Kuinka Google voi seurata sinua ja kuinka estää Google-seurantaa?

[ware_item id=33][/ware_item]

Ei ole piilotettu tosiasia, että Google tietää paljon käyttäjän tiedoista. Google on väistämätön digitaalinen yksikkö, joka muuttui lähes jokaiselle elämän osalle. Joko haluat etsiä jotain Internetistä, haluaa katsoa elokuvaa tai mitä tahansa videota, josta joku puhuu tai haluaa käydä missä tahansa uudessa kohteessa, Googles tietää siitä erittäin hyvin.


Koska luotamme siten suuresti Googleen, on vaikea poistaa sitä elämästämme. Voimme kuitenkin ainakin löytää tapoja, joilla voimme rajoittaa sen hallintaa tiedoistamme.

Tässä artikkelissa on erilaisia ​​taktiikoita, joiden avulla Google voi jäljittää kaikki toimintasi ja kuinka voit estää Googlea tekemästä niin. Katso alla!

  1. Google Mapsin sijainti:

Tämä ominaisuus on yksi mielenkiintoisimmista ja ihmisarvoisimmista Googlen tarjoamista ominaisuuksista, joita on mahdotonta välttää. Google tallentaa sijaintisi koordinaatit erittäin taitavasti aina, kun käytät Google-karttaominaisuutta etsimään tai mennäksesi minne tahansa.

Google käyttää näitä tietoja monin tavoin, kuten palvelujensa parantamisen lisäksi, he lähettävät ilmoituskortin, jos olet elokuvateatterissa tai ravintolassa.

Voit estää Googlea seuraamasta aktiviteettiasi poistamalla sijaintihistoria-vaihtoehdon. Tämän vaihtoehdon poistaminen käytöstä ei vaikuta kokemukseesi. Saatat kuitenkin menettää mahdollisuuden tarkastella tekemiäsi matkoja Google Mapsissa. Tämän vaihtoehdon deaktivointi estää Google Mapsia pääsemästä sijaintiisi.

Voit myös peruuttaa Google Mapsin GPS-luvan varmistaaksesi, että se ei tarkkaile sinua ilman, että sinulle ilmoitetaan.

Voit myös poistaa Webin käytöstä & Sovellustoimintavaihtoehto, koska se antaa myös Googlelle mahdollisuuden jakaa sijaintitietojasi.

Kaikki nämä asetusvaihtoehdot ovat läsnä yhdessä paikassa. Näiden asetusten muuttaminen, avaa Google Maps -sovellus, pyyhkäise vasemmalta sivulle piirtää navigointilaatikko. Täältä napauta kohtaa Asetukset ja osuma Henkilökohtainen sisältö. Löydät kaikki nämä vaihtoehdot kohdasta Sovellushistoria ja sijainti-asetukset.

  1. Sijainti Android-puhelimista:

Jos olet Android-käyttäjä, Google tallentaa ja seuraa jatkuvasti jokaista liikettäsi. Tätä tarkoitusta varten he eivät tarvitse edes karttaominaisuutta.

Jos haluat estää Googlea tekemästä tätä, sinun on poistettava käytöstä sekä verkko- että sovellustoiminta ja sijaintihistoria.

Jos sinulla ei ole Maps-sovellusta asennettuna älypuhelimeesi ja haluat käyttää tietosuoja-asetuksia, älä ole huolissasi. Tarvitset vain siirry My Activity -keskukseesi. Vasemmasta valikosta etsi aktiivisuustasoja päästäksesi näihin asetuksiin.

Jos haluat poistaa tietyt sijaintitiedot, tee se kojelaudan etusivulta.

  1. Tietojen käyttö Android-puhelimista:

Android-käyttäjän henkilökohtaiset ja yksityiset tiedot ovat suuressa vaarassa, koska Google säilyttää paljon käyttäjän tietoja. Se sisältää joitain henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten yhteystiedot, sovelluksen käyttö ja kalenterin tapaamiset.

Google tietää kaiken sovelluksesi käytöstä, kuten kuinka kauan olet käyttänyt sitä, ja myös järjestelmän päivitykset.

Jos haluat estää tämän, käytä Toimintoohjeet-sivulla olevaa Laitetiedot-asetusta. Jos aiot poistaa tietyn merkinnän, palaa vain Oma toiminta -paneelin kotisivulle.

