Ero hakkereiden ja kekseleiden välillä

[ware_item id=33][/ware_item]

Verkkomaailmassa tapahtuu niin paljon nykyään, että meille heitetään niin monimutkaisia ​​uutisia ja tietoja, joita emme joskus edes ymmärrä. Toki, Internet tuo mukanaan niin monia etuja, jotka ovat tehneet elämästämme tehokkaita. Se ei kuitenkaan ole lyhyt varjoisilta puolilta ja varjoisilta ihmisiltä. 


Siksi tämän mukana tulee lukemattomia hyvää tarkoittavia tietoja sivustoja vaeltavista haittaohjelmahyökkäysten ja hakkereiden riskeistä. Mutta oletko koskaan kuullut hakkereista? Ei-tech-taitajana luultavasti ajattelet, että hakkerit ovat vaihdettava sana, jota käytetään hakkereihin. Siitä ei ole kysymys. 

Hakkerit Vs Keksijät

Hakkeri on henkilö, jolla on kiinnostusta, taitoa ja ymmärrystä järjestelmän, tietokoneen tai verkon sisäisestä toiminnasta ja luurankoista. Toisin kuin suosittu myytti, hakkerit eivät ole pahoja ihmisiä. Hakkerit käyttävät taitojaan löytääkseen järjestelmän tai verkon heikkouksia ja löytääkseen keinon lieventää ongelmaa. Organisaatiot palkkaavat heidät yleensä laillisesti järjestelmien ja verkon tarkastajiksi etsimään ja suosittelemaan ratkaisuja haavoittuvuuksiin. 

Näillä tietoturva-ammattilaisilla on tietoa ohjelmoinnista, tietokonepelosta, koodeista ja tietoturvasta. Ja yleensä he tekevät työtä eettisesti, kyllä, he hakkeroivat eettisesti! Hakkerit pyrkivät parantamaan järjestelmiä ja luomaan puolustusta sen sijaan, että tunkeutuisivat olemassa oleviin puolustuksiin. Taitojensa vuoksi he osaavat ennakoida riskejä, joille järjestelmäsi tai verkkonasi ovat alttiina haitallisille hyökkääjille.

Keksijät toisessa päässä ovat niitä henkilöitä, joista sinua on jatkuvasti varoitettu. Nämä henkilöt pyrkivät tunkeutumaan organisaation järjestelmiin ja verkkoihin ilman lupaa. Nämä ovat syyllisiä, joiden hakkerit työskentelevät pitääkseen järjestelmän ja verkon ulkopuolella. Keksijät ovat yleensä haitallisia, ja niiden tarkoituksena on varastaa tietoja tai kaapata verkkojasi ja järjestelmiäsi lunastuksen vuoksi. 

He työskentelevät etsimällä takaovia järjestelmiinne, jotta ne tunkeutuvat tällä tavalla. Nämä samat takaovet ovat niitä, joiden hakkerit tunnistavat ja sulkevat ennen hakkereiden hyödyntämistä. Keksijät voivat myös torjua ohjelmistoalgoritmeja arvatakseen hyvämaineisten valmistajien, kuten Movavi, aktivointikoodit. Voidaan jopa sanoa, että hakkeri on viimeisin juliste lapsi verkkorikollisuuteen.  

Joten toisin kuin hakkerit, hakkeroinnin päätavoite on tunkeutua, varastaa, lunastaa tai tuhota. Näitä henkilöitä motivoi yleensä taloudellinen hyöty - joten onko taloudellista hyötyä riippumatta siitä, onko kilpailija pyytänyt heitä varastamaan ja tuhoamaan tietoja vai haluaako he vain varastaa luottokorttitietoja. Ja muut hakkerit, yksinkertaisesti laajentavat sosiopaattisia taipumuksiaan virtuaalimaailmaan ja vain motivoivat julkisuutta ja tyydyttävät heidän egonsa. 

