Kuinka salata puhelin? (Opas salattuun puhelimeen)

[ware_item id=33][/ware_item]

Salaus on menetelmä, jolla suojataan laitteellesi, kannettavalle tietokoneelle, tietokoneelle, älypuhelimelle tai muulle laitteellesi tallennettuja tietoja. Sana Salaus voi tuntua vähän tekniseltä, mutta se tarkoittaa yksinkertaisesti salasanaa, joka suojaa kaikkia arkaluontoisia ja luottamuksellisia tietojasi, joita et halua altistaa. Tutkimustapauksessa, joka koskee ampumistapahtumaa, joka laukaisee taistelun Applen ja FBI: n välillä ja joka lisäsi ja nosti salauksen tarvetta, sinulla saattaa olla toinen mielipide tapauksesta, mutta et voi kiistää sitä, että on tärkeää pitää tiedot turvassa yksilöllisellä salauksella avain, joka säästää sen kaikista hakkeroinnista, tietojen varkausyrityksistä tapahtuvasta roskapostituksesta ja vaikka salattu puhelimesi varastetaan tai joutuu väärään käsiin, et ehkä tarvitse huolehtia älypuhelimeesi tallennetuista tiedoista, joihin voi sisältyä henkilökohtaisia ​​tietojasi, voi olla raha- ja tiliotteesi, luottokorttitietosi, yksityinen keskustelu, kuvat, videot, yhteystiedot jne. ja se olisi painajainen sinulle, jos jokin tietoverkkorikollisuus, kuten hakkeri, roskapostittaja tai muu snooper, hyödyntäisi sitä. Joten tietojen suojaaminen salauksella on paras ja älykäs idea päästä eroon kaikista tällaisista ongelmista, ja sinun pitäisi todella miettiä salattua puhelinta.


Mikä on salattu puhelin?

Salaus tallentaa puhelimesi tiedot koodattuun ja lukemattomaan näennäisesti salattuun muotoon. Kun kytket puhelimen päälle, sinun on annettava PIN-koodi tai suojattu salasana, joka on sama kuin puhelimesi lukitusnäytön PIN-koodi tai salasana, kun olet syöttänyt kyseisen salausavaimen, puhelin käyttää PIN-koodia tai salasanaa tietojen salaukseen, se on ymmärrettävää.

Puhelimen salauksen tyypit

Salaus on kolme päätyyppiä;

  1. Salaus liikkeessä oleville tiedoille
  2. Päittäin salaus
  3. Tietojen salaus levossa

Kaksi ensimmäistä salaustyyppiä - “Salaus liikkeessä oleville tiedoille” ja “päästä päähän -salaus” on tarkoitettu salatussa puhelimessa lähteville ja vastaanotetuille viesteille, ja niiden tarkoituksena on estää luvattomia henkilöitä lukemasta laitteen viestintää. Kolmas salaustyyppi - Lepo-tiedon salaus on tarkoitettu laitteen muistiin tallennetulle tiedolle.

Miksi minun pitäisi salata puhelimesi?

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät älypuhelimia nykyään ja tallentavat henkilökohtaisia ​​tietoja puhelimeen henkilökohtaisista tiedoistaan ​​yksityisiin keskusteluihin, kuviin ja videoihin ja kuvittelevat, kun tuhannet puhelimet varastettiin vuosittain ja jos puhelin on yksi heistä, kuuluu vääriin käsiin, jotka voisivat käyttää kaikkia henkilötietojasi ja arkaluontoisia tietojasi, eikö se kuulosta pelottavalta? Tässä on joitain syitä, joiden vuoksi sinun on käytettävä salattua puhelinta.

Paranna tietoturvaa

Puhelimesi salaaminen varmistaa puhelimesi tietojen turvallisuuden, jota väärissä käsissä ei voida käyttää ja jakaa. Voit tallentaa kaikki haluamasi tiedot salattuun puhelimeesi huolehtimatta. Puhelintietojen salaus voi kuulostaa vaikealta ja tekniseltä, mutta se on yhtä helppoa kuin salasanan salauksen pitäminen tiedostollesi, kansiollesi tai koko laitteellesi salauksen jälkeen tiedot muunnetaan koodatuiksi, salattuiksi ja lukemattomiksi muotoiksi, jotka on suojattu salausavaimella, joka on käytetään salauksen purkamiseen, joten vain henkilö, joka tietää oikean salausavaimen, käyttää sitä, muuten kaikki puhelintietosi ovat suojattuja.

