FileVault-salaus Mac-opas

[ware_item id=33][/ware_item]

FileVault - Mac-tietokoneille tarkoitettu salausohjelma, jota käytetään tietojen tallentamiseen kovalevyn salaamisen avulla, jos Mac-varastointisi tai vääränlainen sijainti. Joten väärään asetettu Mac ei ole hätää. FileVault on koko levyn salaus, joka turvaa Macin salaamalla kaikki kiintolevyllä levossa olevat tiedot.


Mutta niille, jotka eivät tunne FileVault-salausta, tämä artikkeli auttaa heitä ymmärtämään sitä.

Mikä on FileVault Encryption Mac?

Filevault on termi, jota käytetään Mac-levylle määritettyyn levyn salaukseen. Se esiteltiin Mac OS X Pantherilla (10.3) ja koska OS X 10.7 “Lion” on julkaistu, se on ollut nykyisessä inkarnaatiossa. FileVault turvaa Macin kiintolevyn käyttämällä XTS-AES 128 -suojaustekniikkaa. Aina kun Mac käynnistetään, sinun on annettava salasana, jos FileVault avataan. Ilman vaadittua salasanaa tietoja ei tunnisteta.

FileVault-levysalauksen yhteydessä salasana ja palautusavain annetaan Mac-tietokoneeseen syöttämistä varten. Ilman tätä salasanaa kukaan ei pystynyt käyttämään alkuperäisiä tietoja asemalta, vaikka et itsekään olisi päässyt tietoihin.

OS X: n viimeisimmät versiot ovat kuitenkin antaneet käyttäjille mahdollisuuden käyttää tietojaan iCloud-tilin avulla.

Joten jos olet huolissasi yksityisestä tiedostasi, FileVault-salaus tarjoaa sinulle turvallisen tavan suojata tietoja, jos Mac katoaa tai varastetaan. Toinen hieno syy, jonka vuoksi Apple myös suosittelee FileVaultin käyttöä, on mahdollisuus poistaa tiedot turvallisesti Macista, joka on varustettu SSD: llä, kun lopetat sen käytön..

Pitäisikö minun käyttää FileVaultia?

Kun olet yhteydessä tietokoneeseen tai käytät tietoja selaamalla, FileVault Mac -salaus tarjoaa sinulle turvallisen tunteen, suojaten tietojasi vahingolliselta tunkeutumiselta..

Käsite, jonka mukaan Filevault-salaus Macissa vaatii salasanan, joka vaatii muistion päästäkseen asemaan, tekee tietokoneen käsittelystä monimutkaisemman. Joten jos et muista salasanoja tai et halua häiritä, harkitse lähestymistapaa, onko se vaikutuksen arvoinen.

Jotta FileVault toimisi nopeammin, laitteiston salausominaisuudet sisällytetään prosessoriin. Myös Solid State Drive (SSD) -salamaa käytetään kiintolevyjen pyörittämisen sijasta uudemmissa Mac-tietokoneissa, mikä myös erottaa suorituskykyä. Nämä ovat syyt, joiden vuoksi omena kääntyi ottamaan Filevault oletuksena päälle sen sijaan, että pidä sitä pois.

Jos käytät Macia edelleen kiintolevyn kanssa, löydät valtavan eron FileVault-salatussa Macissa ja vanhemmassa. Ennen kuin otat FileVaultin käyttöön, varmista, että Mac on merkilläsi.

Ennen FileVault-salauksen käyttämistä Macissa?

On tiettyjä varoituksia, jotka sinun tulisi pitää mielessä ennen Mac-tietokoneesi FileVault-salausta.

Sinun tulisi aina olla tietoinen siitä, että alkuperäinen salaus ja salauksen purkuprosessi vie aikaa. Voit kuitenkin käyttää sinua, Mac, kun FileVault on määrittämässä, koska salausprosessi tapahtuu taustalla. Siksi Mac-käyttäjien on asetettava kannettavat tietokoneet kytkettynä ja käynnissä, kun FileVault-salausprosessi on valmis.

