Australialainen tietojen säilyttäminen on voimassa – tässä on kuinka suojautua

[ware_item id=33][/ware_item]

'Tunkeilevan tietovalvonnan' laskenta on vanhentunut 18 kuukauden määräajan jälkeen, ja tästä päivästä lähtien jokainen Internet-palveluntarjoaja ja Telco Australiassa on velvollinen säilyttämään jokaisen Australian asiakkaan metatiedot säilyttäen vähintään kahden vuoden ajan.


Lokakuussa 2015 Australian parlamentti hyväksyi metatietojen säilyttämistä koskevan lakiesityksen ja antoi kaikille alan Internet-palveluntarjoajille ja Telcolle 18 kuukauden ajanjakson strategian laatimiseksi toimeksiantojen toteuttamiseksi ja noudattamiseksi. Määräykset tulivat ns. Kansallisen turvallisuuden varotoimena terrorismin torjumiseksi, mikä on vain häpeä yksityisyyden puolustajien näkemyksissä..

Syynä tällaiseen pituuteen on pitää välilehtiä jokaisesta Australian henkilöstä lainvalvontayksiköiden kautta ilman mitään oikeuksia. Viime vuonna kerroin progressiivisesta Australian tietojen säilyttämistä koskevasta kertomuksesta, jonka mukaan liittovaltion yksiköt, joilla ei ole lupaa käyttää metatietoja, kiertävät tietojen säilyttämistä koskevia laskurajoituksia pyytämällä Australian liittovaltion poliisia (AFP) tekemään työtä heidän puolestaan..

Mitä tämä tarkoittaa, että yli 2500 21 lainvalvontaviraston nimittämää toimistoa sekä luvattomat liittovaltion yksiköt voivat käyttää yksityisiä tietojasi ympäri vuorokauden huumausainerikoksista turvallisuusoperaation sijasta, kuten tohtori Robb Nicholls NSW: n yliopistosta väittää.

Miltä MetaData näyttää?

Koska sekä Telco että Internet-palveluntarjoajat ovat velvollisia säilyttämään tietoja Australiassa, niin tietoihisi voi sisältyä:

#GetaVPN Minkä metatiedot näyttävät https://t.co/WxoF7VjMXX pic.twitter.com/pT2JNbG7nx

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13. huhtikuuta 2017

 • Nimesi ja osoitteesi.
 • Kaikki matkapuhelinten ja sovellusten yksityiskohdat, mukaan lukien SIM-matkapuhelinnumerosi.
 • Päivämäärä ja aikaleimat kaikesta viestinnästä sähköpostin, VoIP: n, sosiaalisen median, viestintäsovellusten, verkkosivustojen ja mobiililaitteiden kautta.
 • Viestinnän vastaanottaja.
 • Kaikki sähköpostin yksityiskohdat paitsi kehon sisältö.
 • Internet-yhteydessä olevien laitteidesi sijainti (mukaan lukien matkapuhelimet ja Wi-Fi-yhteyspisteet) ja enemmän…

Tällaiset arkaluontoiset tiedot, jotka eivät ole näkyvissä, kuten omilla siiloilla, menetämme edut, jotka voisimme saavuttaa, jos meillä olisi suora hallinta näiden tietojen suhteen ja valitsisimme ja kenen kanssa jakaa niitä, Sir Tim Berners-Lee sanoi..

Kuinka suojata yksityisyyttäsi?

Näin voit suojata yksityisyyttäsi Australian tietojen säilyttämistä koskevalla lailla.

Virtuaaliset yksityiset verkot

13. huhtikuuta 2017 merkitty nimellä #GetaVPN Day by Digital Rights Watch tarjoaa välittömän ratkaisun estää Internet-palveluntarjoajia pitämästä tietojasi välilehdillä. Maksetut VPN-tilaukset tarjoavat tarvittavan tietosuojan yksityisyydellesi.

VPN - Virtuaaliset yksityiset verkot - salaa viestintätietosi 256-bittisellä AES-salauksella, joka on särkymätöntä, mutta sen purkaminen raa'an voiman hyökkäyksellä vieisi miljardi vuotta. Se muuttaa myös IP-osoitteesi väärennetyllä, joten kaikille on turhaa seurata viestintääsi sinulle.