Tietoturva, vaikka puhelimesi myydään

Kun olet päättänyt vaihtaa vanhan puhelimesi myymällä sen ja hankkimalla sitten uuden puhelimen itsellesi, oletko koskaan ajatellut puhelimen muistiin ja kiintolevylle tallennettuja tietoja, jotka on saatavissa myös kaikkien tietojen poistamisen jälkeen? Monet ihmiset jättävät huomioimatta tämän tosiasian, että vaikka matkapuhelimestaan ​​luovutettaisiin sen käytön jälkeen pitkään, se voi aiheuttaa heidän henkilökohtaisten tietojensa käytön ja hyödyntämisen, kun muut käyttävät niitä, ja jos kyseisen henkilön tarkoitus ei ole oikea, niin se ei todellakaan voi olla. sinun eduksesi. Joten paras tapa on salata puhelimesi tiedot eikä koskaan olla huolissasi salatussa puhelimessa olevista henkilökohtaisista asioistasi.

Puhelimesi sisältö voidaan salata?

Yleensä kaikki salatussa puhelimessa, joka käyttää Internet-yhteyttä suorittaaksesi, voidaan salata, joten entä tekstiviestit ja puhelu? niiden salaaminen ei ole helppo tehtävä, mutta silti on joitain sovelluksia, kuten Äänetön puhelin tai Signaali, jotka reitittävät äänipuhelut Internetin kautta VoIP: n avulla, ja vielä enemmän sovelluksia, kuten iMessages, joka muuttaa tekstiviestit Internet-pohjaisiksi pikaviesteiksi, jos toisessa päässä oleva henkilö käyttää samaa sovellusta myös tekstiviesteihin. Puhelinten sähköposteilla on yksi haittapuoli, kaikki viestin sisällöstä liitetiedostoihin voidaan salata, mutta lähettäjän ja vastaanottajan osoitteet ovat edelleen kaikille näkyviä salatusta sähköpostiviestistä huolimatta, mutta sähköpostilokit voidaan salata puhelimellasi..

Kuinka salata puhelin?

Yleensä on kaksi suurta ja suosituinta älypuhelinten käyttöjärjestelmää, joita miljoonat käyttäjät käyttävät ympäri maailmaa: Android ja iOS (iPhone / iPad), ja jäljempänä keskustelemme siitä, kuinka salaus voidaan toteuttaa molemmissa käyttämällä sisäänrakennettuja ominaisuuksia ja myöhemmin artikkelissa käsittelemme joitain kolmansien osapuolien sovelluksia, joita käytetään puhelimen salaustarkoitukseen.

Salaus Android-laitteissa

Suurinta osaa Googlen Android-puhelimista ja -laitteista ei ole salattu oletuksena, ja käyttäjät eivät koskaan vaivaudu muuttamaan oletusasetuksia yleensä. Jos luet tätä artikkelia ja omistat Android-puhelimen, sinun on oltava utelias kuinka salata Android-puhelin käyttämällä joitain sisäänrakennettuja - Android-puhelimien ominaisuuksissa hyvin salaaminen on vaikeampaa Android-puhelimissa kuin iOS-laitteissa. Joidenkin uusien Android-puhelimien, kuten Googlen Nexus-puhelimien ja -tablettien, salaus on oletuksena käytössä. Uudet android-laitteet, jotka toimitetaan Android 6.0 Marshmallow -laitteella, kuten Galaxy S7 ja Galaxy S7 Edge, ovat myös salattuja. Ainoa mitä sinun on tehtävä on asettaa suojaus- ja salakoodi aktivoidaksesi se ja sitten joka kerta, kun avaat salatun puhelimen. kysyy sinulta ennalta asetettua salausavainta ja pääset sitten salattuun puhelimeen syöttämällä oikean avaimen. Asenna salausavain Android-puhelimissa noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita.
1. Mene asetukset matkapuhelimesta ja valitse sitten Turvallisuus / lukitusnäyttö ja turvallisuus.
2. Siirry sitten muut suojausasetukset ja napsauta Salaa puhelin.
3. Nyt sinua pyydetään asettamaan salasana, salausavain jne. Päättää monimutkaisesta yhdistelmästä, jonka kuka tahansa voi tuntea sinusta ja joka napsauttaa Käytä.
4. Muista pitää salausavaimesi tai salasanasi turvassa ja säilyttää se jonnekin, et koskaan voi kadottaa sitä, muuten lukittuu puhelimestasi..

kuinka salat puhelimesi
Salaus iOS: ssä

Apple esitteli vuonna 2014 iOS 8: n laitteiden salausominaisuuden, jonka asettaminen oli helppoa ja joka vaatii vähintään 4-numeroisen koodin asettamisen. Joka kerta kun avaat puhelimesi avaamalla koodin ja laite salataan helposti, on suositeltavaa säilyttää monimutkainen numerosarja pääsykoodiksi, jotta iPhone-salaus pysyy korkealla. Asenna salausavain iOS 8: ssa ja seuraavissa vaiheissa noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita;
1. Mene asetukset iPhonesta ja valitse sitten Kosketa tunnusta & tunnussana (tai pääsykoodi vanhemmille laitteille, joissa ei ole sormenjälkitunnistinta).
2. Napsauta nyt Ota salasana käyttöön -vaihtoehto ja kirjoita vahva salasana tai salasana.
3. Sinulla on nyt turvallinen ja salattu iOS-laite, ja vain salasanasi tunteva henkilö voi käyttää laitettasi ja purkaa laitteeseen tallennetut tiedot..

