Kuinka estää joku vakoilemasta matkapuhelimellani

[ware_item id=33][/ware_item]

Matkapuhelimen vakoiluohjelmista on tullut yleinen aihe nykyään. Mutta ajattelemalla sitä liikaa tai huolehtimalla jokaisesta merkistä, että puhelintasi käytetään, voi tehdä sinusta vainoharhaisen.


Osa vakoiluohjelmista on asennettu puhelimeen etäyhteydellä, mutta ne ovat yleensä huijauksia, eivätkä ne toimi ilmoitetulla tavalla.

Tavallisilla vakoojasovelluksilla hakkereilla on kuitenkin oltava fyysinen pääsy puhelimeesi. Siksi tärkein varotoimenpide on pitää puhelin itsesi kanssa tai turvallisessa paikassa.

Valitettavasti on yleisintä, että käyttäjä lataa vakoojasovelluksen puhelimelleen tahattomasti. Vakoiluohjelmasovellukset voivat olla erittäin vaarallisia, koska heidän pääsynsä voi olla laitteesi tekstiviesteihin, puheluihin, sähköposteihin, puheluhistoriaan ja sijaintiin..

Joten, sinun pitäisi havaita vakoojasovellus puhelimestasi mahdollisimman aikaisin ja seurata toimenpiteitä vakoiluohjelmien poistamiseksi.

Merkkejä siitä, että puhelimesi on loukussa

Joskus nämä vakoilusovellukset ovat älykkäämpiä, ja et voi arvioida puhelimeesi tehtyjä muutoksia. Useimmissa tapauksissa vakoiluohjelman injektoinnin jälkeen on kuitenkin joitain näkyviä ja todennäköisiä merkkejä.

Jotkut merkit voivat olla merkki vakoojasovelluksesta, mutta on myös muita systemaattisia ongelmia, jotka voivat aiheuttaa näitä ongelmia.

1- Nopea akun tyhjennys

Jos todistat epäsäännöllisiä akun tyhjennysmalleja, se voi johtua vakoojasovelluksesta. Tällaisten sovellusten tiedetään lisäävän akun käyttöä huomattavasti.

Voit paremmin havaita tämän ongelman ja sen syyn.

Akun suorituskyky laskee vuosien kuluessa tai käyttötavat voivat myös aiheuttaa nopean akunkulutuksen. Jotkin mobiilisovellukset toimivat taustalla, vaikka et käyttäisikään niitä.

Tämän lisäksi puhelimen taustalla toimiva vakoiluohjelma kuluttaa enemmän akkua.

2- Epävarma puhelimen sammuttaminen ja käynnistäminen uudelleen

On todella yleistä, että puhelimesi sammuu tai käynnistyy uudelleen, kun teet sen. Mutta matkapuhelimessa käynnissä olevan haittaohjelman yhteydessä voi tapahtua äkillinen virta katkaista tai käynnistyä.

Voit ymmärtää tämän esimerkiksi PC-ohjelmiston asennuksella.

Joskus, kun asennus on valmis, tietokone käynnistyy uudelleen automaattisesti ilman komentoa tai valtuutusta. Sama voi olla haittaohjelmien tapauksessa; kuitenkin täällä et myöskään tiedä käynnissä olevaa vakoojasovellusta.

Voi myös huomata, että matkapuhelimen näyttö palaa kuin se olisi käytössä. Jos näet sen kerran, siinä ei todennäköisesti ole mitään huolestuttavaa, mutta jos se tapahtuu melko usein, sinun on syytä harkita sitä uudelleen.

3- Akku on liian kuuma ilman mitään raskaita toimintoja

Lämmin tunne mobiililaitteissa on yleinen käytön aikana, mutta kun sitä ei käytetä, tämä voi olla merkki vakoiluohjelmien toiminnasta.