Sinun tulisi kuitenkin olla varovainen valittaessa maksettua VPN-tilausta ja valita VPN-palveluntarjoaja, jolla on omat DNS-palvelimet. Voit valita alan johtavia VPN-palveluntarjoajia, kuten NordVPN, ExpressVPN, ja PureVPN joihin ihmiset luottavat maailmanlaajuisesti, pääasiassa siksi:

 1. Perustuu viiden EYES-maan lainkäyttövallan ulkopuolelle (ts. Australia, Kanada, Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Uusi-Seelanti).
 2. Tiukka EI (liikenne / metatiedot) LOG-käytäntö (mikä tarkoittaa, että kaikki tulostetiedot lähetetään heti hakemistoon / dev / null upotettu hakemisto - huomautti NordVPN).
 3. Salaa viestintä ja koko verkkoliikenne 256-bittisellä AES-salauksella ja OpenVPN-suojausprotokollalla.
 4. Omistaa yksityisen DNS: n (mikä tarkoittaa, että kaikki tietosi reititetään yksityisen DNS: n kautta, ei Internet-palveluntarjoajan DNS: n kautta).
 5. Eksklusiiviset turvaominaisuudet, kuten TOR-over-VPN (NordVPN) ja Split Tunnel (PureVPN).

TOR-verkko

TOR on vapaaehtoispohjainen palvelu ja toimii turvallisessa TOR-verkossa. Australialaiset käyttäjät voivat muodostaa yhteyden TOR-verkkoon TOR-selaimen avulla, mikä tekee Internet-tietojen säilyttämisestä turhaa. Koska tiedot kulkevat vapaaehtoisten yhdyskäytävien (solmujen) kautta, Internet-selaus on kuitenkin hidasta ja yksityisyyden suoja rajoittuu vain selaimeen, kun taas muun verkkoliikenteen piiriin kuuluu Internet-palveluntarjoajien tarkkailemista.

Jos haluat TOR-suojauksen, mutta et halua muuttaa selainta, voit valita NordVPN koska se tarjoaa palvelussaan TOR-over-VPN-toiminnallisuuden.

Mobiiliviestit ja puhelut

Metatietojen keruu on vanha ja hiljainen käytäntö, jota hallitukset ympäri maailmaa tekevät. Valitettavasti et pääse siitä. Voit kuitenkin siirtää soittamis- ja kutomakäytäntösi salattuihin salattuihin viestisovelluksiin, kuten Signal, Telegram, Wickr ja WhatsApp, jotka ovat yksityisempiä.

Jos käytät Internetiä matkapuhelinoperaattorisi kautta, on suositeltavaa käyttää VPN-salausta koko langattoman Internet-liikenteen salaamiseen. Lisäksi käyttämäsi sovellukset lähettävät mobiililaitteisiin liittyviä tietoja kyseisten sovellusten kehittäjille, joten lataa sovellukset aina luotettavasta lähteestä ja kehittäjiltä ja lue heidän tietosuojakäytännöt ennen lataamista .

Sähköpostin suojaus

Koska Australian tietojen säilyttämisluettelo sisältää sähköpostien seurannan, on siis välttämätöntä suojata sähköpostisi Internet-palveluntarjoajalta. Suosittelen, että siirryt turvallisempaan sähköpostin tarjoajaan, kuten Protonmail tai Tutanota. Koska olemme kuitenkin niin integroituneita Gmailiin, että voi olla vaikea päästä irti. Voit lisätä salauksen Gmailiin asentamalla ilmaisen Google Chromen laajennuksen nimeltä Mailvelope, joka salaa sähköpostisi openPGP-salauksella. Ja kun olet siinä, voit asentaa HTTP: t kaikkialle selaimeesi pakottaaksesi verkkosivustot salattuja varmenteita.

Sosiaalisen median seurannan suojaus

Vaikka Australian tietojen säilyttämistä koskevat lait ovat metatietojen jälkeen, sosiaalisen median alustoilla on myös tietosi analysointitarkoituksiin ja kohdistettujen mainosten näyttämiseen..

#GetaVPN-yritykset ja tietosi https://t.co/q1iG5YNVE5 pic.twitter.com/CGZ8LCj8Wr

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13. huhtikuuta 2017

Sosiaalisen median seurannan estämiseksi voit asentaa laajennuksia, kuten Katkaise yhteys tai Yksityisyyden suojakortti, joka lähettää Älä seuraa minua -pyyntöihin ja estä kaikki seuranta-URL-osoitteet.

johtopäätös

Koska Australiassa tietojen säilyttäminen on tehokasta ja täysin toimintakykyistä, sen vuoksi sinun tulee suojata tietosi. Kuten aiemmin keskusteltiin välitön ratkaisu on mennä toistaiseksi maksettuun VPN-tilaukseen suojataksesi tietojasi ja etsiä sitten muita vaihtoehtoja. Noudattamalla näitä käytäntöjä voit minimoida huomattavasti Internet-palveluntarjoajien ja Telcosin mahdollisuuden tietojen säilyttämiseen.