salattu puhelin
Mobiilin tiedonsalaus VPN: n avulla

Kun käytät Internetiä mobiililaitteellasi, Internet-palveluntarjoajasi, NSA ja muut valtion turvallisuus- ja valvontaelimet valvovat kaikkia online-toimiasi. Edward Snowdenin ilmoituksen jälkeen kukaan maapallolla ei voi kiistää näitä tosiasioita. Voit kuitenkin päästä eroon tästä häirinnästä ja tunkeilijoiden snoopingista VPN-yhteydellä Android- tai iOS-laitteellesi (iPhone / iPad). Virtuaali yksityinen verkko on työkalu, joka tarjoaa sinulle yksityisen ja salatun tunnelin laitteen ja VPN-palvelimen välillä ja välittää kaiken tämän turvallisen salatun tunnelin kautta lähettämäsi tai vastaanottamasi tiedot pois kaikilta uteliailta ja vakoilusilmiltä korkeatasoisilla laitteilla. AES-128-bittisen salauksen salaustaso ja AES-256-bittinen salaus. Tämä VPN: n tarjoama salausaste on kattava tietoturva ja yksityisyys, koska kaiken, mitä teet selaamisessa, surffailussa, lataamisessa, keskusteluissa, suoratoistossa, torrentissa, lataamisessa jne., Kaikki toiminnot ovat kaukana tunkeilijoista ja tietoverkkorikolliset, jotka tekevät tietosi täysin turvassa.

kuinka salata puhelin
Suosituimmat salaussovellukset Androidille & iOS

IOS- tai Android-puhelimeesi voi ladata monia kolmansien osapuolien salaussovelluksia, jotka salaavat kaikki tietosi, tekstiviestit ja puhelut muuntamalla ja reitittämällä ne Internetin kautta salatussa muodossa. Alla on luettelo iOS- ja Android-puhelimien suosituimmista sovelluksista, jotka tarjoavat salauksen teksteille, viesteille, keskusteluille, puheluille jne.

1. Signaali:

Ilmainen iOS- ja Android-sovellus tarjoaa sinulle täysin salatut äänipuhelut. Signal käyttää puhelinnumeroasi, ei vaadi salasanaa. Yhteystiedon löytäminen näyttää välittömästi, mitkä yhteyshenkilöistä käyttävät Signalia, ja salaa viestisi automaattisesti. Kotelon alla se käyttää ZRTP: tä, hyvin testattua protokollaa turvalliseen ääniviestintään. Se vain suojaa yksityisiä puheluita ja estää NSA: ta ja muita valtion snooppereita tunkeutumasta äänipuheluihisi.

2. Hiljainen puhelin:

Jos omistat yrityksen tai olet henkilö, joka on huolissaan yksityisyydestään ja turvallisuudestaan, tämä sovellus voi ratkaista ongelmasi. Heidän Silent Phone -ohjelmisto on saatavana Androidilla ja iOS: llä, ja niiden avulla käyttäjät voivat soittaa ja lähettää tekstiä täysin yksityisyydellä.

3.Telegram:

Se on myös loistava salaussovellus, jolla varmistetaan keskustelut muiden Telegramin käyttäjien kanssa. Mikä parasta, Telegram on monialustainen sovellus, joka ei ole saatavana vain iOS: ssä ja Androidissa, mutta myös Mac- ja PC-tietokoneissa.

4.Text Secure:

Tämän sovelluksen on kehittänyt Open Whisper Systems, kuten Snowden itse suositteli yhdessä artikkelissaan. Teksti suojattu mahdollistaa turvalliset ja salatut äänipuhelut ja tekstit. Se on saatavana Androidille ja iOS: lle.

johtopäätös

Tässä maailmassa, jossa olemme niin paljon riippuvaisia ​​matkapuhelimistamme kaikessa, mitä teemme taloudellisten tietojen pitämisestä yksityisten keskustelujen ja yksityisten tietojen (kuvien, videoiden jne.) Salaamiseen, on asia, jota ei voida sivuuttaa, jos et haluat, että yksityiset ja arkaluonteiset tietosi ovat huonoissa käsissä. Se antaa meille tietoturvan ja helpotuksen, vaikka puhelimemme varastetaan tai myydään. Tiedot ovat muodossa, jota ei voi lukea kukaan, joka ei tiedä salaussalasanaa. Tehokas tapa parantaa tietoturvaasi tietojen varastamisten välttämiseksi.