Kuinka suojata yksityisyys Androidilla

[ware_item id=33][/ware_item]

Kuinka suojata yksityisyys AndroidillaAndroid :: Gadget Hacks


Älypuhelimien käyttöönotto on viime vuosina ottanut ne osaksi elämäämme. Siellä on niin paljon henkilökohtaista, että käymme läpi älypuhelimissamme tai jopa säilytämme niitä. Siksi tämän mukana tulee tämä yksityisyyden kysymys. Älypuhelimet, kuten Android-puhelimet, voivat joskus todella vaarantaa yksityisyytesi.

Tämä huolenaihe ei alkaa kaukaa. Itse asiassa samat Android-käyttöjärjestelmän kehittäjät voivat olla tekijöitä. Google on suosittu myös tiedonkeruun välineenä. Ja Android-käyttöjärjestelmän kautta Google-palvelut voivat helposti seurata useita yksityiskohtia, kuten sijaintisi yleisesti käymiä verkkosivustoja ja sähköpostin lähettämistä.

Tämän ei kuitenkaan pitäisi olla uhkaava huolenaihe sinulle. Sikäli kuin Google voi hyökätä yksityisyyteen ja kerätä tietojasi ja suuntauksiasi, on olemassa myös tapa ohittaa ja välttää tämän tapahtuman johdonmukaisuus. Tärkein kaikista turvallisuutesi varmistavista käytännöistä on aina sammuttaa kaikki toiminnot - melkein kaikki puhelimesi sovellukset.

Älypuhelimesi suojaaminen

Ympärillämme on haavoittuvuuksia. Älypuhelimessasi on aina hyökkäysriski ja haittaohjelmien uhat. Näin ollen yksi tapa välttää Android-puhelimen kytkeminen tuntemattomaan julkiseen WiFi-verkkoon. Samanlainen kuin julkinen WiFi-yhteys, Bluetooth ja tietokoneet ovat myös erinomaisia ​​haittaohjelmien isäntä. Älä siis jätä Bluetoothia aktivoituna ja välttää niin paljon kuin mahdollista puhelimen kytkemiseksi tietokoneeseen.  

Jos et käytä palvelua tai sovellusta puhelimellasi, sinun kannattaa jättää se pois päältä. Aliarvioitu idea, vaikka se voi olla, haittaohjelmistosuojan saaminen Android-puhelimelle on myös tärkeää. Verkossa on saatavana monia nykyisiä oppaita haittaohjelmien poistamiseksi. Voit kuitenkin noudattaa ohjeita poistaaksesi Android-haittaohjelmien suojan haitalliselta sisällöltä ensisijaisesti.

Rajoita virtuaalista vuorovaikutustasi Googlen kanssa

Android-älypuhelimen omistajana olet aina haavoittuvainen Googlen tiedonkeruutoimintaan. Voit kuitenkin rajoittaa tätä vuorovaikutusta. Sikäli kuin Google vakuuttaa sitoutuneensa yksityisyyteen, niin ei ole. Ja voit välttää tämän tunkeutumisen. Seuraa vain näitä epäsuosittuja (syystä) vaiheita räätälöimällä “aktiviteetin hallinta” asetuksiin. Lisäksi puhelimen käyttäminen allekirjoittamatta Google-tiliäsi rajoittaa yksityisyyden loukkaamista siinä määrin kuin se rajoittaa myös toimintaa puhelimellasi.

Asenna nasta ja piilota tietosi

Aseta aina henkilökohtainen tunnistenumero (PIN) puhelimeesi. Tämä estää kenenkään tunkeutumisen edes siinä tapauksessa, että kadotat puhelimesi tai se varastetaan. Nappien valinta kasvojentunnistuksen tai biometristen sormenjälkien avulla tarjoaa perinteisemmän ja "turvallisemman" reitin tietojen suojaamiseksi jopa Googlelta. Puhelimen salaus vie sen turvallisuuden aivan uudelle tasolle. 

Muista vain nasta, sillä jos et, sinun on vaara, että menetät kaikki tietosi. Voit myös piilottaa ilmoituksesi suojautuaksesi. Et koskaan tiedä, mihin käsiin laite saattaa pudota. Näin ilmoitusten piilottaminen on pitkä tapa pitää tietosi, kuten ilmoitukset, yhteystiedot ja viestit, piilossa. Voit sammuttaa ilmoitukset vain siirtymällä ääni- ja ilmoitusasetuksiin.