Toiseksi on havaittu, että FileVault tavallisen kiintolevyn kanssa on haastavampaa verrattuna FileVaultiin, jossa on flash-pohjainen tallennustila. Joten, jos vanhempi Macisi on edelleen varustettu pyörivällä asemalla, kannattaa ehkä päivittää Filevault.

Lisäksi FileVault-salattu Mac vaatii salasanan, joten varmista, että olet turvannut sen, joka antaa sinulle pääsyn tietoihisi. Ilman kyseistä salattua avainta salasana katoaa ja sitä ei voi tavoittaa. Mutta jos käytät OS X 10.10 “Yosemite” tai uudempi, sinulla on mahdollisuus palauttaa tiedot lisäämällä iCloud-tilitietosi tarvittaessa..

Viimeiseksi sinun on tiedettävä, että FileVault on koko levyn salaus, jonka avulla käyttäjät voivat erikseen, jotta he voivat avata levyn kirjoittamalla salasanansa..

Kuinka ottaa FileVault-salaus käyttöön Macissa?

Jos nyt aiot saada FileVault-levyn salauksen, voit suorittaa tietyt vaiheet saadaksesi sen.

  1. Klikkaa  valikko.
  2. Klikkaa Järjestelmäasetukset.

FileVault-salaus Mac-opas

3. Napsauta turvallisuus & yksityisyys.

FileVault-salaus Mac-opas

4. Napsauta FileVault kieleke.

FileVault-salaus Mac-opas

5. Napsauta lukitusta oikeassa alakulmassa.

FileVault-salaus Mac-opas

6.Anna järjestelmänvalvojan salasana.

7. Napsauta Avata nappi.

FileVault-salaus Mac-opas

8. Napsauta Ota FileVault käyttöön nappi

9. Jos haluat nollata salasanasi tai poistaa levyn lukituksen, Apple yhdistää FileVault -sovelluksen iCloud-tiliisi. Toinen vaihtoehto, jonka FileVault antaa, on palautusavain, joka sinun on pidettävä turvassa, jos salasanassa tapahtuu jotain vikaa. Valitse vaihtoehto ja napsauta sitten Jatkaa nappi.

FileVault-salaus Mac-opas

10. Napsauta Käynnistä-painiketta, käynnistä Mac uudelleen ja aloita FileVault-salaus. Koska tietokoneesi kirjoitti levyaseman yhteystiedot uudelleen, prosessi vie hetken. Mac jatkaa toimintaansa sen jatkuessa.

FileVault-salaus Mac-opas

FileVault on asennettu, mitä nyt?

Kun FileVault on salannut Macin kiintolevyn, sinun on annettava salasana joka kerta, kun käynnistät Macin. FileVault vaatii kuitenkin salasanan aseman salauksen purkamiseksi, joten jos olet mukauttanut sen automaattiseen kirjautumiseen tietylle käyttäjä- tai järjestelmänvalvojan tilille, se ei vaadi salasanaa.

Mac toimii normaalisti, kun salasana on annettu, paitsi että kaikki tiedot, kun ne kirjoitetaan Macin ensisijaiseen tallennusjärjestelmään (sen sisäinen SSD tai kiintolevy), tiedot salataan ja salataan lennossa. Muut prosessit, kuten tietojen kopiointi verkon kautta, tiedostojen lähettäminen Internetiin tai tiedostojen siirtäminen ulkoisiin laitteisiin, kuten USB-peukaloasemiin, ulkoisiin kiintolevyasemiin tai NAS-laitteisiin, pysyisivät samoina.

johtopäätös  

Sillä suojausominaisuuksilla, joita mikään muu tekniikka ei voisi tarjota, FileVault-salaus Macille sopii parhaiten hakuosi sujuvaa ja helppokäyttöistä koko levyn salausta varten.

Kiintolevyn tiedot on salattu turvallisesti Mac-tietokoneessa FileVault-ohjelmalla, joten jos Mac katoaa tai varastetaan, sinun ei tarvitse murehtia tietoturvaltasi..

Vain asia, joka sinun on varmistettava, on varautuminen odottamattomaan tilanteeseen ja aina Mac-tietokoneen varmuuskopiointi ennen FileVault-levyn salauksen aktivointia.