Asiat, jotka sinun tulee tehdä tarkistaaksesi, onko verkkokameraan hakkeroitu vai ei!

[ware_item id=33][/ware_item]

Epäilemättä verkkokamera on tärkeimpiä tietokonetarvikkeita, jotka ovat tietyllä tavalla erittäin hyödyllisiä. Se asetti kuitenkin vakavia uhkia yksityisyydelle. Jos joku toinen tai kolmas osapuoli saa pääsyn verkkokameraasi ja hallitsee sitä, he voivat käyttää sitä vakavien jälkitehosteiden kanssa.


Verkkokameran hakkerointi tapahtuu vain, kun sinulla ei ole suojattua tai suojattua verkkokameraa. Verkkokamera-hakkeri todennäköisesti kiristää sinua ja saattaa myös vaarantaa yksityisyytesi. Ei koko ajan, mutta toisinaan verkkohakkureihin liittyvät uutiset ovat saaneet myös median huomion. Mutta niiden toteuttamisesta ei ole löytynyt paljon.

Hakkereilla on loistava mieli. Jos ne epäonnistuvat yhdellä tavalla, he käyttävät toista menetelmää haittaohjelmien injektoimiseksi laitteeseesi. Niin tekemällä he pääsevät tietokoneeseesi. Toisin sanoen se tarkoittaa myös, että heti kun he pääsevät verkkokameraasi, he pääsevät samaan tietoon.

Jos haluat varmistaa, että joku ei hakkeroi verkkokameraasi. Esitämme sinulle seitsemän pro-vinkkiä, joita sinun on noudatettava tarkistaaksesi verkkoturvasi ja varmistaaksesi yksityisyytesi:

 1. Tarkista verkkokameran merkkivalo:

Verkkokameralla on kolme merkkivaloa, ts. Sininen, vihreä ja punainen, jotka sijaitsevat lähellä linssiä. Kaikki nämä valot ilmoittavat, tallentaako verkkokamera videota vai ei. Nämä valot on sammutettava, kun et käytä web-kameraa.

Jos havaitset milloin tahansa vilkkuvaa valoa, se tarkoittaa, että toinen osapuoli käyttää verkkokameraasi. Sanotaan, jos valot hehkuvat vähitellen; se tarkoittaa, että verkkokamera tallentaa videota. Molemmissa tilanteissa on selvää, että joku muu käyttää verkkokameraasi kuin sinä.

Toisinaan valot lakkaavat toimimasta, eivätkä käyttäjät yleensä kiinnitä huomiota korjataksesi sitä. Verkkokamera ilman varoitusvaloja lisää kuitenkin vakoilun riskiä ja verkkokameran hallintaa ilman tuttavaa.

 1. Etsi tuntemattomia sovelluksia:

Joissakin tapauksissa on mahdollista, että verkkokamera saattaa ajaa sovellusta, josta et tiedä ollenkaan. Se tapahtuu yleensä, kun lataat vahingossa haittaohjelmia tai viruksia, ja se hyökkää web-kameraasi. Suorita verkkokamerasi varmistaaksesi viruksen tai haittaohjelmien esiintymisen.

Kiinnitä aina huomiota viesteihin, kuten se, että verkkokamerasi on jo käytössä? On sovellus, joka ohjaa verkkokameraasi. Lisätietoja tästä sovelluksesta ja näyttää siltä, ​​onko se sama mitä asennat tai onko haittaohjelma jäljittämässä verkkokameran käyttämiä ohjelmia.

 1. Tarkastele tallennustiedostoja:

Jos kukaan muu kuin sinä käytät verkkokameraasi minkä tahansa materiaalin nauhoittamiseen, kriittinen ilmaisimerkki on ääni- tai videotallennustiedostojen läsnäolo, joita et ole luonut. Tarvitset vain avata web-tallennuskansion ja tarkastella kaikkia tiedostoja. Jos löysit tietoja, joita et muista luomasi, niin ne ovat ehkä tallentaneet hakkeri, jolla on pääsy verkkokameraasi.

