Ero palomuurin, virustorjuntaohjelman ja VPN-selityksen välillä!

[ware_item id=33][/ware_item]

Useammin kuin
ei, useimmilla ihmisillä on taipumus luopua laitteidensa turvallisuudesta seuraavista syistä:
puhdas sekavuus.


Termeillä kuten palomuuri, VPN ja virustorjunta heitetään jokaiseen keskusteluun tietoverkkoturvasta. Tavallinen ihminen on varmasti hämmentynyt siitä, millaisia ​​ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä hänen olisi toteutettava heitä vastaan ​​kohdistuvien haittaohjelmien ja tietoverkkorikollisten arsenaalia vastaan.

No, nämä ihmiset ovat hyvissä ajoin tänään. Syynä on se, että alla on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää palomuurista, VPN: stä ja virustorjuntaohjelmista. Lisäksi pystyt myös erottamaan ne.

Mikä on
palomuuri?

Pohjimmiltaan palomuuri on välttämätöntä jokaiselle tietokoneelle. Se on käyttöjärjestelmä ja integroi seuraavat ominaisuudet:

 • Palomuuri on mikä tahansa ohjelmisto tai laitteisto, joka suojaa toimintaa ulkoisilta tunkeilmilta ja uhkilta.
 • Palomuuri toimii etsimällä saapuvaa ja lähtevää liikennettä verkon kautta.
 • Se turvaa käyttöjärjestelmän estämällä haittaohjelman ja estämällä pääsyn suojaamattomille verkkosivustoille.
 • Palomuurit sallivat tiettyjen datapakettien läpikulkemisen tarkistamalla ne sääntöjä vastaan.
 • Palomuurit toimivat ennalta määrätyn sääntöjen perusteella, joten ne eivät yksin pysty tunnistamaan, mikä on haitallista ja mikä ei..

Mikä on
virustorjuntaohjelmisto?

Virustentorjuntaohjelmistoja voidaan pitää ensimmäisenä puolustuslinjana tietokoneesi turvallisuuden kannalta. Tyypillisellä virustentorjuntaohjelmalla on seuraavat ominaisuudet:

 • Virustentorjunta toimii ensisijaisesti tunnistamalla ja poistamalla haitalliset ja haitalliset uhat.
 • Virustentorjunta kohdistuu huomattavasti laajempaan joukkoon laitteen turvallisuuteen kohdistuvia uhkia. Se sisältää troijalaisia, viruksia, haittaohjelmia ja vakoiluohjelmia muutamia mainitakseni.
 • Virustentorjunta toimii kohdistamaan uhkia käyttämällä allekirjoitus- / koodi- ja käyttäytymisanalyysiä, jonka avulla virustorjuntaohjelma voi tunnistaa haittaohjelmat ja uhat.
 • Virustentorjuntaohjelmien toiminnot tarjotaan yleensä ulkopuolisen lähteen kautta.
 • Asennetun virustorjuntaohjelman sujuvuuden varmistamiseksi käyttäjien on päivitettävä sitä usein. Muutoin voi avautua haavoittuvuuksia, joita ei aiemmin ollut.

Mikä on
VPN?

Virtuaalinen yksityinen verkko (VPN) auttaa suojaamaan käyttäjän henkilöllisyyttä online-tilassa, ja se koostuu seuraavista ominaisuuksista:

 • VPN toimii salaamalla käyttäjiensä kaiken verkkoliikenteen. Se estää arkaluontoisten tietojen näkemisen kolmansien osapuolien toimesta.
 • VPN: n käytön aikana käyttäjät voivat ohittaa tietyt maantieteelliset rajoitukset ja pääsy-sivustot, jotka ovat rajoitettu heidän maassaan.
 • VPN tarjoaa käyttäjälle tietyn nimettömyyden. VPN piilottaa käyttäjän IP-osoitteen, joka yleensä sisältää tietoja käyttäjän henkilöllisyydestä ja heidän sijainnistaan.
 • VPN pystyy toimimaan myös julkisessa Wi-Fi: ssä, joka sisältää huomattavasti merkittävämmän määrän uhkia kuin henkilökohtainen tai koti-Wi-Fi.

Mitä
ovat erot palomuurin, virustorjunnan ja VPN: n välillä?

Jos olet tehnyt
tällä toistaiseksi artikkelissa olet kehittänyt hyvän käsityksen siitä, miten
kolme yleisintä puolustusta verkkorikoksia ja haittaohjelmia vastaan.

Kuitenkin, kuten
totesi alussa, saatat olla edelleen hämmentynyt siitä, mitä ohjelmistoa varten
asenna laitteeseesi.

Jäljempänä mainitut erot kolmen ennaltaehkäisevän toimenpiteen välillä selviävät mahdollisista epäilyistä. On toivottavaa, että alla olevat tiedot auttavat sinua ymmärtämään asiaasi.

Ero VPN: n ja palomuurin välillä:

 • VPN ja palomuuri eivät salli käyttäjien määrätä tai määrittää haittaohjelmien asetuksia tavalla, jota palomuuri tekee.
 • Lisäksi palomuuri estää tietyn tyyppistä verkkoliikennettä (käyttäjän pyynnöstä), kun taas VPN toimii yleisemmin ja tarjoaa turvallisen "tunnelin" koko verkon viestinnälle..

Ero VPN: n ja virustorjunnan välillä:

 • VPN-verkon avulla käyttäjät voivat luopua hallitusten tai Internet-palveluntarjoajien asettamista rajoituksista. Sen avulla käyttäjät voivat käyttää rajoitettua sisältöä, kun taas palomuurit ja virustorjuntaohjelmat eivät.
 • Viruksentorjuntaohjelmat on suunniteltu havaitsemaan ja estämään haittaohjelmia vioittamasta laitteen käyttöjärjestelmää. Toisaalta VPN: t salaavat kaiken verkkoviestinnän ja tarjoavat nimettömyyden tietyssä määrin.

Ero palomuurin ja
antivirus:

 • Palomuuri voi estää vain tiettyjä ohjelmia, joita se pitää haitallisina käyttäjien määrittämien ennalta määrättyjen ehtojen mukaisesti. Virustentorjuntaohjelmisto kuitenkin suorittaa täydellisen tarkistuksen koko laitteessa ja tarttuu asioihin, jotka tyypillinen palomuuri on ehkä huomannut.
 • Toinen vähemmän havaittava ero virustentorjunnan ja palomuurin välillä on, että palomuuri on toteutettu laitteistoihin ja ohjelmistoihin. Virustorjunta voidaan toteuttaa vain ohjelmistona.

Niin,
minne menet tänne?

Nyt olet perehtynyt palomuuri-, VPN- ja virustorjuntaohjelmistojen eroihin. Saatat alkaa nähdä selvyyttä valitaksesi ohjelmistot, jotka sinun tulee asentaa laitteiden suojaamiseksi.

No, vastaus
siihen kysymykseen on melko yksinkertainen.

Kaikki
Edellä mainitut ohjelmistot, mukaan lukien palomuuri, virustorjunta ja VPN, toimivat parhaiten
kun ne täydentävät toisiaan.

Joten käyttöjärjestelmän turvallisuuden parantamiseksi varmista, että sinulla on vankka palomuuriohjelmisto. Laadukkaimmat viruksentorjuntaohjelmat suojaavat tietokonettasi haittaohjelmilta ja muilta uhilta, kuten hakkeroinnilta jne..

Ylläpitääksesi
nimettömyys selatessasi verkkoa tai suojata yksityisyyttäsi, voit
käytä VPN: tä.