  1. Google-hakupyynnöt:

Kun haet mistä tahansa Googlessa niin, se vaikuttaa huomattavasti algoritmeihin, joiden tarkoituksena on löytää sinut ja mieltymyksesi. Voit kuitenkin hallita hakupyyntöjä Oma toiminta -sivustolla.

Voit joko katkaista toiminnon, joka tallentaa hakuhistorian, tai poistaa minkä tahansa tietyn tietokannasta. Mutta kaikissa aiemmissa pyynnöissä sinun on kytkettävä verkko- ja sovellustoiminnot pois käytöstä, kun taas myöhempi voidaan tehdä kotisivulta.

  1. Tarkastele ja etsi historiaa YouTubesta:

Google tietää myös mitä juttuja katsot Internetissä YouTube-tilin näyttö- ja hakuhistorian avulla. Se on ärsyttävää, kun kuka tahansa häiritsee yksityisyyttäsi. Voit kuitenkin lopettaa sen.

Asetusten muuttamisvaihtoehdot ovat laitteen alaosassa Aktiviteetin hallinta -sivu. Siirry Poista toiminta-välilehti katseluhistorian poistaminen. Samoin voit päästä eroon hakuhistoriasta vain poistamalla hakuhistorian.

  1. Tiedot ja selaushistoria Google Chromen kautta:

Googlea lukuun ottamatta sen kotitekoinen selain, ts. Google Chrome, on tärkeä rooli käyttäjien seurannassa. Google Chrome tiedottaa käyttäjille kaikille selaushistoriasta Internetissä eikä millään tietyllä palvelulla.

Historin tallentamisen lisäksi Chrome jakaa tietosi, lähettää järjestelmätietoja, sivun sisältöä ja paljon muuta.

Voit estää Chromen historian ja toimintasi eri verkkosivustoilla siirtymällä sivulle Aktiviteetin hallinta -sivu. Alla Verkko- ja sovellustoiminta vaihtoehto, poista Ota mukaan Chrome-historia käytöstä vaihtoehto.

Lisäksi sinun on poistettava valinta Ohje turvallisen selaamisen parantamiseksi ja lähetettävä käyttötilastot automaattisesti Chrome-asetusten sisällä. Jos haluat poistaa tietyn merkinnän Chrome-lokkeistasi, käy Oma toiminta -paneelissa.

  1. Google Assistantin äänitallenteet:

On tärkeää huomata, että kaikki keskustelut ja kyselyt Google Assistentin kanssa säilyvät ikuisesti. Google tekee tämän varmistaakseen, että virtuaaliassistentti kuuntelee soitettuaan ja pystyy parantamaan puheentunnistusalgoritmejaan. Mutta jos et ole mukava tämän ominaisuuden kanssa, voit poistaa sen käytöstä.

Jos haluat poistaa jonkin tietyn tallennuksen ja komennon, sinun on haettava Oma toiminta -sivulta.

Äänitoimintoasetuksen deaktivointi saattaa kuitenkin vaarantaa muutaman Google Assistant -ominaisuuden. Se sisältää useita profiileja Google-etusivulla. Ääni- ja äänitoiminnot ovat käytettävissä Toimintojen hallinta -välilehdessä.

  1. Videot ja valokuvat Google-kuvista:

Kaikki Google Photos -kuvassasi synkronoidut kuvat on selvitetty esineiden ja kasvojen tunnistamiseksi. Et voi kuitenkaan tehdä mitään siitä, kun jättää tämän alustan.

Suurin osa Google Photo -sovelluksen korostavista ominaisuuksista tarvitsee algoritmeja skimmoida valokuvasi tavoitteisiin, kuten ryhmitellä ne kasvojen, esineiden ja monien muiden perusteella.

 

Minusta on jo nyt selvää, kuinka Google seuraa sinua ja pitää kirjaa toiminnastamme. Ehdottomasti! Emme voi lopettaa Googlen käyttöä varmasti, mutta ainakin voimme toteuttaa joitain ehkäiseviä toimenpiteitä tietosuojamme ja verkkoturvallisuuden takaamiseksi. Edellä käsitelty seurannan estäminen on helppoa ja vähemmän aikaa vievää, koska se vain vaikuttaa google-toimintaan.