On mahdollista, että hakkeri muuttaa tiedostojen sijaintia ja siirtää ne uuteen kansioon. Siksi sinun on myös tarkistettava verkkokameran asetukset varmistaaksesi, että kaikki tallennetut tiedostot ovat valitsemassasi kansiossa.

 1. Mene haittaohjelmien skannaustestiin:

Suorita haittaohjelmien tarkistustesti tarkistaaksesi, onko verkkokamerasi hakkeroitu vai ei. Suorita se noudattamalla alla mainittuja vaiheita ja suorittamalla skannaus;

 • Avaa Järjestelmäkokoonpanot-paneeli, mene Saapas vaihtoehto.
 • Käynnistä-vaihtoehdosta valitse vikasietotila. Järjestelmäsi käynnistyy uudelleenkäynnistyksen jälkeen vikasietotilaan.
 • Kun järjestelmäsi on vikasietotilassa, Poista kaikki väliaikaiset tiedostot saada levytilaa ja nopeuttaa skannausta.
 • Suorita olemassa oleva virustentorjuntaohjelma ja katso, havaitseeko se viruksen.
 1. Huomaa kameran epänormaali käyttäytyminen:

Verkkokamerat kehittyvät ja kehittyvät päivittäin. Se tarkoittaa myös, että nyt ne pystyvät käsittelemään myös enemmän ominaisuuksia ja toimintoja. Esimerkiksi paremman videon sieppaamiseksi voit muuttaa kameran suuntaa. Sisäänrakennetun mikrofonin ja kaiuttimen avulla ne voivat toimia myös puhelimen tavoin.

Lisäksi paremman ja parantuneen resoluution saavuttamiseksi web-kamera voi säätää myös objektiiviaan. Mutta jos huomaat, että web-kamera tekee jotain näistä asioista spontaanisti, se on merkki siitä, että kamerasi on tuntemattoman henkilön valvonnassa.

 1. Tarkista verkkokameran suojausasetukset:

On myös välttämätöntä ja välttämätöntä tarkistaa verkkokameran suojausasetukset varmistaaksesi, ettei web-kameran turvallisuus ole vaarassa. Tarkista, että joko verkkokameran suojausasetukset ovat muuttuneet.

Jos huomaat sen

 • Salasanasi vaihdetaan oletusasetukseen.
 • Et voi tehdä mitään muutoksia asetuksiin.
 • Järjestelmänvalvoja muuttuu.
 • Kameran palomuurisuojaus on kytketty pois päältä.

Silloin se voi olla merkki siitä, että verkkokameraasi käyttää jokin muu.

 1. Tutki tietovirta:

Verkon tietovirta voi paljastaa, kuinka paljon käytät Internet-tietojasi online-istunnon aikana. Joku muu käyttää tietojasi ilman lupaa, kun verkossa on välittömiä piikkejä..

Tarkista, onko joku muu kameraasi, tarkista työnhallintatyökalu. Kuten Windows 10: ssä, voit myös käyttää Task Manager -sovelluksen Historia-välilehteä helposti nähdäksesi, mitkä sovellukset käyttävät verkkoasi. Tarkista, lähettääkö kamerasi tai tuntematon sovelluksesi epäilyttäviä tietoja. Jos löysit sellaista tietoa tai ohjelmaa, poista se haittaohjelmien poistotyökalulla.

Lopulliset ajatukset:

Vaikka verkkokamera antaa sinun pitää tarkkailla kotiasi, on myös välttämätöntä pitää web-kamerasi silmällä.

On huolestuttavaa, jos joku tarkkailee sinua tarkkaan tietämättäsi. Turvallisuuden ja yksityisyyden täydellinen hallinta on erittäin tärkeää. Jos on jotain, joka vaikuttaa hämärältä, noudata yllä mainittuja ohjeita ja tarkista, onko verkkokamerasi hakkeroitu vai ei.