Jopa kevyellä toiminnalla, kuten WhatsAppin tai Facebookin käytöllä, saadaan pieni muutos akun lämpötilaan. Jos se kuitenkin nousee liian kuumaksi ilman mitään syytä, kuten lataamista, pitkiä äänipuheluita tai pitkää elokuvan toistoa, se voi johtua tuntemattomasta ohjelmistosovellusten käsittelystä.

4- Taustaäänet puhelun aikana

Kuulitko outoja sirinä tai melua ollessasi puhelun aikana? Jos kyllä, muista historia, joka on se alusta alkaen tai on vain äkillinen.

Kuten aiemmin mainittiin, vakoiluohjelmasovellukset kykenevät myös kuuntelemaan ja nauhoittamaan äänipuheluasi, mikä voi todennäköisesti aiheuttaa epävarmaa ääntä.

Signaaliongelmat aiheuttavat myös epäselviä tai lisättyjä ääniä, mutta voit vahvistaa sen toisen puhelimen testipuhelun kautta. Tai jos ongelma jatkuu pitkään tai muuttuu säännölliseksi, on parempi olla valppaana.

5- Oudot viestit

Tarjoustarjoukset, brändimainonta tai tekstiviestin myyntitarjous voivat olla merkki seurannasta, mutta se ei ole vakoiluohjelmien varoitus.

Mutta jos viesti luetaan näin; # Märkä $ ssaw244 *& mitä se tarkoittaa?

Oudot tekstiviestit (yleensä symboleilla ja numeroilla), jotka eivät ole luettavissa ja näyttävät räikeiltä, ​​voivat olla vakoiluohjelma. Seurauksena tämä yksinkertainen tekstiviesti voi käynnistää GPS-seurannan, ottaa mikrofonin käyttöön, kytkeä kameran päälle tai saattaa käynnistää muut häiritsevät prosessit.

6- Valtava tiedon käyttö

Suurimmalla osalla ihmisiä ei ole tietoa tietojen käytöstä ennen kuin raja saavutetaan tai he saavat laskun. Jos tietosi käyttää yhtäkkiä tavanomaista käyttötapaa, etkä ole suorittanut tällaista toimintaa, se voi olla vakoiluohjelma, joka lähettää lokit puhelimeesi ja puhelimestasi.

Tällaisilla haittaohjelmilla on taipumus ohjata puhelintasi todenteisille verkkosivustoille, kun tieto- tai Wi-Fi-yhteys on päällä.

Yleensä muutosta on vaikea havaita, mutta voit havaita epäilyttävät toimet sammuttamalla kaikki tiedot sovelluksista jonkin aikaa.

Jotkut teistä ovat ehkä huomanneet nämä ongelmat, mutta ne eivät ole täydellinen osoitus vakoiluohjelmasovelluksesta. Varotoimenpiteet on kuitenkin todella turvallista ennen kuin joudut äärimmäiseen vaaraan.

Vakoiluohjelmien poistamistavat (Android ja iPhone)

Android-puhelimet ovat alttiimpia vakoiluohjelmahyökkäyksille kuin iPhone. Siksi on todennäköisempää, että Android-käyttäjillä on kysymys, kuinka estää joku vakoilemasta matkapuhelimessani.

Jos olet nähnyt vakoojavakoiluohjelmien merkkejä, on parempi noudattaa näitä tapoja poistaa vakoojasovellus puhelimesta.

1-     Palauta tehdasasetukset

Tämä on helpoin tapa päästä eroon kaikista vakoojaohjelmista.

Tehdasasetusten palauttaminen voi olla epämiellyttävää useimmille matkapuhelinten omistajille, koska se poistaa kaikki tiedot ja tallennetut tiedostot. Se on kuitenkin paljon parempi kuin antaa henkilökohtaiset tietosi haitalliselle kokonaisuudelle.

Androidille

Tehdasasetusten suorittaminen edellyttää puhelimen avaamista asetukset> Varmuuskopiointi ja nollaus> Tehdasasetusten palautus> Nollaa puhelin. Valitse sitten Poista kaikki ja kirjoita salasanasi, jos sellaista on.

