt vise hver fil. Hvis du fant data som du ikke husker at du har opprettet, kan det ha blitt spilt inn av en hacker som har tilgang til webkameraet ditt.

Det er mulig at hacker endrer plasseringen av filer og flytter dem til en ny mappe. Dermed bør du også sjekke webkamerainnstillingene for å forsikre deg om at alle lagrede filer er til stede i mappen du har valgt.

 1. Gå med Malware Scan Test:

For å sjekke at webkameraet ditt er hacket eller ikke, bør du kjøre en malware skanningstest. Følg trinnene nedenfor og utfør skanningen.

 • Åpne Systemkonfigurasjonspanel, gå til Støvel alternativ.
 • Fra Boot-alternativet velg Safe Mode. Systemet ditt etter omstart vil starte opp i sikkermodus.
 • Når systemet ditt er i sikkermodus, slette alle midlertidige filer for å ha litt diskplass og få fart på skanneprosessen.
 • Kjør det eksisterende antivirusprogrammet og se om det registrerer tilstedeværelsen av et virus.
 1. Merk Kamera unormal atferd:

Nettkameraene blir mer utviklet og avansert etter hver dag som går. Det betyr også at de nå også er i stand til å håndtere flere funksjoner og funksjoner. For bedre videoopptak kan du for eksempel endre retningen på kameraet. Mens den innebygde mikrofonen og høyttaleren lar dem fungere som telefonen også.

For bedre og bedre oppløsning kan webkameraet dessuten justere linsene. Men hvis du merker at webkameraet gjør noen av disse tingene spontant, er det et tegn på at kameraet ditt er under kontroll av en ukjent person.

 1. Kontroller sikkerhetsinnstillingene for webkamera:

Det er også viktig og nødvendig å sjekke innstillingen for webkameraets sikkerhet for å sikre at webkameraets sikkerhet ikke er i fare. Kontroller at sikkerhetsinnstillingen for webkameraet er endret eller ikke.

Hvis du merker det

 • Passordet ditt blir endret til standardinnstillingen.
 • Du kan ikke gjøre noen endringer i innstillingene.
 • Administratoren blir endret.
 • Brannmurbeskyttelsen for kameraet ditt er slått av.

Da kan det være en indikasjon på at webkameraet ditt blir betjent av noen andre.

 1. Undersøk dataflyten:

Dataflyten i nettverket ditt kan avsløre hvor mye du bruker internettdataene dine under en online økt. Dine data blir brukt av noen andre uten ditt samtykke når det er noen umiddelbare pigger i nettverket.

For å se om noen andre bruker kameraet, sjekk oppgaveadministrasjonsverktøyet. I Windows 10 kan du enkelt bruke fanen Applogg i Oppgavebehandling for å se hvilke apper som får tilgang til nettverket ditt. Sjekk om kameraet ditt eller et ukjent program sender tvilsomme data. Hvis du fant slike data eller program, bruk et verktøy for fjerning av skadelig programvare for å slette dem.

Siste tanker:

Selv om et webkamera tillater deg å holde et våkent øye med hjemmet ditt, men det er også viktig å følge med på webkameraet ditt.

Det er alarmerende hvis noen holder et våkent øye med deg uten din viten. Å ha fullstendig kontroll over sikkerheten og personvernet ditt er veldig viktig. Hvis det er noe du har funnet, kan du følge trinnene ovenfor og sjekke om webkameraet ditt er hacket eller ikke.