Ja jotkut harvoista hakkereista saattavat jopa tunkeutua järjestelmiin ja verkkoihin uskoen tekevänsä niin altruistisilla tarkoituksilla. Hyvä esimerkki hakkerit, jotka murtuvat jostain syystä suurten yritysten verkkoihin, joita ihmiset vihaavat - ehkä siksi, että ne pilaavat lähistöllä olevaa järveä tai osallistuvat lapsityöhön ulkomailla. Keksijät murtautuvat näihin järjestelmiin vain tarkoituksenaan saada yritykset maksamaan joko lunastamalla tiedot tai yksinkertaisesti tuhoamalla ne

Eettinen näkökulma

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että hakkerit ovat hyviä kavereita, kun taas hakkerit ovat syyllisiä. Hakkereille yleensä annetaan laillinen mandaatti murtautua verkkoihin päätarkoituksena paljastaa porsaanreikiä. Heidän raporttinsa käytetään sitten järjestelmän puolustusjärjestelmien vahvistamiseen. Tämä tekee heidän koko prosessistaan ​​eettistä. Keksejä toisessa päässä, päinvastoin. Ne tunkeutuvat järjestelmiin, joiden päätarkoitus on vahingoittaa, ja siellä on yleensä piilotettu esitysohjelma, olipa kyse sen taloudellisesta hyödystä vai julkisuudesta.

Taitoerot

Tyypillisesti hakkereilla on laajemmat taidot verrattuna hakkereihin. Hakkerit ovat taitavia useissa tietokoneprosesseissa, mukaan lukien koodit, kielet, ja voivat jopa suunnitella ja rakentaa ohjelmiaan ja järjestelmiään. Keksijöillä toisessa päässä on rajoitetut ja monitahoiset taidot. 

Vaikka he voivat tunkeutua tiettyyn järjestelmään, heillä ei yleensä ole taitoja ohjelmien rakentamiseen. Edes näiden rajallisten taitojen avulla niitä ei kuitenkaan koskaan pidä jättää huomiotta, koska he ovat sijoittaneet aikansa etsimään tapoja tunkeutua järjestelmiin ja vaurioittamaan niitä.. 

Bottom Line

Tärkeintä on, että voidaan sanoa, hakkerit ovat IT-maailman harmaita hattuja. Kyllä, tässä maailmassa on mustavalkoinen. Hakkereiden on vain ajateltava ja toimittava hakkereina havaitakseen järjestelmien tai verkkojen haavoittuvuudet. Mikä tekee heistä hyviä ja eettisiä, on se, että heillä on yleensä lupa tehdä. Oletko koskaan kuullut Teslan tai Microsoftin ilmoituksista, jotka kehottavat sinua tunkeutumaan uusien tuotteiden tai ohjelmistojen järjestelmiin. Tämä lasketaan myös lupaksi hakkereille. 

Ja useimmiten näissä tilanteissa, kun hakkeri havaitsee haavoittuvuudet, se on heidän oikeutensa sisällä vaatia työstä korvausta. Ja heille maksetaan yleensä korvaus ajasta ja työstään. Krekerit toisessa päässä ovat yksinkertaisesti rikollisia. He hyödyntävät näiden äskettäin lanseerattujen tuotteiden tai ohjelmistojen haavoittuvuuksia tuhoisiin tarkoituksiin ja henkilökohtaisiin hyötyihin. 

Tunne erot

Siksi, kun tiedotusvälineiden leviämät pelot kasvavat, ei ole parempaa aikaa varata itsellesi aina enemmän tietoa ympärillä tapahtuvasta. Tämä auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä sen sijaan, että olisivat liian peloissaan massojen kanssa median vimmojen ansiosta, jotka puhaltavat kaiken epäsuhteelliselta. 

Tämä ei tarkoita, että sinun ei pitäisi seurata ja kuunnella tärkeitä tietoja ja uutisia, mutta on myös tärkeää olla tietoinen ajankohtaisista tiedoista. Näin ollen hakkerit ja hakkerit eivät ole samoja. Siltä osin kuin me tarvitsemme haittaohjelmien torjuntaohjelmia ja ohjelmistoja suojaamaan meitä haittaohjelmien hyökkääjiltä ja yksilöiden nauttimiselta Internetissä, tarvitsemme myös hakkereita myös näiden ohjelmien rakentamiseksi.  

Ajattele sitä siihen suuntaan, että ilman hakkereita, emme tietäisi kuinka vahvistaa puolustusta, suunnitella suojausohjelmistoja ja vielä paremmin järjestelmiämme ja verkkojamme. Ja kyllä, hakkerit ovat haittaohjelmien hyökkääjien alkuunpanijoita ja syyllisiä. Ransomware, phishing-sähköpostit, mainosohjelmat ja kaikki nämä ärsyttävät ja tappavat ohjelmat.