Johdonmukainen ohjelmistopäivitys

Android-älypuhelimen johdonmukainen ohjelmistopäivitys on erityisen tärkeää pitää puhelimesi turvallisuus ajan tasalla. Sikäli kuin valmistajat ja kehittäjät pyrkivät parantamaan mobiililaitteidesi turvallisuutta, niin myös hakkerit löytävät älykkäämpiä tapoja hyökkäyksen ja haittaohjelmien levittämiseksi..

Siten puhelimesi päivittäminen auttaa sinua pitämään ajan tasalla edistyneempiä temppuja ja temppuja tunkeutuaksesi laitteisiisi tai saastuttamaan ne haittaohjelmilla. Siirry Android-puhelimellasi kohtaan ”Asetukset”, sitten ”Tietoja puhelimesta” ja ”Järjestelmäpäivitys”, jotta puhelinjärjestelmäsi tulee ajan tasalle.

Älä koskaan luota tuntemattomiin lähteisiin

Peritty Linuxiin, Android toimii sallimalla vain ladata tai asentaa sovelluksia ja ohjelmia lähteistä, jotka kehittäjät ovat tarkastaneet. Android-puhelimessasi on esiasetukset, jotka eivät salli tuntemattomia lähteitä. Tämä varmistaa, että olet turvassa aina, etenkin haitallisilta lähteiltä ja ohjelmilta.

Android-laite antaa kuitenkin joskus ladata ja asentaa ohjelmia ja sovelluksia tuntemattomista lähteistä. Tämä prosessi on sallittu vain, jos annat Googlelle luvan ottaa tuntemattomat lähteet käyttöön. Tämä voi vahingoittaa laitteiden ja tietojen turvallisuutta. Siksi kiinnitä aina huomiota ja välttää sellaisten lähteiden sallimista ja sallimista, joista et ole varma.

Ainoa aika, joka tarkistaa sovellusten käyttöoikeudet, menee myös pitkälle. Toki, läpi lukeminen voi viedä useita hetkiä, mutta se varmistaa, että laitteesi on aina turvassa. Turvallisuutesi turvaamiseksi google on kehittänyt sovelluslupajärjestelmänsä.

Esimerkiksi tietty lataamasi sovellus voi käyttää sijaintiasi vain, jos sovellus käyttää tätä ominaisuutta. Lisäksi, kuten yleensä, vaistoksesi ja tietosi ovat tärkeitä. Istuvatko luvat hyvin kanssasi? Huomaatko jotain epäilyttävää? Nämä ovat kaikki merkkejä siitä, että sovelluksesi lähde ei ehkä ole luotettava.

Älä jaa liikaa

Sikäli kuin haluat jakaa sijaintisi Uber-sovelluksesi kanssa, se ei ole aina turvallista. Tietysti jotkut sovellukset saattavat muuttua käytännössä turhiksi ilman, että sijaintiominaisuutta on käytössä. Tämä ominaisuus voi silti olla ajoittain haitallista Android-puhelimesi turvallisuudelle. Siksi ennen tärkeiden ominaisuuksien, kuten sijainnin, ottamista käyttöön, mittaa aina välttämättömyys mainosten turvallisuudesta.

Bottom Line

On olemassa useita integroivia tapoja, joilla voit varmistaa Android-puhelimesi turvallisuuden. Kahden tekijän todennus kerran on ehkä yksi tehokkaimmista tavoista parantaa puhelimesi turvallisuutta. Lisäksi sovellusten ja puhelinturvallisuuden tarkistamistavan kehittäminen on myös erittäin hyödyllistä.

Mittaa ja ole tietoinen siitä, mitä Google-synkronoinnilla tapahtuu, tarkista oletussovellukset, käytä VPN-salausta toimintoihisi ja suojatut sähköpostipalveluntarjoajat ovat yksi tapa edetä. Jopa välttää google-haun käyttämistä Android-laitteellasi on turvallinen veto. Olet kirjautunut sisään google-tiliisi, mikä tarkoittaa, että Google seuraa ja tallentaa kaikkia hakumalliasi.