Kuinka pysyä nimettömänä Android- tai iPhone-laitteellasi

[ware_item id=33][/ware_item]

Nykyään online-toimintasi on helppoa seurata. Verkon selaaminen nimettömästi ei ole vain rikollista, joka haluaa piilottaa hakulausekkeensa ja muut tietonsa. Muut ihmiset saattavat haluta selata verkkoa nimettömästi vähentääksesi kohdistettuja mainoksia, pääsyä sivustoille, joita ei ole saatavilla heidän maassaan, ja jopa vähentää henkilöllisyysvarkauksien riskiä. Noudata näitä vinkkejä varmistaaksesi Internet-yksityisyytesi selatessasi Android-laitteellasi tai iPhonella.


Piilota IP-osoitteesi

Ensimmäinen vaihe pysyä nimettömänä verkossa on piilottaa IP-osoitteesi. IP-osoitteesi on kuin kotiosoite. Se on laitteen numero, joka kertoo sivustoille, mihin lähettää tietosi, jotta oikeat verkkosivut tai tiedostot saapuvat oikeaan puhelimeen tai tablettiin. IP-osoitteesi sisältää tietoja maantieteellisestä sijainnistasi. Sosiaalisen verkostoitumisen sivustot ja hakukoneet voivat käyttää IP-osoitettasi seurataksesi online-aktiviteettiasi kohdistaaksesi mainoksia tilillesi.

Tästä huolimatta on olemassa lukuisia tapoja piilottaa IP-osoitteesi käyteiltäsi sivustoilta. Joitakin yleisimpiä tapoja ovat:

Käytä VPN: ää tietojen salaamiseen

VPN tai virtuaalinen yksityinen verkko on palvelu, jossa muodostetaan yhteys palveluntarjoajan palvelimiin ennen tiedon lähettämistä ja vastaanottamista verkossa. Se peittää IP-osoitteesi, koska kaikki palvelimelta lähetetyt tiedot käyttävät palveluntarjoajan IP-osoitteita sinun sijaan. Lisäsuojausbonuksena Android- ja iPhone-laitteiden parhaat VPN-palveluntarjoajat salaavat tietosi. Liiketoimintaa harjoittavat ammattilaiset käyttävät VPN-verkkoja laajasti online-tietoturvan parantamiseksi ja vähentävät riskiä, ​​että heidän tietonsa joutuvat väärään käsiin. Se on myös erinomainen tapa parantaa tietoturvaa muodostettaessa yhteys julkisiin verkkoihin minimoimalla hakkeroinnin riski. VPN: n käytön aloittaminen on helppoa.

 1. Löydä luotettava VPN-palveluntarjoaja.
 2. Rekisteröidy palveluntarjoajan ohjeiden mukaan.
 3. Lataa palveluntarjoajan mobiilisovellus ja määritä asetukset.
 4. Aloita selaaminen nimettömästi puhelimesta.

Käytä välityspalvelinta

Välityspalvelin on samanlainen kuin VPN, mutta se on rajoitetumpi. Se on ilmainen ja toimii hyvin kertaluonteiseen käyttöön muuttamalla IP-osoitteesi. Voit käyttää sitä:

 1. Hae välityspalvelimia verkosta. Ilmaisia ​​vaihtoehtoja on monia, joten niitä ei ole vaikea löytää.
 2. Määritä selaimesi asetukset yhdistääksesi välityspalvelimeen.
 3. Aloita tuntematon selausistunto.

Huomaa: Välityspalvelimet toimivat vain sen selaimen kanssa, johon olet määrittänyt sen, joten se ei toimi puhelimesi muiden sovellusten kanssa. Ole varovainen arkaluontoisten tietojen syöttämisessä välityspalvelinta käytettäessä.

Käytä Tor-selainta

Tor on välityspalvelimien verkko, joka pomppii tietosi palvelimien välillä lisätäksesi nimettömyyttä verkossa. Voit jopa suorittaa Torin VPN: n kautta lisätäksesi ylimääräisen suojakerroksen.