IPhonelle

Siirry iPhoneesi asetukset> yleinen> Nollaa> Poista kaikki sisältö ja asetukset. Vahvista prosessi kirjoittamalla salasanasi.

2-     Sovelluksen poistaminen manuaalisesti

Toinen tapa poistaa sovellus on poistaa se manuaalisesti.

Tämä tapa on vähän hankala, koska sinun on tunnistettava haittaohjelma ennen poistumista. Sinun on myös pidettävä mielessä, että voi olla useita sovelluksia, jotka työskentelevät yhdessä muodostaen yhden työkalun. Siksi sinun tulisi poistaa kaikki sovellukset.

  • Siirry Android-laitteeseesi asetukset sovellus ja napsauta sovellukset.
  • Vieritä nyt ja etsi vakoiluohjelma / sovellukset.
  • Napsauta sovellusta ja paina Uninstall.

3-     Päivitä käyttöjärjestelmäsi

Tämä menetelmä ei ole kovin tehokas vakoojasovelluksen poistamisessa verrattuna kahteen edellä mainittuun. Usein OS-päivityksen tietämättömyys antaa kuitenkin haittaohjelmille helpon pääsyn puhelimeesi.

Jos matkaviestinyritys on äskettäin julkaissut päivityksen, on todennäköisimmin, että he ovat korjannut tietoturvallisuuden porsaanreikiä.

Jos olet juurtunut Android-puhelimeesi, se poistetaan myös käyttöjärjestelmäpäivityksen mukana. Koska androidin juurtuminen sallii tuntemattomien ja muukalaisten sovellusten lataamisen, haitalliset sovellukset voivat myös hallita helpon tavan puhelimeesi.

IPhonelle

IPhonen päivittäminen uusimmalla iOS-päivityksellä on todella tehokas seurantaohjelmien poistamiseen. Lisäksi se poistaa jailbreak, jos se otetaan käyttöön iPhonessa.

Päivitä iOS siirtymällä asetukset> yleinen> Ohjelmistopäivitys.

Haitallisia ohjelmistoja ei voida koskaan asentaa iPhoneen, ennen kuin se ei ole tyhjä. Useimmat ihmiset vangitsevat iPhonen itse, jotta he voisivat asentaa sovelluksia muista lähteistä App Store -sovelluksen mukana.

Toisaalta kuka tahansa muu voisi myös tehdä sen iPhonellasi fyysisesti.

4-     Suojaussovelluksen asentaminen

On olemassa lukuisia vakoiluohjelmien torjuntaohjelmia, jotka seuraavat puhelimesi haitta- ja epäilyttäviä toimia.

Nämä sovellukset ilmoittavat myös sinulle, jos matkapuhelimeesi on asennettu uutta ohjelmistoa tai ohjelmaa. Tällaisten menetelmien avulla voit helposti havaita suunnatun asennuksen.

Suojaussovellukset tarjoavat skannausominaisuuden selvittääksesi puhelimessa jo olevan petollisen ohjelmiston, joka oli aiemmin asennettu ilman lupaasi.

Näiden yleisten ominaisuuksien rinnalla on eräitä erityispiirteitä, jotka vaihtelevat sovelluskohtaisesti. Esimerkiksi Avast on suosittu nimi viruksille ja vakoiluohjelmille.

Parempi pysy valppaana ja varovaisena

Kaikkien keskusteltujen varotoimien ohella on todella tärkeää pitää vahva salasana matkapuhelimissasi. Yritä myös pitää puhelimesi turvallisessa paikassa.

On olemassa myös vakoiluohjelmia, mutta suurin osa niistä on havaittavissa milloin tahansa, jonka avulla voit seurata ja poistaa niitä. Voit kuitenkin varustaa puolustuksen ennen tällaista merkkiä, jotta vakoiluohjelma hyökkääisi puhelimeesi pienimmällä todennäköisyydellä..