 1. Käy torproject.org-sivustossa tai etsi sovellus Android- tai iOS-kaupasta.
 2. Lataa ja asenna Tor-selain.
 3. Avaa kansio nimeltä Tor Browser.
 4. Noudata ohjeita joko muodostaaksesi yhteyden suoraan Tor-verkkoon tai määrittääksesi asetukset.
 5. Käynnistä selain ja aloita selaaminen nimettömästi. Huomaa, että Tor ei muodosta yhteyttä muihin laitteesi sovelluksiin.

IP-osoitteesi piilottaminen tarkoittaa, että yritykset eivät voi seurata sinua. Se saa myös näyttämään siltä, ​​että Internet-liikenteesi tulee jostakin muualta. Tästä voi olla hyötyä, jos yrität käyttää verkkosivustoa, joka ei ole käytettävissä maassasi.

Käytä yksityisyyttä koskevaa hakukonetta

Jos olet huolissasi yrityksistä, jotka seuraavat tietojasi, on parasta olla poissa isommista hakukoneista, kuten Google ja Bing. He seuraavat koko hakuhistoriaasi tarkemman kohdennetun hakutuloksen tuottamiseksi. Se on yksi syy IP-osoitteesi piilottamiseen, ja se on hyvä idea, koska he seuraavat aktiviteettiasi sitomalla sen IP-osoitteesi.

Muut vähemmän tunnetut hakukoneet eivät seuraa tietojesi tallentamista, joten voit selata tuntumatta siitä, että joku vakoilee sinua. StartPage ja DuckDuckGo ovat vain joitain näistä hakukoneista, jotka eivät seuraa sinua verkossa. Käy vain haluamallasi hakukoneella ja aloita selaaminen!

Lähetä nimettömiä sähköposteja

Verkkoselaaminen ei ole välttämättä ainoa Internet-alue, jolla haluat pysyä nimettömänä. Sähköpostin tekeminen nimettömäksi voi auttaa sinua välttämään roskapostin ja toiminnan seurantaa. Voit aina rekisteröidä uusia sähköpostiosoitteita rekisteröityäksesi sivustoille. Varmista, ettet sisälly henkilökohtaisia ​​tietoja tilille. Haluat käyttää VPN: tä, kun määrität uusia tilejä, jotta niitä ei sidota IP-osoitteesi.

Voit vaihtoehtoisesti käyttää palveluita, kuten ProtonMail, joka piilottaa sähköpostitietosi hakuista ja toimii Tor-verkon kautta. Ei vain, mutta se myös salaa sähköpostitietosi. Siinä oli myös kaksifaktorinen todennus, eikä se vaadi henkilökohtaisia ​​tietojasi kirjautumisen yhteydessä, mikä lisää sähköpostisi entistä turvallisempaa.

Ole varovainen kolmannen osapuolen ohjelmistojen kanssa

Yksi asia, joka on muistettava pysymällä nimettömänä Android-laitteellasi tai iPhonellasi on, että jokainen sovellus käyttää tietojasi eri tavalla. Vaikka voit määrittää selaimesi nimettömäksi, muut sovelluksesi voivat käyttää ja seurata henkilökohtaisia ​​tietojasi. Vaikka selaimesi olisi anonyymi, kolmannen osapuolen selaimen laajennukset voivat tallentaa henkilökohtaisia ​​tietoja.

VPN: n tulisi toimia muiden sovellusten kanssa, mutta kummassakin tapauksessa on tärkeää olla varovainen ja välttää henkilökohtaisten tietojen syöttämistä, jos haluat pysyä nimettömänä verkossa.

Nimettömänä pysyminen verkossa ei ole mahdotonta, jos olet huolissasi verkkoturvallisuudesta. Mikään yksittäinen ratkaisu ei kuitenkaan ole tyhjä todiste, joten on parasta käyttää tämäntyyppisiä suojaustoimenpiteitä yhdessä saadaksesi mahdollisimman suuren tietoturvan.

Nämä ovat parhaita käytäntöjä identiteettisi suojaamiseksi. Löydät hyödyllisempiä resursseja anonyymesi online-turvaamiseksi.